آخرین مقالات

محصولات پرفروش

تهویه سالن نساجی

تهویه مطبوع در صنعت نساجی به دلیل نقشی که در بهبود محصولات و کاهش زمان متوقف شدن خطوط تولید دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است. تنظیم دما و رطوبت از مهم ترین اصولی است که در تهویه سالن نساجی باید رعایت شود و از سویی فیلتراسیون هوا برای از بین بردن ذرات آلوده و معلق، دیگر وظیفه ای است که از این سیستم ها انتظار می رود. اکثر سالن های نساجی با مشکل آلودگی هوا ناشی از حضور ذرات معلق درگیر هستند و اگر این ذرات به نحوی توسط سیستم تهویه مطبوع مهار نشود، سلامتی کارکنان و دستگاه های تولید به خطر خواهد افتاد. تهویه مطبوع در نساجی، بخش مهم و جدایی نشدنی از این صنعت است و در همه انواع کارگاه های این حوزه از کوچک ترین تا بزرگ ترین آنها، باید رعایت شود. در این مطلب به بررسی تهویه مطبوع سالن نساجی، الزامات و دستگاه هایی که می توانند این نیازها را تامین کنند، پرداخته شده است.

تهویه مطبوع سالن نساجی

اهمیت تهویه مطبوع در صنعت نساجی

چرا تهویه سالن نساجی از اهمیت زیادی برخوردار است؟ به طور کلی، کلیه کارگاه های صنعتی به سیستم های تهویه مطبوع حرفه ای نیاز دارند تا به این شیوه بتوان آلودگی های ناشی از کارکرد دستگاه ها را مهار کرده و از سلامت کارکنان محافظت کند. اهمیت تهویه مطبوع در صنعت نساجی نیز در درجه اول به همین موضوع بازمی گردد و باید با استفاده از دستگاه های سرمایشی و گرمایشی مخصوص، بتوان ذرات معلق ناشی از تولید نخ و الیاف را کنترل نمود. از سویی این دستگاه ها باید بتوانند از بروز مشکلاتی در تولید، نظیر پیچ خوردگی الیاف یا ایجاد توپک در نخ جلوگیری کنند. زیرا این مشکلات ناشی از کمبود رطوبت در کارخانه نساجی است که سبب ایجاد الکتریسیته ساکن می شود. چنان چه سیستم های تهویه مطبوع در کارگاه های نساجی به درستی کار نکنند، کیفیت تولیدات دچار افت خواهد شد و زیان های مالی زیادی به صاحبان این صنعت وارد می شود. به همین دلیل لازم است تا به منظور ارتقا تولیدات و حفظ سلامت کارکنان و دستگاه ها، از سیستم تهویه مطبوع در صنعت نساجی استفاده شده و انتخاب دستگاه های مناسب را زیر نظر متخصصان این حوزه به انجام برسانید.

اهداف تهویه مطبوع در نساجی

تهویه سالن نساجی باید بتواند نیازهای خاصی را در این مکان ها برآورده سازد که از جمله مهم ترین آنها کنترل رطوبت و دما است. رطوبت شاخص مهمی است که کنترل آن می تواند منجر به تولید محصول باکیفیت شود. در ادامه مهم ترین اهداف تهویه سالن نساجی را مطرح کرده ایم.

اهداف تهویه مطبوع نساجی

کنترل رطوبت در سالن نساجی

میزان رطوبت نسبی از مهم ترین شاخص هایی است که باید در کارگاه های نساجی کنترل شود. رطوبت نسبی به معنای میزان بخار آب موجود در هوا در دمایی مشخص به نسبت حداکثر میزان بخاری است که در همان دما، توسط هوا قابل نگه داری است. رطوبت نسبی عددی بین 0 تا 100 می باشد و هر چه هوا گرم تر باشد، میزان این شاخص در آن افزایش خواهد داشت. با تنظیم رطوبت نسبی در این کارگاه ها، می توان کیفیت تولیدات را افزایش داد و از وارد شدن خسارت به کارگاه ها جلوگیری کرد. با کنترل رطوبت در کارگاه های نساجی می توان به اهداف زیر دست پیدا کرد:

  • الیاف به طور طبیعی می توانند رطوبت را با محیط خود تبادل کنند. به این معنا که اگر میزان رطوبت محیط از رطوبت الیاف کمتر باشد، از نخ به هوای اطراف رطوبت انتقال خواهد یافت و برعکس این موضوع نیز صادق است. در شرایط خشک محیطی، از میزان رطوبت الیاف کاسته شده و این مساله سبب کاهش مقاومت محصول تولید شده و پارگی آنها خواهد شد. با کنترل میزان رطوبت می توان قطر الیاف و میزان مقاومت آن را به طور محسوسی افزایش داد و این مساله در کیفیت تولیدات یک کارخانه تاثیر مستقیم دارد. کنترل رطوبت توسط سیستم های تهویه مطبوع سالن نساجی باید از مرحله تولید، تا بسته بندی و انبارش محصولات، به طور کامل و با دقت بالا به انجام برسد تا از وارد شدن خسارت به کارگاه های تولید کننده جلوگیری شود.
  • با کنترل رطوبت در سالن نساجی می توان وزن محصولات تولیدی را افزایش داد. اگر میزان رطوبت جذب شده توسط الیاف کاهش پیدا کند، تا حدود چهار درصد از وزن آن کاسته خواهد شد و این مساله در حجم بالای تولیدات، سبب وارد شدن زیان های جدی به تولید کننده می شود.
  • کم بودن میزان رطوبت در کارگاه های نساجی می تواند سبب ایجاد الکتریسیته ساکن شود. این پدیده با تخلیه ناگهانی الکتریسیته ساکن همراه است که منجر به ایجاد شوک به کارکنان چنین محیط هایی می شود. با توجه به نزدیک بودن کارکنان به دستگاه های تولیدی، چنین تخلیه بار الکتریکی می تواند خطرآفرین بوده و سلامت آنها را به خطر بیندازد.
  • از سویی ایجاد الکتریسیته ساکن می تواند سبب به هم چسبیدن مواد اولیه شده و روند کار را با کندی مواجه سازد. در کنار موارد نام برده، باید به تاثیرات سوء این تخلیه بار بر کارکرد دستگاه و قطعات الکترونیکی اشاره کرد که می تواند سبب وارد شدن آسیب به آنها شده و هزینه های زیادی بابت تعمیر قطعات به صاحبان این صنعت وارد کند. برای جلوگیری از بروز الکتریسیته ساکن در چنین مکان هایی، لازم است تا رطوبت نسبی را بالاتر از 50 درصد نگاه داشت. میزان دقیق رطوبت نسبی در این کارگاه ها، با توجه به جنس الیاف که می تواند طبیعی یا مصنوعی باشد، متغیر است و لازم است تا با بررسی دقیق شرایط تعیین شود.

کنترل دما در سالن نساجی

رطوبت نسبی با درجه حرارت محیط ارتباط مستقیمی دارد و هرچه میزان دما افزایش پیدا کند، رطوبت نسبی هم بیش تر خواهد شد. دستگاه های تهویه مطبوع در صنعت نساجی باید بتوانند میزان دما را در این محیط ها با توجه به جنس الیاف، شرایط اقلیمی و دیگر فاکتورهای تخصصی، کنترل کنند تا از وارد شدن آسیب به دستگاه ها و محصولات جلوگیری شود.

فیلتر هوا در کارگاه نساجی

سالن نساجی دارای ذرات معلقی است که ناشی از فرآیند تولید بوده و حضور آنها در محیط می تواند آسیب های جدی به دستگاه ها و سلامت کارکنان وارد کند. باید با استفاده از فیلترهای مخصوص، میزان آلودگی در این سالن ها را کاهش داد و شرایط سالمی را برای تنفس نیروی کار فراهم آورد. این فیلتراسیون هوا باید در کلیه بخش های این کارگاه ها و به ویژه قسمت حلاجی به انجام برسد تا شرایط کاری سالمی برای نیروی کار ایجاد شود.

فیلتر هوا در سالن نساجی

انواع سیستم تهویه نساجی

اهداف تهویه سالن نساجی در قسمت پیشین مطرح شد و اینک می توان با در نظر گرفتن نیازهایی که در این محیط ها وجود دارد، انواع سیستم تهویه نساجی را مورد بررسی قرار داد. این سیستم ها باید بتوانند رطوبت نسبی هوا را کنترل کرده و میزان دما را در کلیه فصول، متناسب با شرایط تولید و سلامت کارکنان تنظیم کنند. از سویی فیلتر کردن هوا به منظور از بین بردن آلودگی، پرز و ذرات معلق و تامین هوای تازه باید توسط سیستم های تهویه مطبوع اجرایی شود. در این قسمت انواع سیستم تهویه نساجی را معرفی کرده ایم.

چیلر و هواساز برای سالن نساجی

هواساز سالن نساجی، دستگاهی است که می تواند میزان رطوبت را به طور دقیق کنترل کرده و شرایط مناسبی را برای تولید فراهم کند. این دستگاه دارای دو کویل آب سرد و گرم می باشد که به منابع تولید برودت و حرارت متصل می شود. چیلر منبع اصلی تولید آب سرد برای دستگاه هواساز است و آب سرد تولید شده را از طریق کویل مخصوص، به هواساز منتقل می کند. در ادامه هوا با عبور از روی کویل های سرد، کاهش دما پیدا کرده و با تنظیم شدن میزان رطوبت آن به کمک تجهیزات رطوبت زن یا رطوبت زدا و فیلتر شدن، وارد محیط می شود. از مزیت های دستگاه هواساز، بهره مندی از فیلترهای حرفه ای است که به خوبی می تواند میزان آلودگی هوا را کاهش داده و هر گونه ذرات معلق و آلاینده را از آن جداسازی کنند.

