آخرین مقالات

محصولات پرفروش

مقایسه انواع داکت اسپلیت

داکت اسپلیت ها از دسته تجهیزاتی هستند که به دلیل قیمت مناسب و سادگی در نصب و استفاده و هم چنین مستقل بودن آن، به شدت محبوب شده اند. از این دستگاه ها می توان به صورت سرمایشی و گرمایشی استفاده کرد و در ظرفیت های مختلف برای انواع کاربری های کوچک و بزرگ قابل استفاده است. داکت اسپلیت ها در انواع متفاوتی تولید می شوند که در مشخصات فنی با یکدیگر تفاوت دارند. لازم است تا قبل از خرید داکت اسپلیت، از انواع مختلفی که این دستگاه دارد، اطلاع داشته و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید. مقایسه انواع داکت اسپلیت در این مطلب با بررسی کامل جزئیات انجام شده است و می توانید با مطالعه آن، اطلاعات کافی در زمینه این دستگاه کسب کنید. هم چنین می توانید مناسب ترین گزینه برای کاربری خود را انتخاب کرده و اقدام به خرید با بهترین قیمت نمایید. قبل از مقایسه انواع داکت اسپلیت و بررسی تفاوت ها، نگاهی به ساختار این دستگاه انداخته تا بتوان تفاوت های این دستگاه را بهتر درک کرد.

تفاوت های انواع داکت اسپلیت چیست؟

انواع داکت اسپلیت چیست؟

انواع داکت اسپلیت را می توان از منظر نوع کمپرسور، نوع کانال ها، شیوه گرمایش، نوع دریچه ها و ایرانی یا خارجی بودن دسته بندی کرد. در بررسی اجزای این دستگاه باید به یونیت بیرونی (کندانسور) و یونیت داخلی (هواساز یا اواپراتور) اشاره کرد که با استفاده از لوله های مسی به هم متصل می شوند. این دستگاه در یونیت بیرونی دارای کمپرسور، کندانسور هواخنک و شیر انبساط است و محل قرارگیری آن در فضای باز بیرون ساختمان می باشد. یونیت داخلی درون سقف کاذب قرار می گیرد و دارای مبدل حرارتی اواپراتور، فیلتر و فن است. جریان هوای سرد یا گرم تولید شده از طریق کانال هایی که درون سقف کاذب قرار داده می شود، به واحدها منتقل می شود. انواع داکت اسپلیت را می توان از 5 زاویه متفاوت مورد بررسی قرار داد که در ادامه این مطلب به آنها پرداخته خواهد شد.

انواع کمپرسور داکت اسپلیت

کمپرسور داکت اسپلیت یکی از مهم ترین بخش های آن است که در یونیت بیرونی واقع شده و وظیفه فشرده سازی مبرد و شروع سیکل تبرید را به عهده دارد. انواع کمپرسور داکت اسپلیت را باید دارای دو نوع معمولی و اینورتر دانست که در شیوه  کار، میزان مصرف انرژی و مقدار صدای تولید شده توسط دستگاه تفاوت دارند. در انواع معمولی، کمپرسور به طور دائم در حال خاموش و روشن شدن است، به این معنا که دستگاه به منظور تامین دمای مورد نیاز کاربر، شروع به کار با توان حداکثری کرده و پس از ایجاد شرایط مطلوب، خاموش خواهد شد. خاموش و روشن شدن های مکرر کمپرسور، باعث می شود که هزینه های مصرف انرژی آن بالاتر از انواع اینورتر باشد. هم چنین صدای روشن شدن کمپرسور دستگاه، ممکن است برای کاربران آزاردهنده باشد.

فناوری اینورتر که این روزها در بسیاری از دستگاه های تهویه مطبوع به کار برده می شود، قابلیتی است که باعث می شود کمپرسور متناسب با نیاز کاربر فعالیت کرده و در زمان هایی که نیاز به کارکرد دستگاه نیست، دور کمپرسور را در کمترین حالت نگاه می دارد. این شرایط باعث می شود تا دستگاه به طور مکرر خاموش و روشن نشود و تنها در صورت نیاز با حداکثر توان از کمپرسور استفاده شود. به این ترتیب هزینه های مصرفی داکت اسپلیت به طور چشم گیری کاهش خواهد یافت و به دلیل شروع به کار نرم دستگاه، صدای تولید شده توسط آن برای کاربر آزاردهنده نخواهد بود. برای کسب اطلاعات بیش تر در مورد این فناوری می توانید به مطلب داکت اسپلیت اینورتر مراجعه کنید.

