تنظیم چیلر برای زمستان
چیلر را اغلب به عنوان دستگاهی که در فصول گرم سال از آن استفاده می شود، می شناسند و نام چیلر گرمایشی کمتر شنیده شده است. اما جالب است بدانید که با تنظیم چیلر برای زمستان، می توان از این دستگاه به طور چهار فصل استفاده کرد. در پاسخ به این سوال که چیلر گرمایشی چیست؟ باید گفت که این دستگاه با بهره گیری از تنظیمات خاصی، قابلیت استفاده در فصل سرما را نیز پیدا خواهد کرد. چیلرها انواع مختلفی دارند که همگی آنها در سه بخش کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط مشترکند. چیلر جذبی و تراکمی دو دسته بندی اصلی این دستگاه های تهویه مطبوع می باشند و می توان با به کار گیری تنظیماتی، از این دستگاه ها به صورت چهارفصل استفاده کرد. در این مطلب به بررسی کامل تنظیم چیلر برای زمستان پرداخته ایم تا دارندگان این دستگاه بتوانند بهره وری کاملی از آن داشته باشند.
سیستم گرمایشی چیلر
نحوه تنظیم چیلر برای کارکرد درست در فصل زمستان، با بهره گیری از دستگاهی نظیر بویلر یا دیگ در موتورخانه صورت خواهد گرفت. سیستم گرمایشی چیلر ساختاری متفاوت از نوع سرمایشی آن نیست و برای بهره مندی از گرمایش این دستگاه، با نوع دیگری از چیلرها طرف نیستیم. بلکه اندکی تفاوت در سازوکار همان دستگاه های خنک کننده، می تواند آنها را برای زمستان هم مناسب سازد. اکثر افراد به اشتباه چیلر را نوعی دستگاه می دانند که سرما تولید می کند، اما در واقع این دستگاه با حذف گرما، می تواند به خنک کردن آبی منجر شود که در ادامه با وارد شدن به فن کویل یا هواساز، هوای محیط را خنک خواهد کرد. این اتفاق به کمک یک مبرد رخ خواهد داد و با تغییر فاز آن، گرمای آن گرفته شده و آب مورد استفاده با قرارگیری در مجاورت آن، خنک خواهد شد. این تغییر فاز مبرد می تواند به منظور حذف گرما یا سرما مورد استفاده قرار گیرد و به همین دلیل سیستم گرمایشی چیلر، تفاوت چندانی با نوع سرمایشی آن ندارد. تنها نیاز است تا از تجهیزات اضافی برای این منظور بهره گرفته شود تا تنظیم چیلر برای زمستان به درستی صورت گیرد.
چیلر گرمایشی چگونه کار می کند؟
طرز کار چیلر گرمایشی تنها در استفاده از دستگاه بویلر با نوع سرمایشی تفاوت دارند. این دستگاه با توجه به جذبی یا تراکمی بودن، از اجزای خاصی تشکیل شده اند که طی فرآیند خاصی بر روی مبرد، آن را گرم یا خنک می کنند. چیلر جذبی دارای ژنراتور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور است و در مقابل چیلر تراکمی به جای ژنراتور از کمپرسور بهره می گیرد. انواع تراکمی خود دارای دو مدل چیلر هواخنک و آب خنک هستند که در خنک سازی بخش کندانسور با یکدیگر متفاوتند. اکنون مشخص شد که اجزای تشکیل دهنده چیلر سرمایشی و گرمایشی تفاوتی با یکدیگر نداشته و نوع گرمایشی نیاز به دستگاه مولد گرما نظیر بویلر خواهد داشت. به این شیوه با تولید گرما و انتقال آن به مجرای فن کویل یا هواساز، گرمایش در محیط ایجاد می شود.
نحوه تنظیم چیلر برای زمستان
تنظیمات چیلر در زمستان را باید به دو دسته تقسیم نمود. دسته اول چیلرهای صنعتی هستند که در فصول سرد سال هم باید با تولید سرما، انواع دستگاه های صنعتی را خنک نگاه دارند. در این شرایط کارکرد چیلر سرمایشی است و بدون نیاز به دستگاه اضافی، این کار را به انجام می رساند. به دلیل کاهش شدید دما در فصول سرد سال، از ترکیب آب و اتیلن گلیکول در چیلر استفاده می شود تا از یخ زدگی آب در دمای پایین پیش گیری شود. اضافه شدن اتیلن گلیکول به دستگاه، سبب کاهش راندمان آن می شود، به همین دلیل بررسی نسبت اضافه کردن این ماده به آب، باید به طور دقیق و توسط متخصصان این حوزه صورت گیرد. چیلر دستگاه لیزر، کارخانه های تولید پلاستیک، مواد غذایی، آزمایشگاه ها و … از دسته دستگاه هایی هستند که در همه فصول باید به شکل سرمایشی فعالیت کنند.
چیلر برای گرمایش در فصل زمستان، می تواند با اتصال به دستگاهی نظیر بویلر، عمل گرمایش را به انجام برساند. استفاده از قابلیت هیت پمپ نیز سبب می شود تا دستگاه چیلر بتواند گرمایش را در فصل سرما ایجاد کند. در ادامه بیش تر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
چیلر هیت پمپ
هیت پمپ یا پمپ حرارتی به نوعی از دستگاه های تهویه مطبوع گفته می شود که می توانند به شکل سرمایشی و گرمایشی فعالیت کنند. چیلر هیت پمپ می تواند در فصل گرما، از طریق سیکل تبرید جذبی یا تراکمی، سرما را وارد محیط کند. این در حالی است که در فصول سرد سال، با معکوس سازی این سیکل، گرما به ساختمان وارد می شود. خروجی دستگاه چیلر هیت پمپ در حالت گرمایشی، آب گرم است که با وارد شدن به کویل های هواساز، گرمای محیط را تامین می سازد. زمانی که از چیلر هیت پمپ استفاده می کنیم، برای گرمایش از نیروی برق بهره می گیریم و این مساله در کشور ما که هزینه گاز شهری، بسیار ارزان است، به صرفه نمی باشد. با این حال با خرید چیلر هیت پمپ، از گرمایش و سرمایش این دستگاه بهره ببرید.
