هواساز صنعتی چیست؟
هواسازهای صنعتی که با نام هوارسان هم شناخته می شود، یکی از تجهیزات تهویه مطبوع است که در کارگاه ها، محیط های صنعتی، سوله ها و کارخانه ها کاربرد دارد. شاید نام صنعتی این دستگاه، ذهنیت را به سمت تکنولوژی های بسیار متفاوت از هواسازهای خانگی ببرد، اما در واقعیت باید گفت که ساختار کلی این دو دسته هوارسان، مشابه یکدیگر می باشد و تنها در ابعاد، ظرفیت هوادهی و نوع فیلترها تفاوت هایی وجود دارد. دستگاه هواساز صنعتی قابلیت هایی دارد که سبب شده در بسیاری از محیط های تولیدی، کارگاه ها و کارخانه ها مورد استفاده قرار گیرد. در این مطلب به بررسی این موضوع می پردازیم که هواساز صنعتی چیست؟ اجزای آن کدامند و طرز کار این دستگاه چگونه خواهد بود. هم چنین برای خرید هواساز و دریافت مشاوره های تخصصی قبل از خرید، راهنمایی تان خواهیم کرد.
ساختار هواساز صنعتی
اجزای تشکیل دهنده هواساز صنعتی، مشابه با دیگر انواع هواساز هاست و همه بخش های به کار برده شده در هوارسان های معمولی، در این دستگاه هم وجود دارد. در یک بررسی کلی باید به اجزای زیر در ساختار هواساز صنعتی اشاره کرد:
- بدنه
- کویل سرمایشی و گرمایشی
- انواع فیلتر هواساز صنعتی
- تجهیزات کنترل رطوبت
- فن و الکتروموتور
- محفظه اختلاط هوا یا mixing box
- سنسورها و قطعات کنترلی
- دریچه برای ورود هوا
- لرزه گیرها
این قطعات در کنار یکدیگر و در یک محفظه، ساختار هوا ساز صنعتی را تشکیل می دهند. در ادامه به تشریح اصلی ترین بخش های این دستگاه پرداخته شده است.
کویل هواساز صنعتی
انواع کویل هواساز صنعتی را باید دارای دو نوع گرمایشی و سرمایشی دانست. کویل سرمایشی با اتصال به چیلر یا مینی چیلر در زمان هایی که نیاز به تامین هوای سرد باشد، فعالیت خواهد کرد. با به گردش درآمدن آب سرد و یا مبرد درون این کویل های سرمایشی، دمای هوایی که در مجاورت آن وجود دارد، کاهش پیدا کرده و سرمایش را منجر می شود. کویل گرمایشی با اتصال به بویلر فعالیت می کند و آب گرم تولید شده توسط این دستگاه درون کویل های گرمایشی دستگاه گردش کرده و دمای آن را افزایش می دهند. گردش هوا از روی این کویل های گرم، سبب افزایش دمای آنها و در نتیجه تولید هوای گرم خواهد شد. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این حوزه می توانید به مطلب انواع کویل هواساز مراجعه کنید.
فیلتر هواساز صنعتی
فیلتر کردن هوا یکی از مهم ترین وظایفی است که دستگاه هواساز به انجام می رساند. در هواسازهای صنعتی با توجه به هدف استفاده از دستگاه و نیازهایی که در محیط وجود دارد، از یک یا چند فیلتر برای تصفیه هوا استفاده می شود. انواع فیلتر هواساز صنعتی می تواند شامل هپا، اولپا، کیسه ای، پلیتد و آلومینیومی باشد و در کاربری هایی که نیاز به فیلتر شدن 100 درصدی هوا وجود داشته باشد، می توان از چند فیلتر استفاده کرد. از جمله مهم ترین کاربری هایی که به چنین شرایطی نیاز دارند، اتاق های عمل و بیمارستان ها هستند که از هواساز هایژنیک یا بیمارستانی با فیلترهای چندگانه بهره می گیرند.
