آموزش نحوه هواگیری فن کویل

هواگیری فن کویل ها یکی از مهم ترین اقداماتی است که در زمان راه اندازی دستگاه و پس از تعمیر آن، باید اجرایی شود. این دستگاه ها قادرند در سرمایش و گرمایش محیط نقش داشته باشند و در انواع مدل ها، مخصوص کاربری های مختلف تولید می شوند. حضور گسترده این دستگاه در محیط کار و زندگی ما و اهمیت تهویه مطبوع، لزوم درک ضرورت هواگیری فن کویل ها را آشکار می سازد. در واقع به کمک هواگیری این دستگاه ها، ضمن بالا بردن عمر مفید دستگاه، راندمان سرمایش و گرمایش را در محیط بالاتر خواهیم برد. در این مطلب قصد داریم شما را با آموزش نحوه هواگیری فن کویل و ضرورت آن آشنا کنیم.

نحوه هواگیری فن کویل سقفی

اهمیت هواگیری فن کویل‌ ها در چیست؟

مزایای هواگیری فن کویل ها در چیست و انجام ندادن آن چه مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد؟ چرا هواگیری فن کویل مهم است؟ برای پاسخ به این پرسش نگاهی به ساختمان دستگاه می اندازیم که از فن و مبدل حرارتی که همان کویل ها هستند، تشکیل شده است. آب سرد یا گرمی که توسط یک منبع بیرونی تولید شده است، وارد کویل های دستگاه می شود و سپس با کمک فن های دمنده که هوا را بر روی این مبدل ها به گردش در می آورند، تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی را ایجاد می کند. در این بین در صورتی که کویل یا همان مبدل حرارتی کار خود را به درستی انجام ندهد و حرارت را به هوای درون فن کویل منتقل نکند، در کارکرد دستگاه اخلال ایجاد خواهد شد. اصلی ترین دلیلی که سبب بروز مشکل در کویل ها می شود، تجمع هوا در آن می باشد. این مساله، در همه انواع فن کویل ها شایع بوده و معمولا پس از مدت زمان طولانی که از دستگاه استفاده نمی شود و یا پس از انجام تعمیرات، این مساله بروز پیدا خواهد کرد. اهمیت هواگیری فن کویل ها در کارکرد درست آن و انتقال صحیح حرارت برای ایجاد سرمایش و گرمایش است. زیرا در غیر این صورت فن کویل به درستی کار نمیکند و پس از مدتی سبب از کار افتادن کامل آن خواهد شد.

اجزای تشکیل دهنده فن کویل

طریقه هواگیری فن کویل

نحوه هواگیری فن کویل به چه صورت است؟ آیا این کار توسط کاربران به انجام می رسد یا نیروی متخصص باید برای هواگیری اقدام کند؟

طریقه هواگیری فن کویل ها در مدل های مختلف تا حد زیادی شبیه به یکدیگر است. به عنوان مثال دارندگان فن کویل زمینی با آموزش یکسانی در مقایسه با دارندگان فن کویل دیواری، عمل هواگیری را به انجام می رسانند. در مدل های قدیمی تر دستگاه های fancoil، از پیچی به نام پیچ هواگیری برای این منظور استفاده می شد و متخصص یا کاربر با دانستن محل استقرار پیچ، این عمل را آغاز می کرد. اما اینک دستگاه ها کمی پیشرفته تر شده اند و به جای پیچ هواگیری فن کویل از شیر هواگیری استفاده می شود. وجود شیرهواگیری این فرآیند را ساده کرده و حتی کاربران می توانند شخصا این کار را به انجاک برسانند. با شناسایی محل شیرهواگیری که از طریق دفترچه راهنمای دستگاه، به سادگی قابل تشخیص است، می توان به سادگی سرویس فن کویل را انجام داد. اما مراحل هواگیری فن کویل به صورت قدم به قدم چگونه است؟