تنظیم ترموستات چیلر
ترموستات چیلر یکی از بخش های مهم آن است که تنظیم دمای دستگاه به عهده آن می باشد. تنظیم ترموستات چیلر می تواند به صورت دستی یا اتوماتیک صورت گیرد. غالبا در چیلر خانگی از انواع اتوماتیک آن بهره گرفته می شود و هر کاربر می تواند دمای واحد خود را متناسب با نیازی که دارد، تنظیم نماید. در اکثر چیلرها شاهد انتقال یافتن ترموستات چیلر به درون واحد ها هستیم و به این شیوه کاربر قادر خواهد بود به سادگی دمای مورد نیاز خود را تنظیم کند. گرمایش و سرمایش دستگاه با تنظیم میزان دمای مورد نظر محقق خواهد شد. زمانی که دمای مورد نیاز کاربر حاصل شد، ترموستات دستور خاموشی چیلر را می دهد و هر زمان که اختلاف دمای آب خروجی از دستگاه و دمای مورد انتظار از حد مشخصی بیش تر شد، ترموستات چیلر را روشن می کند.
چیلر برای گرمایش
طرز کار چیلر گرمایشی با بررسی اجزای آن مشخص شد و کلیه دارندگان این دستگاه می توانند از چیلر برای گرمایش استفاده کنند. اما این دستگاه به تنهایی نمی تواند تهویه مطبوع را به سازه شما وارد کند. برای این منظور از دستگاه های دیگری نظیر فن کویل یا هواساز استفاده می شود. این دستگاه ها، درون واحد ها نصب شده و از طریق لوله یا کانال کشی به چیلر متصل می شوند. چیلر برای گرمایش، آب داغ را وارد کویل های این دستگاه ها کرده و با به گردش درآمدن هوا بر روی کویل ها، دمای آن افزایش پیدا می کند. به این ترتیب کار چیلر گرمایشی به انجام می رسد و دمای هر واحد متناسب با آنچه کاربر در ترموستات تنظیم کرده، تغییر خواهد کرد.
نتیجه آنکه
چیلر گرمایشی و سرمایشی، به آن دسته از چیلرها گفته می شود که به منظور تامین دمای آسایش در همه فصول استفاده می شوند. این دستگاه در فصول گرم سال، در حالت سرمایشی و در فصل سرما به شکل گرمایشی کار می کنند. تنظیم چیلر برای زمستان، می تواند با اتصال این دستگاه به بویلر در موتورخانه صورت گیرد. به این شیوه آب گرم تولید شده توسط دیگ یا بویلر، وارد دستگاه شده و به مجرای فن کویل یا هواساز می رسد. از سویی می توان از قابلیت هیت پمپ استفاده کرد که می تواند سیکل تبرید را معکوس ساخته و دستگاه را به تولید گرما وادار کند. این نوع خاص از چیلرها به چیلرهای هیت پمپ یا سرمایشی و گرمایشی معروف هستند که طرفداران زیادی هم پیدا کرده اند. ترکیب چیلر و هواساز یا چیلر و فن کویل می تواند بهترین گزینه برای تهویه مطبوع انواع ساختمان های تجاری، مسکونی، اداری، صنعتی و انواع کارگاه و کارخانه ها باشد. بهترین چیلرهای خارجی و داخلی در شرکت تاپ تهویه آماده ارائه به مشتریان عزیز بوده و می توانید برای سفارش دستگاه ها با بهترین قیمت با بخش بازرگانی این شرکت در تماس باشید. شما می توانید انواع چیلر کریر، مدیا و دستگاه های ساخت تاپ تهویه را با بهترین قیمت و به صورت قسطی از سایت این مرکز تهیه کنید.
در این ویدیو می توانید با ساختار هیت پمپ که در چیلرهای گرمایشی به کار می رود، آشنا شوید.
سوالات متداول
چیلر گرمایشی چیست؟
نوعی از چیلرها که در کنار حذف گرما از مبرد و خنک سازی آب، برای تهویه مطبوع سرمایشی، می توانند به منظور گرمایش ساختمان ها هم مورد استفاده قرار گیرند.
تنظیم چیلر برای زمستان چگونه است؟
اتصال دستگاه به بویلر و یا خرید چیلر هیت پمپ گام اول در تنظیم چیلر برای زمستان است و بعد از آن تنظیم دما از طریق ترموستات دستگاه باید در اولویت قرار گیرد.
طرز کار چیلر گرمایشی چگونه است؟
چیلر گرمایشی دقیقا مشابه با چیلرهای سرمایشی کار کرده و اجزای یکسانی دارند. تنها تفاوت در اتصال دستگاه چیلر به دیگ یا بویلر است که سبب تولید آب گرم شده و گرمایش را ایجاد می کند. هم چنین چیلر هیت پمپ می تواند با معکوس کردن سیکل تبرید، نسبت به تولید گرما به کمک نیروی برق اقدام کند.
چیلر گرمایشی و سرمایشی با همون قیمت چیلر معمولی فروخته میشه؟
سلام کاربر گرامی. برای استعلام قیمت و بررسی جزئیات محصول لطفا با بخش بازرگانی شرکت تاپ تهویه تماس بگیرید. ۸۸۲۵۲۸۹۷-۰۲۱