مکانیزم تنظیم رطوبت در هواساز سقفی
هواساز یکی از دستگاه های تهویه مطبوع است که به دلیل نقشی که در تنظیم رطوبت دارد، بسیار پرکاربرد شده است. امروزه در بسیاری از کاربری ها نظیر مراکز درمانی، کارگاه های تولیدی، منازل، ادارات و دیگر کاربری ها از دستگاه هواساز یا هوارسان بهره گرفته می شود. رطوبت زنی و رطوبت گیری در هواساز سبب شده تا بتوان کیفیت مطلوبی از هوا دریافت نمود که به تهویه مطبوع کمک شایانی می کند. باید اشاره کرد که تنظیم رطوبت یکی از فاکتورهای تهویه مطبوع است و در این مطلب قصد داریم تا با بررسی مکانیزم تنظیم رطوبت در هواساز سقفی، به نقش این دستگاه در تامین سرمایش و گرمایش مطبوع در انواع کاربری ها بپردازیم. با توجه به اینکه هواساز سقفی یکی از ساده ترین و رایج ترین انواع این دستگاه های تهویه مطبوع است، با بررسی کارکرد این مدل، شما را در خرید بهترین دستگاه هوارسان یاری کرده ایم.
کاربرد رطوبت زن در هواساز سقفی
رطوبت زن هواساز در مناطقی که نیاز است تا رطوبت وارد محیط شود، به کار برده می شود. این کاربرد هواساز سقفی، در مواردی است که شرایط آب و هوایی محیط خشک و گرمسیری است و نیاز است تا با اضافه کردن رطوبت به محیط، تهویه مطبوعی را ایجاد کرد. جالب است بدانید که کاربرد رطوبت زن در هواساز به کاربری های مسکونی و تجاری محدود نمی شود و در سالن های ورزشی، لابی های هتل، سالن های پرورش قارچ و دیگر کاربری های صنعتی به هوارسان ها و قابلیت رطوبت زنی آنها نیاز پیدا می شود. در بین انواع این دستگاه ها، هواساز سقفی کریر با دارا بودن ظرفیت هوادهی از 600 تا 4000 cfm توانسته به خوبی عملیات رطوبت زنی در همه محیط ها را به انجام برساند. به کمک این دستگاه می توان به شکلی اقتصادی و با بهره گیری از تکنولوژی تهویه مطبوع آمریکا، مکانیزم تنظیم رطوبت به کمک هوا ساز را تجربه کرد. رطوبت زنی در دستگاه هواساز سقفی کریر به شیوه های مختلفی به انجام می رسد و بخارزنی، اسپری آب و یا استفاده از الیاف مخصوص، از رایج ترین موارد آن است.
رطوبت گیر در هواساز سقفی
تنظیم رطوبت در هواساز سقفی، همواره با اضافه کردن آن محقق نمی شود و گاهی نیاز به رطوبت گیری وجود دارد. این نیاز بیش تر در مناطق مرطوب و شرجی احساس می شود و انواع کاربری های خانگی، صنعتی، اداری و تجاری به کمک آن به تهویه مطبوع دسترسی پیدا می کنند. در واقع اگر میزان رطوبت در هوا بالا بوده و تنها سرمایش یا گرمایش در محیط تامین شود، تهویه مطبوعی در فضا حاصل نمی شود. رطوبت گیر در هواساز سقفی می تواند به شیوه های مختلفی نظیر استفاده از سیلیکاژل یا کویل آب سرد انجام شود. در نهایت هواساز شرایطی را ایجاد می کند که هوا به اندازه کافی از سرما یا گرما به همراه رطوبت بهره ببرد و به این شیوه از تجمع عوامل بیماری زا ناشی از حضور رطوبت هم پیش گیری شده است.
نتیجه آنکه
رطوبت زن و رطوبت گیر در هواساز سقفی می تواند در ایجاد تهویه مطبوع در همه فصل ها موثر باشد. این دستگاه با کاربرد خود در کارگاه های تولیدی نظیر سالن های پرورش قارچ و یا لابی هتل ها، می تواند تهویه ای مطبوع و مناسب محیط را ایجاد کند و در صورت لزوم با افزایش یا کاهش رطوبت، سرمایش و گرمایش را تامین سازد. هواساز سقفی کریر یکی از بهترین انواع این دستگاه های تهویه مطبوع است که به صورت قسطی و یا نقد در سایت تاپ تهویه به فروش می رسد. این دستگاه از بهترین استانداردهای کریر آمریکا بهره برده و یک هواساز قدرتمند با قابلیت رطوبت زنی و رطوبت زدایی است.
سوالات متداول
رطوبت زن هواساز سقفی چگونه کار می کند؟
این دستگاه می تواند برای ایجاد رطوبت از شیوه های مختلفی نظیر اسپری آب، بخار زنی و استفاده از الیاف برای افزایش رطوبت استفاده کند.
رطوبت زن و رطوبت گیر در هواساز چه کاربردی دارد؟
از آنجایی که تنظیم بودن رطوبت هوا از فاکتورهای اصلی تهویه مطبوع است، این دستگاه با تنظیم این شاخص، می تواند در جهت ایجاد تهویه ای دلپذیر در هوای سرد یا گرم گام بردارد.
تنظیم رطوبت در هواساز چه مزیت هایی دارد؟
بالا بودن میزان رطوبت می تواند شرایط را برای رشد عوامل بیماری زا آماده کند که در محیط های درمانی و یا تولیدی بسیار اهمیت دارد. از سویی پایین بودن آن نیز کیفیت هوا را کاهش داده و برای سلامتی مضر خواهد بود.