آخرین مقالات

محصولات پرفروش

هزینه مصرف برق داکت اسپلیت

داکت اسپلیت ها از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی ساختمان ها هستند که به دلیل مزیت هایی از قبیل سادگی در نصب، مستقل بودن کنترل دما در هر واحد و امکان کاهش هزینه های برق مصرفی به نسبت دیگر دستگاه ها نظیر کولر گازی، بسیار مورد توجه سازندگان و کاربران قرار گرفته اند. داکت اسپلیت، با استفاده از انرژی برق، کار می کند و به دلیل گران بودن این انرژی در کشور ما، همواره ارائه راهکارهایی در جهت کاهش میزان مصرف برق داکت اسپلیت و دیگر دستگاه ها، از دغدغه های مهندسان این حوزه بوده است. با توجه به روند رو به رشد خرید داکت اسپلیت در کشور ما، در این مطلب قصد داریم به بررسی میزان مصرف برق داکت اسپلیت بپردازیم و راهکارهایی که در جهت کاهش این هزینه وجود دارد را بیان کنیم. اگر از مصرف کنندگان این دستگاه هستید و یا قصد خرید داکت اسپلیت را دارید، توصیه می کنیم با مطالعه این مطلب در هزینه های خود صرفه جویی کنیم.

مصرف برق داکت اسپلیت چقدر است؟

محاسبه میزان مصرف برق داکت اسپلیت

برای محاسبه میزان برق مصرفی داکت اسپلیت، باید مشخصات فنی دستگاه مورد بررسی قرار گیرد. زیرا مصرف برق رابطه مستقیم با ظرفیت داکت اسپلیت و توانی دارد که در سرمایش یا گرمایش ارائه می دهد. برای محاسبه میزان مصرف برق داکت اسپلیت، لازم است تا طبق مراحل زیر پیش روید.

در ابتدا باید از روی آخرین قبض برق، قیمت هر کیلو وات ساعت از مصرف برق را به دست آورید. در مرحله بعد از روی کاتالوگ یا برچسب دستگاه، توان حداکثری داکت اسپلیت که بر حسب کیلو وات می باشد، به دست آورید. برای محاسبه میزان مصرف برق داکت اسپلیت، حداکثر توان را در قیمت هر کیلووات ساعت برق مصرفی ضرب کنید تا بتوان میزان برق مصرفی داکت اسپلیت برای مدت زمان یک ساعت و با حداکثر توان را به دست آورد. حال باید بررسی کرد که دستگاه در هر روز، چه مدت زمان با حداکثر توان کار می کند و این عدد در ماه چقدر خواهد بود.

در محاسبه میزان مصرف برق داکت اسپلیت، در ساختمانی که دستگاه در طول شبانه روز 8 ساعت با 50 درصد توان کار می کند، باید حداکثر میزان مصرف برق دستگاه را در 8 ضرب کرده و در نهایت 50 درصد آن را محاسبه کنیم. با دانستن اینکه دستگاه در ماه چه میزان کارکرد دارد، می توان به برق مصرفی آن در یک ماه دست یافت. هم چنین می توان با محاسبه میزان کارکرد دستگاه در طول روز با حداکثر توان و ضرب کردن آن در تعداد روزهایی که از داکت اسپلیت استفاده می شود، حداکثر قیمت برق مصرفی آن را محاسبه نمود.

روش محاسبه برق داکت اسپلیت

روش محاسبه برق داکت اسپلیت

در یک ساختمان دارای داکت اسپلیت با حداکثر توان 5 کیلو وات که از روی کاتالوگ دستگاه قابل دست یابی است، قصد محاسبه عملی میزان برق مصرفی را داریم. میزان برق مصرفی به صورت پله ای است و در زمان محاسبه میزان انرژی، باید تعرفه های تعیین شده در همان سال، لحاظ شود. به عنوان مثال داکت اسپلیت در هر روز 6 ساعت و با 50 درصد توان در حال کار می باشد. با فرض در نظر گرفتن 30 روز برای هر ماه، میزان انرژی مصرف شده توسط داکت اسپلیت به شرح زیر می باشد:

450=30*50%*6*5

میزان انرژی مصرفی دستگاه در ماه برابر با 450 کیلووات بر ساعت می باشد.  با توجه به تعرفه های پله ای برق، می توان میزان هزینه ای که در پایان ماه باید پرداخت شود، محاسبه نمود. در جدول زیر می توانید نرخ میزان برق مصرفی به صورت پلکانی در سال 1398 را مشاهده کنید.

