آخرین مقالات

محصولات پرفروش

انواع هواساز و مقایسه آنها با هم

دستگاه هواساز در تهویه مطبوع یکی از پر کاربردترین دستگاه هاست که در انواع مختلف و با اهداف گوناگون تهیه شده است. تفاوت هایی که در مدل های مختلف این دستگاه وجود دارد، آن را برای استفاده های مختلف مناسب ساخته است. در مقایسه انواع هواساز می توان از زوایای مختلفی به آن نگاه کرد که بررسی کاربرد، انواع فیلترها و نوع فن از مهم ترین موارد آن می باشد. به طور کلی می توان چهار دسته بندی برای هوارسان ها در نظر گرفت که هواساز آپارتمانی یا خانگی، هایژنیک یا بهداشتی، صنعتی و هیت ریکاوری یا بازیافت گرما در این دسته بندی ها جای دارند. اینکه چه قسمت هایی در هر یک از این دسته بندی ها به کار برده شده، در این مطلب مورد بررسی قرار گرفته است. می توانید با مطالعه ادامه مطلب مقایسه انواع هواساز را به کامل ترین شکل انجام دهید و هم چنین در صورت نیاز به خرید هواساز به صورت قسطی، راهنمایی هایی صورت گرفته است.

مقایسه انواع دستگاه هواساز با یکدیگر

انواع دستگاه هواساز

معرفی انواع هواساز با توجه به فاکتورهایی که گفته شد، در چهار دسته هواساز هایژنیک، آپارتمانی، صنعتی و هیت ریکاوری انجام خواهد شد. در هر دسته بندی نیز ممکن است مدل های مختلفی از هوارسان ها وجود داشته باشند که به دلیل تفاوت در اجزای به کار برده شده، برای کاربری خاصی مناسب تر می باشند. انواع دستگاه هواساز در هر محیطی که به کار برده شود با هدف تنظیم دما به شکل سرمایشی و گرمایشی، تنظیم رطوبت، فیلتر کردن هوا و کنترل سرعت آن استفاده می شود. فاکتورهای نام برده در هر محیطی در سطح خاصی مد نظر است. به عنوان مثال فیلتر کردن هوا در محیط های درمانی با محیط های خانگی متفاوت است و این مساله سبب تفاوت دو مدل هواساز بهداشتی و خانگی شده است. جزئیات بیش تر در مورد این موضوع و مقایسه انواع هواساز با بررسی تفاوت در اجزای تشکیل دهنده آنها در ادامه مطرح شده است.

 

انواع فن هواساز

هواسازهای معمولی را می توان از نظر نوع فن به دو دسته دمنده و مکنده تقسیم بندی نمود. فن دمنده جریان هوا را به داخل کویل ها هدایت می کند و این در حالی است که فن مکنده، هوا را از روی کویل ها مکیده و در نهایت به محیط وارد می کند. در این نوع خاص از فن های هواساز، بخش قبل از فن دارای فشار منفی می باشد.

فن های دمنده در هواساز

تفاوت های اصلی بین انواع فن هواساز شامل موارد زیر است.

  • فن های دمنده نیاز به فاصله بیش تری بین فن و کویل ها دارند و این مساله هزینه اولیه تولید دستگاه را افزایش می دهد.
  • جریان هوایی که در کویل های هواساز با فن های دمنده برقرار است، یکنواخت نیست و این مساله سبب اختلاف دمای بخش های مختلف آن می شود.
  • هواسازهایی با فن های مکنده به راحتی قابلیت اتصال دریچه هوای تازه را دارند، زیرا فضای کافی قبل از فن برای تعبیه چنین دریچه ای وجود دارد.

هواساز با فن مکنده

انواع کویل هواساز

انواع کویل های هواساز بر اساس سیالی که داخل آن حرکت می کند، متفاوت می باشد. در برخی از هوارسان ها، از کویل های آبی که می تواند آب سرد، آب گرم و بخار آب را در خود جاری سازد، استفاده می شود. این در حالی است که در برخی دیگر از هوارسان ها از کویل های DX یا انبساط مستقیم بهره گرفته می شود. در هواساز با کویل آبی از چیلر یا بویلرها برای تولید آب سرد و گرم استفاده می شود. در واقع دستگاه هواساز با اتصال به این منابع تولید کننده برودت یا حرارت، سرمایش و گرمایش را وارد محیط می کند. انواع کویل هواساز انبساط مستقیم، بدون نیاز به چیلرها فعالیت کرده و با استفاده از مبرد که غالبا حالت گازی شکل دارد، فعالیت می کند. مبرد به طور مستقیم وارد کویل ها شده و عملیات سرمایش و گرمایش توسط هواساز انجام می شود. کویل های انبساط مستقیم که مبرد در آنها جاری است، به دستگاه هایی نظیر وی آر اف، اتصال پیدا می کنند تا فرآیند تهویه مطبوع به انجام برسد.