انواع کمپرسور داکت اسپلیت چیست؟

در این جدول می توانید با تفاوت های انواع کمپرسور داکت اسپلیت آشنا شوید.

انواع کمپرسور داکت اسپلیت جزئیات
داکت اسپلیت معمولی مجهز به کمپرسورهای صفر و یک با خاموش و روشن شدن های مکرر و مصرف برق بالا
داکت اسپلیت اینورتر مجهز به کمپرسورهای اینورتر با قابلیت تنظیم دور موتور کمپرسور بر اساس نیاز کاربران و مصرف برق پایین

انواع کانال داکت اسپلیت

تفاوت داکت اسپلیت ها از منظر انواع کانال، یکی از مواردی است که باید به آن پرداخته شود. همان طور که اشاره شد، توزیع هوا در داکت اسپلیت به صورت کانالی است و فن های تعبیه شده در یونیت داخلی، هوای گرم یا سرد را از طریق کانال های موجود به درون واحدها منتقل می کنند. انواع کانال داکت اسپلیت را می توان دارای 4 نوع دانست که در مشخصات فیزیکی، شرایط نصب، میزان صدای تولید شده و قیمت با یکدیگر متفاوت می باشند. این چهار نوع کانال داکت اسپلیت در ادامه معرفی شده اند.

کانال گالوانیزه داکت اسپلیت

کانال کشی داکت اسپلیت با استفاده از کانال های گالوانیزه، یکی از قدیمی ترین راه های اجرای این سیستم تهویه مطبوع است. اما به دلیل قیمت ارزانی که دارد، هم چنان مورد استقبال بسیاری از سازندگان و کارفرمایان قرار می گیرد. هم چنین اجرای این ساختار در ساختمان ها، به سهولت انجام می شود و این مورد را نیز باید از مزیت های کانال گالوانیزه دانست. عایق کاری کانال ها، یکی از مراحلی است که در زمان اجرا باید انجام شود تا ضمن حفظ برودت یا حرارت، از میزان انتقال صدای تولید شده توسط دستگاه بکاهد. بهترین نوع عایق برای کانال گالوانیزه داکت اسپلیت، عایق الاستومری است که هزینه های اجرای آن بالا خواهد بود. به همین دلیل در برخی از پروژه ها از عایق های پلی اتیلن برای این کانال ها استفاده می شود که به مرور زمان به دلیل فرسودگی، عملکرد دستگاه را با افت مواجه می سازد و سبب هدر رفتن انرژی و انتقال صدای کارکرد فن دستگاه خواهند شد. باید اشاره کرد که کانال گالوانیزه دارای دو مدل چهار گوش و دایره ای است که بر اساس شرایط سازه بهترین گزینه برای کانال کشی انتخاب می شود.

کانال گالوانیزه داکت اسپلیت

کانال کشی اسپیرال

کانال اسپیرال، نوعی از ورق های گالوانیزه است که به صورت مارپیچ درون هم قرار گرفته اند و دارای ظاهری زیبا با امکان نصب روکار در انواع کاربری هایی نظیر مراکز خرید، فود کورت، رستوران و کافه، سالن های زیبایی و … می باشد. ضخامت این ورق های گالوانیزه، با توجه به قطر کانال تعیین می شود و قابل تنظیم با توجه به شرایط ساختمان و میزان نیاز به سرمایش و گرمایش می باشد. این کانال ها دارای ظاهر گرد هستند و از طرفی دهانه یونیت بیرونی دستگاه، دارای شکل چهار گوشه است و برای اجرای این کانال، باید در ابتدا از تبدیل های مخصوص برای اتصال این دو بخش استفاده کرد.

کانال اسپیرال داکت اسپلیت

کانال کشی فلکسیبل

کانال فلکسیبل یا انعطاف پذیر یکی از بهترین انواع کانال هایی است که در داکت اسپلیت ها به کار برده می شود و به دلیل سادگی نصب، قیمت مناسب و راندمان بالا در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا مورد بهره برداری قرار گرفته است. ساختار این کانال ها به شکل دو لایه آلومینیومی است که بین آنها یک فنر مارپیچ قرار گرفته و بسیار انعطاف پذیر می باشد. این ساختار منعطف سبب شده تا در مکان هایی که نیاز به کانال کشی های طولانی به همراه پیچ و خم های زیاد است، استفاده از این کانال ها بسیار منطقی و توجیه پذیر باشد. عایق کاری این کانال ها را می توان به کمک عایق الاستومری، پشم شیشه و یا پلی اتیلن انجام داد که انتخاب گزینه مناسب با توجه به نیاز کاربر و میزان بودجه ای که برای این منظور در نظر دارد، انجام خواهد شد.

