آخرین مقالات

محصولات پرفروش

فرق ایرواشر با هواساز

هواساز و ایرواشر از دستگاه های تهویه مطبوع هستند که با راندمان بالا و ساختار ساده خود، طرفداران زیادی پیدا کرده اند. هدف اصلی هر دو دستگاه یکسان است و هر دو با هدف ایجاد هوایی مطلوب و تصفیه شده، فعالیت می کنند. اما شیوه کار آنها با یکدیگر تفاوت هایی دارد که سبب کاربردهای متفاوت آنها شده است. تفاوت ایرواشر با هواساز، بیش از هر چیز به نحوه عملکرد بخش های مختلف آن به منظور تهویه مطبوع بازمی گردد و البته شباهت هایی هم در اجزای به کار رفته در دستگاه و سازوکار آن مشاهده می شود. در این مطلب به بررسی ساختار این دو دستگاه پرداخته شده و می توان به این شیوه، به درک کاملی از فرق ایرواشر با هواساز رسید. عملکرد هواساز به عنوان اصلی ترین دستگاه برای تصفیه کامل و مطمئن هوا و هواشور یا ایرواشر به عنون نوعی کولر آبی با فناوری پیشرفته تر در ادامه بررسی شده اند.

نحوه عملکرد ایرواشر

مقایسه هواساز و ایرواشر را با بررسی نحوه عملکرد این دو دستگاه به انجام می رسانیم. در ابتدا باید مشخص کرد که هر دستگاه از چه اجزایی تشکیل شده است. اجزای اصلی ایرواشر عبارتند از:

  • فن
  • کویل
  • الکتروموتور
  • فیلتر
  • کویل آب گرم (برای گرمایش)
  • افشانه های تزریق آب و پمپ
  • محفظه دستگاه

فن این دستگاه هوای آلوده را از محیط داخلی به درون محفظه دستگاه کشیده و از فیلترهای تصفیه هوا عبور می دهد. هوای تصفیه شده، توسط افشانه های پاشش آب فشار بالا، رطوبت زنی شده و به این شیوه هوایی خنک و معتدل به محیط داخلی وارد می شود. در حالت گرمایش باید دستگاه را به چیلر، مینی چیلر، بویلر یا پکیج متصل نمود تا آب گرم به کویل های دستگاه وارد شود. فن هوا را از روی کویل های داغ عبور داده و سبب گرم شدن آن می شود. اینک این هوای گرم آماده ورود به محیط ساختمان است.

نحوه کارکرد ایرواشر

نحوه عملکرد هواساز

دستگاه هواساز با هدف ایجاد تهویه مطبوع به همراه فیلتراسیون کامل و کنترل رطوبت (کاهش و افزایش آن) کار می کند. اجزای اصلی این دستگاه عبارتند از:

  • فن
  • کویل
  • الکتروموتور
  • فیلترها
  • کویل آب گرم و سرد
  • تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی
  • دمپر
  • محفظه دستگاه

هواساز برای سرمایش و گرمایش به دستگاه های جانبی وابسته است. به عبارتی سرمایش در این دستگاه به کمک چیلر و گرمایش آن با اتصال به بویلر یا پکیج صورت می گیرد. هوای وارد شده به دستگاه پس از عبور از کویل های سرمایش یا گرمایش، به دمای ایده آل رسیده و سپس از فیلترهای تعبیه شده که می تواند از ساده ترین تا حرفه ای ترین نوع متغیر باشد، عبور می کند. در نهایت متناسب با نیاز کاربر و شرایط محیطی، از رطوبت آن کاسته شده یا رطوبت زنی به آن انجام می شود. هوای مطبوع با دمای متعادل برای ورود به محیط از طریق کانال کشی های انجام شده، مهیا می شود.

عملکرد هواساز چگونه است؟

تفاوت هواساز و ایرواشر چیست؟

مقایسه ایرواشر و هواساز، اینک که اجزا و طرز کار هر یک مشخص شده است، ساده تر انجام خواهد شد. برای مقایسه این دو دستگاه و بررسی تفاوت ها، می توان جنبه های مختلفی را ارزیابی نمود. در ادامه از جهات مختلف به بررسی تفاوت ایرواشر با هواساز پرداخته ایم.

