ویژگی ها و طرز کار سیستم سرمایش و گرمایش VRF

وی آر اف، از سیستم های نوین تهویه مطبوع است که منشا آن به کشور ژاپن باز می گردد. این دستگاه دارای یونیت بیرونی و داخلی است و به کمک لوله کشی هایی اتصال بین این واحد ها برقرار می شود. در بررسی ویژگی ها و طرز کار سیستم سرمایش و گرمایش VRF باید به معنای لغوی این سیستم که مخفف Variable Refrigerant Flow است، اشاره شود. جریان متغیر مبرد به این معناست که برخلاف چیلرها که میزان ثابتی از مبرد در سیکل تبرید، مشارکت کرده و وارد اواپراتور می شود، مقدار مبرد وارد شده همواره تحت کنترل است و بر اساس نیاز کاربر، این میزان تنظیم می شود. به عبارتی ساختار سیکل تبرید تراکمی در هر دو دستگاه تهویه مطبوع وجود دارد، اما مقدار جریان مبرد در وی آر اف، کنترل شده و متناسب با نیاز است.

مزیت های سیستم vrf

بررسی مزایای VRF از ابعاد مختلف

طرز کار سیستم تهویه مطبوع  VRF سبب شده تا مزیت هایی در استفاده از آن وجود داشته باشد. قبل از ورود به بررسی مزایای VRF، نگاهی به اجزای تشکیل دهنده آن می اندازیم تا درک کارکرد و مزایا و معایب دستگاه ساده تر شود.

یونیت خارجی (outdoor unit): این بخش از دستگاه شامل کمپرسور، کندانسور و فن، بدنه، موتور و شیر انبساط می باشد.

یونیت داخلی (indoor unit): یونیت های داخلی دستگاه که در اشکال مختلف زمینی، دیواری، سقفی کاستی، سقفی توکار، داکتی و کنسول طراحی می شوند. این قسمت از دستگاه وی آر اف شامل فن و کویل های مسی است و مبرد به طور مستقیم با ورود به آن، سرمایش و گرمایش مطبوع را در واحدها ایجاد می کند.

یونیت های داخلی متنوع در وی آر اف

لوله کشی های مسی: برای اتصال یونیت خارجی به یونیت های داخلی از لوله کشی های مسی استفاده می شود.

 

اجزای سیستم وی آر اف جزئیات
یونیت خارجی متشکل از کمپرسور، کندانسور و فن، الکتروموتور، شیر انبساط و بدنه
یونیت داخلی متشکل از فن و لوله های مسی برای عبور مبرد، موجود در انواع مدل های سقفی، سقفی توکار، کنسول، داکت، زمینی و دیواری
لوله کشی ها

لوله کشی های مسی برای اتصال یونیت های داخلی به بیرونی

در ادامه به بررسی مزایای سیستم vrf پرداخته ایم.

صرفه جویی در مصرف انرژی

بهینه سازی مصرف انرژی از برترین ویژگی هایی است که این سیستم تهویه مطبوع را متمایز از دیگر دستگاه ها کرده است. دلیل این مساله را باید حذف کانال کشی هایی دانست که سبب اتلاف انرژی می شوند. از سویی در این سیستم، هر یونیت داخلی قابلیت تنظیم دما را به صورت مستقل دارد و به این شیوه میزان سرمایش و گرمایش واحد ها با توجه به نیاز کاربر تنظیم می شود. با توجه به اینکه هر یونیت خارجی قابلیت اتصال به تعداد بالایی یونیت های داخلی را دارد، این ساختار یکپارچه نیز به نوبه خود سبب صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد.

استفاده از کمپرسور های اینورتر (دورمتغیر)

تکنولوژی اینورتر (Inverter) شرایطی را فراهم می آورد تا کمپرسور متناسب با درخواست کاربر، گردش کرده و سیکل تبرید را ادامه دهد. به عبارتی، کمپرسورهای اینورتر در شرایطی که میزان تقاضا برای سرمایش یا گرمایش بالا نیست، با حداکثر توان خود کار نمی کنند و برخلاف کمپرسورهای دور ثابت، تحت فشار کاری زیاد قرار نخواهند گرفت. بهره گیری از این تکنولوژی شرایطی را فراهم آورده است که مصرف انرژی در دستگاه های سرمایش و گرمایشی وی آر اف کاهش پیدا کرده و عمر مفید آن افزایش داشته باشد.

