معایب دستگاه VRF

وی آر اف سیستم تهویه مطبوعی است که هم به شکل سرمایشی و هم گرمایشی فعالیت می کند. این سیستم با ورود خود به دنیای تهویه مطبوع، تحولی در این حوزه ایجاد کرد، زیرا قابلیت سرمایش و گرمایش همزمان را داراست و می تواند با مصرف انرژی کمتر، به نسبت دیگر سیستم ها، تهویه مطبوع را ایجاد کند. اما قطعا هر سیستمی ایرادات مخصوص به خود را داراست و VRF هم از این قاعده مستثنی نیست. معایب سیستم وی آر اف می تواند آن را به گزینه ای نامناسب برای برخی کاربری ها تبدیل کند و از سویی همین دستگاه می تواند برای فضایی دیگر، بهترین گزینه باشد. برای کسب اطلاع از اینکه آیا سیستم وی آر اف برای شما مناسب است یا خیر؟ می توان با بررسی معایب دستگاه VRF، به پاسخ این پرسش رسید. چنان چه در زمینه این سیستم اطلاعات کافی ندارید، می توانید با ورود به صفحه وی آر اف، دانش خود را در مورد این سیستم تهویه مطبوع کامل کنید. در ادامه این مطلب شما را با عیب های این سیستم آشنا می کنیم.

معایب سیستم VRF چیست؟

قیمت بالای خرید و نصب

سیستم وی آر اف از فناوری های پیشرفته ای بهره می برد و همین مساله سبب بهبود راندمان دستگاه و حتی سرمایش و گرمایش همزمان آن شده است. طبیعی است که این قابلیت ها در قیمت وی آر اف تاثیر گذاشته و سبب افزایش آن شوند. قیمت بالای سیستم VRF، یکی از دلایلی است که برخی مصرف کنندگان را به سمت دیگر دستگاه های تهویه مطبوع می کشاند. البته در ازای پرداخت مبلغ بیش تر برای خرید وی آر اف، از امکانات و قابلیت هایی بهره می برید که شاید در سیستم های دیگر تهویه مطبوع وجود نداشته باشند. به عنوان مثال کاهش هزینه انرژی مصرفی از مزیت های این دستگاه است که قیمت بالای آن را توجیه می کند.

ساختار پیچیده وی آر اف

سیستم تهویه مطبوع VRF، به نسبت دیگر انواع دستگاه ها، ساختاری پیچیده دارد و شاید برای همه تکنسین های این حوزه آشنا نباشد. افرادی که این سیستم ها را نصب یا تعمیر می کنند، باید به طور مشخص برای این سیستم آموزش دیده باشند. در غیر این صورت امکان وارد کردن آسیب به اجزای این دستگاه فراهم می شود که هزینه زیادی را برای کاربر به همراه دارد. این پیچیدگی در ساختار سیستم وی آر اف، سبب شده تا نصب و راه اندازی آن هم امری بسیار تخصصی شده و بدون آموزش های ویژه، نتوان این کار را انجام داد. این پیچیدگی نوعی ضعف برای سیستم وی آر اف به شمار نمی رود و با گذشت زمان که دانش به کار برده شده در این سیستم، آشکارتر شود، می توان از ساده تر شدن نصب و تعمیر سیستم وی آر اف اطمینان پیدا کرد.

احتمال نشت مبرد

با توجه به طولانی شده لوله کشی های این سیستم در برخی کاربری ها نظیر برج و …، احتمال نشت کردن مبرد بالا می رود و این موضوع یکی از اصلی ترین معایب سیستم وی آر اف است. پیدا کردن محل نشتی در سیستم VRF یکی از دقیق ترین و سخت ترین بخش های نگهداری و تعمیر آن است که توسط تکنسین های آموزش دیده و حرفه ای قابل انجام است.

نامناسب بودن vrf برای برج

یکپارچگی سیستم وی آر اف

کارکرد سیستم وی آر اف زمانی در حالت بهینه قرار می گیرد که همه بخش های آن توسط یک شرکت تولید شده باشند. زیرا VRF ساختاری یکپارچه دارد و بخش های مختلف آن برای کار به یکدیگر وابسته هستند. هم چنین بروز ایراد در یک بخش از سیستم، سبب از کار افتادن کل ساختار آن می شود و این مساله اهمیت تعمیرات و سرویس به موقع دستگاه را آشکار می سازد.

