آخرین مقالات

محصولات پرفروش

تهویه مطبوع مساجد و اماکن مذهبی

تهویه مطبوع مسجد و مکان های مذهبی به دلیل ساختار خاص این فضاها، تجمع افراد در زمان های خاص، ارتفاع بلند سقف و در برخی از آنها معماری تاریخی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تجمع افراد در این فضا می تواند زمینه ساز بالا رفتن میزان کربن دی اکسید، بوهای ناخوشایند، افزایش رطوبت و انتشار بیماری ها شود. به ویژه در فصول سرد سال که امکان استفاده از تهویه طبیعی کمتر می شود، بهره گیری از یک سیستم تهویه مطبوع مناسب برای تامین فاکتورهای اصلی نظیر دمای استاندارد، رطوبت کنترل شده و فیلتراسیون هوا در سطح مطلوب، ضروری است. سیستم تهویه مطبوع مساجد باید با توجه به ساختار مکان، تعداد استفاده کنندگان و شرایط اقلیمی تعیین شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی تهویه مطبوع مساجد و اماکن مذهبی بپردازیم و مناسب ترین دستگاه هایی که برای این فضاها به کار برده می شود را معرفی کنیم.

تهویه مطبوع مساجد و اماکن مذهبی

اهداف تهویه در اماکن مذهبی

هدف از تهویه مطبوع مساجد، ایجاد شرایط مطلوب برای استفاده کنندگان از فضا در همه فصول می باشد. اهداف اصلی که در تهویه مطبوع به آن پرداخته می شود، در این مکان ها نیز باید رعایت شود و به طور کلی 4 فاکتور اصلی زیر را می توان از اهداف تهویه در اماکن مذهبی دانست.

تنظیم دما در مساجد

تجمع افراد زیاد در مساجد، سبب افزایش دما در این مکان ها می شود و اگر این دما به نحوی تعدیل نشود، تنفس در مکان های مذهبی با دشواری روبرو خواهد شد. دمای آسایش در هر فصل باید توسط دستگاه های تهویه مطبوع در مساجد و مکان های مذهبی تامین شود تا شرایط مناسبی برای حضور در مساجد و اماکن مذهبی ایجاد شود.

تنظیم دما در مساجد

فیلتر کردن هوای مساجد

تصفیه هوای محیط های مذهبی به منظور از بین بردن انواع میکروارگانیسم ها، گرد و غبار و آلودگی یکی از مهم ترین اهدافی است که باید در نظر گرفته شود. انتشار بوهای ناخوشایند یکی از مشکلاتی است که در اثر تجمع افراد در این مکان ها بسیار رایج است و سیستم تهویه مطبوع باید بتواند به طور قابل قبولی بوهای منتشر شده را از محیط خارج کرده و هوایی تمیز و عاری از هر نوع آلودگی را به محیط وارد کند. باید اشاره کرد که محیط های مذهبی فاقد ذرات آلاینده خطرناک هستند و نیاز به فیلتراسیون تخصصی در آنها وجود ندارد. فیلتر هوای مسجد در بخش هایی نظیر آشپزخانه و غذاخوری (در صورت وجود) باید اجرایی شود تا از پخش بوی غذا در محیط مذهبی جلوگیری به عمل آید.

تنظیم رطوبت در مکان های مذهبی

رطوبت ناشی از بخارات تنفسی و اجتماع افراد زیاد در یک فضا، می تواند زمینه ساز انتشار انواع ویروس و بیماری در این مکان ها شود. از سوی دیگر رطوبت بالا می تواند به بنای مسجد آسیب وارد کرده و چنان چه ساختمان مذهبی دارای ارزش تاریخی باشد، این مساله بسیار آسیب زا خواهد بود و باید به طور کامل کنترل شود. تهویه مطبوع در مساجد باید بتواند به خوبی میزان رطوبت را کنترل کرده و استفاده از دستگاه هایی که قادر به تنظیم این شاخص نیستند، گزینه مناسبی برای مکان های مذهبی نمی باشد.

تنظیم رطوبت در محیط های مذهبی

تامین هوای تازه

تهویه مطبوع مکان های مذهبی با بهره گیری از هوای تازه به بهترین شکل صورت می گیرد. با توجه به مساحت ساختمان و تعداد استفاده  کنندگان از فضا، میزان نیاز به هوای تازه متفاوت خواهد بود و لازم است تا تهویه مطبوع در این مکان ها، با بهره گیری از تهویه طبیعی و یا دستگاه هایی که امکان تامین هوای تازه را دارند، به انجام برسد.

توزیع یکنواخت هوا

هدف از تهویه مطبوع مکان های مذهبی، تامین شرایط مطلوب دمایی با توزیع یکنواخت آن در همه بخش هاست. مکان های مذهبی غالبا دارای مساحت زیادی هستند و لازم است تا هوای مطلوب تولید شده توسط سیستم های سرمایشی و گرمایشی به طور یکنواخت در همه قسمت ها توزیع شود. به این شیوه همه قسمت های این فضاها برای افراد قابل استفاده می باشد و از تجمع در قسمت های خاص پرهیز می شود. بنابراین گردش مناسب هوا را باید یکی دیگر از اهداف تهویه مطبوع مساجد دانست.