استفاده از کمپرسور اینورتر در vrf

اشغال فضای کم

یونیت خارجی vrf، قابلیت اتصال به تعداد بالایی از یونیت های داخلی را دارد و این تعداد در وی آر اف مدیا نسل 6، به عدد 64 رسیده است. به عبارتی یک یونیت خارجی که امکان نصب در پشت بام را دارد، می تواند تعداد زیادی از واحدها را پوشش دهد و فضای کمی را در ساختمان اشغال کند. برخلاف چیلرهای آبی، این دستگاه به فضای موتورخانه برای نصب و راه اندازی نیاز ندارد و صرفه جویی زیادی در فضای ساختمان خواهد کرد. هم چنین نصب مینی وی آر اف برای ساختمان های کوچک تر، می تواند ضمن کاهش هزینه های خرید دستگاه، فضای کمی را نیز به خود اختصاص دهد. یونیت های داخلی وی آر اف در اشکال مختلف موجودند و برای واحد هایی که با کمبود فضا مواجهند، امکان استفاده از یونیت های کاستی و سقفی توکار وجود دارد.

اشغال کمترین فضا توسط یونیت خارجی وی آر اف

نصب انعطاف پذیر

سبک بودن یونیت خارجی vrf، شرایط نصب دستگاه را ساده تر کرده است و نیاز به زیرسازی های سنگین و هزینه بر برای راه اندازی یونیت خارجی را کاسته است. عدم نیاز به موتور خانه از دیگر مزیت های نصب این دستگاه است که از فضای مفید ساختمان نمی کاهد. باید اشاره کرد که چیلر تراکمی هواخنک نیز این ویژگی مثبت را دارد و می توان آن را در فضای پشت بام نصب نمود.

سیستم سرمایش و گرمایش مستقل vrf

سیستم وی آر اف، این امکان را به کاربر می دهد که دمای واحد خود را به طور مستقل تنظیم کرده و در صورت عدم نیاز، یونیت خود را خاموش کند. این مساله ضمن تامین آسایش حرارتی، باعث صرفه جویی در مصرف هزینه ها می شود.

امکان تنظیم دما در هر واحد به طور مستقل

هزینه برق مجزا در وی آر اف

امکان مجزا کردن هزینه برق مصرفی در واحد ها، از دیگر مزیت های خرید وی آر اف است. این امکان مهیاست که کاربران با تفکیک یونیت های خارجی خود، هزینه برق مصرفی را به طور جداگانه محاسبه کنند.

تهویه مطبوع با vrf

سیستم تهویه مطبوع VRF، قادر است کلیه نیازهای گرمایشی، سرمایشی، تنظیم رطوبت، فیلتر کردن هوا و کنترل گردش آن را به انجام برساند. این مساله کلیه فاکتورهایی که در تهویه مطبوع به آن پرداخته می شود را تامین می سازد. باید اشاره کرد که گرمایش به کمک سیستم وی آر اف، به کمک موتور الکتریکی آن، هزینه بالایی دارد و در کشور ما که گاز شهری بسیار ارزان است، استفاده از آن توجیه اقتصادی ندارد. باید اشاره کرد که در نسل نوین سیستم وی آر اف، امکان سرمایش و گرمایش همزمان نیز مهیاست که این دستگاه را برجسته تر از دیگر دستگاه های تهویه مطبوع کرده است.

صدای بسیار کم

سطح صدا و لرزش یونیت خارجی و داخلی vrf بسیار کم است و این مساله سبب شده تا بتوان یونیت خارجی را حتی در نزدیک ترین فاصله به یونیت های داخلی نصب نمود. میزان صدای تولید شده توسط وی آر اف، با توجه به برند سازنده دستگاه متفاوت است و می توان vrf مدیا را یکی از بی صدا ترین انواع این سیستم تهویه مطبوع در دنیا دانست.