در این جدول تفاوت انواع کویل های هواساز را مشاهده می کنید.

انواع کویل هواساز مشخصات
کویل آبی کویل با قابلیت عبور  آب گرم، سرد و بخار- اتصال دستگاه هواساز به چیلر
کویل DX کویل با قابلیت عبور مبرد- اتصال دستگاه هواساز به VRF

انواع فیلترهای هواساز

کلاس بندی فیلترهای هواساز بر اساس نیازی که در محیط به تصفیه هوا وجود دارد، انجام می شود. باید بررسی کرد که در محیط استفاده، به چه میزان از جذب ناخالصی ها از هوا وجود دارد و بر اساس آن، از فیلترهای مخصوص استفاده نمود. انواع فیلترهای هواساز را در ادامه مورد بررسی قرار داده ایم.

فیلتر فلزی

ساده ترین فیلتر هواساز را می توان این نوع دانست که قادرند ذرات معلق در هوا با ابعاد بزرگ و قابل مشاهده با چشم را به خود جذب کنند. استانداردی که برای این فیلتر هواساز در نظر گرفته شده است، جذب ذرات با اندازه در حدود 1 میلی متر یا بیش تر است. فیلتر فلزی هواساز قابل شست و شو بوده و قیمت ارزانی دارد.

فیلتر فلزی هواساز

فیلتر پنلی

این نوع از فیلتر هواساز غالبا از جنس پلی اورتان یا الیاف پلی استر بوده و می تواند ذرات معلق در هوا در ابعاد 10 میکرون و بیش تر را به خود جذب کند. فیلتر پنلی غیر قابل شست و شو است و در صورت لزوم باید نسبت به تعویض آن اقدام نمود.

نمونه فیلتر پنلی در هواساز

فیلتر کیسه ای

از دیگر فیلترهای هوا ساز باید به نوع کیسه ای یا بگی اشاره کرد. ساختار این نوع خاص، به شکل کیسه هایی است که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا به بهترین شکل بتوانند ذرات با ابعاد 1 تا 10 میکرون را به خود جذب کنند. این فیلترها قابل شست و شو نبوده و غالبا از جنس الیاف مصنوعی ساخته می شوند.

فیلتر کیسه ای در هواساز

فیلتر کربنی

در زمان هایی که دستگاه هوارسان باید بوی نامطبوع را از محیط حذف کند، از فیلترهای کربنی یا کربن اکتیو استفاده می شود. این فیلتر می تواند ذرات در ابعاد 0.01 میکرون را به خود جذب کند و در از بین بردن گازهای کربن دی اکسید و دی اکسید نیتروژن بسیار موثر عمل می کند.

فیلتر کربن اکتیو در هواساز

فیلتر ایپا

نوع قوی تری از فیلتر به نام ایپا (EPA) وجود دارد که می تواند تا 85 درصد آلاینده ها و ذرات معلق را به خود جذب کند. این مدل در دسته فیلترهای قوی قرار می گیرد و برای استفاده های معمولی مناسب نیست.

فیلتر هپا

HEPA از انواع فیلترهایی است که برای مصارف بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد و قادر است تا 99 درصد حذف آلودگی ها را به انجام برساند. HEPA مخفف High Efficiency Particulate Air است که به معنای حذف ذرات معلق با راندمان بالا می باشد. جنس این فیلتر از فایبرگلاس و یا پوشال است و قابل شست و شو نمی باشد. اما می توان با تکان دادن آن، تا حدی کیفیت پاکسازی را ارتقا داد. فیلتر هپا منافذ بسیار ریزی دارد و به شکل تا شده طراحی می شود که سبب راندمان بالا و اشغال فضای بسیار کم در دستگاه هوارسان می شود. هم چنین می توان با تغییر میزان فشرده بودن، تصفیه هوا به کمک آن را کاهش یا افزایش داد.