بسیاری از کارفرمایان به دلیل شکل ظاهری این کانال ها، نگرانی هایی بابت دوام و کارکرد مناسب آن در طول زمان را دارند. باید اشاره کرد که کانال فلکسیبل به دلیل وزن سبک، قیمت مناسب و راندمان بسیار بالایی که دارد، یکی از بهترین موارد در کانال کشی داکت اسپلیت هاست. چنان چه نصب و راه اندازی این کانال ها توسط متخصصان حرفه ای در این حوزه انجام شود و عایق های به کار رفته در آن از نوع الاستومری باشد، راندمان و طول عمر این کانال ها بسیار بالا خواهد بود و هیچ نگرانی بابت استفاده از آن وجود نخواهد داشت. کمترین میزان انتقال صدا، کمترین میزان افت فشار مبرد، قیمت مناسب، ساختار منعطف و نصب آسان از مهم ترین مزیت های این کانال به نسبت انواع دیگر می باشد.

کانال فلکسیبل داکت اسپلیت

کانال کشی پلی اورتان

کانال پلی اورتان که با نام از پیش عایق هم شناخته می شود، دارای ساختار سبک و ورقه ای است که در آن از یک نوع فوم تزریقی استفاده شده و دو طرف آن ورق های آلومینیومی به کار برده شده است. این ساختار سبب می شود که انتقال برودت و حرارت و هدر رفتن آن به ندرت صورت گیرد و کانال های پلی اورتان به طور پیش فرق دارای ساختار عایق باشند. وزن سبک و قیمت مناسب آن به نسبت کانال های گالوانیزه، از مهم ترین مزایای این کانال هاست. اما در بررسی معایب آن، باید به پوسته پوسته شدن لایه بیرونی و داخلی این کانال ها اشاره کرد که البته بعد از گذشت چندین سال از استفاده بروز می کند. شدت این لایه لایه شدن، به جنس و کیفیت کانال و ترکیبات به کار رفته در آن بستگی دارد و می تواند سبب افت راندمان دستگاه و اتلاف انرژی شود.

کانال پلی اورتان داکت اسپلیت

در این جدول می توانید انواع کانال داکت اسپلیت و تفاوت های آنها را مشاهده کنید.

انواع کانال داکت اسپلیت جزئیات
کانال گالوانیزه کانال های قدیمی و ارزان قیمت که نصب آسانی دارد و می توان با استفاده از عایق الاستومری، مانع از انتقال برودت و حرارت و صدای دستگاه شد. اما در صورت عدم استفاده از این عایق، انتقال دما و صدای زیادی را از این کانال ها شاهد هستیم.
کانال اسپیرال ورق های گالوانیزه که به صورت مارپیچ درون هم قرار گرفته اند و دارای ظاهر زیبا و به شکل گرد می باشد.
کانال فلکسیبل بهترین نوع کانال دارای دو ورقه آلومینیومی به همراه فنر مارپیچ که امکان نصب در مکان هایی که کانال کشی با پیچ و خم های زیاد همراه است، را دارد.
کانال پلی اورتان ورق های پوشیده شده از آلومینیوم و فوم تزریقی که دارای وزن سبک و قیمت مناسب می باشند. اما به مرور زمان کیفیت آنها دچار افت شده و ترکیبات به کار رفته در آن به صورت پوسته پوسته جدا می شود.

انواع داکت اسپلیت از نظر گرمایش

داکت اسپلیت در دسته سیستم های سرمایشی و گرمایشی قرار دارد و می توان به صورت چهار فصل از آن استفاده کرد. سرمایش همه داکت اسپلیت ها با استفاده از سیکل تبرید و کارکرد کمپرسور خواهد بود، اما در حالت گرمایشی دو روش مختلف وجود دارد که در ادامه بررسی می شوند.

با استفاده از شیر چهار طرفه ای که در یونیت بیرونی داکت اسپلیت وجود دارد، می توان سیکل تبرید را معکوس کرده و گرمایش را با استفاده از انرژی برق و کارکرد کمپرسور تامین کرد. در این شرایط، گرمایش با مصرف انرژی برق همراه خواهد بود و به نسبت گاز شهری، گران تر است.

