چیلر در صنایع غذایی چه نقشی دارد؟

چیلرها دستگاه های خنک کننده آب هستند که کاربردهای گسترده ای در حوزه تهویه مطبوع و موارد صنعتی دارند. صنایع یکی از اصلی ترین استفاده کننده های دستگاه های چیلر هستند که از آن به منظور خنک سازی دستگاه ها و فرآیندهای مختلف بهره می گیرند. نقش چیلر در صنایع غذایی به عنوان یکی از حساس ترین حوزه های صنعتی، بسیار پررنگ و تاثیر گذار است. به طوری که بدون وجود این دستگاه و خنک کاری نشدن فرآیندها، ضمن طولانی شدن پروسه تولید مواد غذایی، احتمال فاسد شدن محصولات و از کار افتادن دستگاه ها وجود خواهد داشت. اگرچه بیش تر چیلر را به عنوان دستگاه خنک کننده ساختمان ها برای تهویه مطبوع می شناسیم، اما جالب است بدانید که نقش چیلر در صنایع غذایی بسیار بارز است  و به عنوان جزئی جدا نشدنی از این صنعت یاد می شود. اما چیلر صنایع غذایی باید چه ویژگی هایی داشته باشد و چه وظایفی را به عهده دارد؟ بهترین چیلر صنایع غذایی و نوشیدنی کدام است و در زمان خرید چیلر باید به چه مواردی توجه شود؟ در این مطلب به بررسی این پرسش ها پرداخته شده است.

بررسی نقش چیلر در صنایع غذایی

کاربرد چیلر در صنعت مواد غذایی

چیلر صنایع غذایی ساختاری متفاوت با دیگر انواع چیلرها نداشته و با بهره گیری از سیکل تبرید تراکمی، وظیفه خنک سازی آب را به عهده دارد. آبی که به واسطه چیلرها خنک می شود، به دو شکل در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد:

در حالت اول آب خنک شده به منظور خنک سازی دستگاه ها و فرآیندها استفاده می شود. دستگاه هایی که در کارخانه های تولید مواد غذایی، لبنیات و نوشیدنی ها به کار برده می شوند، به دلیل کارکرد دائمی، دچار افزایش دما می شوند و لازم است تا این دما به نحوی کاهش پیدا کند. در صورتی که دمای دستگاه ها کاهش پیدا نکند، نیاز به خاموش شدن آنهاست تا به این شیوه از وارد شدن آسیب به آنها جلوگیری شود. اما این مساله در کارخانه ها به صرفه نبوده و سبب افت راندمان و سود تولید کننده ها می شود. به همین دلیل لازم است تا با بهره گیری از شیوه هایی، نسبت به خنک کاری دستگاه ها اقدام شود. این وظیفه توسط دستگاه چیلر به انجام می رسد.

آب خنک شده به واسطه چیلر صنایع غذایی را می توان به کمک دستگاه هواساز به منظور کاهش دمای انبار و یا محیط هایی که محصولات در آن نگه داری شده و نیاز به دمای پایین دارند، استفاده کرد. هم چنین نیازهای تهویه مطبوع کارکنان را می توان به کمک چیلر و هواساز تامین کرده و به این شیوه راندمان کاری را در کارخانه های صنایع غذایی افزایش داد.

به این ترتیب می توان ادعا کرد که کاربرد چیلر در صنعت مواد غذایی در دو دسته جای دارد:

  • خنک کاری دستگاه ها و فرآیندها با ورود مستقیم آب خنک به سیستم ها
  • کاهش دمای محیط کار و انبارها به کمک دستگاه هواساز

در این جدول می توانید کاربرد چیلر صنایع غذایی را مشاهده کنید.

کاربرد چیلر صنایع غذایی جزئیات
خنک سازی محصولات، دستگاه ها و فرآیندها کاهش دمای دستگاه ها و فرآیندهایی که در اثر کارکرد، دچار افزایش دما شده و این مساله می تواند زمینه ساز وارد شدن آسیب به دستگاه شود.
تهویه مطبوع و کاهش دمای محیط کار و انبارها

تهویه مطبوع سرمایشی به کمک دستگاه هواساز به منظور تامین شرایط مطلوب برای کارکنان

 

نقش چیلر در تهویه مطبوع صنایع غذایی

انواع چیلر صنایع غذایی

چیلر صنایع غذایی می تواند انواع مختلفی داشته باشد که در ساختار و اجزای تشکیل دهنده با یکدیگر متفاوتند. هر کارخانه و کارگاهی با توجه به ظرفیت مورد نیاز، شرایط اقلیمی، میزان بودجه و دیگر فاکتورهای تخصصی به دستگاه چیلری نیاز دارد که بتواند به بهترین شکل، خنک سازی دستگاه ها و محیط خود را به انجام برساند. انواع چیلرهای صنایع غذایی و نوشیدنی را می توان موارد زیر دانست.

