راهنمای خرید دستگاه هواساز

دستگاه هواساز یا هوارسان، یکی از تجهیزات کانالی تهویه مطبوع است که می تواند هوای تازه را برای محیط تامین کرده و ضمن فیلتر کردن هوا به کامل ترین شکل، رطوبت را نیز کنترل خواهد کرد. این دستگاه به صورت سرمایشی و گرمایشی فعالیت کرده و به دلیل مزیت هایی که دارد، به گزینه اول برای تهویه مطبوع بسیاری از مکان ها تبدیل شده است. هواسازها انواع مختلفی دارند که هر یک برای کاربری خاص نظیر محیط های درمانی، صنعتی، مسکونی و … مناسب می باشند. نحوه انتخاب و خرید انواع هواساز، باید با در نظر گرفتن فاکتورهایی صورت گیرد که تخصصی بوده و نیاز به بررسی دارند. در این مطلب قصد داریم راهنمای خرید دستگاه هواساز را با معرفی کردن مهم ترین فاکتورهایی که در این انتخاب موثرند، ارائه دهیم. اگر قصد خرید هواساز را دارید، پیشنهاد می کنیم قبل از هر اقدامی، این موارد را به خوبی مطالعه و بررسی کنید.

انتخاب و خرید دستگاه هواساز

نحوه انتخاب هواساز

خرید دستگاه هواساز باید با شناخت کامل این دستگاه صورت گیرد و در ابتدا باید هدف از تهیه چنین تجهیزاتی مشخص شود. هوارسان ها دستگاه های توزیع کننده گرما و سرما هستند که به کمک تجهیزاتی نظیر چیلر، پکیج یا بویلر کار می کنند. اتصال این دستگاه های مولد برودت یا حرارت به  هواساز، به کمک کویل های آب گرم یا سرد صورت می گیرد. در انواع مختلف این دستگاه، شاهد استفاده از صد در صد هوای تازه، صد در صد هوای برگشتی و یا ترکیبی از این دو حالت در بخشی از دستگاه به نام محفظه اختلاط هستیم. هدف کاربر از استفاده این دستگاه، تعیین می کند که کدام مدل مناسب تر است. به عنوان مثال در محیط های درمانی حساس، نمی توان از هوای برگشتی فضا برای تهویه مطبوع استفاده کرد و لزوم استفاده از هوای تازه مطرح است. عبور هوا و گردش پیدا کردن آن از مجرای کویل های دستگاه هواساز، باعث می شود که دمای آن کاهش یا افزایش پیدا کرده و در نهایت با فیلتر شدن و کنترل رطوبت، از طریق سیستم کانال کشی به محیط وارد شود. با درک ساختار هواساز و شیوه کارکرد آن، اینک به بررسی 8 مورد از مهم ترین فاکتورها در مورد خرید آن پرداخته و نحوه انتخاب هواساز را مشخص می کنیم.

نحوه انتخاب هواساز مناسب

محاسبات و انتخاب هواساز

ظرفیت هوادهی هواساز، اصلی ترین موردی است که در خرید و انتخاب مناسب ترین گزینه، باید مورد بررسی قرار گیرد. ظرفیت هواساز یا Cubit Feed Per Minute که به آن CFM نیز گفته می شود، معیاری است که میزان هوادهی دستگاه را مشخص کرده و باید بر اساس شرایط محیط و مساحت مورد تهویه محاسبه شود. این شاخص را می توان به شیوه سرانگشتی و یا با کمک نرم افزار محاسبه کرد. محاسبات و انتخاب هواساز باید به طور دقیق صورت گیرد و اهمیت آن در خرید این دستگاه به قدری بالاست که به عنوان اولین مورد در نحوه انتخاب و خرید انواع هواساز، به آن اشاره شده است. چنان چه این ظرفیت به اشتباه محاسبه شود، کاربر در تامین هوای تازه، سرمایش و گرمایش به مشکلات جدی برخورد کرده و دستگاهی ناکارآمد خواهد داشت.