پله های مصرف 30 روزه قیمت به ریال
0 تا 100 524
مازاد 100 تا 200 611
مازاد 200 تا 300 1310
مازاد 300 تا 400 2357
مازاد 400 تا 500 2708
مازاد 500 تا 600 3407

محاسبه نهایی میزان برق مصرفی برای این کاربر، به شرح زیر است:

 ریال 52400=100*524

ریال 61100=100*611

ریال 131000=100*1310

ریال 235700=100*2357

ریال 135400= 50*2708

ریال 615600= 135400+235700+131000+61100+52400

این میزان برق مصرفی برای مدت زمان 6 ساعت استفاده در روز با توان 50 درصدی دستگاه محاسبه شده است. در ادامه این مطلب به بررسی راه های کاهش مصرف برق داکت اسپلیت پرداخته شده است.

مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان

داکت اسپلیت در حالت گرمایشی به دو شیوه متفاوت عمل می کند و با توجه به روشی که برای گرمایش انتخاب شده است، میزان برق مصرفی دستگاه متفاوت خواهد بود. این دو حالت در ادامه شرح داده شده اند:

گرمایش این دستگاه می تواند به کمک کمپرسور و با استفاده از شیر چهار طرفه ای باشد که سیکل تبرید را معکوس می کند. در این روش گرمایش دستگاه به کمک انرژی برق خواهد بود و مشابه روش قبل، باید حداکثر توان دستگاه در حالت گرمایشی از روی کاتالوگ خوانده شده و به روش مشابه در بالا، مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان محاسبه شود.

در روش دوم از کویل آب گرم برای گرمایش دستگاه استفاده می شود و این کویل به پکیج یا بویلر در موتورخانه متصل می شود. برای تامین گرمایش در این حالت به جای انرژی برق، از گاز شهری استفاده می شود. یونیت بیرونی دستگاه در این شیوه، به طور کامل خاموش خواهد شد و یونیت داخلی در حالت فن کار خواهد کرد. هزینه برق داکت اسپلیت در زمستان در این شیوه تنها به گردش فن در یونیت داخلی مربوط می شود و به نسبت شیوه اول، بسیار به صرفه تر خواهد بود. در مطلب گرمایش داکت اسپلیت به طور کامل به معرفی شیوه ها و جزئیات این روش ها پرداخته شده است.

هزینه برق داکت اسپلیت در زمستان

راههای کاهش مصرف برق داکت اسپلیت

روش کاهش مصرف برق داکت اسپلیت، شرایطی را فراهم می کند که تهویه مطبوع به کمک این دستگاه برای کاربران به صرفه تر بوده و رضایت بیش تری به همراه داشته باشد. داکت اسپلیت در حالت سرمایشی تنها به یک شیوه عمل می کند و استفاده از کمپرسور و سیکل تبرید، تنها راه برای تامین دمای آسایش در تابستان است. اما می توان با استفاده از راهکارهایی در جهت کاهش مصرف برق داکت اسپلیت گام برداشت. برخی از راههای کاهش مصرف برق داکت اسپلیت در ادامه بیان شده اند.

