علت باد گرم داکت اسپلیت چیست؟
داکت اسپلیت دستگاهی با قابلیت سرمایش و گرمایش است که به دلیل سادگی در ساختار، نصب و استفاده 4 فصل، طرفداران زیادی پیدا کرده است. امروزه خرید داکت اسپلیت در بین سازندگان و مصرف کنندگان دستگاه های تهویه مطبوع، بسیار رایج شده است. اما در برخی مواقع شاهدیم که این دستگاه به خوبی نمی تواند از عهده سرمایش یا گرمایش ساختمان برآید. علت خنک نکردن داکت اسپلیت، مساله ای است که می تواند دلایل متعددی داشته باشد و نیاز به بررسی کامل دستگاه و قطعات آن برای تشخیص دلیل این مساله وجود دارد. پرسش هایی که برای کاربران این دستگاه ایجاد می شود، آن است که آیا شرکت تولید کننده داکت اسپلیت در بروز این مشکلات دخیل است؟ آیا کیفیت دستگاه هایی که دچار مشکل می شوند، پایین بوده و چه فاکتورهایی را باید در زمان خرید داکت اسپلیت رعایت کرد تا بروز چنین مسائلی به حداقل کاهش پیدا کند؟ در این مطلب به بررسی این پرسش می پردازیم که علت باد گرم داکت اسپلیت چیست و چگونه می توان در جهت حل این مشکل گام برداشت.
دلایل خنک نکردن داکت اسپلیت
علت خنک نکردن داکت اسپلیت را باید در موارد مختلفی جست و جو کرد و نمی توان نسخه کلی برای همه دستگاه هایی که در تابستان به اندازه کافی باد خنک تولید نمی کنند، تجویز کرد. برخی از مواردی که سبب بروز این مشکل می شوند، به سادگی توسط کاربران قابل حل بوده و برخی دیگر به بررسی های تخصصی تری نیاز دارد.
داکت اسپلیت دارای دو بخش یونیت بیرونی (کندانسور) و یونیت داخلی یا هواساز می باشد. این دو قسمت توسط لوله هایی از جنس مس به یکدیگر متصل شده اند و ماده مبرد با حرکت بین این دو یونیت، سبب ایجاد سرمایش و گرمایش می شود. اجزای یونیت بیرونی شامل کمپرسور، کندانسور به همراه فن های خنک کننده آن و شیر انبساط می باشد. یونیت داخلی شامل فیلتر، فن، الکتروموتور و مبدل حرارتی اواپراتور است و با بهره گیری از ساختار کانالی، هوای گرم یا سرد انواع کاربری ها را توزیع می کند. اختلال در عملکرد هر یک از این بخش ها، می تواند سبب بروز مشکل خنک نکردن داکت اسپلیت شود. بررسی تخصصی تر در مورد اجزا و شیوه کار این دستگاه را می توانید در صفحه داکت اسپلیت مطالعه کنید. در ادامه این مطلب به تفکیک موارد، به بررسی دلایل خنک نکردن داکت اسپلیت پرداخته شده است.
گرفتگی فیلتر داکت اسپلیت
فیلتر داکت اسپلیت بخشی از دستگاه است که مانع از وارد شدن گرد و غبار و ذرات آلاینده به فضای داخلی می شود. هوا هنگام ورود به دستگاه، از این فیلترها عبور کرده و سپس با کاهش یا افزایش پیدا کردن دما، مجدد به ساختمان بازمی گردد. چنان چه فیلترهای داکت اسپلیت دچار گرفتگی باشد، حجم هوای ورودی به دستگاه کاهش پیدا کرده و عمل خنک سازی آن با افت کیفیت مواجه خواهد شد. در نتیجه کاربران احساس می کنند که دمای آسایش آنها تامین نشده و داکت اسپلیت خنک نمی کند.
چنان چه به دنبال یافتن علت خنک نکردن داکت اسپلیت هستید، توصیه می کنیم تمیزی فیلترها را بررسی کرده و در صورت گرفتگی، نسبت به پاکسازی و یا تعویض آن اقدام کنید. به طور کلی توصیه می شود که در آغاز هر فصل استفاده از دستگاه، فیلترهای آن مورد بازبینی قرار گرفته و در صورت لزوم تعویض یا شسته شوند.
خرابی فن و الکتروموتور
فن در داکت اسپلیت وظیفه به گردش درآوردن هوای سرد یا گرم تولید شده را دارد و توزیع هوا در محیط توسط این قطعه صورت می گیرد. فن دستگاه به کمک یک موتور الکتریکی به گردش در می آید و چنان چه این قطعه دچار مشکل، خرابی یا نیم سوز شدن شود، فن دستگاه به گردش در نیامده و هوای سرد تولید شده به محیط وارد نمی شود. از سویی در برخی مواقع جانمایی فن دچار مشکل شده و یا ایرادی در پره های آن به وجود خواهد آمد. در این صورت میزان گردش هوا به کمک فن کاهش پیدا کرده و احساس می شود که داکت اسپلیت به اندازه کافی خنک نمی کند.
