آخرین مقالات

محصولات پرفروش

سیستم تهویه مطبوع صنعتی

تهویه کارخانه یکی از حساس ترین بخش های حوزه تهویه مطبوع است که ملاحظات خاصی داشته و باید به کامل ترین شکل رعایت شود. سیستم تهویه مطبوع در کارخانه باید بتواند به خوبی دما و رطوبت را کنترل کرده و در مکان های خاص، فیلتراسیون حرفه ای را به انجام برساند. بدون سیستم تهویه مطبوع صنعتی، سلامت کارکنان به خطر افتاده و راندمان دستگاه هایی که مولد گرما هستند، کاهش پیدا خواهد کرد. از سویی رطوبت موجود در برخی محیط های صنعتی، در صورت مهار نشدن، می تواند سبب وارد شدن آسیب به دستگاه و محصولات شود. دستگاه های زیادی وجود دارند که در کارگاه های صنعتی برای سرمایش و گرمایش مورد استفاده قرار می گیرند، اما مساله انتخاب مناسب ترین دستگاه تهویه مطبوعی است که بتواند نیازهای محیط را به صورت اختصاصی برآورده سازد. در این مطلب به معرفی سیستم های تهویه مطبوع کارخانه ها پرداخته شده تا صاحبان صنایع بتوانند از بین تنوع گسترده این دستگاه ها، انتخاب مناسبی داشته باشند.

سیستم تهویه مطبوع صنعتی

انواع سیستم سرمایش گرمایش کارخانه

سیستم تهویه مطبوع صنعتی را باید با توجه به محیط، دستگاه هایی که در آن وجود دارد، ذراتی که در محیط پخش می شود، تعداد کارکنان، شرایط آب و هوایی، فرآورده ای که تولید می شود و مساحت بنا تعیین نمود. انواع سیستم سرمایش و گرمایش کارخانه باید بتواند ضمن تامین سلامت کارکنان و ایجاد دمای آسایش در محیط کار، از سلامت دستگاه ها و محصولات نیز محافظت کند. در محیط های صنعتی گاهی نیاز به تهیه دستگاه تهویه ای است که به صورت 4 فصل، سرما تولید کنند تا از وارد شدن آسیب به خط تولید و فرآورده ها در اثر حرارت اضافی جلوگیری شود. در ادامه شما را با انواع سیستم تهویه مطبوع در کارخانه آشنا خواهیم کرد.

سیستم سرمایش گرمایش کارخانه

چیلر برای تهویه کارخانه

چیلرهای جذبی و تراکمی به عنوان دستگاه هایی که آب سرد تولید می کنند، در تهویه مطبوع جایگاه ویژه ای دارند. زمانی که این دستگاه ها، آب سرد را تولید کردند، آن را به دستگاه های مکمل خود یعنی فن کویل یا هواساز می رسانند و به این ترتیب تهویه مطبوع سرمایشی در محیط ایجاد خواهد شد. چیلر به عنوان سیستم سرمایش کارخانه دارای دو نوع جذبی و تراکمی است. چیلرهای جذبی با استفاده از سیکل تبرید جذبی کار کرده و منبع اصلی برای به راه انداختن آن؛ گاز شهری است. این در حالی است که چیلرهای تراکمی به کمک انرژی برق کار می کنند. در کارخانه ها می توان بر اساس شرایط، از چیلر آب خنک یا هواخنک استفاده کرد. نوع آب خنک برای خنک سازی بخش کندانسور دستگاه، از برج خنک کننده استفاده می کند و این در حالی است که در چیلر هواخنک، این قسمت به وسیله جریان هوا و فن خنک می شود و هزینه مصرف آب نخواهد داشت. در انتخاب چیلر برای تهویه کارخانه، باید به دسترسی به منابع آب، مرطوب نبودن محیط و هزینه های مصرف انرژی در انتخاب بهترین دستگاه دقت نمود.

از چیلرها می توان برای تنظیم دمای محیط بر اساس نیاز کاربر استفاده کرد و میزان رطوبت هوا را نیز به کمک کویل های سرمایشی فن کویل و یا دستگاه هواساز، کنترل نمود. باید اشاره کرد که دستگاه هواساز به شکلی حرفه ای تر می تواند تنظیم رطوبت و فیلتر کردن هوا را به انجام برساند و در مکان های صنعتی که نیاز به فیلتراسیون پیشرفته محیط است و یا ترکیبات سمی و خطرناک وارد محیط می شود، استفاده از هواساز به عنوان تجهیزات تهویه کارخانه الزامی است.

