چیلر صنعتی چگونه کار می کند؟

چیلر یکی از دستگاه هایی است که هم در حوزه تهویه مطبوع و هم در صنایع به کار برده می شود. در هر دو صورت هدف از استفاده از این دستگاه، خنک کردن آب است. در حوزه صنعتی از آب خنک شده که حاصل کارکرد چیلر است، به منظور کاهش دمای دستگاه و فرآیندها استفاده می شود. با توجه به اینکه اکثر ماشین آلات صنعتی و دستگاه های تولیدی، در اثر کارکرد گرما تولید می کنند، لازم است تا با کاهش دمای آنها به واسطه چیلر صنعتی، ادامه کارکردشان را ممکن کرد. هم چنین با کاهش دمای دستگاه و محصولات، کیفیت تولیدات افزایش پیدا خواهد کرد و از وارد شدن زیان مالی به خط تولید پیش گیری خواهد شد. دستگاه های صنعتی انواع مختلفی دارند که میزان دمای تولید شده توسط آنها با یکدیگر متفاوت است. لازم است تا خنک کننده این دستگاه ها که غالبا چیلر می باشد، به طور اختصاصی برای کاهش دمای دستگاه یا خط تولید مورد نظر برنامه ریزی شود. در مطلب چیلر صنعتی می توانید اطلاعات بسیار جامعی در مورد این دستگاه و کاربردهای آن در صنایع مختلف به دست آورید. اما نحوه کار چیلر صنعتی چگونه است؟ پاسخ به این پرسش را می توانید با مطالعه این مطلب به طور کامل به دست آورید.

چیلر صنعتی چگونه کار می کند؟

نحوه کارکرد چیلر در صنایع

نحوه کارکرد چیلر صنعتی، تفاوت چندانی با چیلرهای تهویه مطبوع ندارد و هر دوی این دستگاه ها، با استفاده از سیکل مشخصی، آب را سرد می کنند. به طور کلی چیلرها را در دو دسته تقسیم بندی می کنند که شامل چیلرهای جذبی و تراکمی می باشد. نوع جذبی، با استفاده از سوخت فسیلی کار می کند، هزینه های تعمیر و نگه داری بسیار بالایی داشته و نصب آن به موتورخانه و برج خنک کننده نیاز خواهد داشت. هم چنین راندمان آن به نسبت انواع تراکمی پایین تر می باشد. به همین دلیل استفاده از آنها روند کاهشی داشته و تمایل به استفاده از آن مگر در شرایطی که دسترسی به انرژی برق برای استفاده از چیلرهای تراکمی نیست، وجود ندارد. در مقابل انواع تراکمی، با استفاده از سیکل تبرید تراکمی فعالیت می کنند و از انرژی برق برای کارکرد خود بهره می گیرند. چیلرهای تراکمی دارای دو نوع هواخنک و آب خنک هستند که در ادامه کارکرد هر یک توضیح داده شده است.

نحوه کارکرد چیلر در صنایع

نحوه کار چیلر صنعتی هواخنک

چیلرهای هواخنک که با نام چیلر هوایی هم شناخته می شوند، یکی از انواع این دستگاه ها هستند که دارای کمپرسور، کندانسور هواخنک، اواپراتور و شیر انبساط می باشند. شیوه کار چیلر صنعتی هوایی به این شکل است که مبرد در کمپرسور دستگاه، دچار افزایش دما و فشار می شود و به دنبال آن فشرده خواهد شد. این مبرد با دمای بالا و به شکل بخار، وارد کندانسور هوایی دستگاه می شود. کندانسور نوعی مبدل حرارتی است که می تواند دمای مبرد را گرفته و به کاهش حرارت آن منجر شود. مبرد با دمای کاهش یافته، وارد شیر انبساط شده و در این بخش دچار کاهش فشار هم می شود. مبردی که از شیر انبساط خارج می شود، با دمای پایین وارد اواپراتور خواهد شد که خود نوعی مبدل حرارتی است. در این قسمت، دمای آبی که قرار است برای سرمایش دستگاه مورد استفاده قرار گیرد، در تبادل با مبرد خنک شده، کاهش خواهد یافت و در مقابل مبرد دچار افزایش دما شده و به کمپرسور باز می گردد.

