آخرین مقالات

محصولات پرفروش

نحوه تنظیم هواساز

هواساز از دسته دستگاه هایی است که در تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از پرطرفدار ترین انواع تجهیزات این حوزه به شمار می رود. 4 فصل بودن دستگاه هواساز، تنظیمات خاصی را برای استفاده از آن در فصل های مختلف ایجاب می کند. تنظیم هواساز برای تابستان به منظور ایجاد سرمایش مطبوع، یکی از اقداماتی است که دارندگان این دستگاه باید از آن آگاه باشند. هم چنین نحوه تنظیم هواساز برای زمستان هم از اهمیت زیادی برخوردار است و باید اجرایی شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی تنظیم هواساز برای تابستان پرداخته تا راندمان دستگاه در فصول گرم سال دچار افت نشود.

نحوه تنظیم هواساز

سرمایش هواساز

دستگاه هواساز یا هوارسان به خودی خود مولد سرما یا گرما نیست و این عمل باید به کمک دیگر دستگاه های تهویه مطبوع به انجام برسد. هواساز ها به کمک کویل های آب گرم و سردی که دارند، آبی را که به دمای مطلوب برای تهویه مطبوع رسیده را وارد خود کرده و از طریق گردش هوا از روی آنها، کار می کنند. سرمایش هواساز به این شکل است که دستگاهی نظیر چیلر، آب سرد را از طریق کویل هوارسان به آن  وارد کرده و در ادامه، هواساز با به چرخش درآوردن هوا بر روی این کویل ها، آن را خنک می کند. تنظیم هواساز برای تابستان باید با در نظر گرفتن وضعیت کویل ها، فن دستگاه، فیلترها و بخش هایی که برای تنظیم رطوبت در آن به کار رفته اند، صورت گیرد. هم چنین با توجه به سیستم کانالی دستگاه هواساز، باید در نظر داشت که کلیه مسیر کانال کشی به درستی هوای تهویه و تصفیه شده را به محیط وارد کند.

نحوه تغییر فصل هواساز

دستگاه هواساز در کلیه فصول سال قابل استفاده است و تنها کافی است با اصول تغییر فصل این دستگاه آشنا باشیم تا در همه روزهای سال از هوایی مطلوب و باکیفیت استفاده کنیم. همان طور که اشاره شد، دستگاه هواساز به تنهایی نمی تواند سرمایش یا گرمایش تولید کند. این دستگاه در هر فصل استفاده باید به دستگاه های چیلر – مینی چیلر برای سرمایش یا پکیج – بویلر برای گرمایش متصل شود. برای آشنایی با نحوه تغییر فصل هواساز لازم است تا منابع تولید برودت و مسیر اتصال این دستگاه ها به هواساز، به طور کامل بررسی شود تا از سلامت و کارکرد درست آن اطمینان حاصل شود. در مرحله بعد، اجزای داخلی هواساز، نظیر فیلترها، تجهیزات رطوبت زن و رطوبت زدا، کویل های سرمایش و گرمایش، سینی تخلیه، فن و الکتروموتور، باید به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرند و کارکرد درست آنها تایید شود. در ادامه با جزئیات بیش تری به این موارد خواهیم پرداخت.

تنظیم رطوبت در دستگاه هواساز

کنترل رطوبت از مهم ترین وظایفی است که یک هواساز به انجام می رساند. تنظیم رطوبت در این دستگاه به دو شیوه رطوبت زنی و رطوبت زدایی به انجام می رسد و در تنظیم هواساز برای تابستان، غالبا از ویژگی رطوبت گیری آن استفاده می شود. بخار آبی که پس از گذر آن از کویل آب سرد به مایع تبدیل می شود، در بخش زیرین هواساز جمع آوری می شود. در این بخش مجرایی تعبیه شده که آب جمع شده را خارج کرده و به این شیوه از هوای ورودی به دستگاه رطوبت گیری می شود. اما در برخی موارد لازم است که به هوای محیط رطوبت اضافه شود تا تهویه ای مطبوع ایجاد شود. تنظیم رطوبت در دستگاه هواساز می تواند به کمک وسایلی که آب را به هوا افشرده می کنند، صورت گیرد. به این شیوه میزان رطوبت در هوای خروجی دستگاه افزایش پیدا کرده و به شرایط ایده آل کاربر می رسد. به منظور تنظیم هواساز برای تابستان و بررسی وضعیت رطوبت گیری و رطوبت زدایی آن، لازم است تا سلامت کویل های فلزی دستگاه، سینی تخلیه و افشانه های تزریق کننده آب به خوبی بررسی شود.