چیلر برای تهویه مطبوع کارخانه ها

مینی چیلر برای کارخانه

مینی چیلر دیگر دستگاهی است که در کارخانه ها و کارگاه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه می تواند در کنار تامین نیازهای سرمایشی و گرمایشی، به خنک کاری دستگاه ها و فرآیندهای صنعتی هم کمک  کند و به این شیوه سلامت دستگاه و فرآورده ها را حفظ کند. مینی چیلر برای استفاده به عنوان دستگاه تهویه مطبوع باید به فن کویل یا هواساز متصل شود و غالب دستگاه های این گروه، از نوع هواخنک می باشند. به این معنا که کندانسور دستگاه به کمک جریان هوا خنک شده و برخلاف انواع چیلرهای آبی، به برج خنک کننده نیاز ندارند. هر نوع نیاز تخصصی به تنظیم رطوبت و فیلتر کردن هوا، باید با اتصال دستگاه به هواساز برطرف گردد.

پکیج پشت بامی برای کارخانه

روف تاپ پکیج یک سیستم سرمایش کارخانه است که به صورت ترکیبی از هواساز و چیلر تراکمی هواخنک می باشد. این دستگاه به شکل یک پکیج طراحی شده و چیلر مستقیما و بدون نیاز به واسطه به دستگاه هواساز متصل می شود. این مساله سبب شده تا راندمان و قدرت خنک کنندگی دستگاه افزایش پیدا کند. دستگاه روفتاپ پکیج می تواند به خوبی رطوبت هوا را کنترل کرده و میزان آلودگی ها را در هر سطحی که مد نظر باشد، مهار نماید. این سیستم به صورت کانالی و به شکلی یکپارچه دمای هوا را تغییر داده و امکان تغییر دما در واحد ها به صورت مجزا وجود ندارد.

تهویه مطبوع صنعتی با روفتاپ پکیج

سیستم گرمایش کارخانه

گرمایش کارخانه ها را می توان به واسطه بویلرها به انجام رساند. بویلر دستگاهی برای تولید آب گرم، داغ و بخار آب است و می توان حرارت تولید شده توسط این دستگاه را به هواساز و فن کویل منتقل کرد و تهویه مطبوع گرمایشی را به واسطه آن ایجاد نمود. کلیه دستگاه های نام برده در قسمت پیشین را می توان به واسطه کویل آب گرم، به بویلر متصل کرد و سیستم گرمایش کارخانه را به این شیوه تامین نمود.

تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی صنعتی جزئیات
چیلر- فن کویل، چیلر – هواساز چیلر به عنوان تولید کننده آب سرد و اتصال آن به فن کویل و هواساز به عنوان واحدهای توزیع، فیلتر کننده هوا و تنظیم کننده رطوبت
مینی چیلر مینی چیلر به عنوان تولید کننده آب سرد در ظرفیت کمتر از چیلر
روف تاپ پکیج ترکیبی از چیلر هواخنک و هواساز در یک پکیج، تولید کننده سرمایش مطبوع به همراه فیلتراسیون هوا و تنظیم رطوبت
بویلر دستگاه تولید کننده آب گرم و قابل اتصال به فن کویل، هواساز و روف تاپ پکیج

هدف از تهویه مطبوع کارخانه ها

تهویه سالن های صنعتی و کارخانه ها با اهداف گوناگونی صورت می گیرد و بسته به نیاز محیط، باید فاکتورهای معینی در آن مهار و کنترل شود.  در ادامه این فاکتورها معرفی شده اند.

الزامات تهویه مطبوع کارخانه

تامین آسایش کارکنان

سیستم سرمایش گرمایش کارخانه باید بتواند نیازهای حرارتی کارکنان را تامین کرده و دمای آسایش آنها را فراهم آورد. در هر شرایط آب و هوایی، تامین دمای مناسب، رطوبت کافی، فلیترکردن هوا و تنظیم سرعت گردش به منظور ایجاد بهترین شرایط محیطی، باید در دستور کار تهویه مطبوع کارخانه ها قرار گیرد.