سیستم تهویه مطبوع مسجد و مراکز مذهبی

تهویه مطبوع مسجد و اماکن مذهبی را می توان به شکل طبیعی و مکانیکی به انجام رساند. ترکیبی از این دو شیوه می تواند ضمن کاهش هزینه های مصرف انرژی، شرایط مطلوبی را برای استفاده کنندگان از فضا تامین نماید. بهترین سیستم های تهویه مطبوع مساجد را باید با توجه شرایط ساختمان، مساحت آن و اقلیم منطقه انتخاب نمود. در بین انواع سیستم های موجود، بهره گیری از سیستم های تهویه مطبوع مرکزی به نسبت سیستم های مستقل، گزینه های مناسب تری می باشند. در ادامه با بهترین و کاربردی ترین سیستم های تهویه مطبوع مساجد آشنا خواهید شد.

سیستم چیلر و هواساز برای مساجد

چیلر- هواساز، ترکیبی کامل به منظور تامین آسایش دمایی و ایجاد شرایط مطلوب برای حضور افراد در محیط های مذهبی می باشد. چیلر یکی از دستگاه های مرکزی تهویه مطبوع است که دارای مدل های مختلف زیر می باشد:

چیلرها با تامین آب سرد، می توانند نیازهای سرمایشی هر محیطی را تامین کنند و برای انواع محیط های کوچک و بزرگ قابل استفاده می باشد. تفاوت این دستگاه ها در اجزای تشکیل دهنده، میزان مصرف انرژی، اندازه دستگاه، بازدهی و قیمت خرید می باشد. آب سرد تولید شده توسط چیلر وارد دستگاه های دیگری نظیر هواساز می شود و در آنجا به منظور کاهش دمای هوای محیط مورد استفاده قرار می گیرد. از چیلرها برای تامین هوای سرد در محیط های مختلف استفاده می شود و برای گرمایش در این محیط ها، می توان از بویلر استفاده کرد. بویلر آب گرم را برای افزایش دمای محیط تامین  کرده و آن را به دستگاه هواساز انتقال می دهد.

دستگاه چیلر برای مسجد

هواساز برای مساجد

هواساز دارای دو کویل آب سرد و گرم می باشد و می توان به صورت 4 فصل از آن استفاده کرد. آب سرد و گرم تولید شده توسط چیلر یا بویلر وارد کویل های سرمایشی و گرمایشی شده و با به گردش درآمدن هوا از روی کویل ها، دمای آن تغییر می کند. از مزیت های هواساز برای مسجد و اماکن مذهبی باید به بهره مندی از فیلترهای تصفیه هوا و تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی اشاره کرد. به این ترتیب هوای خروجی از دستگاه از نظر دما، رطوبت و پاکیزگی شرایط ایده آلی را تجربه می کند. انتقال هوا به محیط از طریق کانال کشی صورت می گیرد و با استفاده از کانال های تامین هوای تازه و هوای برگشتی، می توان از ترکیبی از این دو استفاده کرد. کسب اطلاعات تکمیلی در حوزه این دستگاه را در صفحه هواساز مطالعه کنید.

روفتاپ پکیج برای مساجد

دستگاه روف تاپ پکیج دیگر گزینه ای است که برای مکان های مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه به شکلی ترکیبی از چیلر هواخنک و هواساز در یک پکیج است که می تواند سرمایش در مساجد و حسینیه ها را تامین کند. همانند سیستم پیشین که معرفی شد، برای تامین گرمایش باید روف تاپ پکیج را به بویلر متصل کرد و به این شیوه سرمایش و گرمایش را با این سیستم مرکزی تامین نمود. سرمایش با چیلرهای تراکمی آب خنک و هواخنک با استفاده از نیروی برق انجام می شود و اگر از بویلر برای این منظور استفاده شود، هزینه انرژی مصرفی ناشی از گاز شهری خواهد بود که بسیار به صرفه است. برای کسب اطلاعات بیش تر در این حوزه می توانید به مطلب روف تاپ پکیج مراجعه کنید.

