انتخاب چیلر صنعتی مناسب برای خرید
چیلر صنعتی انواع مختلفی دارد که با بیان انواع ویژگی ها ومزایا و معایب در انتخاب چیلر مناسب راهنمایی می کنیم. ابتدا بصورت مختصر درباره ی چیلر صنعتی صحبت می کنیم سپس فاکتور ها و نحوه ی انتخاب چیلر صنعتی مناسب را بیان می کنیم. اساس کار چیلر صنعتی بر مبنای سیکل های خنکسازی (تبرید) تراکمی یا جذبی است.چیلر های تراکمی با استفاده از انرژی الکتریکی و چیلر های جذبی با استفاده از انرژی گرمایی باعث ایجاد سرما می شوند.هر دو فرآیند شامل سیکل تقطیر و تبخیر هستند.
اجزای تشکیل دهنده
4 جز اصلی چیلر صنعتی :
1.کمپرسور
2.کندانسور
3.اواپراتور(evaporator)
4.شیرانبساط
انواع چیلر صنعتی
چیلرهای صنعتی بطور کلی بر حسب نوع و مکان مورد استفاده ظرفیت های متفاوتی،معمولا بین 3 تا 1000 تن تبرید می توانند داشته باشند.
در اینجا ما به شما انواع چیلرهای جذبی ساخت شرکت کریر را معرفی می کنیم که با کلیک روی هر محصول،اطلاعات کاملی دریافت می کنید:
نحوه ی انتخاب یک چیلر صنعتی مناسب
یکی از مهمترین دغدغه های کارفرماها در پروژه ها نحوه ی انتخاب چیلر صنعتی مناسب است.انتخاب اشتباه غیر قابل جبران است و علاوه بر صرف هزینه ،انتظارات کارفرما را برآورده نمی کند.
قبل از انتخاب چیلر باید به دو نکته توجه کرد:
نکته ی اول
ابتدا باید اطلاعاتی راجب مشخصات پروژه بدست آورد.مانند شرایط اقلیمی:
درجه حرارت (گرمسیری، سردسیری، یا معتدل) و میزان رطوبت نسبی (معتدل، خشک،شرجی) حتما باید مد نظر قرار بگیرد.رطوبت نسبی نسبت به درجه حرارت در اولویت است.
بطور مثال: پروژه ای در مکان با آب و هوای شرجی ، بهتر است از چیلر تراکمی هوا خنک استفاده شود.
نکته ی دوم
ویژگی های نوع چیلر صنعتی باید با پروژه همخوانی داشته باشد.
در اینجا ما به شما انواع چیلرهای ساخت شرکت مدیا را معرفی می کنیم که با کلیک روی هر محصول،اطلاعات کاملی دریافت می کنید:
مشخصات کلیدی برای انتخاب چیلر:
در انتخاب چیلر باید به هزینه ی خرید ، فضای نصب ، نوع کاربری ، ظرفیت برودتی مورد نیاز ، ضریب عملکرد ، راندمان ، ارتفاع از سطح دریا ، ضریب رسوب ، نوع تابلو برق ، غلظت گلیکول، منبع قدرت ، جنس و نوع اواپراتور ،جنس و ظرفیت کندانسور، نوع و تعداد کمپرسور ، نوع فن موتور ، تعداد مدار های یخچالی ، میزان آلودگی صوتی ،جنس لوله ها و اتصالات ، توجه نمود.
ضریب عملکرد( cop)
نسبت توان خروجی به توان الکتریکی مصرف شده توسط کمپرسور آن بدست می آید.
ضریب عملکرد چیلر مقدار حرارت گرفته شده از سیستم یا فضای مورد نظر به کار مصرفی کمپرسور است. هر چه مقدار این ضریب بیشتر ، عملکرد سیستم بهتر است. برای چیلر های متوسط و بزرگ این ضریب باید 3.5 تا 7 باشد.
نحوه ی محاسبه : Thدمای کندانسور TLدمای اواپراتور (COP =TL/TH-TL)
راندمان EER
این عدد نشان دهنده ی سرمای تولید شده به میزان برق استفاده شده است. هرچه مقدار EER بیشتر باشد راندمان دستگاه بیشتر است.دستگاه های با EER بالاتر مصرف انرژی کمتری دارند و در نتیجه مصرف برق کمتری دارند.
فضای نصب
هنگامی که چیلر شما مرکزی است فضایی که برای نصب درنظر گرفته میشود باید شامل خود دستگاه و همینطور فضای کافی برای رفت و آمد هوا به روی تجهیزات دستگاه از جمله کندانسوری باشد.در صورتی که پروژه دارای موتورخانه یا فضای آزاد باشد، می توانید از چیلر تراکمی آب خنک استفاده کنید. در غیر این صورت می توان از چیلر هوای خنک استفاده کرد و آن را در فضای باز قرار داد.
ظرفیت برودتی
ظرفیت برودتی مورد نظر در پروژه های صنعتی برای هر منطقه مقدار متفاوتی محاسبه شده است.
بطور مثال: در منطقه ی سردسیر ظرفیت برودتی هر 40 مترمربع 1 تن تبرید واقعی است.(ارتفاع 3 متر در نظر گرفته شده).
در منطقه ی گرم وخشک ظرفیت برودتی هر 20 متر مربع 1 تن تبرید واقعی است.