استفاده از کویل آبگرم در داکت اسپلیت ها، روش دیگری است که برای گرمایش داکت اسپلیت از آن بهره گرفته می شود. این روش از نظر هزینه های مصرف انرژی، بسیار مناسب تر از استفاده از کمپرسور می باشد و با اتصال کویل آبگرم به پکیج یا موتورخانه، انجام می شود. به این ترتیب، نیازی به کارکرد کمپرسور و یونیت بیرونی دستگاه نیست و با بهره گیری از آب گرم تولید شده توسط پکیج و حالت فن یونیت داخلی، می توان گرمایش را به کمک این دستگاه تامین کرد. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این حوزه می توانید به مطلب گرمایش داکت اسپلیت مراجعه کنید.

تفاوت داکت اسپلیت ها از نظر گرمایش

در این جدول می توانید انواع شیوه های گرمایش داکت اسپلیت را مشاهده کنید.

انواع گرمایش داکت اسپلیت جزئیات
گرمایش با استفاده از کمپرسور استفاده از شیر چهار طرفه برای معکوس کردن سیکل تبرید
گرمایش با استفاده از کویل آبگرم

استفاده از کویل آبگرم متصل به پکیج یا موتورخانه برای گرمایش

انواع دریچه داکت اسپلیت

دریچه بازدید داکت اسپلیت، بعد دیگری است که می توان برای بررسی انواع آن معرفی کرد. انواع دریچه داکت اسپلیت را باید دارای سه مدل متفاوت دانست که عبارتند از:

دریچه داکت اسپلیت آلومینیومی

این دریچه ها از جنس آلومینیوم ساخته می شوند و یکی از پرطرفدارترین انواع تولید شده از این قطعه می باشند. تنوع گسترده ای که در ساختار و اشکال دریچه های آلومینیومی وجود دارد، یکی از مهم ترین مزیت های آن است که باعث شده برای انواع سلیقه ها و کاربری های متنوع، بتوان از این دریچه ها استفاده کرد. آلومینیوم در برابر رطوبت و حرارت نیز مقاوم بوده و مانع از فرسودگی و وارد شدن آسیب به بدنه  دریچه خواهد شد.

دریچه چوبی

دریچه داکت اسپلیت ام دی اف، یکی دیگر از گزینه هایی است که برای ساخت از آن استفاده می شود. استفاده از ام دی اف، زیبایی خاصی به این دریچه ها می بخشد و باعث شده تا در بسیاری از ساختمان های لوکس از این جنس بهره گرفته شود. تنوعی که در مدل و طرح های دریچه چوبی به کار برده می شود، از انواع آلومینیومی بیش تر بوده و دست مصرف کنندگان در انتخاب بازتر خواهد بود. میزان مقاومت دریچه چوبی داکت اسپلیت در برابر عوامل محیطی نظیر رطوبت کمتر از جنس های دیگر است و بهتر است در اقلیم های مرطوب از این جنس استفاده نشود.

دریچه داکت اسپلیت پی وی سی

دریچه پی وی سی، از جنس پلیمر می باشد و به همین دلیل مقاومت آن در برابر عواملی نظیر رطوبت، حرارت و … بسیار بالاست. این مقاومت بالا سبب شده تا از این دستگاه در محیط هایی که میزان رطوبت هوا بسیار زیاد است، استفاده شود. به دلیل ترکیبات به کار برده شده در این دریچه ها، نیاز به پوشش های مقاوم نظیر رنگ نخواهند داشت و به شدت مورد استقبال سازندگان می باشند.

بررسی دریچه داکت اسپلیت

در این جدول می توانید انواع دریچه داکت اسپلیت را در یک نگاه مشاهده کنید.

انواع دریچه داکت اسپلیت جزئیات
دریچه آلومینیومی استفاده از آلومینیوم در تولید دریچه، مقاوم بودن در برابر رطوبت و تنوع مدل ها
دریچه ام دی اف زیبایی ظاهری بالا و تنوع گسترده مدل ها، عدم مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی
دریچه pvc

مقاومت بسیار زیاد در برابر خوردگی و رطوبت و مناسب برای شهرهای مرطوب و شرجی

انواع داکت اسپلیت ایرانی و خارجی

داکت اسپلیت را می توان از منظر کشور تولید کننده دسته بندی نمود. قطعا داکت اسپلیت ایرانی به نسبت انواع خارجی قیمت پایین تری خواهد داشت، زیرا هزینه های گمرکی و واردات را شامل نخواهد شد. از سویی کیفیت داکت اسپلیت هایی که در شرکت های معتبر و بزرگ دنیا تولید می شود، بسیار بالاست و طول عمر و راندمان بالاتری خواهند داشت. داکت اسپلیت مدیا، ال جی، HTW، سامسونگ، دایکین، همگی از برندهای معتبر روز دنیا هستند. در کشور ما گروه صنعت تاپ تهویه وارد کننده داکت اسپلیت خارجی HTW تولید کشور اسپانیا است که از بهترین قطعات در دستگاه های خود بهره گرفته و دارای استانداردهای حرفه ای می باشد.

