تهویه مطبوع هتل

سرمایش و گرمایش هتل به منظور تامین رفاه حال استفاده کنندگان از اتاق ها و کارکنان این فضا، صورت می گیرد و دارای الزاماتی است که باید در زمان طراحی تهویه مطبوع هتل رعایت شود. هتل ها در ساختار و تعداد طبقات متفاوتی ساخته می شوند و با توجه به مشخصات خاص معماری و شرایط اقلیمی باید گزینه مناسبی به عنوان سیستم سرمایش و گرمایش آنها در نظر گرفته شود. بخش های مختلفی نظیر اتاق ها، لابی، غذاخوری، دفتر کارکنان، استخر، سالن ورزشی، سالن اجتماعات در هتل به تهویه مطبوع نیاز دارند و انتخاب سیستم سرمایش و گرمایش هتل باید به نحوی باشد که نیازهای کلیه این بخش ها را به طور کامل برطرف کرده و هوایی با دما، رطوبت و سرعت گردش مناسب را در این مکان ها ایجاد کند.

سرمایش و گرمایش در هتل

مشخصات سیستم تهویه مطبوع هتل

طراحی تهویه مطبوع هتل ها باید با در نظر گرفتن این اصل صورت گیرد که این مکان ها بخش کوچکی از صنعت گردشگری هستند و حضور مهمانان در آن، باید سبب ایجاد حس آرامش و آسودگی شود. مشخصات سیستم تهویه مطبوع هتل از برخی جنبه ها باید به سیستم های خانگی نزدیک باشد تا کاربر بتواند در شرایط مطلوبی به استراحت پرداخته و از بخش های مختلف هتل استفاده کند. مهم ترین مشخصات سیستم تهویه مطبوع هتل ها در ادامه معرفی شده اند.

  • سیستم سرمایش و گرمایش هتل باید با حداقل میزان صدای تولید شده فعالیت کند تا آسایش حاضران در فضا حفظ شود.
  • استفاده از دستگاه های سرمایش و گرمایش با اشغال حداقلی فضا در اتاق ها و مخدوش نکردن دید بصری استفاده کنندگان از اتاق بسیار حائز اهمیت است. در این بین دستگاه هایی نظیر فن کویل سقفی توکار به دلیل استقرار در سقف کاذب گزینه مناسبی می باشد.
  • عدم استفاده از دستگاه های بسیار بزرگ که سبب اتلاف انرژی شود و یا استفاده از دستگاه هایی با ظرفیت پایین که سبب وارد شدن فشار بیش از اندازه به سیستم شده و بازدهی آن را کاهش خواهد داد.
  • استفاده از سیستم هایی که قادر به تامین هوای تازه در بخش های خاصی از هتل باشد. از جمله این قسمت ها می توان به سالن ورزشی، سالن همایش و غذاخوری اشاره کرد.
  • استفاده از دستگاه های تهویه مطبوع با قابلیت کنترل کردن شرایط دمایی در هر اتاق توسط کاربر، در هتل ها می تواند سبب افزایش رضایت استفاده کنندگان شود.
  • امکان تغییر دما و یا خاموش کردن دستگاه تهویه مطبوع در اتاق ها در زمان هایی که کسی در آن حضور ندارد، می تواند از ویژگی های مهم و اقتصادی در تهویه مطبوع هتل ها باشد.
  • استفاده از سیستم های تهویه مطبوع مرکزی در هتل ها، گزینه ای مناسب به منظور کاهش هزینه ها و اشغال کمتر فضا است.
  • انتخاب سیستم سرمایش و گرمایش هتل باید به نحوی باشد که نیاز به تعمیر در آن بسیار کم بوده و از کیفیت بالایی در ساخت بهره ببرد. با توجه به کارکرد این سیستم به صورت دائمی و در ظرفیت های بالا، انتخاب سیستم تهویه مطبوع با کیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است.

کنترل مستقل دمای اتاق هتل

الزامات تهویه مطبوع در هتل

هتل ها و مراکز اقامتی دارای بخش های مختلفی هستند که هر یک نیازهای خاصی از نظر تهویه مطبوع دارند. یک سیستم تهویه مطبوع مناسب باید بتواند نیازهای هر بخش را به طور مطلوبی تامین کرده و شرایط ایده آلی را فراهم آورد. در این بخش قسمت های مختلف هتل و الزامات تهویه مطبوع در هر قسمت آن را بررسی کرده ایم.

