آخرین مقالات

محصولات پرفروش

آشنایی با طریقه نصب هواساز

دستگاه هواساز یکی از انواع تجهیزات تهویه مطبوع است که به دلیل قابلیت توزیع سرما، گرما و فیلتر کردن هوا، محبوبیت زیادی در بین انواع کاربری ها به ویژه در شهرهای آلوده پیدا کرده است. این دستگاه در انواع ظرفیت ها و برای کاربری های مختلف طراحی شده و در اختیار کاربر قرار می گیرد. با توجه به ساختار خاص این دستگاه که به سیستم کانال کشی نیاز دارد، این پرسش مطرح می شود که بهترین راهنمای محل نصب هواساز چیست و چگونه می توان با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان، این دستگاه را نصب نمود؟ آشنایی با طریقه نصب هواساز در این مطلب به طور جامع مورد بررسی قرار گرفته است و اگر قصد خرید هواساز را دارید، با مطالعه این مقاله می توانید به راهنمای جامعی در مورد الزامات نصب آن دست پیدا کنید.

طریقه نصب دستگاه هواساز

طریقه راه اندازی هواساز

طریقه نصب هواساز یکی از اقدامات تخصصی در حوزه تهویه مطبوع محسوب می شود و باید توسط متخصصان صورت گیرد. از آنجایی که کلیه دستگاه های سرمایشی و گرمایشی بسیار حساس بوده و قیمت های بالایی هم دارند، باید در نصب و راه اندازی آنها نهایت دقت را به کار برد تا آسیبی به دستگاه ها وارد نشود. طریقه راه اندازی هواساز هم از این قاعده مستثنی نیست و باید با رعایت کلیه نکات تخصصی و به شکل حرفه ای به انجام برسد. برای پیدا کردن بهترین محل نصب هواساز، باید ابتدا با اجزای این دستگاه آشنا شد تا بتوان درست ترین مکان برای کارکرد صحیح هر بخش را شناسایی کرد. این دستگاه برای کارکرد سرمایشی و گرمایشی به دستگاه های دیگری نظیر چیلر یا بویلر نیاز دارد و با اتصال درست به آنها می تواند تهویه مطبوع را از طریق سیستم کانال کشی به واحد ها وارد کند. در ادامه تجهیزات اصلی هواساز را معرفی کرده ایم.

طریقه راه اندازی دستگاه هواساز

تجهیزات دستگاه هواساز

نحوه اجرای هواساز با شناخت بخش های مختلف آن به طور دقیق تری به انجام خواهد رسید. برای این منظور، در این بخش به طور مختصر بخش های مختلف دستگاه را معرفی کرده ایم.

  • بدنه دستگاه
  • بخش فیلتر هوا
  • کویل های سرمایشی و گرمایشی هواساز
  • الکتروموتور
  • فن
  • تجهیزات رطوبت گیر و رطوبت زدا
  • دریچه هوا و توری به عنوان محافظ
  • بای پس هوا
  • دمپرها

تجهیزات دستگاه هواساز با توجه به نوع دستگاه و شرایط خاص هر پروژه یا به صورت یکپارچه تولید شده و یا به صورت بخش های جداگانه ساخته می شود و در زمان نصب، در مکان مناسب خود قرار می گیرد. نصاب دستگاه هواساز باید به خوبی با همه تجهیزات اصلی دستگاه آشنا باشد و در زمان نصب با رعایت الزامات مکان یابی و نصب هر یک، به درستی این وظیفه را به انجام برساند. برای کسب اطلاعات بیش تر در مورد ساختمان این دستگاه و نحوه کار آن، می توانید به صفحه دستگاه هواساز که به طور کامل به این موضوع پرداخته است، مراجعه کنید.

تجهیزات اصلی دستگاه هواساز

مراحل نصب هواساز

طریقه راه اندازی هواساز با تعیین بهترین مکان برای نصب آن آغاز می شود. با توجه به نوع کاربری، شرایط آب و هوایی و نوع دستگاه، باید بهترین مکان برای نصب و راه اندازی دستگاه انتخاب شود. در ادامه مراحل نصب هواساز به صورت گام به گام بررسی خواهند شد.

تعیین محل نصب

تعیین محل نصب دستگاه هواساز، اولین گام برای راه اندازی این دستگاه است. بهترین راهنمای محل نصب هواساز به بررسی فاکتورهایی می پردازد که در طول سالهای استفاده از دستگاه، کمترین مشکل برای تعمیرکاران و کاربران ایجاد شده و راندمان هوارسان افزایش پیدا کند.

