سیستم های تهویه مطبوع هوشمند
هوشمند سازی تهویه مطبوع بحثی است که این روزها بسیار داغ شده و در این زمینه نوآوری های گسترده ای در حال وقوع است. تهویه مطبوع خانه هوشمند، مانند دیگر ابعاد این نوع از ساختمان ها، به شکل هوشمند، با صرفه جویی در مصرف انرژی و تامین رفاه و راحتی برای کاربران طراحی می شود. سیستم های تهویه مطبوع هوشمند شرایط آسایش دمایی، کنترل رطوبت، تنظیم شدت وزش باد و فیلتر کردن هوا به منظور تصفیه آن را به انجام می رسانند و برخلاف دستگاه های سنتی، می توان از راه دور و به شکلی مدرن و هوشمند، متناسب با سلیقه هر فرد یا خانواده آنها را تنظیم کرد. در این مطلب قصد داریم به معرفی تهویه مطبوع خانه هوشمند بپردازیم و شما با این فناوری مدرن که به دنیای سیستم های سرمایشی و گرمایشی وارد شده، آشنا کنیم.
تهویه هوشمند چیست؟
تهویه هوا به فرآیند تنظیم دما، رطوبت، سرعت وزش و فیلتراسیون هوای یک محیط متناسب با نیازهای آن مکان گفته می شود. هوشمند سازی تهویه مطبوع به معنای استفاده از تکنولوژی هایی است که این 4 اصل را به شکل خودکار، با امکان کنترل از راه دور، با صرفه جویی بیش تر در مصرف انرژی و تامین رفاه و آسایش برای کاربران فراهم می آورد. تهویه هوشمند می تواند سرمایش و گرمایش را در محیط شما ایجاد کند و در همه انواع دستگاه های تهویه مطبوع نظیر چیلر، فن کویل، هواساز و … شاهد به کار گیری این تکنولوژی هستیم. با توجه به بالا رفتن هزینه مصرف انرژی در کشور ما، اهمیت استفاده از سیستم های تهویه مطبوع هوشمند، بیش از هر زمان دیگری مطرح شده است و می توان به این شیوه در هزینه های یک ساختمان صرفه جویی کرد.
هوشمند سازی سیستم های تهویه مطبوع
تهویه هوشمند شاید در نگاه اول تنها نصب ترموستاتی برای تنظیم دما به نظر آید. اما آنچه امروزه به عنوان سیستم های هوشمند تهویه هوا مبتنی بر اینترنت اشیا شناخته می شود، بسیار فراتر از یک ترموستات است و تا حدی پیشرفت کرده که می تواند با توجه به سلیقه و عادات ساکنان یک واحد، خود را تنظیم کرده و شخصی سازی شود. با استفاده از انواع سنسورها، می توان تهویه مطبوع را در کامل ترین حد خود به اجرا درآورد و رضایت ساکنان از گردش هوا، میزان رطوبت و دمای آن را جلب کرد. هوشمندسازی سیستم های تهویه مطبوع گامی موثر در ایجاد آسایش در ساکنان در همه فصول و نیز کاهش هزینه های پرداختی بابت مصرف انرژی خواهد بود. اما امکاناتی که این سیستم های نوین در اختیار ما می گذارند، چیست؟
امکانات سیستم های تهویه مطبوع هوشمند و مدرن چیست؟
سیستم تهویه هوشمند چه امکاناتی در اختیار کاربران خود می گذارد که آنها را مجاب به استفاده از آن کند؟ همان طور که اشاره شد، هوشمند سازی سیستم تهویه مطبوع فراتر از نصب ترموستات برای تنظیم خودکار دماست و این تنها گوشه ای از امکانات سیستم تهویه مطبوع هوشمند است. در ادامه به بررسی ویژگی های سیستم های هوشمند تهویه هوا پرداخته ایم.
سنسورهای تهویه مطبوع هوشمند
سنسور یا حسگرهایی که در تهویه مطبوع خانه هوشمند به کار برده می شوند، متفاوتند و فاکتورهای متغیری را اندازه گیری می کنند. به کمک این سنسورها، کلیه شاخص هایی که در تهویه مطبوع باید کنترل شوند، به بهترین شکل اجرایی شده و متناسب با نیاز و درخواست کاربر تنظیم می شوند. از جمله مهم ترین سنسورهای تهویه مطبوع هوشمند عبارتند از:
سنسور دما: سنسورهای حرارتی یا دمایی در سیستم تهویه مطبوع هوشمند، در بخش های مختلف مکان نصب می شوند و زمانی که اختلاف دمای آن نقطه با درخواست کاربر متفاوت شد، دستور ارسال هوای گرم یا سرد بیش تری را به آن نقطه می دهند. به این شیوه دمای آسایش کاربر در همه نقاط ساختمان تامین می شود.