تنظیم رطوبت دستگاه هواساز

فیلتراسیون هوا

تصفیه هوا به کمک فیلترهای دستگاه هواساز، از دیگر وظایف این دستگاه است. انواع فیلترهایی که قابلیت استفاده در هوارسان را دارند، این امکان را می دهند که ذرات درشت گرد و غبار تا ریزترین میکروارگانیسم ها مهار شده و هوایی فیلتر شده و پاک وارد محیط شود. از جمله مهم ترین فیلترهایی که می توان در این دستگاه استفاده کرد، انواع فلزی، کیسه ای، کربنی، هپا، اولپا و … است. برخی از این فیلترها قابلیت شست و شو داشته و برخی دیگر تنها یکبار قابل استفاده می باشند. در تنظیم هواساز باید به وضعیت فیلترها توجه ویژه ای شود. به این معنا که دستگاه را باز کرده و میزان آلودگی جمع شده در فیلتر را بررسی کنید. در انواع قابل شست و شو، قبل از راه اندازی دستگاه در فصل گرم، شستن فیلترها را به انجام برسانید و پس از خشک شدن، آن را مجددا نصب کنید. انواع فیلترهای غیر قابل شست شو را نیز قبل از استفاده از دستگاه، تعویض کنید تا کیفیت هوای خروجی مطلوب بوده و از میزان هوایی که وارد کانال های دستگاه می شود، کاسته نشود.

بازبینی فیلترهای هواساز در تابستان

در این جدول می توانید مهم ترین نکات در تنظیم هواساز برای تابستان را مشاهده کنید.

فاکتورهای تنظیم هواساز برای تابستان جزئیات
تنظیم دما تنظیم دمای مناسب تابستان به کمک ترموستات دستگاه به شکل خودکار یا به صورت دستی انجام می شود.
تنظیم رطوبت دستگاه تنظیم دستگاه در حالت رطوبت زدایی، اطمینان از کارکرد درست کویل ها، تمیز و خالی کردن سینی درین دستگاه
فیلتراسیون هوا بازبینی فیلترهای دستگاه به منظور اطمینان از تمیزی و عبور هوا با حجم مناسب از آن

 

تنظیم سرمایش به گرمایش هواساز

تبدیل سرمایش به گرمایش هواساز، موردی است که در تنظیم این دستگاه باید به آن اشاره کرد. همان طور که عنوان شد، دستگاه هوارسان، به شکل چهار فصل قابل استفاده است و می توان از سرمایش و گرمایش مطلوبی که از مجرای آن عبور می کند، بهره گرفت. تنظیم هواساز برای زمستان به دو شکل صورت می گیرد: برخی از دستگاه های هواساز به شکل اتوماتیک وضعیت خود را از سرما به گرما تغییر می دهند و نیاز به تنظیم سرمایش به گرمایش هواساز وجود ندارد. اما در برخی دیگر نیاز به تنظیم دستی وجود خواهد داشت. کارکرد دستگاه هواساز در کلیه فصول به شکلی ثابت است، تنها تفاوت در دمای آبی است که وارد کویل های دستگاه می شود. در فصل سرد سال، دستگاه چیلر، آب سرد تولید شده را به کویل آب سرد هوارسان وارد می کند و این اتفاق در فصول گرم سال به کمک دیگ یا بویلر و تولید آب گرم حاصل خواهد شد. کویل های آب گرم، هوایی که در اطراف خود جریان دارد را گرم کرده و پس از تنظیم رطوبت و فیلتر شدن، از طریق کانال های هواساز وارد محیط می شود.

برای تبدیل سرمایش به گرمایش هواساز به شکل دستی، لازم است تا دمای ترموستات دستگاه تغییر کند. اگر هواساز شما از نوع اتوماتیک نبود و به شکل خودکار در هر فصل، تغییر نکرد، می توانید با تنظیم دمای ترموستات دستگاه به شکل دستی، تنظیم سرمایش به گرمایش هواساز را انجام دهید. دمای مورد نظر خود به منظور تامین گرما را به ترموستات دستگاه به عنوان یک حسگر حرارتی داده و با اتصال کویل گرمایشی به دستگاه، از تهویه مطبوع آن استفاده کنید.

سرمایش و گرمایش هواساز

نکات تنظیمات هواساز

نحوه تنظیم هواساز برای کارکرد درست در فصول مختلف تا به اینجا بررسی شد. در این قسمت مهم ترین نکاتی که در تنظیمات هواساز وجود دارد را مطرح می کنیم.