جلوگیری از ایجاد خوردگی

رطوبت عاملی است که می تواند سبب ایجاد خوردگی در دستگاه ها و محصولات شود. برای این منظور لازم است تا میزان رطوبت در محل خط تولید و مکان نگه داری دستگاه ها کنترل شود. این مساله به ویژه در کارخانه هایی که محصولات فلزی تولید می کنند، از اهمیت بسیاری برخوردار است. تهویه مطبوع صنعتی با کنترل رطوبت می تواند از بروز خسارت های جدی به تجهیزات و محصولات، پیش گیری به عمل آورد.

تهویه مطبوع صنعتی برای جلوگیری از خوردگی تجهیزات

حفظ سلامت محصول و دستگاه ها

سیستم سرمایش کارخانه باید به نحوی باشد که دمای اضافی تولید شده در خطوط تولید را مهار کرده و مانع از تغییر شکل دستگاه، قالب ها و یا محصولات شود. خطوط تولید معمولا گرمای زیادی تولید می کنند و این گرما، باعث کاهش راندمان دستگاه می شود. در صورتی که میزان گرما مهار نشود، دستگاه نمی تواند به درستی به کار خود ادامه دهد و ممکن  است محصولاتی تولید کند که از نظر ساختار بی دقت بوده و کیفیت نداشته باشند. به همین دلیل باید از دستگاه های خنک کننده ای استفاده کرد که خطوط تولید و محصولات را در صورت نیاز خنک کنند.

سلامت دستگاه های صنعتی با تهویه مطبوع

فلیتر هوای کارخانه ها

تهویه سالن های صنعتی در صورتی که گاز، بخارات و اثرات سمی در آنها وجود داشته باشد، باید توسط فیلترهای مخصوص به انجام برسد. فیلترها انواع مختلفی دارند و می توان از سطحی ترین ذرات گرد و غبار تا ریز ترین ذرات آلاینده را به واسطه آنها از بین برد. حضور این ذرات آلاینده ضمن اینکه می تواند به سلامت کارکنان آسیب وارد کند، ممکن است به دستگاه ها و محصولات نیز صدمه زده و خسارات های زیادی به صاحبان صنایع وارد کند.

فیلتر هوای کارخانه ها با دستگاه های تهویه مطبوع

در این جدول می توانید دلایل اصلی نیاز کارخانه ها و مراکز صنعتی به تهویه مطبوع را مشاهده کنید.

اهداف تهویه مطبوع کارخانه ها جزئیات
تامین آسایش کاربران تنظیم دما، رطوبت و فیلتر کردن هوا به منظور تامین آسایش حرارتی کارکنان و حفظ سلامتی آنها
حفظ کیفیت محصولات و دستگاه ها  کاهش دمای دستگاه و خط تولید به منظور بالا رفتن راندمان و وارد نشدن آسیب به آنها

حفط سلامت فرآورده هایی که گرمای زیاد، به ساختار آنها آسیب وارد می کند.

تنطیم رطوبت کنترل رطوبت به منظور کاهش ایجاد خوردگی، زنگ زدگی و آسیب های احتمالی به دستگاه ها و محصولات
فیلتر کردن هوا  از بین بردن باکتری، ذرات آلوده و کلیه ترکیباتی که در اثر کارکرد سالن های صنعتی در محیط ایجاد شده و برای پرسنل، دستگاه و محصولات مضر است.

 

تهویه مطبوع کارخانه چگونه کار میکند؟

طرز کار تهویه کارخانه ها متناسب با نوع دستگاهی که انتخاب شده و تجهیزاتی که در آن به کار برده شده است، مشخص می شود. به عنوان مثال دستگاه چیلر به عنوان تولید کننده آب سرد، بر اساس سیکل تبرید فعالیت کرده و پس از خنک سازی آب، آن را به واحدهای توزیع کننده نظیر فن کویل یا هواساز می فرستد. این دستگاه های توزیع کننده در تهویه کارخانه، قابلیت اتصال به بویلر را نیز دارا می باشند و به این شیوه می توان از گرمایش آنها نیز بهره برد. در مکان هایی که نیاز به خنک کاری دستگاه یا خط تولید است، آب خنک شده مستقیما از طریق مجراهای خاص به دستگاه یا خط تولید وارد شده و دمای آن را کاهش می دهد. هر کارخانه یا سالن صنعتی با توجه به دستگاه ها، محصول تولیدی، متراژ، آب و هوا، ذرات تولید شده توسط دستگاه ها و تعداد کارکنان دستگاه مناسبی را انتخاب کرده و تهویه مطبوع در کارخانه را به بهترین شکل دریافت کند.