سنسور رطوبت: حسگرهای حساس به رطوبت، این شاخص را اندازه گیری کرده و در صورت بالا یا پایین بودن آن، به طور خودکار دستور تنظیم آن را به دستگاه ها می دهند.
سنسور CO2: زمانی که میزان دی اکسید کربن در یک مکان افزایش پیدا کند، تاثیرات سوء بر وضعیت سلامتی افراد خواهد داشت. این شاخص تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله افزایش تعداد حاضران در محیط، بیش تر خواهد شد. سنسورهای CO2 با اندازه گیری مداوم این شاخص، مقدار آن را کنترل کرده و در صورت لزوم مقدار هوای تازه بیش تری به محیط وارد می کنند.
سنسور تشخیص افراد حاضر: این سنسور در مکان هایی که تعداد افراد حاضر به طور دائمی در حال تغییر است، کارایی بالایی دارد و از جمله این مکان ها، می توان به ادارات اشاره کرد. حضور افراد بیش تر در یک محیط، بار حرارتی را در آنجا تغییر داده و نیازهای تهویه مطبوع را دستخوش تغییر می کند. در زمان هایی که تعداد افراد حاضر در محیط کاهش پیدا می کند، نیاز به ارسال هوای گرم یا سرد کمتری وجود دارد و این مساله سبب صرفه جویی در هزینه ها خواهد شد.
سنسور روشنایی: حسگرهایی که میزان نور و روشنایی را در یک محیط اندازه گیری می کنند، می توانند تاثیر نور خورشید در زمان های طلوع یا غروب را درک کنند و از سویی میزان روشنایی تولید شده توسط دستگاه های مولد گرما نظیر لامپ ها را اندازه گیری می کنند. سنسورهای روشنایی می توانند با توجه به میزان نیاز، مقدار جریان هوای گرم یا سرد را به یک منطقه کاهش یا افزایش دهند و میزان دما و شدت گردش آن را کنترل کنند.
سنسورهای تهویه مطبوع هوشمند | جزئیات کارکرد |
---|---|
سنسور دما | حسگرهای سنجش دما به منظور تشخیص اختلاف دما بین شرایط فعلی و درخواست کاربر و ارسال هوای گرم یا سرد به محدوده |
سنسور رطوبت | حسگرهایی که میزان رطوبت هوا را سنجیده و در صورت تنظیم نبودن، دستور کنترل آن را به دستگاه می دهند. |
سنسور CO2 | سنسوری برای اندازه گیری میزان کربن دی اکسید به منظور افزایش یا کاهش میزان ورود هوای تازه به محیط |
سنسور تشخیص تعداد نفرات | حسگری که تعداد افراد حاضر را سنجیده و بر اساس آن میزان سرعت گردش فن، دما و رطوبت را کنترل می کند. |
سنسور روشنایی | حسگری به منظور تشخیص میزان نور خورشید و دستگاه هایی که نور و حرارت تولید می کنند. این حسگر می تواند میزان نیاز به تهویه مطبوع را با در نظر گرفتن گرمای ساطع شده از این دستگاه ها، کنترل کند. |
تهویه مطبوع از راه دور
تهویه مطبوع خانه هوشمند می تواند از راه دور و با امکان اتصال به اینترنت، کنترل شود. کاربران می توانند بدون نیاز به حضور در محل، میزان دمای دستگاه خود را تغییر داده، آن را روشن یا خاموش کنند. تهویه مطبوع از راه دور این امکان را به شما می دهد که قبل از رسیدن به خانه، دمای آسایش را خود را تنظیم کنید. هم چنین در صورتی که فراموش کرده اید، دستگاه خود را خاموش کنید، می توانید از راه دور و بدون نیاز به حضور فیزیکی این کار را به انجام برسانید.
برنامه ریزی برای تهویه مطبوع
سیستم های هوشمند تهویه هوا قابلیت برنامه ریزی دارند و می توان برای زمان های مشخص، دستورهای خاص را به آنها داد. به عنوان مثال می توان در یک محیط صنعتی یا اداری، تا زمان حضور کارکنان، شرایط دمایی و گردش هوا را متناسب با تعداد کارکنان تنظیم کرد و پس از پایان کار، شرایط تهویه مطبوع را به نحوی کنترل کرد که برای ساختمان خالی و یا تنظیم دمای دستگاه های صنعتی مناسب باشد. کلیه مکان هایی که نیاز به تهویه مطبوع محیط خود در زمان های عدم حضور هستند، می توانند از برنامه ریزی برای تهویه مطبوع استفاده کرده و با صرف هزینه ای کم، اموال، دستگاه ها و یا ساختمان خود را حفظ کنند.