در بررسی علت خنک نکردن داکت اسپلیت، باید از سلامت موتور و فن اطمینان حاصل کرد. گردش مناسب پره های فن و مستقر شدن در مکان صحیح، سالم بودن موتور فن و عدم ایجاد گرفتگی در مسیر حرکت آن، از مواردی است که در بررسی این بخش از داکت اسپلیت باید مورد توجه قرار گیرد.
مشکل در کمپرسور داکت اسپلیت
کمپرسور داکت اسپلیت گران ترین و مهم ترین بخش دستگاه است که در یونیت بیرونی واقع شده و خرابی آن می تواند هزینه های زیادی را به همراه داشته باشد. توصیه می شود، زمانی که متوجه خروج باد گرم از دستگاه در حالت سرمایشی شدید، فورا آن را خاموش کنید تا در صورت بروز مشکل در کمپرسور، از خرابی و وارد شدن هزینه های سنگین تعمیر یا تعویض مصون بمانید. بررسی کمپرسور داکت اسپلیت و تشخیص خرابی آن، مساله ای کاملا تخصصی است که باید توسط تکنسین های آموزش دیده این حوزه به انجام برسد. به همین دلیل لازم است تا در صورتی که مشکل باد گرم داکت اسپلیت در بخش های دیگر نام برده یافت نشد، فورا با مراکز تعمیر این دستگاه تماس گرفته و داکت اسپلیت را سرویس کنید.
خرابی برد داکت اسپلیت
برد در دستگاه های تهویه مطبوع، مانند مغز در بدن انسان عمل می کند و در صورتی که این قطعه دچار مشکل شود، نمی تواند فرمان های درستی را به قطعات داکت اسپلیت صادر کند. خراب شدن برد داکت اسپلیت، می تواند زمینه ساز بروز مشکل در ارسال فرمان دمای مورد نظر شده و در نتیجه خروج باد گرم و یا کار نکردن دستگاه را سبب شود. مشابه با کمپرسور، برد داکت اسپلیت نیز بخشی کاملا تخصصی است که باید توسط تکنسین های مجرب مورد تعمیر قرار گیرد.
کثیفی یا خرابی کندانسور داکت اسپلیت
کندانسور در داکت اسپلیت بخشی است که در یونیت بیرونی واقع شده و باید به طور کامل در معرض جریان آزاد هوا قرار گیرد. به دلایل متعددی، کندانسور دستگاه نمی تواند به درستی کار کرده و گردش هوای مناسبی را ایجاد کند. قرار گیری کندانسور در معرض تابش مستقیم نور خورشید، یکی از دلایلی است که سبب می شود خنک سازی این قسمت به درستی صورت نگیرد و در نتیجه هوا با دمای مناسب وارد محیط داخلی نشود.
در برخی مواقع شاخه های درخت و عوامل محیطی در اطراف کندانسور دستگاه، مانع از ایجاد گردش هوای مناسب می شوند و در نتیجه داکت اسپلیت نمی تواند دمای آسایش کاربران را تامین کرده و به اندازه کافی سرمایش داشته باشد.
کثیف شدن کویل های کندانسور دلیل دیگری است که از ایجاد گردش مناسب هوا در اطراف آن جلوگیری کرده و مانند عایق در برابر خنک سازی این قسمت عمل می کند. تجمع گرد و غبار و آلودگی های محیطی در کویل های کندانسور، مساله ای شایع می باشد و لازم است تا با تمیز کردن به موقع کویل های کندانسور و یونیت بیرونی، مانع از وقوع چنین اتفاقی شد.
خرابی ترموستات داکت اسپلیت
ترموستات نوعی حس گر دماست که کاربران دمای مدنظر خود را به آن ارائه کرده و دستگاه متناسب با درخواست ارائه شده، سرمایش یا گرمایش را ایجاد خواهد کرد. چنان چه این قطعه به درستی کار نکند، دمای ارائه شده توسط کاربر، به درستی اجرا نخواهد شد و حتی ممکن است باد گرم از داکت اسپلیت خارج شود. هم چنین ممکن است کاربر دمای نادرستی را به ترموستات ارائه کند و در ادامه شاهد خنک نکردن داکت اسپلیت باشد. به همین دلیل ابتدا دمای تنظیم شده ترموستات داکت اسپلیت را بررسی کرده و چنان چه به درستی تنظیم شده است، برای تعمیرات ترموستات از متخصصان آموزش دیده کمک بخواهید.