اتاق های میهمان: این قسمت از هتل باید دارای دستگاه های بی صدا برای تامین سرمایش، گرمایش، کنترل رطوبت و تامین گردش مناسب هوا باشد. لازم است تا اتاق های هتل دارای ترموستات برای تنظیم دما و امکان کنترل شرایط توسط کاربر را داشته باشد تا رضایت استفاده کنندگان جلب شود.

سالن های اجتماعات و پذیرایی: تامین هوای تازه از مهم ترین الزامات در این بخش از هتل است که باید توسط دستگاه های تهویه مطبوع تامین شود.

آشپزخانه: حذف بوهای ناخوشایند و خارج کردن هوای آلوده و بخارات غذا از نیازهای اصلی این بخش است و لازم است تا دمای آسایش کارکنان این قسمت تامین شود.

استخر و سالن ورزشی: کنترل رطوبت در استخر و باشگاه های ورزشی هتل ها مساله ای مهم است که در ایجاد حس رضایت و عدم انتشار انواع آلودگی و بیماری ها موثر است. در این بخش ها تامین هوای تازه نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.

پارکینگ: این بخش از هتل ها به خارج کردن هوای آلوده نیاز دارد که توسط فن های مخصوص به انجام می رسد.

رختشویخانه هتل: این بخش از هتل به کنترل رطوبت و ایجاد جریان هوای مطلوب نیاز دارد و این شرایط باید توسط دستگاه های به کار برده شده، تامین گردد.

الزامات تهویه مطبوع در هتل

انواع سیستم سرمایش و گرمایش هتل

تهویه مطبوع در هتل با در نظر گرفتن نیازها و الزاماتی که مطرح شد، توسط دستگاه های مختلفی به انجام می رسد که با در نظر گرفتن شرایط هر بنا و میزان بودجه، انتخاب خواهد شد. آنچه حائز اهمیت است، تامین آسایش میهمانان و کارکنان هتل و برطرف کردن نیازهای تهویه مطبوع در هر بخش به صورت جداگانه است. در ادامه مناسب ترین سیستم های سرمایش و گرمایش هتل را معرفی کرده ایم.

چیلر و فن کویل برای هتل

فن کویل در اتاق های هتل یکی از مرسوم ترین دستگاه های تهویه مطبوع است که امکان کنترل دما به طور مستقل را به میهمانان می دهد. این دستگاه نوعی توزیع کننده برودت و حرارت است و برای تامین هوای سرد به چیلر یا مینی چیلر متصل می شود. ترکیب چیلر و فن کویل برای هتل، گزینه ای مناسب و اقتصادی است که می تواند به صورت مرکزی، برودت کلیه بخش های هتل را تامین سازد. چیلرها در ظرفیت های مختلف تولید می شوند و برای هتل ها با مساحت های متفاوت، قابل استفاده می باشند. در هتل های کوچک می توان از مینی چیلر و در فضاهای بزرگ تر از چیلر استفاده کرد. در پاسخ به این پرسش که چیلر در هتل چیست؟ باید گفت که می توان از انواع چیلر جذبی و تراکمی برای این منظور استفاده کرد. چیلرهای تراکمی خود دارای دو مدل چیلر آب خنک و هواخنک می باشند که با توجه به ظرفیت و شرایط آب و هوایی و میزان دسترسی به منابع آب، از یکی از این گزینه ها استفاده می شود.

فن کویل ها نیز دارای مدل های متفاوتی هستند که با توجه به ساختار اتاق ها و بخش های مختلف، می توان از گزینه های موجود استفاده کرد. در فضاهایی از هتل که به تامین هوای تازه نیاز باشد، می توان از فن کویل کانالی استفاده کرد که این امکان را برآورده می سازد. استفاده از انواع فن کویل سقفی توکار به دلیل قرارگیری در سقف کاذب و عدم اشغال فضا، در هتل ها بسیار متداول است.