فن های سرعت متغیر
فن های اینورتر یا سرعت متغیر از تجهیزاتی هستند که در تهویه مطبوع خانه هوشمند به کار برده می شوند. این فن ها برخلاف مدل های سنتی، دستگاه را متناسب با نیاز کاربر و بر اساس شرایط دمایی درخواست شده، وادار به کار می کند. این در حالی است که در دیگر انواع این فن ها، چنین شرایطی وجود ندارد و میزان گردش هوا همواره ثابت است. فن های اینورتر، با تغییر دور فن بر اساس نیاز و شرایط دمایی، شرایط مطلوب تری را برای کاربر ایجاد می کنند.
مزایای استفاده از سیستم تهویه مطبوع هوشمند ساختمان
مزایای سیستم هوشمند کنترل دستگاه های تهویه مطبوع گسترده است و با توجه به امکاناتی که از این سیستم نام برده شد، می توان تا حدی به این مزیت ها پی برد. در ادامه به بررسی مزیت های سیستم تهویه مطبوع خانه هوشمند اشاره شده است.
- صرفه جویی در مصرف انرژی از مهم ترین مزیت های استفاده از این سیستم های نوین است. زمانی که میزان دما، رطوبت و گردش هوا بر اساس نیاز کاربر و با توجه به تعداد افراد حاضر در یک مکان کنترل می شود، تا حد زیادی از مصرف انرژی اضافی برای کارکرد مداوم دستگاه های تهویه مطبوع کاسته می شود و به این شیوه هزینه های مصرفی دستگاه کاهش پیدا می کند.
- هوشمند سازی سیستم گرمایش و سرمایش منجر به افزایش عمر مفید دستگاه ها می شود. زیرا از وارد شدن فشار اضافی در زمان هایی که به سرمایش یا گرمایش نیاز نیست، جلوگیری می شود و به این شیوه از مستهلک شدن آن پیش گیری می شود.
- کنترل دمای هوشمند این امکان را به کاربر می دهد که در هر شرایط آب و هوایی و هر ساعتی از شبانه روز، بهترین و مناسب ترین دما را تجربه کرده و از آسایش حرارتی بهره ببرد.
- تهویه مطبوع از راه دور از دیگر مزیت های این سیستم نوین است و این امکان را به شما می دهد که دمای ساختمان خود را قبل از ورود به آن، متناسب با خواسته خود تعیین کنید و به همه ابزارهای کنترلی از راه دور دسترسی داشته باشید.
- تهویه مطبوع متناسب با تعداد افراد حاضر در یک محیط، امکان استفاده از هوای تازه و برگشتی به اندازه نیاز را به کاربر می دهد و از تجمع کربن دی اکسید و بیش از اندازه گرم شدن محیط جلوگیری می کند.
- شناسایی آلودگی ها و فیلتراسیون هوا از طریق سنسورهایی که در بخش های مختلف جاگذاری شده اند، به شکل لحظه ای انجام می شود و در صورت لزوم با وارد کردن هوای تازه و اعمال فیلتر بر روی هوای ورودی به ساختمان، کیفیت هوا ارتقا داده می شود.