فیلتر هپا در هواساز

فیلتر اولپا

این فیلتر مشابه با فیلتر HEPA است، با این تفاوت که الیاف به کار برده شده در آن از ظرافت بیش تری بهره می برد. این ظرافت و فشرده بودن بیش تر فیلتر، سبب شده تا راندمان آن بالاتر رفته و در بررسی های انجام شده، در حدود 100 درصد جذب آلودگی ها را به همراه داشته است. این فیلترها قیمت بالایی دارند و برای استفاده های خانگی مناسب نیستند. بهترین مکان برای استفاده از فیلتر اولپا  و هپا، محیط های درمانی و اتاق های تمیز است.

در این جدول می توانید انواع فیلتر هواساز به همراه ویژگی های آن را مشاهده کنید.

نام فیلتر ویژگی ها
فلزی ساده ترین فیلتر با قابلیت جذب ذرات معلق قابل رویت با چشم، قابل شست و شو
پنلی جذب ذرات در اندازه 10 میکرون، از جنس پلی اورتان یا پلی استر و غیر قابل شست و شو
کیسه ای جذب ذرات در اندازه 1 تا 10 میکرون، از جنس الیاف مصنوعی و غیر قابل شست و شو
کربن اکتیو فیلتر با قابلیت جذب بوی نامطبوع، جذب ذرات در ابعاد 0.01 میکرون
ایپا فیلتر با جذب در حدود 85 درصد، مناسب مصارف بهداشتی
هپا فیلتر با جذب 99 درصدی آلودگی ها، از جنی پوشال یا فایبرگلاس، غیر قابل شست و شو، مناسب برای استفاده های بهداشتی
اولپا فیلتری با جذب 100 درصدی آلاینده ها، تهیه شده از پوشال یا فایبرگلاس، مناسب برای هواساز هایژنیک

 

انواع هواساز آپارتمانی

هواساز خانگی اولین دسته ای است که در بررسی مدل های مختلف معرفی می شود. این دستگاه ها در انواع کاربری های اداری، خانگی، مجتمع های مسکونی و دیگر اماکنی که به تهویه مطبوع با تنظیم رطوبت و تصفیه هوا احتیاج باشد، به کار برده می شوند. نام خانگی یا آپارتمانی که بر روی این دستگاه ها گذاشته شده، نشان از استفاده انحصاری آن برای منازل نیست و دیگر کاربری ها نیز می توانند از انواع هواساز خانگی بهره ببرند. این دستگاه می تواند در محیط های مورد نظر، سرمایش و گرمایش مطلوبی را ایجاد کند. در صورت لزوم تجهیزات رطوبت زن و رطوبت گیر بر روی آن نصب می شود و فیلتر کردن هوا بر اساس نیاز و خواسته کاربر به هوارسان اضافه می شود. هم چنین سرعت وزش هوا به کمک این دستگاه در نوع خانگی قابل کنترل می باشد. هواساز سقفی، ایستاده و دیگر مدل هایی که مربوط به نوع قرار گیری دستگاه است، می تواند در دسته بندی انواع هواساز عنوان شود که با توجه به نیاز کاربر انتخاب می شود.

 

هواساز هایژنیک

مشخصات هواساز هایژنیک به نحوی است که آن را برای استفاده در محیط های بهداشتی و درمانی، اتاق عمل، اتاق های تمیز و بیمارستان ها مناسب ساخته است. انواع فیلتر هواساز هایژنیک، غالبا از نوع هپا یا اولپا هستند که بالاترین راندمان در بین دیگر فیلترها را دارند. هم چنین درزها و دریچه های هواساز بهداشتی، به طور کامل آب بندی می شود تا از ورود هر نوع آلاینده و ذرات معلق به دور باشد. تفاوت هواساز معمولی و هایژنیک با توجه به فیلترهای به کار برده شده در دستگاه و دوامی که بدنه و درزهای آن دارند، مشخص می شود. در واقع این نوع از هوارسان ها باید به نحوی باشند که شرایط کاملا بهداشتی را در محیط های درمانی و اتاق های تمیز فراهم آورند.