فن کویل ها می توانند در کنار توزیع برودت و حرارت، تا حدی میزان رطوبت هوا را نیز در حالت سرمایشی کاهش داده و با استفاده از فیلترهایی که دارند، گرد و غبار و آلاینده ها را از هوا تفکیک کنند.

فن کویل سقفی توکار در هتل

سیستم گرمایشی هتل ها

گرمایش در هتل ها، غالبا به کمک بویلر یا پکیج صورت می گیرد. ترکیب بویلر و فن کویل، می تواند گزینه ای ایده آل و در عین حال به صرفه در چنین مکان هایی باشد. آب گرم تولید شده توسط بویلر از طریق لوله کشی هایی وارد مبدل حرارتی در فن کویل می شود و در آنجا فن دستگاه با به گردش درآوردن هوا از روی کویل ها، دمای هوا را افزایش می دهد و سپس به درون واحدها توزیع می کند.

چیلر و هواساز برای هتل

هواساز یک دستگاه توزیع کننده هوای سرد و گرم است که به صورت مرکزی نصب شده و از طریق کانال کشی، هوای واحدهای مختلف درون هتل را تامین می کند. این دستگاه، می تواند دارای انواع فیلترهای مختلف از نوع فلزی تا هپا باشد و کلیه ذرات آلوده، بوهای ناخوشایند و میکروارگانیسم ها را از محیط حذف کند. هم چنین هواساز به تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی مجهز است و می تواند به طور کامل این شاخص را کنترل کند. در هتل هایی که نیاز به کنترل دقیق میزان رطوبت هوا به همراه فیلتراسیون حرفه ای می باشد، می توان هواساز را جایگزین فن کویل کرد. این دستگاه با اتصال به چیلر، مینی چیلر یا بویلر کار می کند و قادر به توزیع سرمایش و گرمایش در محیط می باشد. برای خرید هواساز به صورت قسطی یا نقد از بهترین برندهای داخلی و خارجی می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه در تماس باشید.

سیستم وی آر اف برای هتل

VRF از سیستم های سرمایشی و گرمایشی است که در هتل ها مورد استفاده قرار می گیرد. از نظر ساختار، این سیستم دارای دو بخش یونیت داخلی و بیرونی است و اتصال بین این دو بخش، با لوله های مسی برقرار می شود. دلیل استفاده از این جنس برای لوله کشی، جاری بودن مبرد درون لوله هاست و این مساله اصلی ترین تفاوت وی آر اف با سیستم چیلر- فن کویل یا هواساز است. سیستم VRF به دو شکل سرمایشی و گرمایشی کار می کند و کارکرد آن در هر دو حالت با استفاده از انرژی برق خواهد بود. به همین دلیل در برخی مناطق که زمستان های سردی دارند، از حالت گرمایش وی آر اف استفاده نکرده و به سیستم های جایگزین روی می آورند. زیرا هزینه مصرف برق به نسبت گاز شهری بالاتر است و برای کاربران توجیه اقتصادی نخواهد داشت. مزیت سیستم وی آر اف، کنترل متغیر جریان مبرد برای تامین دمای آسایش است. به این ترتیب، کمپرسور دستگاه متناسب با نیاز کاربران، فعالیت کرده و از واردن شدن فشار اضافی ناشی از کارکرد دستگاه در حالت توان حداکثری جلوگیری می شود. این ویژگی تا حد زیادی به صرفه جویی در هزینه های مصرف انرژی در هتل منجر می شود و به همین دلیل انتخاب بسیاری از کاربران در این حوزه است. قیمت خرید وی آر اف به نسبت چیلر، بالاتر بوده و دلیل اصلی آن را باید وارداتی بودن دستگاه ها و نوین بودن فناوری های به کار رفته در آن عنوان کرد.