مزیت های تهویه مطبوع هوشمند | جزئیات |
---|---|
صرفه جویی در مصرف انرژی | کاهش هزینه های مصرف انرژی به دلیل استفاده از دستگاه ها تنها در زمان نیاز |
بالا رفتن عمر مفید دستگاه ها | با کاهش فشار وارده به دستگاه و کارکرد آنها متناسب با نیاز و نه به صورت یکنواخت با حداکثر فشار، عمر مفید آنها افزایش پیدا خواهد کرد. |
کنترل دمای هوشمند | میزان دمای هر واحد را می توان به صورت هوشمند، از راه دور یا نزدیک کنترل کرد و آن را به حالت برنامه ریزی شده درآورد. |
تهویه مطبوع متناسب با افراد حاضر | در نظر گرفتن تعداد نفرات یک فضا و تهویه متناسب با این فاکتور، از مهم ترین مزیت های سیستم های هوشمند تهویه مطبوع است. |
سنجش لحظه ای آلاینده ها | با تهویه مطبوع هوشمند می توان میزان آلاینده ها را به صورت لحظه ای سنجید و در صورت نامناسب بودن آن، از هوای تازه بهره گرفت. |
سیستم تهویه هوشمند GHP
جی اچ پی یکی از سیستم های سرمایش و گرمایش بوده که مخفف عبارت Gas Heat Pump می باشد. منبع اصلی این دستگاه برای تهویه مطبوع، گاز شهری است که در کشور ما بسیار ارزان می باشد. در سیستم وی آر اف شاهد استفاده از این فناوری هستیم که با تشکیل شدن از دو بخش یونیت بیرونی و داخلی و اتصال به واسطه لوله های مسی، کار می کند. سیستم تهویه هوشمند ghp بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار می کند و با بهره گیری از کمپرسورهای اینورتر می تواند در مصرف هزینه انرژی صرفه جویی چشم گیری داشته باشد. این سیستم فضای کمی را برای نصب و راه اندازی اشغال می کند و با استفاده از آن می توان دمای هر واحد را به طور جداگانه تنظیم نمود. از مهم ترین ویژگی های سیستم تهویه هوشمند GHP باید به قابلیت اتصال به سیستم هوشمند ساختمان اشاره کرد که در ادامه از تمام مزیت های نام برده این ساختار، بهره مند خواهد شد.
تطبیق سیستم های سنتی با انواع مدرن
برخلاف آنچه در تصور اکثر افراد وجود دارد، تبدیل سیستم های سنتی تهویه مطبوع به انواع مدرن، کار دشوار و پر هزینه ای نیست و اکثر ساختمان ها این قابلیت را دارند که از تهویه مطبوع خانه هوشمند بهره ببرند. هزینه ای که برای تبدیل سیستم های سنتی به مدرن صورت می گیرد، در مقابل صرفه جویی هایی که در مصرف انرژی در تهویه مطبوع خانه هوشمند رخ می دهد، بسیار ناچیز است و این تغییر را به انتخابی هوشمندانه تبدیل می کند.
نتیجه آنکه
تهویه مطبوع خانه هوشمند از مهم ترین گام هایی است که در راستای بهره مندی از آسایش دمایی در انواع آب و هوا و کاربری ها، برداشته شده است. هوشمند سازی سیستم گرمایش و سرمایش با بهره گیری از سنسورها و اینترنت صورت می گیرد و دستگاه به صورت خودکار و بر اساس برنامه ریزی هایی که در اختیار دارد، دمای آسایش را تنظیم می کند. امکان کنترل از راه دور تهویه خانه هوشمند، فیلتراسیون و تنظیم رطوبت به صورت خودکار، امکان برنامه ریزی برای سیستم و دیگر مواردی که نام برده شد، در دسته قابلیت های این سیستم نوین جای دارند. با بهره گیری از تهویه مطبوع خانه هوشمند تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد و آسایش حرارتی در بهترین شرایط برای کاربر فراهم خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیش تر در این مورد می توانید با بخش بازرگانی گروه صنعت تاپ تهویه در تماس باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید. در این ویدیو می توانید گوشه ای از مزیت های تهویه مطبوع هوشمند را مشاهده کنید.
سوالات متداول
تهویه مطبوع هوشمند چیست؟
تهویه هوشمند به معنای استفاده از سنسور ها و قابلیت هایی است که می تواند ضمن تامین دمای آسایش، رطوبت و سرعت گردش هوا را کنترل کرده و فیلتراسیون را به صورت لحظه ای انجام می دهد.
مزیت های تهویه مطبوع خانه هوشمند چیست؟
کاهش مصرف انرژی، امکان کنترل دما از راه دور، بالا بردن عمر دستگاه های تهویه مطبوع و رسیدن به حداکثر آسایش حرارتی از مهم ترین مزیت های تهویه مطبوع هوشمند می باشد.
سیستم تهویه هوشمند GHP چیست؟
نوعی از سیستم های تهویه مطبوع که به صورت گازسوز فعالیت کرده و با دارا بودن یونیت بیرونی و داخلی و اتصال به واسطه لوله کشی، گرمایش و سرمایش را در محیط ایجاد می کنند.
هزینه اجرای تهویه هوشمند برای پارکینگ ساختمون اداری ۱۲ طبقه چقدره؟
با توجه به نوع دستگاه ها و ابعاد فضا، هزینه پیاده سازی تجهیزات تهویه مطبوع متغیر خواهد بود. برای بررسی دقیق و استعلام قیمت با بخش بازرگانی گروه صنعت تاپ تهویه در تماس باشید. ۸۸۲۵۲۸۹۷-۰۲۱