سیستم روف تاپ پکیج برای مساجد

سیستم VRF برای مساجد

وی آر اف از دیگر دستگاه هایی است که استفاده از آن به دلیل مزیت هایی که در مصرف انرژی و سرمایش و گرمایش همزمان دارد، رایج شده است. VRF دارای دو بخش یونیت بیرونی و درونی بوده و یکی از سیستم های مرکزی تهویه مطبوع به شمار می رود. در این سیستم، مبرد در یونیت بیرونی خنک یا گرم شده و مستقیما به یونیت درونی وارد می شود. تفاوت وی آر اف با سیستم چیلر- هواساز، انتقال مستقیم مبرد به یونیت درونی و کنترل متغیر جریان مبرد بر اساس نیاز کاربران می باشد. این کنترل متغیر سبب کاهش هزینه های مصرفی دستگاه شده و از این نظر به صرفه می باشد. کاهش میزان رطوبت و فیلتراسیون هوا به منظور از بین بردن آلاینده ها و گرد و غبار توسط این دستگاه به انجام خواهد رسید. سیستم وی آر اف گرمایش را نیز با مصرف انرژی برق انجام می دهد و برای اماکن مذهبی که در محیط های سردسیر واقع شده اند، توجیه اقتصادی نخواهد داشت. اما می توان از آن  در اقلیم های معتدل و گرم بهره گرفت و در هزینه های مصرف انرژی صرفه جویی کرد. در کشور ما وی آر اف مدیا به عنوان یکی از با کیفیت ترین برندهای تولید کننده این دستگاه موجود بوده و در بسیاری از کاربری های بزرگ و کوچک مقیاس مورد استفاده قرار می گیرد.

سیستم وی آر اف برای مساجد

ایرواشر برای مساجد

ایرواشر یا هواشور یکی از دستگاه های تهویه مطبوع اقتصادی است که از نظر کارکرد، بسیار به کولر آبی شباهت دارد. این دستگاه می تواند با پاشش آب بر روی هوا، از میزان دمای آن کاسته و تهویه مطبوع سرمایشی را به این شکل تامین نماید. برخلاف دستگاه هایی که در قسمت هایی پیشین نام برده شد، برق مصرفی ایرواشر بسیار پایین است و در مقابل برای کاهش دمای محیط از آب استفاده می کند. در چنین شرایط میزان رطوبت در هوا نیز افزایش پیدا کرده و نمی توان این شاخص را در محیط های مذهبی کنترل کرد. گرمایش با ایرواشر به کمک کویل های آب گرم و مشابه با سیستم بویلر- هواساز انجام می شود و به طور کلی می توان ایرواشر را یکی از دستگاه های اقتصادی در حوزه تهویه مطبوع دانست. عدم امکان کنترل رطوبت به کمک این دستگاه از مهم ترین معایب آن است و لازم است تا انتخاب این دستگاه برای محیط های مذهبی با در نظر گرفتن این ایراد و مشکلاتی که به دنبال آن ایجاد خواهد شد، صورت گیرد.

نتیجه آنکه

تهویه مطبوع مساجد و مراکز مذهبی دارای فاکتورهای مهمی است که بتواند شرایط مطلوبی را در این محیط ها و برای تجمع افراد زیاد در زمان های خاص فراهم کند. مهم ترین این فاکتورها، امکان تامین دمای آسایش در کلیه فصول، تنظیم رطوبت، فیلتراسیون هوا و ایجاد گردش هوای مناسب در همه بخش های محیط است. استفاده از هوای تازه توسط دستگاه ها و بهره گیری از تهویه طبیعی می تواند به طراوات بیش تری در این فضاها منجر شود. در این مطلب مناسب ترین دستگاه هایی که برای تهویه مطبوع مساجد و حسینیه ها به کار برده می شوند را معرفی کرده و از نظر مصرف انرژی و تامین فاکتورهایی که در این فضاها مورد نیاز است، مقایسه صورت گرفته است. با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی، مساحت بنا، استفاده کنندگان از فضا و میزان بودجه ای که برای خرید دستگاه های سرمایشی و گرمایشی در نظر گرفته شده، می توان گزینه ای مناسب را برای خرید انتخاب کرد. در این مسیر بهره گیری از نظر کارشناسان این حوزه می تواند به اخذ تصمیم مناسب تر کمک شایانی کند. کارشناسان گروه صنعت تاپ تهویه آماده ارائه مشاوره رایگان در زمینه دستگاه های تهویه مطبوع مساجد به شما می باشند. 02188252897

سوالات متداول

سیستم های تهویه مطبوع مساجد و اماکن مذهبی کدامند؟

استفاده از سیستم های تهویه مطبوع مرکزی نظیر چیلر- هواساز، بویلر- هواساز، سیستم وی آر اف و روف تاپ پکیج گزینه های مناسبی برای تهویه مطبوع مسجد می باشد.

اهداف تهویه مطبوع مساجد چیست؟

تامین دمای آسایش در کلیه فصول، کنترل میزان رطوبت، فیلتراسیون هوا از کلیه آلودگی ها و بوهای ناخوشایند و ایجاد گردش هوای مناسب به همراه تامین هوای تازه از مهم ترین اهداف تهویه مطبوع مراکز مذهبی و حسینیه هاست.

سیستم تهویه مطبوع مساجد
توسط تاریخ انتشار : 2022-12-152 دیدگاه
2 دیدگاه
  1. فرید حسینی 2022-12-18 - 22:51 - پاسخ

    شما اجرای تهویه مطبوع مسجد رو انجام میدید؟

    • تاپ تهویه 2022-12-19 - 08:13 - پاسخ

      بله. برای بررسی جزئیات لطفا با بخش فروش شرکت تماس بگیرید. 02188252897

ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.