فرمول محاسبه cfm هواساز

محاسبات هواساز را می توان با استفاده از فرمول های تعیین شده، به شکل سرانگشتی و یا به کمک نرم افزارهای تخصصی انجام داد. طبیعتا دقت عملی که در روش نرم افزاری وجود دارد، بالاتر است، اما در برخی مواقع نیاز است تا به صورت فوری، ظرفیت هوادهی دستگاه تخمین زده شود که در این شرایط می توان از روش های سرانگشتی بهره گرفت. فرمول محاسبه cfm به شرح زیر است.

محاسبه CFM هواساز

در این رابطه

CFM: ظرفیت هوادهی هواساز

Qs: مقدار بار برودتی ساختمان بر اساس Btu/h

T(in): دمای هوای ورودی

T(out): دمای هوای خروجی هواساز

λ: چگالی هوای محیط تقسیم بر شرایط استاندارد

برای محاسبه سرانگشتی CFM هواساز می توان به شیوه زیر عمل کرد:

محاسبه بار برودتی ساختمان با توجه به شرایط اقلیمی و به ازای هر متر مربع از فضا محاسبه می شود. به طور کلی این عدد بین 400 تا 700 بی تی یو بر ساعت بوده و در شهرهای بسیار مرطوب نظیر مناطق جنوبی کشور، آن را به 800 در نظر می گیرند. در شهرهایی نظیر تهران، میزان این شاخص را معادل 450 به ازای هر متر مربع لحاظ می کنند و شهرهای مرطوب شمالی، در حدود 550 تا 600 می باشند.

محاسبه آنلاین هواساز

برای محاسبه آنلاین هواساز باید از نرم افزارهای مخصوص این رابطه استفاده کرد. این نرم افزارها اطلاعات دقیق و تخصصی را از کاربر دریافت کرده و محاسبه ای اصولی و درست و با در نظر گرفتن کلیه فاکتورهای دخیل در این شاخص، به شما خواهد داد. بهترین نرم افزار انتخاب هواساز، نرم افزار کریر است که برای محاسبه آنلاین هواساز کریر و دیگر انواع برندها، می توان از آن استفاده کرد.

نوع هواساز

دستگاه هواساز انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع کاربری و شرایط استفاده، طراحی و ساخته می شود. انواع هواساز صنعتی، خانگی و بهداشتی که با نام هایژنیک هم شناخته می شوند، را می توان دسته بندی اصلی انواع هواساز دانست. هدف از استفاده شماست که تعیین می کند که کدام نوع دستگاه برای شما مناسب تر است. مقایسه انواع هواساز به کامل ترین شکل در مطلبی تحت همین عنوان آماده شده است که پیشنهاد می شود، برای کسب اطلاعات بیش تر، حتما آن را مطالعه کنید.

نحوه انتخاب فیلتر هواساز

فیلتر هواساز، بخش مهم دیگری است که در انتخاب و خرید آن نقش مهمی دارد. با توجه به میزان فیلتراسیونی که باید در محیط صورت گیرد، فیلترهای متفاوتی برای هواسازها وجود دارد. این فیلترها می توانند از کوچک ترین ذرات و میکروارگانیسم ها تا ذرات درشت گرد و غبار را تصفیه کرده و هوایی پاکیزه را وارد محیط کنند. به عنوان مثال فیلتر هپا و اولپا از انواعی هستند که برای مصارف بهداشتی و اماکن حساس مورد استفاده قرار گرفته و قادرند ریزترین آلاینده ها و ذرات را از هوا پاکسازی کنند. انتخاب فیلتر مناسب برای دستگاه هواساز با توجه به شرایط محیطی و نیاز شما از تهویه مطبوع، یکی از مهم ترین بخش های انتخاب و خرید هواساز است.

انتخاب انواع فیلتر هواساز

تجهیزات کنترل رطوبت در هواساز

رطوبت زنی و رطوبت زدایی از هوا، یکی از مهم ترین وظایف دستگاه هواساز است که در مصارف خانگی تا صنعتی کاربرد گسترده ای دارد. استفاده از تجهیزات کنترل رطوبت در هواساز، باعث تغییر قیمت آن خواهد شد و به همین دلیل با توجه به نیاز مصرف کننده، در دستگاه قرار داده می شود. مناطقی که آب و هوای بسیار گرم و خشکی دارند، نیاز به تجهیزات رطوبت زنی به هوا خواهند داشت که باید به دستگاه هواساز اضافه شود. خریداران دستگاه باید از وجود بخش های کنترل رطوبت در صورت نیاز اطمینان حاصل کنند، زیرا ممکن است دستگاه از کارخانه به این سیستم ها مجهز نشده باشد.