بررسی لوله های داکت اسپلیت
یونیت بیرونی و داخلی داکت اسپلیت به کمک لوله های مسی به یکدیگر متصل می شوند و با به گردش درآمدن مبرد درون این لوله ها، سرمایش و گرمایش اتفاق خواهد افتاد. در مواقعی که این لوله ها دچار آسیب دیدگی شده و یا مسدود گردند، تولید هوای سرد یا گرم مختل خواهد شد. به همین دلیل کاربران شاهد تنظیم نبودن دمای باد خروجی از دستگاه و یا کار نکردن داکت اسپلیت خواهند بود. بررسی وضعیت لوله های مسی متصل کننده یونیت داخلی و بیرونی دستگاه، یکی از اقداماتی است که در زمان تعیین علل خنک نکردن داکت اسپلیت باید در دستور کار قرار گیرد.
بررسی مبرد داکت اسپلیت
داکت اسپلیت دستگاهی است که به کمک مبرد کار می کند. چنان چه میزان مبرد در داکت اسپلیت کاهش پیدا کند، عملیات سرمایش و گرمایش به درستی صورت نخواهد گرفت و دمای مورد نیاز کاربران تامین نخواهد شد. میزان مبرد داکت اسپلیت باید به صورت سالیانه و توسط متخصصان این حوزه مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت کمبود، با شارژ مجدد جبران شود.
سرویس نکردن داکت اسپلیت
دستگاه داکت اسپلیت باید به صورت سالیانه مورد سرویس و بازبینی قرار بگیرد. سرویس های منظم داکت اسپلیت سبب می شود که بسیاری از مشکلات نام برده در قسمت های پیشین، قبل از وقوع تشخیص داده شده و از وارد شدن خسارت های مالی به کاربران پیش گیری خواهد کرد. کاربرانی که داکت اسپلیت خود را به طور منظم سرویس می کنند، ضمن بالا نگاه داشتن بازدهی دستگاه و کیفیت سرمایش و گرمایش، هزینه های بسیار کمتری را بابت تعمیرات آن پرداخت می کنند. به همین دلیل برای بهره مندی از رضایت کامل در استفاده از داکت اسپلیت، بازبینی های دوره ای آن را در دستور کار قرار دهید.
در این جدول می توانید با مهم ترین علت هایی که باعث می شود، داکت اسپلیت خنک نکند، آشنا شوید.
علت های خنک نکردن داکت اسپلیت | جزئیات |
---|---|
کثیف شدن فیلترها | فیلترهای دستگاه در صورت کثیف شدن مانع از وارد شدن هوا به اندازه مورد نیاز به داکت اسپلیت می شوند و در ادامه نمی توان شاهد گردش مناسب هوا و خنک کردن آن توسط دستگاه شد. |
خرابی فن یا الکتروموتور | گردش هوا و توزیع آن به درون واحدها، توسط فن و الکتروموتور دستگاه صورت می گیرد. در صورتی که الکتروموتور دچار سوختگی شود، قادر به گردش فن نخواهد بود و گرفتگی در مسیر فن، آسیب به پره های آن و یا جانمایی نادرست، می تواند سبب افت راندمان دستگاه و عدم توزیع مناسب هوا گردد. |
خرابی کمپرسور | وارد شدن آسیب به کمپرسور دستگاه می تواند یکی از دلایل خنک نکردن دستگاه باشد که مساله ای تخصصی است و باید توسط افراد ماهر بررسی شود. |
خرابی برد داکت اسپلیت | برد دستگاه به عنوان مغز آن، کلیه دستورات را به بخش های مختلف صادر می کند و در صورت خرابی آن، فرمان های صادر شده به درستی اجرایی نمی شوند. تعمیر و بررسی برد دستگاه نیز مساله ای تخصصی است و باید توسط افراد ماهر صورت گیرد. |
خرابی یا کثیفی کندانسور | چنان چه در اثر آلودگی، عوامل محیطی و یا نصب نامناسب، گردش هوا در اطراف کندانسور داکت اسپلیت محدود شود، خنک سازی توسط آن به درستی صورت نمی گیرد. هم چنین تابش مستقیم نور خورشید به کندانسور، باعث می شود که دستگاه به طور مطلوبی خنک نکند. |
خرابی ترموستات دستگاه | ترموستات داکت اسپلیت حسگری است که دمای محیط را سنجیده و آن را براساس نیاز کاربر تنظیم می کند. چنان چه این قطعه از دستگاه دچار مشکل شود، شاهد خنک نکردن داکت اسپلیت خواهیم بود. |
خرابی لوله های دستگاه |
لوله های اتصال دهنده بین یونیت های بیرونی و داخلی، در اثر گرفتگی و یا خرابی، مانع از انتقال برودت به هوای داخلی محیط شود. |
چرا داکت اسپلیت خنک نمی کند؟
علت خنک نکردن داکت اسپلیت به تفکیک فاکتورهایی که در یونیت بیرونی و درونی وجود دارد، بررسی شد. همان طور که عنوان شد، بسیاری از دلایل خنک نکردن داکت اسپلیت، ناشی از خرابی قطعات و یا سرویس نشدن آنهاست که به سادگی با سرویس کردن منظم، قابل پیش گیری می باشد. به عنوان مثال فیلتر دستگاه، از هر برندی که باشد، به مرور زمان دچار گرفتگی شده و نیاز به پاکسازی و یا تعویض پیدا خواهد کرد. بنابراین نمی توان انتظار داشت که با خرید داکت اسپلیت از برندهای معتبر روز دنیا، خرابی و یا خروج باد گرم در تابستان اتفاق نیفتد.
