مزایا و معایب داکت اسپلیت چیست؟

دستگاه های تهویه مطبوع هریک دارای ویژگی های مخصوص به خود هستند که آنها را برای برخی کاربری ها مناسب و برای برخی دیگر، نامناسب می سازد. آنچه حائز اهمیت است، بررسی کامل مزایا و معایب هر یک و شناخت دستگاه هاست که سبب می شود، انتخاب مناسب تری داشته باشیم. شناخت مزایا و معایب داکت اسپلیت به عنوان یکی از دستگاه های پرکاربرد و محبوب در کشور ما، این امکان را می دهد که تشخیص درستی از کارآمد بودن یا نبودن آن برای ساختمان مد نظر داشته باشیم. اگرچه داکت اسپلیت دستگاهی بسیار کاربردی است و امروزه مورد توجه بسیاری از سازندگان و کاربران انواع بناهای مسکونی، تجاری، اداری و … قرار گرفته است، اما ممکن است به دلیل ویژگی هایی که دارد، برای برخی ساختمان ها، بازدهی مناسبی نداشته باشد. با مطالعه این مطلب می توان به درستی داکت اسپلیت، مزایا و معایب آن را شناخت و در صورت مناسب بودن، آن را تهیه نمود.

مزایا و معایب داکت اسپلیت چیست؟

مزایای داکت اسپلیت

مزایای استفاده از داکت اسپلیت را با معرفی ساختار این دستگاه آغاز خواهیم کرد تا درک نقاط قوت و معایب این دستگاه ساده تر شود. این دستگاه دارای دو یونیت است که یکی در سقف کاذب و داخل ساختمان و دیگری در فضای باز و غالبا در تراس، پشت بام یا نمای ساختمان و در نزدیکی پنجره نصب می شود. اتصال این دو یونیت به یکدیگر از طریق لوله کشی های مسی صورت می گیرد و مبرد با حرکت در این لوله ها، انتقال برودت یا حرارت را انجام می دهد. در یونیت بیرونی، کمپرسور و کندانسور اجزای اصلی تشکیل دهنده می باشند و سیکل تبرید برای سرمایش با فشرده سازی مبرد در کمپرسور آغاز می شود. اواپراتور و فن نیز اجزای اصلی تشکیل دهنده یونیت داخلی می باشند و با به گردش درآمدن هوا از روی کویل های اواپراتور، سرمایش و گرمایش اتفاق می افتد. اطلاعات کامل تر در این مورد را می توانید در مطلب داکت اسپلیت چگونه کار میکند؟ مشاهده کنید. اما اصلی ترین مزایای داکت اسپلیت چیست؟ و چه دلایلی باعث شده تا این دستگاه تا این اندازه محبوب شود؟

مزایای داکت اسپلیت چیست؟

تامین هوای تازه توسط داکت اسپلیت

داکت اسپلیت می تواند از هوای تازه برای سرمایش و گرمایش استفاده کند و تنها به استفاده از هوای داخلی یک محیط بسنده نمی کند. استفاده از هوا با میزان کافی اکسیژن، یکی از مزیت های داکت اسپلیت به نسبت دیگر دستگاه هایی است که قادر به تامین این شرایط نمی باشند. باید اشاره کرد که این قابلیت در همه انواع داکت اسپلیت وجود ندارد و در برخی مدل ها شاهد به کار گیری آن هستیم. با بهره گیری از این امکان، کیفیت هوایی که در محیط جریان پیدا می کند، به مراتب بهتر از حالتی است که تنها از هوای داخلی محیط بهره گرفته می شود.

فیلتر کردن هوا با داکت اسپلیت

فیلتراسیون هوا را باید مزیت داکت اسپلیت دانست که به کمک فیلترهایی که در یونیت داخلی آن نصب شده است، صورت می گیرد. این فیلترها، می توانند انواع ذرات گرد و غبار و آلودگی ها را از هوایی که به محیط وارد می شود، پاکسازی کرده و هوایی با کیفیت مناسب را برای کاربران فراهم کنند.

فیلتر کردن هوا در داکت اسپلیت

استفاده از هوای بازگشتی

داکت اسپلیت می تواند از هوای داخلی محیط برای تامین دمای آسایش کاربران استفاده کند. به این شیوه که یونیت داخلی یا اواپراتور، هوای داخلی واحد را به سمت خود کشیده و آن را از روی کویل های گرم یا سرد عبور می دهد. در نتیجه این هوا به دمای مورد نظر کاربر رسیده و از مجرای کانال های تعبیه شده، توزیع می گردد. در این شرایط انرژی کمتری برای رساندن هوا به دمای مد نظر کاربر مصرف می شود و می توان به این شیوه در مصرف برق صرفه جویی کرد.