کاهش مصرف برق داکت اسپلیت

انتخاب داکت اسپلیت با ظرفیت مناسب

ظرفیت دستگاه، تابعی از مساحت ساختمان، نوع کاربری، تعداد استفاده کنندگان از فضا و شرایط اقلیمی است. در زمان انتخاب داکت اسپلیت باید با در نظر گرفتن این موارد، ظرفیت مناسب دستگاه را انتخاب کرد. چنان چه ظرفیت داکت اسپلیت، بیش تر از میزان مورد نیاز باشد، دستگاه مصرف انرژی زیادی داشته و هزینه های برق مصرفی کاربران بالا خواهد بود. از سویی پایین بودن ظرفیت داکت اسپلیت از میزان مورد نیاز، سبب می شود که دستگاه بیش از اندازه کار کرده تا بتواند نیازهای برودتی یا حرارتی را تامین نماید. این کارکرد بیش از اندازه، ضمن بالا بردن میزان برق مصرفی، سبب فرسوده شدن زود هنگام دستگاه و کمپرسور آن خواهد شد. با انتخاب داکت اسپلیت با ظرفیت مناسب، می توان هزینه های برق مصرفی آن را کنترل کرد.

برند باکیفیت داکت اسپلیت

کیفیت داکت اسپلیت و استفاده از قطعات اصل، شرایطی را ایجاد می کند که میزان برق مصرفی دستگاه کاهش پیدا کند. در شرایطی که شرکت های تولید کننده دستگاه های تهویه مطبوع، به دلیل پرطرفدار بودن داکت اسپلیت، اقدام به تولید انواع مختلفی از آن می کنند، توجه به اصل بودن دستگاه و بالا بودن کیفیت آن بسیار حیاتی است. زیرا دستگاه هایی که از کیفیت مناسبی بهره نبرند، مصرف انرژی بالایی خواهند داشت و رده انرژی آنها پایین تر استانداردهای جهانی است. در زمان خرید داکت اسپلیت به مشخصات دستگاه، بهره مندی از خدمات پس از فروش و گارانتی معتبر به ویژه در قطعه کمپرسور که اصلی ترین مصرف کننده برق دستگاه است، توجه ویژه ای داشته باشید. هم چنین در نظر گرفتن شرکت تولید کننده و میزان پایبندی آن به استانداردهای روز دنیا در حوزه تهویه مطبوع، می تواند شما را به سمت خرید داکت اسپلیت با کیفیت هدایت کند.

استفاده از فناوری اینورتر

داکت اسپلیت های اینورتر، تا حد زیادی مصرف انرژی دستگاه شما را کاهش خواهند داد. فناوری اینورتر که این روزها در بسیاری از دستگاه های تهویه مطبوع دارای کمپرسور به کار می روند، سبب شده تا دستگاه از حالت کارکرد صفر و یک خارج شود و مدت زمان بسیار کمتری با حداکثر توان خود کار کند. به این ترتیب، خاموش و روشن شدن های پی در پی کمپرسور اتفاق نیفتاده و دستگاه در بیش تر اوقات در حالت کم باری فعالیت می کند. هر زمان که نیاز به کارکرد کمپرسور شد، متناسب با نیاز کاربر، دستگاه آغاز به کار کرده و مجدد به حالت کم باری باز می گردد. به این ترتیب می توان انتظار داشت که ضمن بالا رفتن عمر مفید کمپرسور، هزینه های برق مصرفی آن به طور محسوسی کاهش پیدا کند. برای کسب اطلاعات کامل تر در این مورد، می توانید به مطلب داکت اسپلیت اینورتر مراجعه کنید.

اینورتر در داکت اسپلیت

استفاده از کویل آب گرم

کویل آبگرم داکت اسپلیت، راهی است که می تواند گرمایش این دستگاه را به کمک گاز شهری به جای برق تامین کند. با توجه به ارزان بودن گاز شهری در کشور ما، استفاده از داکت اسپلیت هایی که مجهز به این کویل هستند، بسیار به صرفه بوده و مورد استقبال کاربران و سازندگان قرار گرفته است. از دیگر مزیت هایی که استفاده از کویل آبگرم دارد، خاموش ماندن کمپرسور در فصول سرد سال و استراحت کردن آن است که سبب بالا رفتن عمر مفید آن خواهد شد. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این حوزه می توانید به مطلب کویل آبگرم داکت اسپلیت مراجعه کنید.