با توجه به یکپارچگی ساختار وی آر اف، باید در نظر داشت که در صورت خرابی هر یک از بخش های آن، باید قطعه مورد نیاز از شرکت تولید کننده وی آر اف تهیه شود و در صورتی که خدمات و گارانتی کامل دستگاه، توسط برند تولید کننده، ارائه نشود، بهتر است سراغ دیگر شرکت های عرضه کننده این دستگاه بروید. در ایران وی آر اف مدیا با دارا بودن گارانتی محصولات و عرضه انواع قطعات یدکی این سیستم، بهترین و مناسب ترین گزینه برای خرید سیستم VRF می باشد.

اهمیت گارانتی وی آر اف

در این جدول می توانید برخی معایب ساختاری این سیستم را مشاهده کنید.

معایب ساختاری VRF جزئیات
پیچیدگی ساختار سیستم وی آر اف بسیار نوین و پیشرفته است و ساختار آن هنوز برای برخی تکنسین ها، ناآشناست. به همین دلیل نصب، راه اندازی و تعمیر آن با سختی هایی همراه است.
احتمال نشت مبرد در صورتی که مبرد این سیستم دچار نشتی شود، پیدا کردن محل نشت، امری دشوار است و هزینه زیادی برای کاربر به همراه دارد.
ساختار یکپارچه وی آر اف  ساختار یکپارچه وی آر اف به این معناست که نمی توان از قطعات ساخته شده توسط شرکت دیگر برای دستگاه خود استفاده کرد. هم چنین بروز ایراد در یک بخش از این سیستم، کل مجموعه را مختل خواهد کرد.

محدودیت در نصب وی آر اف

یکی دیگر از معایب سیستم وی آر اف، محدودیتی است که در نصب آن وجود دارد. اختلاف ارتفاع یونیت داخلی و خارجی VRF نباید از حد مشخصی بیش تر شود و این عدد در کاتالوگ دستگاه نوشته شده است. بیش تر شدن این فاصله سبب افت راندمان دستگاه شده و به کمپرسور فشار بیش از اندازه ای وارد می کند. هم چنین ساختمان های بلند مرتبه به طول لوله کشی های بیش تری نیاز دارند که ممکن است درصد نشتی مبرد را افزایش دهد. به همین دلیل قبل از خرید VRF باید محدودیت های نصب و راه اندازی دستگاه را در نظر گرفت و در صورت مناسب بودن آن، اقدام به خرید نمود.

بررسی محدودیت های نصب vrf

نامناسب برای مناطق بسیار سرد

گرمایش سیستم وی آر اف توسط پمپ حرارتی انجام می شود که با نیروی برق کار می کند. به عبارتی دستگاه برای گرمایش در زمستان چرخه تبرید تراکمی را به صورت معکوس به انجام می رساند و این کار به نیروی برق نیاز دارد. در کشور ما که گاز شهری قیمت بسیار پایینی به نسبت برق دارد، استفاده از سیستم های گرمایشی برقی به عنوان اولین و تنها گزینه، مناسب نیست و توصیه می شود که برای این منظور از بویلرها و سیستم موتورخانه استفاده شود. البته وی آر اف در مناطق معتدل، می تواند به بهترین شکل گرمایش را به انجام برساند و این محدودیت به مناطق بسیار سرد نظیر استان های غربی کشور بازمی گردد.

محدودیت در کنترل رطوبت

سیستم VRF، در کنترل رطوبت به شکل حرفه ای عمل نمی کند و می تواند در سطح معمولی میزان رطوبت هوا را کنترل کند. در مناطقی که به شدت مرطوبند، استفاده از سیستم وی آر اف به همراه دستگاه های کنترل کننده رطوبت پیشنهاد می شود که هزینه ای اضافی بر روی دست مصرف کننده می گذارد. به همین دلیل توصیه می شود که از این دستگاه در شهرهای به شدت مرطوب استفاده نشود و یا در کنار دیگر دستگاه های کاهنده رطوبت از آن بهره گرفته شود. باید اشاره کرد که کنترل رطوبت وی آر اف در شهرهای با آب و هوای معتدل، گرم یا خشک به بهترین شکل صورت می گیرد و این مساله در مناطق با درصد رطوبت بسیار بالا، به چشم می خورد.

محدودیت وی آر اف برای مناطق مرطوب

این جدول محدودیت های نصب سیستم وی آر اف را نشان می دهد.