  • بهترین مکان برای نصب دستگاه غالبا در پشت بام ساختمان هاست و توصیه می شود که از فوندانسیون مخصوص که تحمل وزن دستگاه را داشته باشد، بهره گرفته شود. تراز بودن این فونداسیون و استحکام بالای آن از مهم ترین ویژگی هایی است که باید به آن توجه شود.
  • محل نصب دستگاه باید از نظر حرارتی و رطوبتی عایق شود تا کمترین میزان اتلاف انرژی را در ساختمان شاهد باشیم.
  • دسترسی به هوای تازه از دیگر فاکتورهایی است که در بررسی طریقه راه اندازی دستگاه و تعیین محل نصب باید به آن توجه شود. دستگاه باید به نحوی نصب و جهت گیری شود که دسترسی آزاد به هوای تازه داشته باشد تا کارکرد آن به بهترین شکل انجام شود.
  • با توجه به وزن دستگاه، باید سازه از نظر تحمل بار مورد بررسی قرار گیرد و برای اطمینان از تحمل وزن، می توان از مهندسان ساختمان راهنمایی گرفت.
  • در انتخاب بهترین مکان برای راه اندازی دستگاه هواساز، باید به امکان دسترسی تعمیرکاران به بخش های مختلف و وجود فضای کافی توجه نمود.
  • به منظور سهولت در تخلیه سینی درین دستگاه، غالبا آن را با شیب یک درصد نصب می کنند تا آب به راحتی از هوارسان خارج شود.
  • محل نصب هواساز باید به گونه ای انتخاب شود که طول کانال کشی به بخش های مختلف به حداقل کاهش پیدا کند. یک نصاب حرفه ای به درستی این مکان را شناسایی کرده و از وارد شدن هزینه های اضافی به مصرف کننده خواهد کاست.
  • به منظور جلوگیری از ایجاد لرزش، در زیر شاسی دستگاه از لرزه گیر استفاده می شود تا ارتعاشات آن کمترین آزردگی را برای کاربر ایجاد کند.

نصب تابلو برق

بعد از انتخاب بهترین محل نصب هواساز، باید نسبت به نصب تابلو برق اقدام نمود. تابلو برق باید در مکان مناسب با قابلیت دسترسی ساده و بی دردسر به بخش های دیگر دستگاه نصب شود. پس از انتخاب بهترین مکان برای تابلو برق، باید الکتروموتور و دیگر بخش ها نظیر ترموستات، شیر و دمپر را به آن وصل نمود.

نصب تابلو برق هواساز

لوله کشی هواساز

نحوه لوله کشی هواساز یکی از مهم ترین بخش ها در راه اندازی این دستگاه است و باید توسط متخصصان حرفه ای به انجام برسد. لوله کشی هواساز می تواند به صورت گرمایشی یا سرمایشی باشد که به چیلر، پکیج یا بویلر اتصال پیدا می کند. لوله های هواساز در جنس های مختلف و با توجه به کاربری و نوع سیالی که وارد آن می شود، ساخته شده و باید به گونه ای نصب شود که بهترین حالت جریان یافتن سیال را در دستگاه شاهد باشیم. در نحوه لوله کشی هواساز باید دقت نمود که امکان باز و بسته کردن درب دستگاه به سادگی فراهم شود و مشکلی از این نظر برای کاربران ایجاد نشود. لوله های درین دستگاه هواساز نیز باید به صورت مجزا به سیستم فاضلاب متصل شوند تا بدون هیچ مشکلی، آب اضافی آن تخلیه شود.

لوله کشی دستگاه هواساز

اتصال کانال توزیع هوا

هواساز از طریق کانال کشی، تهویه مطبوع را به واحدها وارد می کند. همان طور که اشاره شد، انتخاب محل نصب هواساز باید به گونه ای باشد که طول این کانال کشی ها به حداقل کاهش پیدا کند. ساختار کانال کشی براساس یک نقشه مهندسی طراحی و اجرا می شود و اندازه آنها با توجه به دستگاه و نوع آن تعیین می گردد. در جدول زیر می توان مراحل نصب دستگاه هواساز را به طور خلاصه مشاهده نمود.

مراحل نصب هواساز جزئیات
انتخاب مکان نصب هواساز سنجش توانایی بستر برای تحمل وزن دستگاه هواساز

نصب فوندانسیون تراز شده در محل نصب

عایق کاری بستر نصب هواساز از نظر دما و رطوبت

نصب در مکانی با امکان دسترسی به هوای تازه

مکان یابی با امکان دسترسی ساده تعمیرکاران به دستگاه

بررسی بهترین مکان نصب به منظور کاهش طول کانال کشی ساختمان

استفاده از لرزه گیر در مکان نصب دستگاه برای کاهش ارتعاشات

لوله کشی دستگاه اتصال کویل های آب سرد و گرم به منبع تولید برودت و حرارت
نصب اجزای اصلی دستگاه

نصب تابلو برق در مکانی مناسب نزدیک دستگاه و برقراری اتصالات لازم

نصب تجهیزات رطوبت گیر و رطوبت زدا

نصب فیلترها

اتصال دستگاه به کانال کشی ساختمان کانال کشی ساختمان بر اساس نقشه های مهندسی و اتصال هوارسان به این سیستم

 

نکات نصب دستگاه هواساز

نصب دستگاه هواساز دارای نکات مهمی است که با رعایت آنها، می توان از راه اندازی درست و بی خطر آن اطمینان حاصل کرد. برخی از مهم ترین نکات نصب هواساز در این بخش یادآور شده اند.