تهویه مطبوع بیمارستان با هواساز هایژنیک

انواع هواسازهای صنعتی

دستگاه هواساز صنعتی به دلیل کاربردهایی که در کنترل رطوبت و فیلتر کردن هوا در حجم وسیع دارد، به این اسم، نامگذاری شده است. هواسازهای صنعتی غالبا در ابعاد بزرگی تولید می شوند و می توانند ضمن تامین سرمایش و گرمایش، رطوبت زنی و رطوبت زدایی و فیلتراسیون هوا براساس نیاز کاربر را به انجام برسانند. هواساز سالن پرورش قارچ با هواساز صنعتی دیگری که در تولید مواد شیمیایی به کار برده می شود، متفاوت است و باید از تجهیزات خاص برای تامین رطوبت و تصفیه هوا در هر کدام استفاده شود. گروه صنعت تاپ تهویه که از تولید کنندگان و وارد کنندگان انواع دستگاه های تهویه مطبوع است، می تواند بهترین انواع دستگاه هواساز صنعتی و دیگر مدل های آن را در زمانی کوتاه به دست مصرف کننده برساند. تنها کافی است در مورد مکان استفاده از دستگاه هواساز با کارشناسان فروش تاپ تهویه صحبت کرده و بهترین گزینه برای محل صنعتی خود را به صورت نقد یا قسطی تهیه نمایید.

هواساز هیت ریکاوری

هیت ریکاوری در هواساز به حالتی گفته می شود که دستگاه بتواند با استفاده از هوای برگشتی از ساختمان، در مصرف انرژی صرفه جویی کند. هواساز بازیافت گرما یا هیت ریکاوری غالبا به شکل دو طبقه ساخته می شود تا بتواند این فرآیند را به اجرا درآورد. سازوکار هیت ریکاوری در هواساز به این شکل است که در زمان تولید سرما، از یک دریچه، هوای خنک و فیلتر شده را وارد محیط کرده و هوایی که از ساختمان خارج می شود را نیز مجدد به محیط هوارسان وارد می کند. این هوا نسبت به هوای بیرون، دمای پایین تری دارد و دستگاه برای کاهش دمای مجدد آن، به صرف انرژی کمتری نیاز خواهد داشت. این تکنولوژی که در هواساز هیت ریکاوری استفاده می شود، سبب شده تا فشار وارده به دستگاه برای سرمایش یا گرمایش کمتر شود و از انرژی هوای بازگشتی، بهترین بهره برداری صورت گیرد. هواساز ها بر اساس دارا بودن و یا نبودن این قابلیت به دو دسته تقسیم می شوند. باید اشاره کرد که در هواسازهای هایژنیک به دلیل آلوده شدن هوای محیط های داخلی، غالبا از این ویژگی استفاده نمی شود.

ساختار هواساز هیت ریکاوری

نتیجه آنکه

مقایسه انواع هواساز بر اساس کارکرد و قطعات به کار رفته در آن، با یکدیگر متفاوت می باشند. هواساز خانگی یا آپارتمانی، هواساز صنعتی، هواساز هایژنیک یا بیمارستانی و انواع هوارسان با قابلیت هیت ریکاوری در این دسته بندی قرار می گیرند. قیمت هواساز با توجه به نوع کاربری، ابعاد دستگاه، فیلترهای به کار برده شده در آن و قابلیت هایی که در ساختش وجود دارد، تعیین می شود. هوارسان ها می توانند به بهترین شکل سرمایش، گرمایش، تامین یا حذف رطوبت، فیلتر کردن هوا و تصفیه آن و نیز کنترل سرعت وزش آن را به دست بگیرند و برای محیط های خانگی، صنعتی و بهداشتی، گزینه ای ایده آل هستند. انواع هواساز از برندهای معتبری چون کریر و مدیا در شرکت تاپ تهویه به صورت نقد و اقساط قابل تهیه می باشد. برای دریافت اطلاعات بیش تر و استعلام لیست قیمت انواع هواساز می توانید با بخش بازرگانی شرکت تاپ تهویه در تماس باشید.

سوالات متداول

هواسازها چگونه تقسیم بندی می شوند؟

دستگاه هواساز با توجه به محل استفاده به سه مدل هواساز آپارتمانی، صنعتی و هایژنیک تقسیم بندی می شود.

انواع فیلتر هواساز کدام است؟

ساده ترین فیلترها که شامل فیلتر های فلزی و کیسه ای هستند تا مدل های حرفه ای تر نظیر کربن اکتیو، ایپا، هپا و اولپا در این دسته بندی جای می گیرند.

مقایسه انواع هواساز با یکدیگر
توسط تاریخ انتشار : 2022-08-31بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.