فن در هواساز صنعتی
فن و الکتروموتور یکی از اجزای هواسازها هستند که وظیفه دارند تا هوا را به گردش درآورده و انتقال دهند. کارکرد درست این قطعه از هواساز، تاثیر زیادی در راندمان دستگاه خواهد داشت و چنان چه به درستی کار نکند، افت عملکرد آن را شاهد خواهیم بود. فن در هواساز انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع کاربری و شرایط استفاده از دستگاه، مناسب ترین گزینه توسط سازنده هواساز صنعتی انتخاب می شود. الکتروموتور نیز بخش کنترل کننده فن و گرداننده آن می باشد که با توجه به میزان استفاده از دستگاه، می توان از قابلیت اینورتر در آن استفاده کرد تا به این شیوه دور حرکت فن به طور متغیر تنظیم شود و میزان هزینه های برق مصرفی هواساز صنعتی کاهش پیدا کند.
تجهیزات کنترل رطوبت
کنترل رطوبت یکی از مهم ترین وظایف هواساز صنعتی، هایژنیک و آپارتمانی است. با توجه به فصل استفاده و شرایط، نیاز به درصد خاصی از رطوبت در محیط است و با استفاده از تجهیزات رطوبت زن و رطوبت زدا در دستگاه، می توان این شاخص را تنظیم نمود. به عنوان مثال در هواساز هایی که در تهویه مطبوع استخر به کار برده می شوند، نیاز به کاهش میزان رطوبت وجود دارد و در دستگاه هایی که در محیط های بسیار خشک به کار برده می شوند، افزایش رطوبت در اولویت است.
لرزه گیر در هواساز
استفاده از تجهیزات رطوبت زن و رطوبت زدا، حرکت فن و کارکرد هواساز صنعتی، سبب ایجاد لرزش در دستگاه می شود که نیاز به استفاده از لرزه گیر را در آن ایجاد می کند. به این ترتیب ضمن کاهش تکان هایی که به دستگاه وارد می شود، میزان صدای تولید شده توسط آن نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
بدنه هواساز صنعتی
هواسازهای صنعتی باید به گونه ای ساخته شوند که نفوذ هوا به درون آن امکان پذیر نبوده و از آلوده شدن هوای فیلتر شده جلوگیری شود. بدنه هواساز باید مانع از اتلاف انرژی هوای گرم یا سرد تولید شده شود و به همین دلیل غالبا در ساخت این بخش از دستگاه از بدنه های دو جداره و عایق استفاده می شود. یکی از مهم ترین تفاوت هایی که هواسازهای صنعتی و هایژنیک با انواع معمولی دارند، عایق بودن کامل بدنه در برابر نفوذ هر عاملی می باشد.
در این جدول می توانید اجزای اصلی هواساز صنعتی را در یک نگاه مشاهده کنید.
اجزای هواساز صنعتی | جزئیات |
---|---|
بدنه | محفظه ای که کلیه بخش ها درون آن قرار گرفته اند و باید به خوبی عایق شود تا از انتقال برودت، حرارت و نیز وارد شدن هر نوع ذرات به داخل آن جلوگیری کند. |
فن و الکتروموتور | بخشی از دستگاه که وظیفه جابجایی هوا و انتقال آن را به عهده دارد و نیرو محرکه آن، الکتروموتوری است که می تواند از نوع صفر و یک یا اینورتر باشد. |
فیلترها | فیلترها وظیفه تصفیه کردن هوا از هر نوع آلودگی را دارند و با توجه به نوع کاربری و میزان نیاز به فیلتر شدن، می توان از یک یا چند فیلتر استفاده کرد. |
تجهیزات کنترل رطوبت | تجهیزات رطوبت زن و رطوبت زدا بر اساس درخواست خریدار، به هواساز صنعتی اضافه می شود. |
کویل سرمایشی و گرمایشی | کویل یا مبدل حرارتی که آب یا دیگر سیال های گرم و سرد درون آن به گردش درآمده و به این ترتیب امکان گرمایش و سرمایش هوا را فراهم می کنند. |