چگونه می توان فن کویل را هواگیری کرد؟

آموزش سرویس و هواگیری فن کویل

نحوه هواگیری انواع فن کویل به این شکل است که ابتدا باید از سالم بودن منبع تولید آب سرد یا گرم اطمینان حاصل کنید. پکیج یا چیلر خود را از نظر کارکرد بررسی کنید و مطمئن شوید که به درستی آب را گرم یا سرد می کنند. پس از اطمینان از این موضوع، جریان یافتن آب به داخل لوله های فن کویل را بررسی کنید و از عدم وجود قطعی در این مسیر مطمئن شوید. در مرحله بعد از آموزش سرویس و هواگیری فن کویل، لازم است تا شیر هوا گیری را باز کرده و اجازه خروج آب از مجرای لوله ها را دهید. در صورتی که دستگاه به سینی درین مجهز باشد، آب خروجی توسط آن جمع می شود و در غیر این صورت هواگیری با ریزش آب از دستگاه همراه است. باز بودن شیر هواگیری باید تا زمانی ادامه پیدا کند که جریان آب حالت پایداری داشته باشد. انجام این فرآیند کاری ساده است و هر کاربر می تواند به سادگی آن را انجام دهد. هر چند در برخی مدل ها نظیر فن کویل کاستی، شاید این مساله کمی پیچیده تر شود که ناشی از محل قرارگیری دستگاه است. در واقع دسترسی به شیر هواگیری فن کویل سقفی به نسبت دیگر مدل ها، با سختی بیش تری همراه است.

مراحل هواگیری فن کویل جزئیات
چک کردن منبع حرارت یا برودت چیلر، پکیج یا دیگر دستگاه هایی که به فن کویل متصل هستند را چک کرده و از کارکرد درست آن اطمینان حاصل کنید.
چک کردن جریان یافتن آب از جریان پیدا کردن آب در مسیر لوله های فن کویل اطمینان حاصل کنید.
پیدا کردن پیچ یا شیر هواگیری با توجه به دفترچه راهنمای دستگاه، شیر یا پیچ هواگیری را پیدا کنید.
باز کردن شیرهواگیری شیر هواگیری را باز کرده و یا ثابت شدن جریان آب و اطمینان از خروج هوا از کویل ها، اجازه دهید تا آب خارج شود.
بستن شیر هواگیری و چک کردن دستگاه بعد از اطمینان از جریان یکنواخت آب، شیر را بسته و دستگاه را روشن کنید. از جریان یکنواخت هوا و سرمایش و گرمایش کافی آن اطمینان حاصل کنید.

نحوه هواگیری فن کویل زمینی

هواگیری فن کویل زمینی به دلیل محل استقرار این دستگاه، یکی از ساده ترین انواع آن محسوب می شود. زیرا تسلط کافی به همه قسمت های فن کویل وجود داشته و دسترسی به آن آسان می باشد. برای این منظور کافی است شیر یا پیچ هواگیری دستگاه را باز کرده و اجازه دهید تا آب از آن جاری شود. تا زمانی که جریان آب در فن کویل زمینی به حالت پایدار رسید، این کار را ادامه داده و سپس شیر را ببندید. نحوه هواگیری فن کویل زمینی در صورتی که دستگاه به سینی درین مجهز شده باشد، بسیار ساده تر بوده و ریزش آب به فضای بیرونی اتفاق نخواهد افتاد.

نحوه هواگیری فن کویل زمینی

نحوه هواگیری فن کویل دیواری

نصب این فن کویل بر روی دیوار انجام می شود و هم چنان شرایط خوبی برای دسترسی و هواگیری آن وجود خواهد داشت. برای این منظور کافی است تا شیر هواگیری دستگاه را باز کرده و اجازه خالی شدن آب و هوایی که در لوله ها وجود دارد را بدهیم. به این ترتیب، تا زمان جریان ثابت آب، فرآیند هواگیری را ادامه داده و در نهایت شیر را ببندید. اگر دستگاه به سینی درین مجهز باشد، بدون کوچکترین ریزش آبی به محیط اطراف، هواگیری به انتها می رسد. در غیر این صورت بهتر است برای آب خارج شده از دستگاه، ظرفی را آماده کنید تا از جاری شدن آب در محیط زندگی یا کار جلوگیری به عمل آید.

نحوه هواگیری فن کویل سقفی توکار

فن کویل سقفی می تواند به دو شکل روکار و توکار نصب شود. انواع روکار مشابه فن کویل های دیوار هستند، با این تفاوت که در سقف نصب می شوند. برخلاف اسم این دستگاه که ممکن است است ذهنیت را ایجاد کند که هواگیری آن به شدت سخت و پیچیده است، فن کویل سقفی توکار سرویس و هواگیری ساده ای داشته و تنها کافی است، شیر هواگیری آن را باز کرده و اجازه خارج شدن هوای موجود در کویل ها را دهید. طریقه هواگیری این نوع از فن کویل ها هیچ تفاوتی با دیگر انواع نداشته و تنها محل استقرار آنهاست که دسترسی را کمی دشوار می کند.