تفاوت کاربرد ایرواشر و هواساز

کاربرد هواساز با توجه به امکان سرمایش و گرمایش در حجم بسیار بالا، کنترل کامل رطوبت به شکل رطوبت زنی و رطوبت زدایی، فیلتراسیون هوا با استفاده از قوی ترین فیلترها نظیر هپا و امکان اتصال به چیلر و بویلر، برای کاربری در همه انواع مقیاس مناسب می باشد. در اکثر کاربری های بزرگ مقیاس نظیر بیمارستان ها، هتل ها، ادارات و … از دستگاه هواساز برای تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی استفاده می کنند تا به کامل ترین شکل، هوایی مطبوع را در واحدها تامین سازند. این در حالی است که ایرواشر در مقیاس کوچک تر پاسخگو بوده و برای کاربری های بزرگ، گزینه مناسبی نیست.

این جدول تفاوت کاربردهای هواساز و ایرواشر را نشان می دهد.

کاربرد هواساز کاربرد ایرواشر
استفاده به منظور تهویه مطبوع در کاربری های بزرگ و کوچک مقیاس و کلیه مراکز بیمارستانی و محوطه های صنعتی استفاده به منظور تهویه مطبوع در محیط های کوچک نظیر کاربری های مسکونی

مقایسه گرمایش هواساز و ایرواشر

گرمایش در هواساز به کمک اتصال دستگاه به منابع تولید حرارت میسر می شود و ورود آب یا بخار داغ به کویل های گرمایشی، سبب افزایش دمای هوای داخلی دستگاه می شود. در ایرواشر نیز همین اتفاق افتاده و کویل گرمایشی دستگاه با ورود آب داغ، هوای داخلی را گرم کرده و به محیط ارسال می کند.

می توانید تفاوت گرمایش ایرواشر و هواساز را در این جدول مشاهده کنید.

گرمایش هواساز گرمایش ایرواشر
گرمایش به کمک کویل آب گرم متصل به بویلر، دیگ یا پکیج گرمایش به کمک کویل آب گرم متصل به پکیج

مقایسه سرمایش ایرواشر و هواساز

سرمایش در هواساز به کمک دستگاه جانبی مولد برودت نظیر چیلر یا سیستم VRF صورت می گیرد. آب سرد از طریق کویل سرمایشی به هواساز وارد می شود و هوا با عبور از روی آن، کاهش دما پیدا می کند. در انواع خاصی از هواساز که به آن هواساز DX یا انبساط مستقیم گفته می شود، ماده مبرد به طور مستقیم وارد کویل های هواساز می شود و آب خنک از این چرخه حذف می شود. به این شیوه راندمان دستگاه در تهویه مطبوع سرمایشی بهبود پیدا می کند. در مقابل سرمایش ایرواشر بدون دستگاه جانبی صورت می گیرد و برای این منظور از آب پودر شده بهره گرفته می شود. آب پودر شده به هوای داخل دستگاه افشانه می شود و به این شیوه ضمن افزایش رطوبت آن، کاهش دما نیز اتفاق می افتد. این چرخه به سرمایش کولر آبی شباهت زیادی داشته و راندمان آن به نسبت هواساز که به کمک چیلر سرمایش را به انجام می رساند، پایین تر است.

سرمایش ایرواشر با استفاده از افشانه آب

تفاوت ایرواشر و هواساز از نظر سرمایش را در این جدول مشاهده کنید.