چیلر صنعتی هواخنک در بخش کندانسور و شیوه خنک سازی این بخش از دستگاه برای ادامه دار شدن سیکل تبرید، با نوع آب خنک تفاوت دارد. کندانسور این دستگاه به واسطه فن های خنک کننده کاهش دما پیدا خواهند کرد و جریان هوای آزادی که در اطراف آن وجود دارد، سبب خنک شدن آن می شود. به همین دلیل باید چیلرهای صنعتی هوایی را در محلی نصب کرد که هوا به سادگی در اطراف کندانسور در گردش باشد. در مطلب چیلر هواخنک، اطلاعات دقیق تری در مورد این دستگاه و سازوکار آن کسب خواهید کرد.

نحوه کار چیلر صنعتی آب خنک

سیکل تبرید تراکمی در چیلر صنعتی آب خنک نیز وجود دارد، با این تفاوت که بخش کندانسور دستگاه به واسطه جریان آب و برج خنک کننده کاهش دما پیدا می کند. استفاده از آب سبب می شود که راندمان دستگاه به نسبت استفاده از کندانسور هوایی افزایش پیدا کند. اما آب مصرفی این دستگاه، بالاست و ممکن است در همه مناطق دسترسی به آن وجود نداشته باشد. از سویی اشغال فضایی مشخص برای نصب برج خنک کننده و نیز نصب چیلر در موتورخانه، از مواردی است که باید در زمان خرید چیلر تراکمی آب خنک به آن توجه شود. هزینه های تعمیر و نگه داری چیلر آب خنک صنعتی به نسبت هوا خنک بالاتر است و سختی گیری آب و مشکلات ناشی از گردش آن در مدار، باید در زمان خرید لحاظ شود. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این حوزه می توانید به مطلب چیلر آب خنک مراجعه کنید.

نحوه کار چیلر صنعتی آب خنک

نحوه کار مینی چیلر صنعتی

مینی چیلر صنعتی، به دستگاهی گفته می شود که در ظرفیت های پایین تر از چیلرهای معمولی تولید شده و کندانسور آن غالبا هواخنک است. طرز کار و اجزای اصلی این دستگاه تفاوتی با چیلر ندارد و تنها به دلیل ظرفیت پایین تر و ابعاد کوچک تر به آن مینی چیلر صنعتی گفته می شود. استفاده از این دستگاه به دلیل قیمت مناسب تر، برای کارگاه های صنعتی که به ظرفیت های برودتی پایینی نیاز دارند، به صرفه و منطقی است. مینی چیلر صنعتی به خوبی می تواند نیازهای سرمایشی را در کلیه واحدهایی که به سرمایش صنعتی نیاز دارند، تامین ساخته و راندمان خطوط تولید را افزایش دهد. خرید این دستگاه به همراه دریافت مشاوره های رایگان تخصصی را می توانید از بخش فروش گروه صنعت تاپ تهویه بخواهید. 02188252897

چیلر صنعتی دو مدار

نحوه کار چیلر صنعتی باید به گونه ای باشد که در صورت بروز مشکلات فنی در دستگاه و به ویژه بخش کمپرسور آن که مهم ترین قسمت است، اختلالی در عملکرد چیلر ایجاد نشود. زیرا فرآیندهای صنعتی بسیار حساس هستند و از کار افتادن سیستم خنک کننده ماشین آلات صنعتی، می تواند خسارت های زیادی را به خط تولید وارد کند. میزان اطمینانی که در کارکرد چیلرهای صنعتی وجود دارد، باید بسیار بالاتر از چیلرهای تهویه مطبوع باشد. به همین دلیل در این حوزه از چیلر صنعتی دو مدار یا چهار مدار استفاده می شود. منظور از این اصطلاح، استفاده دو یا چند کمپرسور به جای یک عدد است که در مجموع، ظرفیت برودتی مورد نیاز را تامین کنند، اما به صورت پله ای وارد فرآیند سرمایش شوند. به این ترتیب، در صورت بروز مشکل در یک کمپرسور، تنها همان مدار از دسترس خارج می شود و باقی دستگاه ها، به کار خود ادامه  خواهند داد.