لرزه گیر |
به منظور جلوگیری از ایجاد لرزش در دستگاه و صداهای مزاحم ناشی از کارکرد بخش های مختلف آن، از لرزه گیر در هواسازهای صنعتی استفاده می شود. |
کاربرد هواساز صنعتی
کاربردهای هواساز صنعتی بسیار گسترده است و بسیاری از مراکز صنعتی و کارگاه های تولیدی، از استفاده کنندگان این دستگاه ها هستند. در هر مکانی که نیاز به پاکسازی کامل هوا از آلاینده ها و ایجاد هوای تمیز وجود داشته باشد، از هواسازهای صنعتی استفاده می شود. مراکز صنعتی و کارگاه ها، موادی را در اثر کارکرد دستگاه ها و ترکیبات به کار رفته در محصولاتشان تولید می کنند که خطرناک بوده و باید به نحوی از محیط خارج شود. در برخی از صنایع ترکیبات موجود در کارگاه ها، سمی بوده و تنفس آن در طولانی مدت می تواند زمینه ساز بروز انواع بیماری ها در نیروی کار شود. به همین دلیل لازم است تا با استفاده از هواساز صنعتی، نسبت به پاکسازی هوای چنین کاربری هایی اقدام شود. در برخی از محیط های دیگر نظیر مراکز بهداشتی و بیمارستان ها، نیاز است تا فضا از هر نوع آلاینده ای به طور کامل پاک شود تا سلامت بیماران به خطر نیفتد.
برخی از مهم ترین کاربردهای هواساز صنعتی عبارت است از:
- استفاده از هواساز سالن پرورش قارچ
- استفاده در تهویه مطبوع دیتا سنترها
- استفاده به منظور تهویه مطبوع در کارگاه های تولید کننده مواد شیمیایی
- بهره گیری در کارگاه های تولید دارو
- استفاده از هواسازهای هایژنیک در محیط های درمانی، اتاق عمل و بیمارستان ها
- استفاده در صنایع پتروشیمی و پالایشگاه ها
- بهره گیری در سالن های نساجی و تولید پارچه
- استفاده در سالن های ورزشی، باشگاه های بدنسازی و استخرها
- استفاده در انواع سوله های صنعتی که نیاز به تامین هوای پاک و از بین بردن آلودگی های محیطی برای حفظ سلامت پرسنل و کیفیت محصولات وجود دارد.
تفاوت هواساز صنعتی و آپارتمانی
هواساز صنعتی دستگاهی است که هدف آن تامین هوای تمیز و کنترل شده از نظر دما و رطوبت در انواع کاربری های حساس و یا کارگاه های تولید کننده مواد مضر و شیمیایی می باشد. از هواسازهای آپارتمانی در انواع کاربری هایی نظیر منازل مسکونی، هتل ها، ادارات و شرکت ها استفاده می شود که نیاز به تامین هوای تمیز است و آلاینده های خطرناکی در محیط وجود ندارد. هم چنین نیاز به فیلتر کردن 100% هوا نبوده و حتی می توان از هوای بازگشتی از محیط برای تهویه مطبوع مجدد محیط استفاده کرد. اصلی ترین تفاوت هواساز صنعتی و آپارتمانی را باید در نوع فیلترهایی دانست که در آنها به کار برده می شود. از طرفی به دلیل بزرگ بودن ابعاد برخی از کارخانه ها و کارگاه ها، ابعاد و ظرفیت هواسازهای صنعتی، غالبا بزرگ تر از هواسازهای خانگی می باشد و در ظرفیت های هوادهی بالاتری تولید می شوند.
عایق بودن کامل بدنه هواسازهای صنعتی، یکی دیگر از تفاوت های این دستگاه با هواسازهای آپارتمانی است. در برخی از هواسازهای صنعتی نیاز است تا هیچ عامل بیرونی به هوای داخل محیط نفوذ نکند و عایق سازی کامل و دقیق در بدنه دستگاه ایجاد شود. این در حالی است که در انواع هواساز آپارتمانی چنین حساسیتی وجود ندارد و بدنه های آن با شدت کمتری عایق می شوند.