کنترل رطوبت دستگاه هواساز

انواع کویل هواساز

کویل های هواساز دارای دو مدل گرمایشی و سرمایشی هستند و این مساله سبب می شود تا بتوان به صورت چهار فصل از این دستگاه بهره برد. در برخی از دستگاه های هواساز، نیاز به اتصال هر دو کویل نیست، به عنوان مثال در تهویه مطبوع استخرها، نیاز به کویل سرمایشی نخواهد بود. به همین دلیل بررسی انواع کویل این دستگاه، از مواردی است که باید به آن توجه ویژه شود. نوع کویل ها، جنس آن، نوع سیالی که امکان عبور از آن را دارد و دیگر فاکتورهای تخصصی، از مواردی است که باید در زمان بررسی کویل های هوارسان به آن توجه شود. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این رابطه می توانید مطلب انواع کویل هواساز را مطالعه کنید.

بررسی انواع کویل هواساز

نوع دستگاه هواساز را می توان بر اساس شکل ظاهری آن و شیوه نصب نیز تعیین نمود. در این دسته بندی می توان انواع هواساز سقفی، افقی و عمودی را جای داد. با توجه به معماری بنا و استفاده کاربر از دستگاه، نوع هوارسان خریداری شده متفاوت خواهد بود. در گروه صنعت تاپ تهویه امکان خرید انواع مدل هواساز در ساختار و اشکال مختلف بر اساس نیاز کاربران مهیا شده است. هم چنین انواع هواساز یک منطقه ای و چند منطقه ای در این مرکز موجود می باشد و امکان خرید قسطی آن به خریداران عزیز داده خواهد شد.

انتخاب فن هواساز

فن هواساز را می توان در دو مدل دور ثابت و دور متغیر تقسیم بندی کرد. فن های دور متغیر که با نام اینورتر هم شناخته می شوند، قادر به کارکرد با صدای آرام و به شکل یکنواخت می باشند. هم چنین تا حد زیادی در مصرف برق دستگاه صرفه جویی می کنند. به همان نسبت به دلیل فناوری پیشرفته تر این دستگاه ها، قیمت بالاتری هم داشته و بهتر است با توجه به کاربری، هدف و میزان استفاده، در انتخاب فن هواساز دقت کنید.

قیمت دستگاه هواساز

نحوه انتخاب و خرید انواع هواساز را با بررسی فاکتوری مهم به نام قیمت به پایان می بریم. قیمت هواساز، از مواردی است که همه کاربران آن را مد نظر داشته و به دنبال خرید دستگاهی ایده آل با قیمت مناسب هستند. قیمت این دستگاه تحت تاثیر فاکتورهای تخصصی مختلفی تعیین می شود که عبارتند از:

  • نوع فن
  • نوع فیلترها
  • تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی
  • نوع و تعداد کویل های هواساز
  • ظرفیت هوادهی دستگاه
  • شرکت تولید کننده
  • کیفیت بدنه و قطعات به کار رفته در آن

تجهیزاتی که به دستگاه هوارسان افزوده می شود، تعیین می کند که قیمت تمام شده آن چه میزان افزایش پیدا کند. از سویی خرید دستگاهی با کیفیت سبب می شود تا هواساز مدت زمان طولانی کارکرد داشته باشد و هزینه های تعمیر آن کاهش پیدا کند. برای استعلام قیمت هواساز کریر، مدیا و برندهای ایرانی با خدمات پس از فروش کامل، می توانید با بخش فروش گروه صنعت تاپ تهویه در تماس باشید. 02188252897

بررسی قیمت انواع دستگاه هواساز

در این جدول می توانید مهم ترین فاکتورهای انتخاب و خرید انواع هواساز را مشاهده کنید.