سرمایش هواساز سرمایش ایرواشر
سرمایش به کمک اتصال به دستگاه چیلر یا وی آر اف سرمایش به کمک افشانه کردن آب به هوای در گردش داخل دستگاه

تفاوت ایرواشر با هواساز از نظر کنترل رطوبت

دستگاه ایرواشر به کمک پاشش قطرات آب، عملیات رطوبت زنی را به هوا انجام می دهد. این دستگاه قادر به کاهش رطوبت نیست و در هر شرایط آب و هوایی تنها می تواند رطوبت هوا را افزایش دهد. به همین دلیل برای مناطقی که اقلیم مرطوب و شرجی دارند، گزینه مناسبی نیست. از سویی هواساز دستگاهی است که دارای تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی می باشد و می تواند با توجه به شرایط محیطی و نیز نیاز کاربران، مقدار رطوبت را در سطح مشخصی کنترل کند. این قابلیت سبب شده تا از هواساز بتوان در هر شرایط آب و هوایی استفاده کرد. کنترل رطوبت این دستگاه به قدری حرفه ای است که در محیط هایی نظیر استخر، از هواساز به منظور تهویه مطبوع بهره گرفته می شود.

کنترل رطوبت در هواساز و ایرواشر

مقایسه کنترل رطوبت هواساز و ایرواشر در این جدول انجام شده است.

کنترل رطوبت در هواساز کنترل رطوبت در ایرواشر
رطوبت زنی و رطوبت زدایی به کمک تجهیزات مخصوص قرار داده شده در دستگاه

مناسب برای همه اقلیم ها

رطوبت زنی به کمک افشره کردن پودر آب به هوا

عدم امکان رطوبت زدایی و نامناسب برای اقلیم های مرطوب

تفاوت عملکرد هواساز و ایرواشر

دستگاه ایرواشر دارای راندمان بالا، اما توان عملکردی در سطح خرد است و برای کاربری های کوچک مقایس در مناطقی که رطوبت هوا بالا نیست به کار برده می شود. این  در حالی است که هواساز دارای ظرفیت بالاتر و توان عملکردی بیش تری است و می توان آن را در هر مقیاس و شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار داد.

تفاوت عملکرد و توان هواساز و هواشور

جدول زیر تفاوت عملکرد هواساز و ایرواشر را نشان می دهد.

 

عملکرد هواساز عملکرد ایرواشر
توان عملکردی و حجم هوادهی بالا و مناسب برای انواع کاربری های کوچک و بزرگ تهویه مطبوع  در سطح خرد و برای کاربری های کوچک مقیاس

 

تفاوت فیلتراسیون هوا در هواساز و ایرواشر

دستگاه ایرواشر می تواند ذرات درشت گرد و غبار و آلودگی ها را از هوای ورودی به محیط جداسازی کند و از نظر فیلتراسیون هوا در سطح معمولی قرار دارد. این  در حالی است که هواساز، به طور حرفه ای تر تصفیه هوا را انجام داده و می تواند ذرات آلاینده، بوهای ناخوشایند، میکروارگانیسم ها و … را نیز تا حد خوبی مهار کند. با توجه به حضور انواع آلاینده ها در هوای اغلب شهرهای کشور، استفاده از دستگاهی که بتواند تصفیه هوا را به خوبی به انجام برساند، بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل استفاده از هواساز خانگی در شهرهای بزرگ به شدت محبوب و پر کاربرد شده است.

تفاوت فیلتر هوا در هواساز و ایرواشر

در این جدول می توانید تفاوت قدرت تصفیه هوا در هواساز و ایرواشر را مشاهده کنید.

فیلتر هوا در هواساز فیلتر هوا در ایرواشر
تصفیه هوا به کمک قوی ترین فیلترها و از بین بردن انواع ذرات ریز و درشت، میکروارگانیسم ها و عوامل مولد بیماری تصفیه هوا با استفاده از فیلترهای معمولی و از بین بردن ذرات گرد و غبار

تفاوت ایرواشر با هواساز هایژنیک

هواساز هایژنیک یا بیمارستانی نوع خاصی از هواساز است که برای محیط های بهداشتی و اتاق های تمیز مورد استفاده قرار می گیرد. تفاوت ایرواشر با هواساز هایژنیک را باید  در نوع فیلتراسیون هوا و ظرفیت دستگاه ها جست و جو کرد. هواساز بهداشتی، با استفاده از فیلترهای حرفه ای و قدرتمند می تواند تا حدود 99 درصد آلودگی، میکروب و آلاینده ها را حذف کند و این در حالی است که ایرواشر یا هواشور به منظور فیلتراسیون گرد و غبار استفاده می شود. از سویی توان عملکرد هواساز بالاتر بوده و برای هوادهی در حجم بالاتر و کارکردهای طولانی مدت طراحی می شود. اما ایرواشر در حجم هوادهی کمتر با توان و ظرفیت پایین تر و مناسب کاربری های کوچک مقیاس طراحی می شود.