خرید هواساز صنعتی
فروش دستگاه هواساز صنعتی به دلیل کاربردهای زیادی که دارند، بسیار گسترده است. برای خرید هواساز صنعتی باید فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفت تا راندمان دستگاه در بهترین حالت ممکن بوده و نهایت کارایی را برای کاربری مورد نظر شما داشته باشد. به عنوان مثال فیلترهای به کار برده شده در هواساز دیتا سنتر، با هواساز سالن پرورش قارچ متفاوت خواهد بود و لازم است تا در زمان خرید دستگاه، به تجهیزات به کار برده شده در آن توجه ویژه ای شود. دیگر موردی که در زمان تهیه هواسازهای صنعتی باید در نظر گرفته شود، میزان ظرفیت هوادهی آن است که باید با توجه به مساحت، نوع کاربری و اقلیم تعیین شود. در یک نگاه کلی، مهم ترین فاکتورها در خرید هواساز صنعتی، به شرح زیر می باشد:
- در نظر گرفتن ظرفیت هوادهی مورد نیاز
- نیاز به تجهیزات رطوبت زن و رطوبت زدا به صورت مجزا
- نیاز به کویل های گرمایش و سرمایش و تعیین نوع آن (آبی یا انبساط مستقیم)
- تعیین نوع فیلترها با توجه به میزان نیاز به تصفیه هوا
- خرید هواساز هیت ریکاوری یا بهره گیری از هوای تازه به طور کامل
همگی این موارد در زمان خرید باید مورد توجه قرار گیرد تا دستگاه کاملا مناسب کاربری شما بوده و بازدهی قابل قبولی را داشته باشد.
تولید هواساز صنعتی
هواساز صنعتی دستگاهی است که به طور اختصاصی برای یک مکان با نیازهای تهویه ای مشخص طراحی و تولید می شود. شرکت تولیدی هواساز صنعتی باید در ابتدا، مهم ترین عواملی که برای محل استفاده، در اولویت هستند را مد نظر قرار داده و سپس اقدام به تولید هواساز صنعتی نمایند. زیرا در هر مکان، نیازهای تهویه مطبوع متغیر بوده و سازنده با شناخت این موارد، می تواند نتیجه بهتری را از دستگاه هوارسان دریافت نماید و سبب جلب رضایت مشتریان شود. تولید هواساز صنعتی در کشور ما توسط مراکز مختلفی صورت می گیرد. در بین این مراکز باید به گروه صنعت تاپ تهویه به عنوان یکی از برترین تولید کنندگان هواساز صنعتی اشاره کرد. این مرکز کلیه دستگاه های خود را تحت لیسانس شرکت HTW اسپانیا تولید می کند و کیفیت هواساز و دیگر دستگاه های آن، از استانداردهای اروپایی بهره می برند. شرکت اچ تی دبلیو اسپانیا، به کیفیت بالای دستگاه های خود شهرت دارد و استانداردهای سخت گیرانه ای در تولیدات آن به کار برده می شود. هواسازهای صنعتی تاپ تهویه، با تبعیت از این استانداردها، کیفیت بسیار بالایی دارند و می توانند به بهترین شکل از عهده نیازهای تهویه مطبوع انواع کاربری ها برآیند. طراحی هواساز صنعتی با قابلیت های گوناگون در این مرکز امکان پذیر است و در مدت زمان کوتاهی می توانید این دستگاه را در محل خود دریافت نمایید. برای سفارش هواساز صنعتی از تاپ تهویه و دریافت مشاوره رایگان می توانید با بخش فروش این مرکز تماس بگیرید. 02188252897
قیمت هواساز صنعتی
هواساز صنعتی دارای قیمت های متفاوتی است که به تجهیزات به کار رفته در آن بستگی دارد. هرچه تجهیزات کنترلی به کار رفته در دستگاه بیش تر باشد و قابلیت های آن افزایش یابد، هواساز صنعتی قیمت بالاتری خواهد داشت. از دیگر مواردی که در قیمت دستگاه تاثیر می گذارد، کیفیت قطعاتی است که در آن به کار رفته و هر چه از قطعات مرغوب تری در ساخت دستگاه بهره گرفته شده باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود. در بررسی قیمت هواساز صنعتی، باید به مواردی از قبیل بهره مندی دستگاه از گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش توجه نمود. بدیهی است که دستگاه های گارانتی دار، از کیفیت بالایی بهره می برند و خیال مصرف کننده بابت هواساز راحت خواهد بود. به دلیل متغیر بودن قیمت هواساز صنعتی با توجه به نیازهای مصرف کننده و ظرفیت دستگاه، لازم است تا جهت کسب اطلاعات بیش تر در این حوزه و استعلام قیمت، با بخش فروش شرکت تاپ تهویه تماس بگیرید.