قیمت سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی

سیستم تهویه مطبوع در کارخانه ها تنوع زیادی دارند و صاحبان کارگاه های صنعتی می توانند با توجه به سطح نیازی که دارند، بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنند. قیمت سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی با توجه به نوع و ظرفیت دستگاه، فیلترهایی که برای تصفیه هوا انتخاب می شود، تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی، کانالی یا لوله کشی بودن و دیگر موارد تخصصی تعیین می شود. برای استعلام قیمت سیستم سرمایش و گرمایش کارخانه ها می توانید با بخش بازرگانی گروه صنعت تاپ تهویه  در تماس باشید و هم چنین شرایط خرید اقساطی دستگاه ها را جویا شوید.

به طور کلی مهم ترین شاخص هایی که در تعیین قیمت سیستم تهویه مطبوع کارخانه ها موثرند، موارد زیر می باشند:

  • نوع سیستم انتخاب شده
  • ظرفیت برودتی و حرارتی دستگاه
  • جنس قطعات به کار رفته در آن
  • شرکت تولید کننده سیستم تهویه کارخانه
  • بهره مندی از خدمات پس از فروش

قیمت سیستم تهویه مطبوع کارخانه

نتیجه آنکه

سیستم تهویه مطبوع صنعتی با هدف تامین آسایش کارکنان و حفاظت از دستگاه ها، خط تولید و محصولات راه اندازی می شود. اهمیت استفاده از تهویه کارخانه به دلیل تاثیری است که این سیستم در سلامت کارکنان، به ویژه در کارگاه هایی که مواد و بخارات خطرناک به محیط وارد می شود، خواهد داشت. از سویی راندمان کار با خنک کاری دستگاه های صنعتی به طور محسوسی افزایش پیدا می کند و به این واسطه می توان رونق بخشی به تولید را شاهد بود. انواع دستگاه های تهویه مطبوع  کارخانه، شامل چیلر- فن کویل، چیلر- هواساز، روف تاپ پکیج و بویلر است که می تواند سیستم سرمایش گرمایش کارخانه را به راه بیندازد. در هر فضای صنعتی با توجه به شرایط خاصی که وجود دارد، دستگاه های مشخصی انتخاب و بهره برداری می شود که توسط متخصصان این حوزه تعیین خواهد شد. قیمت سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی نیز با توجه به دستگاه های انتخاب شده و ظرفیت های آنها معین می شود. خوشبختانه این امکان در گروه صنعت تاپ تهویه فراهم است که دستگاه های تهویه مطبوع کارخانه را به صورت قسطی تهیه کرده و در زمانی کوتاه در محل خود دریافت کنید.

سوالات متداول

انواع سیستم سرمایش گرمایش کارخانه کدامند؟

ترکیبی از چیلر- فن کویل، چیلر- هواساز و بویلرها اصلی ترین دستگاه های تهویه مطبوع صنعتی به شمار می روند.

الزامات نصب سیستم تهویه مطبوع در کارخانه ها چیست؟

تامین آسایش حرارتی کارکنان، حذف عوامل آلاینده از محیط، کنترل رطوبت، خنک کاری مناسب دستگاه ها و محصولات از مهم ترین الزامات و اهداف تهویه مطبوع در کارخانه هاست.

قیمت سیستم تهویه مطبوع کارخانه ها چقدر است؟

قیمت این سیستم ها با توجه به نوع دستگاه، ظرفیت هوادهی آنها، برند تولید کننده، جنس قطعاتی که در آنها به کار رفته و تجهیزاتشان تعیین می شود.

سیستم تهویه مطبوع کارخانه
توسط تاریخ انتشار : 2022-10-13بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.