در صورتی که داکت اسپلیت شما دچار مشکل در خنک کردن شد، در ابتدا دستگاه را خاموش کرده و مواردی که توسط کاربران قابل بررسی است، نظیر تنظیم بودن دمای ترموستات، قرار داشتن دستگاه در حالت سرمایش، تمیزی فیلترها، تمیزی کندانسور و باز بودن محیط اطراف آن را بازبینی کنید. در صورتی که مشکل از موارد نام برده نبود، می توانید با تعمیرکاران مخصوص دستگاه خود تماس گرفته و مشکل را به صورت تخصصی برطرف نمایید. هم چنین در مطلب علت گرم نکردن داکت اسپلیت، به طور مفصل به دلایلی که سبب بروز باد سرد از دستگاه در فصل سرما می شود، پرداخته شده است که برای تکمیل اطلاعات خود می توانید آن را مطالعه کنید.
نتیجه آنکه
علت خنک نکردن داکت اسپلیت را می توان در بروز مشکل در یونیت داخلی، بیرونی و لوله های اتصال دهنده آن جست و جو کرد. خرابی فن و الکتروموتور، کثیفی فیلترها، تنظیم نبودن دمای ترموستات یا خرابی آن و از کار افتادن برد دستگاه، از اصلی ترین مشکلات یونیت داخلی است که می تواند سبب تولید باد گرم شود. خرابی کمپرسور، کثیفی یا گرفتگی در کندانسور و کاهش پیدا کردن میزان مبرد دستگاه نیز از اصلی ترین موارد تولید باد گرم در تابستان است که به یونیت بیرونی مربوط می شود. بروز گرفتگی و یا خرابی لوله های اتصال دهنده این دو یونیت هم می تواند زمینه ساز وقوع این مشکل در داکت اسپلیت شود.
بهترین کار برای کاهش بروز این مشکل، سرویس کردن منظم و دوره ای دستگاه است تا ضمن بالا بردن راندمان آن در همه فصول، از وارد شدن هزینه های سنگین ناشی از تعمیرات قطعات داکت اسپلیت به دور بمانید. هم چنین باید اشاره کرد که خرید داکت اسپلیت با کیفیت می تواند میزان خرابی در قطعاتی نظیر کمپرسور که مهم ترین و گران قیمت ترین قطعه تجهیزات تهویه مطبوع است را کاهش دهد. برای خرید داکت اسپلیت باکیفیت می توانید با مجموعه تاپ تهویه تماس گرفته و ضمن دریافت مشاوره رایگان محصولی، از قیمت مناسب و خدمات پس از فروش آن بهره ببرید.
سوالات متداول
چرا داکت اسپلیت خنک نمی کند؟
خنک نکردن داکت اسپلیت می تواند ناشی از خرابی کمپرسور، کندانسور، فن و الکتروموتور، گرفتگی فیلترها، خرابی ترموستات و برد، مسدود شدن لوله های مسی، کم شدن میزان مبرد و سرویس نکردن دستگاه باشد.
آیا برند داکت اسپلیت در باد گرم آن تاثیرگذار است؟
دستگاه های باکیفیت میزان خرابی کمتری در قطعات را تجربه می کنند، با این حال کلیه دستگاه ها به سرویس های منظم و دوره ای نیاز دارند تا از بروز مشکلاتی نظیر خروج باد گرم در فصل تابستان به دور باشند.

بسیار کامل بود. ممنون. شما فروش داکت اسپلیت برای ساختمان اداری در شهریار رو دارید؟
سپاس از توجهتون. بله برای خرید داکت اسپلیت و دریافت مشاوره رایگان می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه در تماس باشید. 02188252897