مقایسه قیمت هواساز و ایرواشر

خرید هواساز با توجه به تجهیزات جانبی اضافی تر به نسبت ایرواشر، امکان استفاده از فیلترهای حرفه ای و قوی، توان عملکردی بالاتر و بهره مندی از قابلیت رطوبت زنی و رطوبت زدایی، در ظرفیت برابر با قیمت بیش تری صورت می گیرد. این قیمت بالاتر، با توجه به راندمان بالای دستگاه و تهویه مطبوع با کیفیت تری که در اختیار کاربران قرار می گیرد و نیز حجم گسترده تر هوادهی، توجیه پذیر خواهد بود. برای استعلام قیمت هواساز و خرید قسطی دستگاه می توانید با بخش بازرگانی گروه صنعت تاپ تهویه در تماس باشید. این مرکز با دارا بودن تنوع گسترده ای از دستگاه هواساز و امکان نصب هرگونه تجهیزات مورد نیاز کاربران به همراه قیمت رقابتی توانسته رضایت مصرف کنندگان خود را جلب کند.

ایرواشر یا هواساز؟

مقایسه هوا ساز و ایرواشر نشان می دهد که هر دوی این دستگاه ها قادر خواهند بود تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی را در محیط ایجاد کنند. تفاوت های اصلی در کیفیت هوای خروجی، میزان رطوبت آن، کیفیت فیلتراسیون، نیاز به دستگاه های جانبی برای سرمایش و قیمت دستگاه است. کاربران برای پاسخ درست به این سوال که ایرواشر یا هواساز گزینه ای بهتر است؟ باید نیاز خود از تهویه مطبوع و میزان هزینه ای که مایل به پرداخت آن هستند را مشخص کرده و سپس اقدام به خرید نمایند. ساکنان مناطق مرطوب نمی توانند تهویه ای مطبوع را از دستگاه ایرواشر دریافت کنند و این در حالی است که هواساز در همه اقلیم ها کارایی دارد. با بررسی تخصص نیازهای شما، می توان بین این دو دستگاه گزینه مناسب را انتخاب کرد و در این مسیر کارشناسان شرکت تاپ تهویه مشاوره های رایگان محصول را به شما عرضه می کنند. برای دریافت مشاوره و اطلاعات تخصصی در این حوزه با بخش فروش این مرکز در تماس باشید. 02188252897

سوالات متداول

تفاوت هواساز و ایرواشر چیست؟

این دو دستگاه تهویه مطبوع در ظرفیت، نوع فیلتراسیون هوا، میزان کنترل رطوبت و شیوه سرمایش هوای محیط با یکدیگر متفاوت می باشند.

ایرواشر بهتر است یا هواساز؟

با توجه به نیاز کاربر از تهویه مطبوع، هر یک از این دستگاه ها می توانند مناسب باشند. اما هواساز فیلتراسیون حرفه ای و کامل هوای محیط را به انجام رسانده و به تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی مجهز است. ایرواشر تنها رطوبت زنی را انجام داده و فیلتراسیون آن ساده تر است.

قیمت هواساز و ایرواشر چقدر است؟

قیمت هواساز با توجه به حرفه ای تر بودن تجهیزات به کار برده شده در آن و نیاز به دستگاه چیلر برای سرمایش با کیفیت عالی، در ظرفیت یکسان، بالاتر از ایرواشر می باشد. اما کیفیت تهویه مطبوعی که به واسطه هواساز ایجاد می شود، بسیار بهتر از ایرواشر است.

مقایسه هواساز و ایرواشر
توسط تاریخ انتشار : 2022-11-06بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.