محدودیت های نصب وی آر اف جزئیات
محدودیت در نصب وی آر اف نصب این دستگاه باید با رعایت ضوابط خاصی که در کاتالوگ هر برند ذکر شده است، صورت گیرد. از مهم ترین نکات نصب دستگاه، رعایت فاصله بین یونیت های داخلی و خارجی است که در صورت طولانی شدن، باعث کاهش راندمان و عمر مفید VRF خواهد شد.
محدودیت در کنترل رطوبت این سیستم نمی تواند به صورت حرفه ای رطوبت را  از هوا بزداید و به همین دلیل گزینه مناسبی برای ساکنان مناطق به شدت مرطوب نیست.
گرمایش با انرژی برق سیستم گرمایشی این دستگاه به شکل هیت پمپ بوده و با برق کار می کند. با توجه به ارزان بودن گاز در کشور ما به نسبت برق، بهره گیری از گرمایش این سیستم به صرفه نمی باشد.

نیاز به سرویس منظم

سیستم وی آر اف نیاز به سرویس های دوره ای و منظم دارد تا طول عمر بیش تری داشته باشد و به درستی در همه فصول کار کند. با توجه به محدود بودن متخصصانی که به سیستم وی آر اف مسلط هستند، شاید نگهداری از این دستگاه برای برخی کاربران، دردسر ساز شود. با این حال اگر خرید وی آر اف را به مراکز معتبر بسپارید، می توانید از در دسترس بودن سرویس کاران ماهر VRF، اطمینان حاصل کنید. گروه صنعت تاپ تهویه بهترین و حرفه ای ترین تیم متخصص در زمینه خرید، سرویس و تعمیر سیستم وی آر اف را در اختیار شما می گذارد. بهترین زمان برای سرویس وی آر اف در ابتدای بهار و پاییز است و لازم است تا متخصص آموزش دیده این سیستم، تمامی بخش های آن را سرویس و کنترل کند.

نیاز وی آر اف به سرویس منظم

 

نتیجه آنکه

معایب سیستم وی آر اف به عنوان یکی از مدرن ترین انواع دستگاه های تهویه مطبوع در دنیا، در این مطلب مورد بررسی قرار گرفت. بخش عمده ای از این مشکلات به نوین بودن دستگاه و ناآشنا بودن تکنسین ها با ساختار آن بازمی گردد. بالا بودن هزینه های نصب، راه اندازی، تعمیرات و سرویس دوره ای دستگاه و … همگی از ایراداتی است که به دلیل نوین بودن این سیستم و کمبود متخصصان آشنا به آن، ایجاد کرده است. اما بالا بودن هزینه برق مصرفی به عنوان دستگاه گرمایشی، محدودیت در کنترل رطوبت محیط، محدودیت در نصب در ساختمان های بسیار بلند، احتمال نشت کردن مبرد و قیمت بالای خرید وی آر اف، از معایبی است که در این دستگاه وجود دارد و آن را برای برخی مناطق و کاربری ها نامناسب کرده است. با شناخت معایب سیستم VRF می توان به درستی تصمیم گرفت که آیا این دستگاه برای شما مناسب است یا خیر؟ در این مسیر می توانید از مشاوره های رایگان و تخصصی کارشناسان گروه صنعت تاپ تهویه هم بهره ببرید. این مرکز عرضه کننده انواع سیستم وی آر اف و مینی وی آر اف مدیا است و کلیه دستگاه های خود را با ضمانت پس از فروش و مشاوره های تخصصی در اختیار شما می گذارد.

سوالات متداول

معایب سیستم وی آر اف چیست؟

این سیستم قیمت بالایی دارد و هزینه های تعمیر، نصب و نگهداری از آن بیش تر از دیگر انواع دستگاه های تهویه مطبوع است. هم چنین در برج های بسیار بلند، شهرهای با آب و هوای کوهستانی و مناطق مرطوب توصیه نمی شود.

آیا می توان از وی آر اف در برج استفاده کرد؟

بله. در صورت رعایت کردن فاکتورهای نصب دستگاه که در کاتالوگ آن آورده شده است، می توان از VRF در برج ها بهره گرفت.

VRF برای چه آب و هوایی نامناسب است؟

شهرهایی که آب و هوای بسیار مرطوب و یا بسیار سرد دارند، بهتر است از دیگر دستگاه های تهویه مطبوع استفاده کنند.

 

معایب سیستم وی آر اف چیست؟
توسط تاریخ انتشار : 2022-10-03بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.