هواساز صنعتی دست دوم
خرید هواساز صنعتی دست دوم به دلیل ارزان قیمت تر بودن آن، مد نظر بسیاری از مراکز و کارگاه هاست. اما لازم است به این مساله اشاره کرد که قیمت پایین تر دستگاه در مقایسه با مسائلی که پس از خرید هواساز دست دوم ممکن است بروز کند، ارزش چندانی ندارد. دستگاه هواساز صنعتی دست دوم فاقد خدمات پس از فروش خواهد بود و بسیاری از مشکلات فنی آن، در زمان خرید مشخص نخواهد شد. تصمیم هوشمندانه تر در زمان خرید دستگاه های تهویه مطبوع، پرداخت هزینه بیش تر و خرید دستگاهی است که اطمینان کافی از کیفیت آن وجود دارد.
نتیجه آنکه
دستگاه هواساز صنعتی یکی از پرکاربرد ترین انواع تجهیزات تهویه مطبوع است که در کاربری هایی که نیاز به تامین هوای تمیز و از بین بردن کلیه عوامل آلاینده به همراه کنترل دقیق بر رطوبت و سرعت گردش هوا وجود داشته باشد، استفاده می شود. اجزای این دستگاه مشابه با دیگر هواسازهاست و تنها در تعداد و نوع فیلترها، ظرفیت هوادهی و میزان عایق بودن بدنه با انواع معمولی تفاوت دارد. طراحی هواساز صنعتی و تولید آنچه برای هر کاربری کارایی داشته باشد، از اقداماتی است که توسط گروه صنعت تاپ تهویه به انجام می رسد. این مرکز با دارا بودن قطعات بسیار باکیفیت، قیمت مناسب و بهره مندی از استانداردهای روز اروپا، توانسته رضایت کاربران خود را جلب کند. طراحی و تولید هواساز صنعتی این مرکز، تحت لیسانس شرکت HTW اسپانیا است و از استانداردهای بسیار حرفه ای بهره می برد. امکان تولید هواساز صنعتی متناسب با شرایط کاربری شما و استفاده از انواع فیلتر و تجهیزات کنترلی، در این مرکز وجود دارد و کاربران می توانند برای ثبت سفارش خود و استعلام قیمت با بخش فروش این مرکز در ارتباط باشند.
سوالات متداول
قیمت هواساز صنعتی چقدر است؟
قیمت هواساز صنعتی با توجه به کیفیت دستگاه، گارانتی دار بودن، ظرفیت هوادهی، شرکت تولید کننده و نوع تجهیزات به کار برده شده، تعیین می شود. برای استعلام قیمت هواساز صنعتی می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه تماس بگیرید. 02188252897
دستگاه هواساز صنعتی چیست؟
هواساز صنعتی دستگاهی برای تامین هوای تمیز به طور کامل در محیط های صنعتی، کارگاهی، بیمارستان ها، پالایشگاه ها و … می باشد و از فیلترهای حرفه ای، تجهیزات کنترلی و … برای ایجاد شرایط مطلوب در این مکان ها استفاده می کند.
سفارش یک دستگاه هواساز صنعتی برای سوله نگه داری رنگ دارم. ارسال به شهررضا انجام میشه?
بله ارسال به شهر شما انجام می شود. برای کسب اطلاعات دقیق تر و ثبت سفارش با بخش فروش شرکت تاپ تهویه تماس بگیرید. 02188252897