فاکتورهای انتخاب هواساز جزئیات
ظرفیت هوادهی میزان حجم هوایی که دستگاه قادر به تامین آن می باشد، فاکتور مهمی در انتخاب دستگاه است و چنان چه به اشتباه انتخاب شود، هوارسان قادر به تامین تهویه مطبوع نخواهد بود.
نوع دستگاه انواع هواسازهای صنعتی، خانگی و هایژنیک در ساختار تفاوت هایی دارند که باید لحاظ شود.
فیلترهای هواساز تنوع گسترده ای از انواع فیلتر هواساز که می تواند از درشت ترین ذرات گرد و غبار تا ریزترین آلاینده ها را مهار کند، در انتخاب دستگاه تاثیرگذار است.
تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی کنترل رطوبت به کمک انواع تجهیزات در دستگاه هواساز اتفاق می افتد و با توجه به نیاز کاربر، در هواساز جایگذاری می شود.
کویل های هواساز دو نوع کویل گرمایشی و سرمایشی در این دستگاه ها وجود دارد که با توجه به نیاز کاربران، پیاده سازی می شود.
ساختار هوارسان ساختار فیزیکی دستگاه هواساز که می تواند افقی، عمودی، با قابلیت نصب در سقف، یک منطقه ای یا مولتی زون باشد، در انتخاب و خرید آن موثر است.
فن هواساز انواع فن های دور متغیر (اینورتر) یا دور ثابت از مواردی است که در خرید باید مورد بررسی واقع شود.
قیمت  قیمت دستگاه هواساز نیز در مرحله انتخاب و خرید بررسی می شود که با توجه به کیفیت و تجهیزاتی که در دستگاه به کار رفته، تعیین خواهد شد.

نتیجه آنکه

راهنمای خرید دستگاه هواساز، با بررسی فاکتورهای تخصصی که در زمان تهیه دستگاه باید به آن توجه شود، ارائه شد. مهم ترین مواردی که در زمان خرید دستگاه باید به آن توجه شود، ظرفیت هوادهی، تجهیزات دستگاه، برند تولید کننده، کویل ها و قیمت آن است. کاربران با در نظر گرفتن نیاز خود در زمینه تامین تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی، بهترین و مناسب ترین دستگاه هواساز را برای خود انتخاب خواهند کرد. توصیه می شود به موجود بودن خدمات پس از فروش و قطعات مصرفی دستگاه در زمان خرید توجه کرده تا استفاده بی دردسری از دستگاه داشته باشید.

سوالات متداول

نحوه انتخاب هواساز مناسب چگونه است؟

انتخاب دستگاه هواساز و خرید آن باید با در نظر گرفتن فاکتورهای تخصصی نظیر ظرفیت هوادهی، نوع کویل، فیلتر، تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی، ساختار و نوع دستگاه و قیمت آن تعیین شود.

محاسبات و انتخاب هواساز شامل چیست؟

محاسبه ظرفیت هوادهی هواساز، مهم ترین فاکتور در انتخاب آن است که با در نظر گفتن بار برودتی ساختمان، میزان دمای ورودی و خروجی، شرایط اقلیمی و دیگر موارد تخصصی تعیین می شود.

فرمول محاسبه cfm هواساز چیست؟

رابطه عددی برای به دست آوردن ظرفیت هواساز عبارت است از: بار برودتی ساختمان تقسیم بر اختلاف دمای ورودی و خروجی دستگاه ضربدر 1.08. جزئیات پارامترهای آن در این مطلب با جزئیات کامل تشریح شده است.

راهنمای نحوه انتخاب و خرید انواع هواساز
توسط تاریخ انتشار : 2022-10-232 دیدگاه
2 دیدگاه
  1. سیاوش قریشی 2022-10-23 - 16:44 - پاسخ

    اگر تجهیزات رطوبت زنی لازم نداشته باشیم، چقدر از قیمت دستگاه کم میشه؟

    • تاپ تهویه 2022-10-23 - 16:45 - پاسخ

      سلام، استعلام قیمت دقیق دستگاه ها را از بخش بازرگانی شرکت جویا شوید. 02188252897

ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.