سرویس های منظم داکت اسپلیت

داکت اسپلیت نیاز به سرویس های منظم و دوره ای به مدت هر 6 ماه یکبار دارد. هر چند که بدون این سرویس ها هم شاهد کارکرد دستگاه و تامین دمای آسایش هستیم، اما با نگهداری اصولی از آن، می توان تا حد زیادی هزینه های برق مصرفی آن را کاهش داد و از بروز خرابی های جدی و پر هزینه در آینده پیش گیری کرد. فاکتورهایی که به منظور کاهش برق مصرفی دستگاه باید بررسی شوند، در ادامه آورده شده اند.

بررسی فیلترها

فیلترهایی که در یونیت داخلی داکت اسپلیت واقع شده اند، گرد و غبار و ذرات آلاینده را به خود جذب می کنند و به مرور زمان، دچار گرفتگی می شوند. این گرفتگی باعث می شود که دستگاه نتواند به اندازه کافی هوا را از فیلترها عبور داده و در نتیجه مجبور به کارکرد بیش تر برای تامین هوا و در نتیجه انتقال آن به محیط خواهد شد. این مساله سبب بالاتر رفتن هزینه های برق مصرفی داکت اسپلیت خواهد شد. با بررسی فیلترها و تعویض یا شست و شوی آنها، می توان مانع از بروز این مساله شد.

تمیز کردن فیلترهای داکت اسپلیت

بررسی میزان مبرد

مبرد ماده ای است که با گردش کردن در یونیت بیرونی و داخلی و تغییر حالت بین مایع و گاز، سبب سرمایش و گرمایش می شود. چنان چه میزان این ماده در سیکل دستگاه کم باشد، نیاز به کارکرد بیش تری برای تامین شرایط مطلوب خواهد بود و هم چنین دمای باد خروجی از دستگاه، متناسب با درخواست کاربران نخواهد بود. این مساله می تواند در میزان برق مصرفی دستگاه برای ایجاد شرایط مناسب تاثیر داشته باشد.

بررسی وضعیت کندانسور

کندانسور نوعی مبدل حرارتی است که در یونیت بیرونی دستگاه واقع شده است و در معرض انواع آلودگی، گرد و غبار، شاخ و برگ درختان و یا فضولات حیوانات قرار دارد. این موانع، مانند عایق حرارتی برای کندانسور عمل می کنند و مانع از انتقال حرارت توسط آن می شوند. این در حالی است که کندانسور باید بتواند به خوبی در معرض گردش هوا و انتقال حرارت باشد تا دستگاه عملکرد مناسبی داشته باشد. کثیفی کندانسور سبب می شود که دستگاه نیاز به کارکرد بیش تری برای تامین دمای آسایش کاربر داشته باشد و در نتیجه مصرف برق آن افزایش پیدا کند.

بررسی وضعیت عایق کانال ها

کانال کشی داکت اسپلیت از یونیت داخلی به واحدها، باید با عایق حرارتی همراه باشد تا از انتقال دما و هدر رفتن انرژی جلوگیری شود. در زمان نصب داکت اسپلیت، عایق کاری کانال ها توسط افراد آموزش دیده و متخصص انجام می شود، اما ممکن است به مرور زمان، این عایق ها فرسوده شده و از بین بروند. در این شرایط لازم است تا با بازبینی وضعیت کانال ها، نسبت به عایق کاری آنها اقدام شده و از هدر رفتن انرژی و کارکرد بیش از اندازه دستگاه جلوگیری شود.

عایق حرارتی کانال داکت اسپلیت

در این جدول می توانید با موارد مهمی که در زمان سرویس های دستگاه باید مورد بررسی قرار گیرند، آشنا شوید.

فاکتورهای مورد بررسی در زمان سرویس جزئیات
بررسی فیلترها فیلترهای دستگاه باید به صورت دوره ای بازبینی شده و در صورت کثیف بودن، تمیز یا تعویض شوند.
بررسی وضعیت مبرد کاهش پیدا کردن مبرد می تواند سبب افت راندمان دستگاه شود و مصرف انرژی آن را افزایش دهد. در بازبینی های دوره ای، باید این فاکتور بررسی شود.
بررسی کندانسور کثیف شدن فین های کندانسور، میزان انتقال حرارت و گردش هوا را کند کرده و سبب افت راندمان دستگاه می شود و لازم است در سرویس های دوره ای، بررسی شود.
بررسی عایق کانال ها عایق کانال های واقع در سقف کاذب، به مرور زمان دچار فرسودگی می شود و لازم است تا در صورت بروز این مساله، نسبت به عایق کاری آنها اقدام شود.