صدا و لرزش کم سیستم وی آر اف

سازگاری با محیط زیست

مبردی که در سیستم وی آر اف استفاده می شود، گاز R410a می باشد که با محیط زیست سازگار است و آسیبی به لایه ازن وارد نمی کند. این مساله سبب شده تا از سیستم وی آر اف در کل دنیا به عنوان یکی از بهترین و ایده آل ترین شیوه های تامین تهویه مطبوع نام برده شود.

سازگاری وی آر اف با محیط زیست

عیب یابی اتوماتیک سیستم وی آر اف

سیستم vrf به تکنولوژی لاین ارور (line error) مجهز است که قادر می باشد عملکرد دستگاه را مورد بررسی قرار داده و در صورت بروز مشکل، اطلاع رسانی های لازم را انجام دهد. به این شیوه تعمیر و سرویس های دوره ای دستگاه به بهترین و دقیق ترین شکل به انجام می رسد.

نتیجه آنکه

10 مزیت سیستم تهویه سرمایشی و گرمایشی VRF در این مطلب مورد بررسی قرار گرفت. اینک درک استفاده گسترده از وی آر اف در دنیا ساده تر است. صرفه جویی در هزینه ها، راندمان بالای انرژی، امکان کنترل دمای واحد به صورت مستقل و سازگاری دستگاه با محیط زیست، کلیه فاکتورهایی که از یک سیستم سرمایش و گرمایش همزمان مورد انتظار است را فراهم می آورد. مزایای سیستم vrf، هزینه های بالاتر تهیه آن به نسبت دیگر دستگاه های تهویه مطبوع نظیر چیلر را توجیه می کند و البته برای داشتن بهترین انتخاب توصیه می شود که نظر متخصصان این حوزه را نیز در نظر داشته باشید. گروه صنعت تاپ تهویه با دارا بودن تیمی متخصص و خبره از کارشناسان تهویه مطبوع، اطلاعات کاملی را در مورد سیستم وی آر اف و دیگر دستگاه ها در اختیار شما می گذارد. کافی است با بخش بازرگانی این مرکز در تماس باشید و اطلاعات خود را تکمیل کنید.

سوالات متداول

مزیت سیستم وی آر اف نسبت به دستگاه های دیگر تهویه مطبوع چیست؟

راندمان بالای انرژی، انعطاف پذیری در نصب و طراحی، امکان سرمایش و گرمایش به طور همزمان، امکان تنظیم دمای هر یونیت داخلی به طور مجزا، عدم نیاز به موتورخانه و امکان استفاده از کمپرسورهای اینورتر از مهم ترین مزیت های این دستگاه تهویه مطبوع است.

آیا امکان سرمایش و گرمایش همزمان vrf وجود دارد؟

این دستگاه ها به نحوی طراحی شده اند که قادرند سرمایش و گرمایش را به طور همزمان ایجاد کنند.

سیستم وی آر اف برای چه ساختمان هایی مناسب است؟

با توجه به امکان نصب ساده و تعدد یونیت های داخلی در ازای یک یونیت خارجی، از این دستگاه می توان در انواع کاربری ها نظیر منازل مسکونی، هتل ها، مراکز تجاری، مدارس و اکثر کاربری ها استفاده کرد.

مزیت های سیستم سرمایش و گرمایش وی آر اف
توسط تاریخ انتشار : 2022-08-232 دیدگاه
2 دیدگاه
  1. هما ارشدی 2022-08-23 - 21:03 - پاسخ

    عالی، برای استفاده از سرمایش و گرمایش همزمان وی آر اف باید نوع خاصی رو سفارش داد؟

    • تاپ تهویه 2022-08-24 - 08:07 - پاسخ

      بله. وی آر اف ها دارای مدل های مختلفی هستند که یکی از این مدل ها امکان سرمایش و گرمایش همزمان را فراهم می کند.

ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.