در حالت گرمایشی می توان هواساز را به پکیج یا بویلر متصل کرد و مشابه حالت سرمایش، از فیلترهای مخصوص، تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی برای تامین هوای مناسب استفاده کرد. در هر دو حالت سرمایشی و گرمایشی می توان از هوای تازه، هوای برگشتی و ترکیبی از آنها استفاده کرد. برای کسب اطلاعات بیش تر در این حوزه و خرید هواساز سالن نساجی با بخش فروش شرکت تاپ تهویه تماس بگیرید. 02188252897

هواساز برای تهویه مطبوع نساجی

روف تاپ پکیج برای سالن نساجی

سیستم روفتاپ پکیج ترکیبی از دو دستگاه چیلر هواخنک و هواساز است که به صورت واحد یکپارچه طراحی می شود. ساختار یکپارچه این دستگاه سبب اشغال فضای کمتر در کارگاه های نساجی می شود و می توان با اتصال کویل آب گرم هواساز به بویلر یا پکیج، از گرمایش آن نیز استفاده کرد. امکان نصب انواع فیلترها در بخش هواساز این سیستم، شرایط را برای از بین بردن انواع پرز، ذرات معلق و آلاینده ها فراهم می کند. برای کسب اطلاعات بیش تر در مورد این دستگاه می توانید به مطلب روف تاپ پکیج مراجعه کنید.

ایرواشر برای سالن نساجی

ایرواشر دستگاهی برای تنظیم دما و افزایش رطوبت در محیط است و با استفاده از تزریق آب به هوا، میزان رطوبت آن را افزایش می دهد. این دستگاه می تواند از هوای تازه و برگشتی یا ترکیبی از این دو استفاده کند و با عبور دادن هوا از فیلترهای مخصوص و تجهیزات رطوبت زنی، شرایط ایده آل سالن تهویه را تامین می کند. ایرواشر یا هواشور نمی تواند میزان رطوبت هوا را کاهش دهد و تنظیم این شاخص را به طور دقیق انجام نمی دهد. این در حالی است که هواساز به طور دقیق می تواند میزان رطوبت در محیط را کنترل کرده و دستگاهی حرفه ای برای سالن نساجی می باشد. گرمایش با ایرواشر به کمک کویل های آب گرم متصل به بویلر یا پکیج صورت می گیرد و سرمایش آن از طریق پاشش آب به هوا انجام خواهد شد. از این رو در تنظیم دما در حالت سرمایشی نیز دقیق عمل نکرده و نسبت به چیلر و هواساز در سطح پایین تری قرار دارد.

نتیجه آنکه

تهویه مطبوع در صنعت نساجی یکی از الزامات اصلی برای حفظ سلامت کارکنان و نیز بالا بردن کیفیت تولیدات و کارکرد درست دستگاه ها می باشد. از اهداف اصلی در این سالن ها، باید به کنترل میزان رطوبت اشاره کرد. کاهش رطوبت در سالن های نساجی آسیب های جدی به کیفیت الیاف و سلامت دستگاه ها وارد می کند و روند تولیدات را به شدت کند خواهد کرد. کنترل دما، حذف گرد و غبار و پرزهای موجود در این مکان ها و فیلتر کردن کامل هوا از دیگر اهدافی است که از دستگاه های تهویه مطبوع سالن نساجی انتظار می رود. دستگاه هواساز به عنوان یکی از کاربردی ترین تجهیزات در حوزه تهویه مطبوع، می تواند با کنترل دقیق رطوبت و استفاده از فیلترهای مخصوص، به بهترین شکل کیفیت هوای این کارگاه ها را ارتقا داده و شرایط را برای افزایش بازدهی فراهم کند. دستگاه روف تاپ پکیج و ایرواشر نیز از دیگر دستگاه های این حوزه هستند. برای خرید قسطی انواع دستگاه های تهویه مطبوع می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه در تماس باشید. 02188252897

سوالات متداول

بهترین دستگاه تهویه مطبوع صنعت نساجی چیست؟

ترکیبی از چیلر و هواساز یا دستگاه روف تاپ پکیج، از مناسب ترین انواع تجهیزات سرمایشی و گرمایشی در سالن های نساجی هستند.

اهداف تهویه مطبوع در سالن نساجی چیست؟

کنترل دقیق میزان رطوبت، کنترل دما و فیلتر کردن هوای داخل سالن از اصلی ترین اهداف تهویه مطبوع کارگاه های نساجی است.

تهویه در صنعت نساجی
توسط تاریخ انتشار : 2022-12-19بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.