در بررسی انواع داکت اسپلیت ایرانی و خارجی باید به فاکتورهایی نظیر بهره مندی دستگاه از گارانتی، کیفیت قطعات و قیمت مناسب آن توجه نمود. خدمات پس از فروش معتبر می تواند گواهی بر کیفیت مناسب دستگاه باشد و قیمت مناسب آن نیز از مواردی است که در زمان خرید باید مد نظر قرار گیرد. برای کسب اطلاعات دقیق و کامل در این حوزه می توانید به مطلب بهترین داکت اسپلیت خارجی و ایرانی مراجعه کنید.

انواع داکت اسپلیت ایرانی و خارجی

بهترین نوع داکت اسپلیت

بررسی هایی که تا به اینجا انجام شد، این پرسش را ایجاد می کند که بهترین نوع داکت اسپلیت کدام است؟ و چگونه می توانیم بهترین گزینه را انتخاب کنیم؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که بهترین نوع این دستگاه، باید با توجه به نیاز شما از تهویه مطبوع و میزان بودجه ای که در نظر دارید، انتخاب شود. میزان مصرف انرژی در دستگاه های اینورتر، دارای ساختار کانال کشی با عایق الاستومری با قابلیت استفاده از کویل آبگرم در گرمایش، پایین تر از دیگر مدل هاست. از سویی می توان بهترین نوع داکت اسپلیت را گزینه ای دانست که در کنار بهره مندی از کیفیت مناسب در ساخت و کم مصرف بودن، قیمت پایینی داشته و دارای گارانتی معتبر باشد. قیمت داکت اسپلیت خود به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که در زمان خرید باید مورد بررسی قرار گیرد. در یک بررسی کلی باید گفت که بهترین دستگاه برای هر مصرف کننده و ساختمان، متفاوت خواهد بود و باید شرایط محیط و نیازهای کاربران سنجیده شده و بهترین گزینه انتخاب شود.

نتیجه آنکه

انواع داکت اسپلیت را می توان از جهات مختلفی مورد بررسی قرار داد و اطلاع از مدل های گوناگون این دستگاه در زمان خرید، می تواند به عنوان یک راهنما برای شما عمل کند. تفاوت در نوع کمپرسور، ساختار کانال کشی دستگاه، انواع دریچه، مدل های متفاوت گرمایش و ایرانی یا خارجی بودن دستگاه، از مهم ترین تفاوت های انواع این سیستم است که در این مطلب به طور مفصل مورد بررسی قرار گرفت. با شناخت این تفاوت ها، در زمان خرید داکت اسپلیت، می توانید درست ترین تصمیم را اتخاذ کرده و مناسب ترین گزینه را برای خود انتخاب کنید. در این مسیر، قطعا دریافت مشاوره های تخصصی از کارشناسان حوزه تهویه مطبوع هم موثر خواهد بود. در صورت تمایل می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه تماس بگیرید و از کارشناسان این مرکز مشاوره رایگان و تخصصی دریافت کنید. 02188252897

سوالات متداول

انواع داکت اسپلیت کدامند؟

داکت اسپلیت را می توان از نظر نوع کمپرسور، شیوه گرمایش، دریچه های بازدید، انواع کانال ها و ایرانی یا خارجی بودن، تقسیم بندی نمود.

قیمت انواع داکت اسپلیت چقدر است؟

قیمت انواع داکت اسپلیت با توجه به ظرفیت دستگاه، نوع کمپرسور، نوع کانال کشی، ایرانی یا خارجی بودن و بهره مندی از گارانتی تعیین می شود. برای استعلام قیمت دقیق می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه در تماس باشید. 02188252897

بهترین نوع داکت اسپلیت کدام است؟

بهترین نوع داکت اسپلیت با توجه به نوع کاربری، نیاز شما از تهویه مطبوع و میزان بودجه ای که در نظر دارید، انتخاب می شود.

بررسی انواع داکت اسپلیت
توسط تاریخ انتشار : 2023-01-21بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.