مصرف برق داکت اسپلیت بیشتر است یا کولر گازی؟

مصرف برق داکت اسپلیت تابعی از توان دستگاه و میزان هزینه برق مصرفی است. این رابطه برای دستگاه اسپلیت یا کولرگازی نیز صدق می کند و می توان به همین شیوه، میزان برق مصرفی اسپلیت را نیز محاسبه کرد. در واقع داکت اسپلیت ها، همان کولرهای گازی هستند که در ظرفیت های بالاتر و با امکان توزیع هوا به صورت کانالی، طراحی می شوند. این ظرفیت بالاتر، شرایطی را فراهم می کند تا در ساختمان ها با متراژ بیش تر بتوان از داکت اسپلیت استفاده کرد. اما در مقایسه میزان مصرف انرژی دستگاه باید گفت که اسپلیت ها قادر به اتصال به کویل آب گرم نیستند و گرمایش آنها تنها از طریق کمپرسور انجام می شود. این تفاوت سبب بالا رفتن هزینه های برق مصرفی اسپلیت در حالت گرمایش خواهد شد. در مقایسه مصرف برق داکت اسپلیت و اسپلیت، باید به توان دستگاه و ظرفیت آن، برند و کیفیت قطعات و پایین بودن مصرف انرژی آنها توجه کرد و در شرایط یکسان، میزان انرژی مصرفی این دو دستگاه با یکدیگر تفاوت چندانی نخواهد داشت.

مقایسه مصرف برق داکت اسپلیت و اسپلیت

نتیجه آنکه

میزان مصرف برق داکت اسپلیت، به ظرفیت دستگاه و میزان مصرف انرژی آن که در کاتالوگ دستگاه درج شده، بستگی دارد. میزان هزینه برق مصرفی در محیطی که دستگاه در آنجا استفاده می شود، به همراه انرژی مصرفی آن، می تواند رقم نهایی بهای مصرفی داکت اسپلیت را در اختیارتان بگذارد. این مصرف انرژی را می توان با استفاده از راه کارهایی کاهش داد که از جمله مهم ترین آنها خرید داکت اسپلیت باکیفیت، استفاده از کویل آبگرم در حالت گرمایش، سرویس های منظم و خرید دستگاه با فناوری اینورتر می باشد. اگرچه برخی از این قابلیت ها سبب می شود که قیمت خرید دستگاه افزایش پیدا کند، اما با توجه به کاهش هزینه های مصرف، توجیه اقتصادی خواهد داشت. برای استعلام قیمت داکت اسپلیت با کیفیت، مجهز به کویل آبگرم و فناوری اینورتر، می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه در تماس باشید. 02188252897

سوالات متداول

مصرف برق داکت اسپلیت چقدر است؟

مصرف برق دستگاه حاصل ضرب این موارد خواهد بود: حداکثر توان مصرفی دستگاه (با توجه به اطلاعات کاتالوگ)، مدت زمان استفاده در روز، تعرفه برق مصرفی در محل استفاده

راههای کاهش مصرف برق داکت اسپلیت چیست؟

استفاده از کویل آبگرم برای گرمایش، بهره گیری از فناوری اینورتر، خرید داکت اسپلیت باکیفیت و با ظرفیت مناسب محیط به همراه سرویس های منظم و دوره ای دستگاه، از اصلی ترین راه های کاهش مصرف برق داکت اسپلیت می باشد.

مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان چگونه است؟

در صورت استفاده از کمپرسور در فصل زمستان برای گرمایش، محاسبه هزینه ها متناسب با فصل تابستان است و در صورت استفاده از کویل آبگرم، تنها هزینه برق مصرفی فن دستگاه محاسبه می شود که بسیار ناچیز است.

مصرف برق داکت اسپلیت
توسط تاریخ انتشار : 2023-01-22بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.