  • هواساز دستگاه مستقلی در سرمایش و گرمایش نیست و این کار را به واسطه مولدهای برودت و حرارت به انجام می رساند. به همین دلیل قبل از هر چیز از سالم بودن این تجهیزات سرمایشی و گرمایشی متصل به هوارسان اطمینان حاصل کنید.
  • محل اتصال کویل آب سرد و گرم به دستگاه را به خوبی بررسی کنید تا از متصل بودن درست و بدون ایراد آن مطمئن شوید.
  • مجرای ورود و خروج هوا را به خوبی کنترل کنید و از باز و تمیز بودن آنها اطمینان حاصل کنید. در برخی موارد به دلیل وجود ایراد در این مجراها، هواساز در تابستان باد گرم تولید می کند.
  • از چرخش درست فن و تسمه آن نیز مطمئن شوید تا گردش هوا در هواساز به خوبی صورت گرفته و حجم هوای وارد شده به محیط مناسب باشد.

کلیه این موارد در زمان خرید هواساز، باید توسط تکنسین های نصب و راه اندازی بررسی شود و حتی برخی از این موارد به قدری ساده هستند، که کاربران می توانند در هر فصل استفاده از هوارسان، خود این بررسی ها را به انجام برسانند.

نکات تنظیمات هواساز

نتیجه آنکه

هواساز از دستگاه های تهویه مطبوعی است که به دلیل قابلیت های منحصر به فرد خود، به شدت پرطرفدار شده است. تنظیم هواساز برای تابستان و زمستان، یکی از اقداماتی است که دارندگان این دستگاه 4 فصل باید از آن آگاهی داشته باشند. این تنظیم شامل بررسی اجزای مختلف دستگاه و اطمینان از کارکرد درست آن می باشد. تنظیم بخش رطوبت زنی و رطوبت زدایی  دستگاه، تنظیم و کنترل فیلترهای آن، تنظیم دمای آن در صورت دستی بودن کارکرد ترموستات از مهم ترین اقداماتی است که در تنظیم هواساز برای تابستان باید به انجام برسد. اگر در تنظیم دستگاه برای هر فصل دچار مشکل شدید و یا دانش کافی در این زمینه نداشتید، لازم است تا از افراد ماهر در حوزه تهویه مطبوع کمک بخواهید تا دستگاه در هر فصل به درستی کار کرده و وضعیت مناسبی داشته باشد. تنظیم همیشگی دستگاه و کنترل کارکرد بخش های مختلف دستگاه هواساز، به طول عمر بیش تر آن و کارکرد ایده آل و با راندمان بالا منجر خواهد شد.

سوالات متداول

تنظیم هواساز برای تابستان چگونه است؟

برای تنظیم هواساز در فصل تابستان باید ضمن تنظیم ترموستات دستگاه، از سلامت کارکرد فیلترها، بخش کنترل رطوبت و کویل ها اطمینان حاصل کرد.

تبدیل سرمایش به گرمایش هواساز چگونه است؟

تبدیل گرمایش به سرمایش هواساز یا برعکس، در صورتی که دستگاه به طور اتوماتیک این کار را به انجام نرساند، باید با تنظیم ترموستات آن صورت گیرد.

نحوه تنظیم هواساز چگونه است؟

هواسازها باید در ابتدای هر فصل با توجه به نیازهای سرمایشی و گرمایشی کاربران، تنظیم شوند و فیلترها، کویل، ترموستات و تجهیزات کنترل رطوبت آن بر اساس شرایط و توسط متخصصان بررسی شوند.

تنظیم هواساز برای تابستان
توسط تاریخ انتشار : 2022-09-254 دیدگاه
4 دیدگاه
  1. هانیه علیپور 2022-09-26 - 12:15 - پاسخ

    مطلب خوبی بود، ممنون

    • تاپ تهویه 2022-09-27 - 14:29 - پاسخ

      سپاس از توجهتون

  2. عبادیان 2022-10-30 - 12:10 - پاسخ

    میتونیم خودمون تنظیم هواساز برای زمستان رو انجام بدیم؟ یا نیاز به حضور متخصص هست؟

    • تاپ تهویه 2022-10-30 - 12:22 - پاسخ

      تنظیم هواساز برای هر فصل در صورت داشتن دانش و مهارت کافی در این حوزه، توسط کاربران امکان پذیر است. در صورت نیاز به کسب اطلاعات تخصصی می توانید با بخش بازرگانی گروه صنعت تاپ تهویه در تماس باشید. 02188252897

ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.