فرمول ظرفیت برودتی : Q=MCΔT
(M جرم مایع (اکثرا آب) ، T اختلاف دمای بین دمای ورودی به چیلر و دمای خروجی ، Cظرفیت گرمایی آب یا مایع )
نوع کاربری چیلر صنعتی
چیلر های صنعتی به دلیل ساعت بالای کارکرد دارای استهلاک بالا و طول عمر کمتری هستند .در هنگام خرید باید به نوع کاربری آن نیز توجه داشت. کاربرد های صنعتی عبارتند از:
ضریب رسوب
اگر میزان رسوب آب زیاد باشد ، این مساله در کارایی چیلر تاثیر زیادی خواهد گذاشت. از این رو ضریب رسوب برای ما مهم می شود.مقدار استاندارد ضریب رسوب 0.0005 برای کندانسور و اوپراتور در نظر گرفته شده است.توجه کنید که نباید مقدار ضریب رسوب آب از این مقدار بیشتر باشد در غیر این صورت سبب افت کارایی چیلر می شود.
تابلو برق
تابلو برق به نوعی مرکز کنترل و حفاظت از تجهیزات و وسایل است. دو نوع تابلو برق آنالوگ و PCL (سنتی یا هوشمند)وجود وارد.ویژگی های که باید به آن توجه کرد عبارتند از: شاخص های فشار و دما و خطا ،کنترل از راه دور ،و…
مزایا و معایب چیلر های صنعتی با توجه به محیط کاربری:
1. چیلر تراکمی تجهیزات کوچکتری دارد و مساحت کمتری نسبت به جذبی اشغال میکند .چیلر جذبی حدود 50 درصد بیشتر از تراکمی حجم دارد.
2.چیلر تراکمی در ظرفیت مشابه دارای وزن کمتری نسبت به چیلر جذبی است.وزن چیلر جذبی حدودا دو برابر تراکمی است.به همین دلیل نیاز به فونداسیون محکمی دارد.
3.ارتفاع چیلر جذبی نسبت به تراکمی بلند بوده درنتیجه ارتفاع محل قرار گیری باید مد نظر قرار گرفته شود.
4.چیلر های جذبی نسبت به چیلر های تراکمی استفاده ی کمتری دارند و به ندرت در صنعت استفاده می شود.از جمله دلایل استفاده نکردن از چیلر جذبی هزینه ی بالای خرید و نگهداری و استهلاک آنها است.
5.ضریب عملکرد چیلر تراکمی هوا خنک یا آب خنک حداقل 3 می باشد، در صورتیکه برای چیلر جذبی 1 است. این یکی از مهمترین دلایل استفاده گسترده از چیلر تراکمی نسبت به جذبی است.
6. چیلر تراکمی را می توان در آب و هوای مختلف استفاده کرد.
7.نیاز به انرژی الکتریکی پیوسته در چیلر تراکمی وجود دارد.چیلر جذبی به عنوان منبع اصلی انرژی از گاز طبیعی ،گازوئیل یا گرمای هدر رفته استفاده می کند در نتیجه مصرف برق آن بسیار پایین است.
8.چیلر جذبی به مراتب صدا و ارتعاش کمتری نسبت به تراکمی دارد و در زمستان می توان به عنوان هیتر از آن استفاده کرد.
شرکت تاپ تهویه پیشرو در زمینه انواع دستگاه های تهویه مطبوع، آماده همکاری با تمام صنایع در کشور می باشد
مقایسه چیلر هوا خنک با چیلر آب خنک:
_ با توجه به مصرف چیلر آب خنک از آب (مقداری از آب درون برج خنک کننده تبخیر می شود و به آب جبرانی نیاز دارد ) در مناطقی که آب کافی وجود ندارد بهتر است از چیلر هوا خنک استفاده شود.
_ عملکرد چیلر آب خنک به دمای محیط بستگی ندارد ولی عملکرد چیلر هوا خنک تا حدودی تحت تاثیر افزایش یا کاهش دمای محیط است.
_ مصرف برق هواخنک از آب خنک بیشتر است ضریب عملکرد چیلر هوا خنک کمتر از آب خنک است.
_ از مهمترین معایب چیلر هوا خنک هزینه ی اولیه ی بالا ، بخاطر گران بودن کندانسور هوایی نسبت به کندانسور آبی و عمر چیلر هوا خنک کمتر است زیرا اکثرا در فضای باز قرار میگیرد.
مزایا و معایب انواع چیلر های تراکمی هوا خنک (اسکرال و اسکرو و پیستونی):
چیلر هوا خنک (کمپرسور اسکرو):
ضریب عملکرد کمپرسور اسکرو نسبت به پیستونی بیشتر است. لرزش اسکرو کمتر از پیستونی و همینطور قطعات متحرک کمتری دارد.
کمپرسور اسکرو دارای سیستم کنترل ظرفیت بصورت پیوسته است که باعث افزایش راندمانش می شود.
چیلر هوا خنک(کمپرسور اسکرال):
هزینه ی نگهداری کم و طول عمر این محصول زیاد است.مقاومت کمپرسور در مقابل برگشت مایع بیشتر است.ارتعاش و لرزش کم نسبت به مدل های دیگر.
چیلر هوا خنک (پیستونی):
مهم ترین مزایای این نوع قابلیت نصب و کارکرد و ظرفیت های مختلف است. به علت تحمل دما و فشار بالا بهترین نوع کمپرسور برای استفاده در مناطق گرم و حاره ای است.