روف تاپ پکیج برای هتل

سیستم سرمایش و گرمایش هتل را می توان با استفاده از پکیج پشت بامی یا روفتاپ پکیج به انجام رساند. این سیستم ترکیبی از چیلر هواخنک و هواساز در یک یونیت است که به شکل یکپارچه طراحی می شود. چیلر در این سیستم، وظیفه خنک کردن آب را به عهده دارد و در ادامه با ورود آب خنک شده به هواساز، سرمایش محیط به انجام می رسد. برای گرمایش هتل، می توان هواساز را به بویلر یا پکیج متصل کرد و تامین هوای گرم به همراه کنترل آلاینده ها و رطوبت را برای بخش های مختلف هتل به انجام رساند. اطلاعات کامل تر در مورد این دستگاه را می توانید در صفحه روف تاپ پکیج مشاهده کنید.

طراحی تهویه مطبوع هتل

تهویه مطبوع هتل ها به دلیل حساسیت این مکان ها و بهره مندی آنها از بخش های مختلف با نیازهای تهویه ای متفاوت، باید با دقت بالایی طراحی شود. طراحی تهویه مطبوع هتل ها باید توسط متخصصان این حوزه و با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی و ساختار ساختمان به انجام برسد. با در نظر گرفتن همه این موارد، دستگاه های مناسب برای تامین سرمایش و گرمایش در هتل ها انتخاب شده و مورد استفاده قرار می گیرند. انتخاب سیستم های با تولید صدای کم، بهره مندی از کیفیت بالا و عدم نیاز به تعمیر در فواصل زمانی کوتاه، مصرف پایین انرژی و قیمت اولیه مناسب، از مهم ترین مواردی است که در چنین مکان هایی باید مورد توجه قرار گیرد. چنان چه طراحی تهویه مطبوع هتل به شکلی اصولی و درست صورت گیرد، تا حد زیادی از هزینه های مصرفی ساختمان کاسته خواهد شد و در عین حال کاربران در همه بخش های آن، رضایت خواهند داشت. برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان در این حوزه می توانید از کارشناسان شرکت تاپ تهویه راهنمایی بخواهید. 02188252897

طراحی سیستم تهویه مطبوع هتل

نتیجه آنکه

سیستم سرمایش و گرمایش هتل ها باید بتواند تامین کننده نیاز بخش های مختلف این کاربری باشد. اتاق ها، لابی، راهروها، آشپزخانه و غذاخوری، سالن های اجتماعات، استخر و باشگاه از قسمت های اصلی هر هتل هستند که نیازهای تهویه ای مخصوص به خود را دارا می باشند. سیستم تهویه مطبوع هتل باید بتواند در هر قسمت، نیازهای اصلی را تامین کرده و رضایت کاربران را جلب کند. در نظر گرفتن مواردی نظیر امکان تامین هوای تازه، حذف آلاینده ها، کنترل رطوبت، قیمت مناسب دستگاه، بهره مندی از خدمات پس از فروش، کیفیت بالای قطعات و سروصدای کم از اصلی ترین الزاماتی است که در زمان طراحی و خرید دستگاه های تهویه مطبوع هتل ها باید به آن توجه شود. ترکیبی از چیلر- فن کویل، چیلر – هواساز، سیستم روف تاپ پکیج و VRF می تواند به عنوان گزینه های مناسب در این مکان ها مورد استفاده قرار گیرد. برای کسب اطلاعات بیش تر و خرید قسطی انواع دستگاه های تهویه مطبوع می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه تماس بگیرید.

سوالات متداول

بهترین سیستم سرمایش و گرمایش هتل ها کدام است؟

ترکیبی از چیلر و بویلر به همراه فن کویل و هواساز را می توان از مناسب ترین گزینه ها در تهویه مطبوع هتل ها عنوان کرد.

چیلر در هتل چیست؟

چیلر هتل می تواند از نوع جذبی، تراکمی هواخنک یا آب خنک انتخاب شود و با اتصال به فن کویل یا هواساز، سرمایش را در بخش های مختلف این مکان تامین نماید.

طراحی تهویه مطبوع هتل چه الزاماتی دارد؟

سروصدای کم، قیمت اولیه خرید مناسب، مصرف انرژی پایین، امکان تنظیم دما در اتاق ها به صورت مستقل، زیبایی ظاهری و کنترل رطوبت از مهم ترین الزامات تهویه مطبوع در هتل ها می باشد.

تهویه مطبوع هتل
توسط تاریخ انتشار : 2022-12-18بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.