نحوه هواگیری فن کویل سقفی توکار

نکات مهم در هواگیری فن کویل

هواگیری فن کویل ها داری نکاتی است که توجه به آنها ضمن کمک به بهبود کارکرد دستگاه، فرآیند را برای شما تسهیل می کند. در ادامه به بررسی مهم ترین نکات در این مورد پرداخته ایم.

نکات مهم در هواگیری دستگاه فن کویل

  • شیر یا پیچ هواگیری فن کویل سقفی توکار باید با دقت بیش تری به نسبت دیگر انواع این دستگاه های سرمایشی و گرمایشی باز شود. زیرا در صورتی که سینی درین دچار نشتی بوده و یا کاربر نتواند به درستی این فرآیند را کنترل کند، آب در سقف کاذب جاری خواهد شد.
  • در صورتی که جریان آب پس از مدتی از باز بودن شیر هواگیری به حالت ثابت و پایداری نرسید، می تواند نشان از رسوب کردن آب درون کویل باشد که باید توسط متخصصین این حوزه تعمیر شود.
  • در صورتی که پس از هواگیری فن کویل، دستگاه به درستی کار نکرد و کیفیت سرمایش و گرمایش مطلوب نبود، مشکل از جای دیگری است و احتمال بروز اختلال در کارکرد فن یا بسته شدن مجرای کویل ها وجود دارد. این مشکلات تخصصی بوده و باید توسط تعمیرکاران مجاز برطرف شود.
  • چنان چه در دستگاه شما به جای آب، سیال دیگری جاری می باشد، بهتر است هواگیری آن را به متخصصان بسپارید.
  • نحوه عملکرد شیر هواگیری اتوماتیک در دستگاه هایی که هم به صورت دستی و هم اتوماتیک امکان هواگیری دارند، از طریق دفترچه راهنمای آن به بهترین شکل به انجام می رسد.
  • در هنگام نصب دستگاه دقت ویژه ای به دسترسی کامل به شیر یا پیچ هواگیری داشته باشید تا در زمان سرویس های منظم آن، دچار مشکل نشوید.

هواگیری فن کویل سقفی

نتیجه آنکه

نحوه هواگیری فن کویل با توجه به رایج بودن استفاده از این دستگاه سرمایشی و گرمایشی، در این مطلب مورد بررسی قرار گرفت. این دستگاه به دلایل مختلف دچار تجمع هوا در مسیر لوله های مبدل حرارتی می شود و این مساله عملکرد دستگاه را با افت مواجه می کند. هم چنین در صورتی که این مساله حل نشده باقی بماند، به مرور زمان دستگاه را از کار خواهد انداخت. برای جلوگیری از بروز این مشکل ضروری است تا به صورت منظم، هواگیری فن کویل انجام شود. آموزش نحوه هواگیری فن کویل در این مطلب در اختیار شما کاربران عزیز قرار گرفت و نکته هایی که دانستن آن سبب بهبود در این فرآیند خواهد شد، مطرح گردید. برای کسب اطلاعات بیش تر در مورد این دستگاه، هواگیری آنها و نیز خرید قسطی فن کویل می توانید با بخش بازرگانی شرکت تاپ تهویه در تماس باشید.

سوالات متداول

مزایای هواگیری فن کویل چیست؟

بهبود عملکرد دستگاه و توزیع مناسب هوا در محیط از مهم ترین مزیت های هواگیری فن کویل هاست.

آیا می توان فن کویل را در خانه هواگیری کرد؟

بله، با آموزش نحوه هواگیری فن کویل به زبان ساده که در این مطلب عرضه شده است، می توانید در خانه انواع فن کویل را هواگیری کنید.

چگونه می توان فن کویل را هواگیری کرد؟

بعد از اطمینان از سالم بودن منبع تولید برودت و حرارت و جاری شدن آب به درون لوله ها، کافی است شیر یا پیچ هواگیری فن کویل را باز کرده و با اطمینان یافتن از جریان یکنواخت آب، آن را هواگیری کنید.

آموزش نحوه هواگیری فن کویل
توسط تاریخ انتشار : 2022-08-272 دیدگاه
2 دیدگاه
  1. مرضیه قبادی 2022-08-27 - 16:21 - پاسخ

    سلام. می خواستم بدونم نحوه هواگیری فن کویل سقفی و زمینی با هم متفاوته؟ می تونیم خودمون انجامش بدیم؟

    • تاپ تهویه 2022-08-28 - 08:11 - پاسخ

      سلام. روش اصلی هواگیری دستگاه ها یکسان است. اما تفاوت هایی در جزئیات وجود دارد و در صورت داشتن اطلاعات کافی، توسط خود شما قابل انجام می باشد.

ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.