در یک کارگاه با نیاز به دستگاه چیلر صنعتی با ظرفیت 100 تن تبرید، به جای استفاده از یک کمپرسور 100 تن، می توان از 2 کمپرسور 50 تن و یا 4 کمپرسور 25 تن بهره گرفت. به این شیوه چیلر صنعتی دو مدار یا چهار مدار خواهیم داشت که متناسب با نیاز به خنک کاری، هر یک از مدارها وارد کار می شوند و در صورتی که به کارکرد هر یک از آنها نیاز نباشد، خاموش خواهند بود. به این ترتیب ضمن کاهش استهلاک کمپرسورها، در صورت بروز مشکل در هر یک از آنها، مابقی مدارها بدون ایجاد توقف و خلل، به کار خود ادامه می دهند و خنک کاری خطوط و فرآیندهای صنعتی، دچار مشکل نخواهد شد. اطلاعات کامل تری در این خصوص را می توانید در مطلب چیلر مدولار مطالعه کنید.

چیلر صنعتی دو مدار

نحوه عملکرد چیلر صنعتی در زمستان

چیلرهای صنعتی برخلاف چیلرهای تهویه مطبوع، باید بتوانند در کلیه فصول سرمایش را تامین کنند. زیرا دستگاه ها و خطوط تولید در همه زمان ها، نیاز به خنک کاری دارند و برخلاف تهویه مطبوع، سرمایش تنها مختص فصل بهار و تابستان نیست. برای این منظور باید از تجهیزاتی در چیلرهای صنعتی استفاده شود که نحوه عملکرد آنها در زمستان و فصول سرد سال دچار مشکل نشود. یکی از این راه ها استفاده از ضد یخ در چیلر صنعتی است. به این ترتیب، از یخ زدگی اواپراتور که مساله ای شایع در چیلرهایی است که در فصل سرما کار می کنند، جلوگیری می شود.

استفاده از آکومولاتور، گام دیگری است که در چیلرهای صنعتی به منظور بالا بردن بهره وری در فصل زمستان برداشته می شود. آکومولاتور یا مایع شکن، می تواند سبب تسهیل در تبدیل شدن مبرد از مایع به گاز و وارد شدن آن به کمپرسور شود. زیرا اگر این اتفاق نیفیتد و بخش هایی از مبرد به شکل مایع از اواپراتور به کمپرسور وارد شود، آسیب های جدی به این بخش از دستگاه وارد می شود.

استفاده از کمپرسورهایی که به منظور کارکرد در سرما طراحی شده اند، می تواند راندمان دستگاه را در فصل زمستان بالا برده و خنک سازی مناسبی را در خط تولید به انجام برساند. در زمان خرید چیلر صنعتی باید به این مساله توجه ویژه ای کرد که کمپرسور بتواند کارکرد مطمئنی را در همه فصول داشته باشد.

بخش های کنترلی دستگاه چیلر صنعتی باید به گونه ای باشد که امکان کنترل دما و فشار در همه فصول با دقت بالا و به سادگی امکان پذیر گردد. استفاده از تابلو برق های PLC و شیر انبساط الکترونیکی، می تواند گزینه خوبی برای چیلرهای صنعتی باشد تا به خوبی عملکرد آن در همه فصول و از جمله زمستان های سرد، بازبینی شود.

آکومولاتور در چیلر صنعتی

در این جدول می توانید با مهم ترین اقداماتی که کارکرد چیلر صنعتی در زمستان را بهبود می بخشد، آشنا شوید.