  • در محل دریچه هوای تازه، از محافظ هایی استفاده شود تا از ورود حیوانات و اجسام خارجی پیش گیری به عمل آید.
  • در صورت نصب هواساز در فضای آزاد، باید لوله های آن را عایق نمود تا از یخ زدگی و یا ترکیدن در اثر تغییرات دما، مصون باشند.
  • بعد از نصب دستگاه باید از کارکرد درست بخش های مختلف اطمینان حاصل کرد. هر گونه صدای غیرعادی که از بخش های مختلف نظیر موتور و فن شنیده می شود، باید توسط متخصص برطرف شود.
  • ترموستات دستگاه هواساز را توجه به فصل و میزان دمای درخواستی کاربران تنظیم کرده و از کارکرد درست این بخش و نیز تابلو برق به عنوان بخش کنترلی هوارسان اطمینان حاصل شود.

دستمزد نصب هواساز

هزینه نصب هواساز با توجه به نوع دستگاه و تجهیزاتی که دارد و بسیاری فاکتورهای دیگر تعیین می شود. وجود تجهیزات رطوبت گیر و رطوبت زدا، نوع فیلترهایی که در دستگاه به کار می رود، طول کانال کشی، نصب لرزه گیر، ظرفیت و ابعاد دستگاه و موارد دیگر، همگی در دستمزد نصب هواساز موثر خواهند بود. با توجه به تخصصی بودن این کار، در زمان نصب دستگاه از حرفه ای ترین متخصصان بهره گیرید تا هواساز در بهترین مکان و با رعایت همه فاکتورهای اساسی راه اندازی شود.  برای استعلام قیمت هواساز و دستمزد نصب آن، می توانید با بخش بازرگانی گروه صنعت تاپ تهویه در تماس باشید.

دستمزد نصب هواساز

نتیجه آنکه

بهترین راهنمای محل نصب هواساز، این امکان را به شما می دهد که بالاترین بازدهی را از دستگاه دریافت کرده و هزینه های اضافی به کاربران را کاهش دهید. انتخاب محل نصب دستگاه هوارسان یکی از مهم ترین بخش های راه اندازی آن است که باید هوشمندانه و با رعایت همه فاکتورهای تخصصی صورت گیرد. دسترسی به هوای تازه، کاهش طول کانال کشی های ساختمان، امکان تعمیر و سرویس دستگاه در فضایی راحت و آزاد، امکان تحمل بار دستگاه توسط بستر در نظر گرفته شده و دیگر موارد نام برده از مهم ترین مواردی هستند که در نصب دستگاه هواساز به آن پرداخته می شود. دستمزد نصب هواساز با توجه به نوع فیلترها و تجهیزات دستگاه، ابعاد و ظرفیت آن، طول کانال کشی و کلیه اقدامات تخصصی که توسط نصاب انجام می شود، تعیین شده و نمی توان رقم مشخصی را برای آن تعیین کرد. با این حال کارشناسان گروه صنعت تاپ تهویه با اطلاعات به روز خود، شما را در زمینه استعلام قیمت هواساز، خرید دستگاه و نیز بررسی قیمت نصب آن راهنمایی خواهند کرد.

سوالات متداول

بهترین راهنمای محل نصب هواساز در ساختمان چیست؟

با در نظر گرفتن فاکتورهای تخصصی مکان یابی دستگاه هواساز که شامل دسترسی به هوای تازه، وجود فضا برای سرویس و تعمیر هوارسان، کاهش طول کانال کشی و امکان لوله کشی هواساز می باشد، می توان به راهنمای مناسبی برای تعیین محل نصب دستگاه رسید.

دستمزد نصب هواساز چقدر است؟

هزینه نصب دستگاه هواساز با توجه به ظرفیت و ابعاد دستگاه، طول کانال کشی ها، وجود یا عدم وجود تجهیزاتی نظیر رطوبت زن و رطوبت زدا، فیلترهای تصفیه هوا و … تعیین خواهد شد.

مراحل نصب هواساز کدامند؟

انتخاب بهترین مکان برای نصب هواساز، نصب تابلو برق و دیگر اجزای اصلی دستگاه، لوله کشی ها و اتصال به سیستم کانال کشی ساختمان از مهم ترین مراحل نصب هواساز می باشد.

بهترین مکان نصب هواساز
توسط تاریخ انتشار : 2022-10-08بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.