مستقل بودن داکت اسپلیت

داکت اسپلیت در گروه دستگاه های مستقل تهویه مطبوع است. به این معنا که هر یونیت بیرونی متصل به یک یونیت درونی است و هر واحد به دستگاهی مستقل برای برای سرمایش و گرمایش نیاز دارد. به این ترتیب هزینه های مصرفی هر واحد به طور مستقل محاسبه می شود و برخلاف دستگاه های مرکزی نظیر چیلر، هزینه ها به طور کلی بین تعدادی واحد تقسیم نخواهد شد. از دیگر مزیت های داکت اسپلیت، می توان به مستقل بودن در کارکرد دستگاه و تنظیم دما در هر واحد اشاره کرد و به طور کلی اختیار سیستم تهویه مطبوع از همه ابعاد، به عهده استفاده کنندگان واحدها می باشد. برای کسب اطلاعات بیش تر در این حوزه می توانید به مطلب مقایسه سیستم تهویه مطبوع مرکزی و مستقل مراجعه کنید.

گرمایش و سرمایش با داکت اسپلیت

داکت اسپلیت به صورت سرمایشی و گرمایشی فعالیت می کند و دستگاهی است که می تواند به صورت مستقل و بدون نیاز به دیگر تجهیزات، نیازهای تهویه مطبوع هر واحد را تامین کند. در حالت سرمایشی، داکت اسپلیت با استفاده از سیکل تبرید فعالیت می کند و سرمایش به کمک این دستگاه با مصرف انرژی برق همراه خواهد بود. با استفاده از شیر چهار طرفه ای که در یونیت بیرونی این دستگاه تعبیه شده است، می توان از حالت گرمایشی آن نیز بهره گرفت که با مصرف برق همراه خواهد بود.

گرمایش و سرمایش با داکت اسپلیت

استفاده از کویل آب گرم

از مزایای داکت اسپلیت می توان به استفاده از کویل آب گرم به منظور تامین گرمایش اشاره کرد. به این ترتیب که یک کویل از یونیت داخلی به پکیج یا موتورخانه متصل می شود و آب گرم تولید شده توسط این دستگاه ها، وارد کویل آب گرم یونیت داخلی داکت اسپلیت می شود. در ادامه با به گردش درآمدن هوا از روی کویل های گرم، دمای آن افزایش پیدا کرده و گرمایش واحدها تامین می شود. به این شیوه، نیازی به کارکرد کمپرسور دستگاه نیست و با صرف هزینه بسیار کم می توان از گرمایش داکت اسپلیت استفاده کرد. برای کسب اطلاعات بیش تر در این حوزه می توانید به مطلب گرمایش داکت اسپلیت مراجعه کنید.

قیمت مناسب دستگاه

مناسب بودن قیمت داکت اسپلیت را می توان از دیگر مزیت های این دستگاه دانست. با توجه به اینکه دستگاه های تهویه مطبوع، قیمت بالایی دارند، انتخاب دستگاهی که از نظر قیمت مناسب باشد، به شدت مورد توجه سازندگان و مصرف کنندگان می باشد. داکت اسپلیت یکی از دستگاه های ارزان قیمت تهویه مطبوع است و با توجه به کارکرد چهار فصلی که دارد، بسیار محبوب می باشد. به همین دلیل شاهد فروش داکت اسپلیت در حجم بالا در مراکز تولید و توزیع کننده دستگاه های تهویه مطبوع می باشیم. برای کسب اطلاع از قیمت داکت اسپلیت ایرانی و خارجی می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه در تماس باشید. 02188252897

در این جدول می توانید با مزایای داکت اسپلیت در یک نگاه آشنا شوید.

مزایای داکت اسپلیت جزئیات
امکان تامین هوای تازه با استفاده از این دستگاه می توان از هوای تازه در تامین سرمایش و گرمایش بهره برد.
امکان فیلتر کردن هوا فیلترهای تعبیه شده در یونیت داخلی، هوای ورودی به واحدها را تصفیه می کنند.
بهره گیری از هوای بازگشتی امکان استفاده از هوای بازگشتی برای استفاده مجدد دستگاه وجود دارد و به این شیوه تا حد زیادی در هزینه های مصرفی صرفه جویی می شود.
مستقل بودن دستگاه داکت اسپلیت در زمره دستگاه های مستقل تهویه مطبوع است و کنترل کامل دما به همراه تفکیک شدن هزینه های برق مصرفی به واسطه آن امکان پذیر است.
امکان استفاده به صورت سرمایشی و گرمایشی از این دستگاه می توان به دو صورت گرمایشی و سرمایشی استفاده کرد.
امکان استفاده از کویل آبگرم با اتصال کویل آب گرم دستگاه به پکیج یا موتورخانه، می توان گرمایش را با صرف هزینه ای بسیار کم تامین نمود.
قیمت مناسب قیمت داکت اسپلیت به نسبت خدماتی که ارائه می کند، بسیار مناسب است.