اقدامات لازم برای کارکرد چیلر در زمستان جزئیات
استفاده از ضد یخ ضد یخ می تواند شرایطی را ایجاد کند که دستگاه بدون یخ زدگی در بخش اواپراتور، دمای آب را کاهش دهد و گزینه ای مناسب برای چیلرهای زیر صفر می باشد.
استفاده از آکومولاتور این قطعه می تواند مانع از وارد شدن مبرد در حالت مایع از اواپراتور به کمپرسور شود.
استفاده از کمپرسورهای قدرتمند در چیلرهای صنعتی که به صورت 4 فصل کار می کنند، باید از کمپرسورهایی استفاده شود که توانایی خنک کاری به صورت دائمی را داشته و در شرایط دمایی بسیار پایین، کارآمد باشند.
استفاده از تجهیزات کنترلی پیشرفته

بهره گیری از تابلو برق PLC و شیرانبساط الکترونیکی می تواند به پایش عملکرد دستگاه و سنجش فشار و دمای مناسب در کلیه فصول و با دقت بالا منجر شود.

نتیجه آنکه

نحوه کار چیلر صنعتی به عنوان دستگاهی برای خنک کاری آب، با دستگاه چیلر تهویه مطبوع تفاوت چندانی ندارد. با توجه به نوع دستگاه که می تواند هواخنک یا آب خنک باشد، مبرد از طریق سیکل تبرید تراکمی خنک شده و با دمای کاهش یافته وارد اواپراتور می شود. در این بخش، آب مورد نیاز مصارف سرمایشی، با مبرد خنک تبادل دما انجام می دهد و به این شیوه می توان از آن برای کاهش دمای فرآیندها و تجهیزات استفاده کرد. استفاده از تجهیزات خاصی نظیر آکومولاتور، ضد یخ و دو یا چند مدار کردن چیلر صنعتی، می تواند به راندمان بالای آن و بهبود شرایط خنک کاری به ویژه در فصول سرما منجر شود. سیکل تبرید تراکمی، بر اساس آنچه در این مطلب توضیح داده شد، اساس نحوه کار چیلر صنعتی است. انتخاب بهترین چیلر صنعتی برای کاربری هایی که به این دستگاه نیاز دارند، باید با در نظر گرفتن ظرفیت برودتی مورد نیاز، شرایط اقلیمی، میزان بودجه، دسترسی به منابع انرژی و شرایط کارگاه صورت گیرد. در این مسیر کارشناسان گروه صنعت تاپ تهویه، اطلاعات کاملی را در اختیار شما خواهند گذاشت. می توانید برای استعلام قیمت چیلر صنعتی و دریافت مشاوره رایگان با بخش فروش این شرکت در تماس باشید. 02188252897

سوالات متداول

نحوه کار چیلر صنعتی چگونه است؟

چیلر صنعتی با استفاده از سیکل تبرید تراکمی و اجزای اصلی کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط کار می کند و مبرد را طی فرآیندهای ترمودینامیکی خنک کرده و برای کاهش دمای آب مصرفی صنایع مورد استفاده قرار می دهد.

چیلر صنعتی دو مدار چیست؟

چیلر صنعتی دو مدار به دستگاهی گفته می شود که به جای یک کمپرسور، دارای دو کمپرسور با مدارهای جداگانه است تا در صورت خرابی یکی از آنها، کارکرد چیلر متوقف نشده و خنک سازی دستگاه ها مختل نگردد. برای سفارش چیلر صنعتی دو مدار می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه تماس بگیرید. 02188252897

چیلر صنعتی در زمستان چگونه کار می کند؟

چیلرهای صنعتی در فصل زمستان با استفاده از ضد یخ، مایع شکن، کمپرسورهای با کارکرد قدرتمند و تجهیزات کنترلی حرفه ای کار می کنند تا دچار یخ زدگی نشده و بتوانند با راندمان عملکردی بالا، خنک سازی را به انجام برسانند.

نحوه کار چیلر صنعتی
توسط تاریخ انتشار : 2023-01-31بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.