معایب داکت اسپلیت چیست؟

معایب داکت اسپلیت به نسبت مزیت هایی که تا به اینجا برای آن برشمردیم، محدود می باشد. در این بخش به مهم ترین معایب داکت اسپلیت اشاره شده است تا با شناخت همه ابعاد این دستگاه، تصمیم درستی در زمینه خرید دستگاه تهویه مطبوع اتخاذ کنید.

سر و صدای داکت اسپلیت

صدای داکت اسپلیت را می توان یکی از مهم ترین معایب آن برشمرد که به دلیل ساختار یونیت داخلی آن می باشد. در یونیت داخلی این دستگاه از یک فن بزرگ استفاده می شود که بتواند هوا را به خوبی در امتداد کانال های داخل واحد توزیع کند. زمانی که دستگاه شروع به کار می کند، فن برای تامین هوا، به گردش درآمده و کارکرد آن سبب ایجاد صدا خواهد شد. هرچه ظرفیت این فن بزرگ تر باشد، میزان صدایی که به واسطه آن تولید می شود، بیش تر خواهد بود. البته با استفاده از راهکارهایی می توان این میزان صدا را کاهش داد. به عنوان مثال با استفاده از داکت اسپلیت های اینورتر، می توان شرایطی را فراهم کرد که دستگاه تنها در صورت نیاز با حداکثر توان خود مشغول به کار شود و در زمان های دیگر در حالت کم باری قرار گیرد. به این شیوه سر و صدای داکت اسپلیت کاهش پیدا خواهد کرد. هم چنین عایق کردن مناسب کانال ها و جانمایی درست یونیت داخلی راه دیگری برای کاهش صدای دستگاه است. در مطلب کم صداترین داکت اسپلیت، به طور کامل به بررسی این موضوع و راه های کاهش صدای دستگاه پرداخته شده است.

سر و صدای داکت اسپلیت

دمای یکسان در همه بخش ها

ساختار کانالی داکت اسپلیت سبب شده تا هوای توزیع شده در همه بخش های یک واحد، یکسان باشد. سرمایش و گرمایش به کمک این دستگاه، امکان کنترل دمای هر بخش به صورت جداگانه را به کاربران نمی دهد و دمای یکسانی در همه بخش ها وجود خواهد داشت. شاید بتوان این مورد را از اصلی ترین معایب داکت اسپلیت ها برشمرد. هرچند که برای این موضوع نیز راه هایی وجود دارد تا بتوان تا حدی به کنترل دمای هر واحد به طور مستقل پرداخت. به عنوان مثال استفاده از دمپرهای برقی در ورودی هر کانال، شرایطی را فراهم می کند که حجم هوای ورودی به واحد ها قابل کنترل بوده و کاربر بتواند با بسته، باز و یا نیمه باز گذاشتن این دریچه، شدت هوای ورودی به واحد خود را کنترل کند. باید اشاره کرد که استفاده از این تجهیزات، می تواند هزینه های اضافی را در زمان نصب و راه اندازی ایجاد کند و ممکن است برای همه کاربران توجیه اقتصادی نداشته باشد.

دمای یکسان داکت اسپلیت در همه قسمت ها

گرمایش با هزینه مصرف بالا

چنان چه از کویل آب گرم در داکت اسپلیت برای گرمایش بهره گرفته نشود، گرمایش آن به کمک کمپرسور و مصرف برق خواهد بود که هزینه بالایی را به مصرف کننده تحمیل می کند. با توجه به ارزان بودن گاز شهری در کشور ما که منبع اصلی تامین گرما می باشد، استفاده از انرژی برق برای گرمایش توجیه اقتصادی نداشته و می توان آن را در زمره معایب این دستگاه برشمرد.

در این جدول می توانید با معایب داکت اسپلیت آشنا شوید.

معایب داکت اسپلیت جزئیات
سر و صدای بالای داکت اسپلیت کارکرد این دستگاه به ویژه داکت اسپلیت صفر و یک (غیر اینورتر) با صدا همراه است.
یکسان بودن دما در همه بخش ها دمای هوا در همه بخش های این دستگاه یکسان است و امکان کنترل دما به صورت مستقل وجود ندارد.
بالا بودن هزینه های مصرفی دستگاه در حالت گرمایش با کمپرسور در صورتی که دستگاه به کویل آبگرم مجهز نباشد، گرمایش آن به واسطه کارکرد کمپرسور و با مصرف انرژی برق خواهد بود که توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
مزایا و معایب داکت اسپلیت
توسط تاریخ انتشار : 2023-01-142 دیدگاه
2 دیدگاه
  1. علی صلح جو 2023-01-16 - 16:53 - پاسخ

    مطلب خوبی بود، خواستم بدونم چطور میشه گرمایش داکت اسپلیت با کویل رو داشته باشم؟

    • تاپ تهویه 2023-01-17 - 08:12 - پاسخ

      سپاس. از طریق اتصال کویل آب گرم دستگاه به پکیج یا دیگ موتورخانه، می توانید گرمایش با کویل را تامین کنید.

ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.