چیلر تراکمی هواخنک برای صنایع غذایی

چیلر هواخنک در صنایع غذایی کاربردهای زیادی دارد، زیرا به سادگی نصب شده و با هر اقلیمی سازگار است. این چیلرها دارای بخش های اصلی کمپرسور، کندانسور با فن های خنک کننده، شیر انبساط و اواپراتور هستند و با بهره گیری از یک مبرد و انرژی برق، خنک سازی آب را انجام می دهند. این چیلرها در ظرفیت های مختلف تولید می شوند و برای همه انواع کارگاه ها و کارخانه ها در ابعاد متفاوت و با نیازهای خنک کاری گوناگون مناسب می باشند.

مینی چیلر برای صنایع غذایی

مینی چیلر نوعی دستگاه چیلر است که در ظرفیت های پایین تولید می شود. این دستگاه از نظر ساختار و طرز کار هیچ تفاوتی با دیگر انواع چیلرهای هوایی نداشته و تنها ابعاد کوچک تر و ظرفیت کمتری دارد. برای کارگاه های صنایع غذایی در ظرفیت های پایین و نیازهای خنک کنندگی کم، می توان از مینی چیلر استفاده کرد. غالبا مینی چیلرها از نوع هواخنک طراحی می شوند و کندانسورهای آنها با بهره گیری از جریان هوا و فن های خنک کننده، کاهش دما خواهد داشت. مینی چیلرها معمولا ظرفیت های تا 12 تن تبرید را دارا می باشند و برای مصارف سرمایش در ظرفیت بالاتر، بهتر است چیلر صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

 

چیلر آب خنک برای صنایع غذایی

استفاده از چیلرهای تراکمی آب خنک، گزینه دیگری است که در کارخانه های صنایع غذایی به منظور کاهش دمای دستگاه و فرآیندها و نیز خنک کاری هوای محیط، انتخاب می شود. تفاوت این دستگاه ها با نوع هواخنک، در شیوه خنک سازی کندانسورهای دستگاه است که در انواع آبی به واسطه برج خنک کننده صورت می گیرد. به عبارتی چیلرهای آب خنک به نصب و راه اندازی برج خنک کننده و استفاده از آب در کنار مصرف برق نیاز دارند که در زمان انتخاب باید مد نظر قرار گیرد. هم چنین این دستگاه ها گزینه های مناسبی برای مناطق شرجی و مرطوب نیستند و بهتر است از چیلرها هوایی در اقلیم های شرجی بهره گرفته شود. با این حال راندمان بالای برج خنک کننده و چیلرهای آب خنک سبب شده که در بسیاری از کارخانه های صنایع غذایی از این دستگاه به عنوان خنک کننده استفاده شود.

چیلر آب خنک برای صنایع غذایی

دلایل استفاده از چیلر در صنایع غذایی

کاربرد چیلر صنایع غذایی تا به اینجا به صورت کلی مطرح شد، اما در این بخش قصد داریم برخی کاربرد های چیلر در صنایع غذایی را بررسی کنیم که به صورت مشخص تر به نقش این دستگاه ها در کارخانه ها اشاره دارد.

  • در کارخانه های تولید محصولات لبنی و بستنی ها، از چیلر به منظور کاهش دمای محصول و نیز محیط کار استفاده می شود.
  • کاهش دمای رب در کارخانه های تولید کننده این محصول توسط چیلر انجام می شود.
  • کاهش دمای مخمرها در کارخانه های تولید نان به عهده چیلر است.
  • منبعی که در آن محصول آدامس ذخیره شده و فرم دهی آن صورت می گیرد، باید توسط چیلر خنک سازی شود.
  • خنک سازی شیره های تولید شده برای ساخت انواع نوشیدنی ها به کمک چیلر به انجام می رسد.
  • کلیه خطوط تولید، غلتک ها، ریل ها و دستگاه هایی که در اثر کار، دچار افزایش دما می شوند، به واسطه چیلر خنک می شوند.
  • خنک نگاه داشتن محیط های کاری به منظور جلوگیری از فساد مواد غذایی به عهده چیلر صنایع غذایی است.
  • تهویه مطبوع محیط کار برای بازدهی بالای پرسنل و ایجاد آسایش دمایی در هر اقلیم، توسط چیلرها به انجام می رسد.

کاربرد چیلر در صنایع غذایی

خرید چیلر صنایع غذایی

نقش چیلر در صنایع غذایی به قدری حیاتی است که کلیه صاحبان انواع کارگاه های مواد غذایی یکی از انواع این دستگاه ها را در محیط کار خود دارند. اما چه مواردی را باید در زمان خرید چیلر صنایع غذایی مد نظر قرار داد؟ بهترین چیلر برای کارخانه صنایع غذایی کدام است و چگونه انتخاب می شود؟ در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم.

  • کیفیت دستگاه چیلر مهم ترین فاکتوری است که در کارخانه های صنایع غذایی مطرح است. کوچک ترین خلل و ایرادی در دستگاه چیلر می تواند خسارات زیادی را به تولید کنندگان محصولات وارد کند و به همین دلیل باید از با کیفیت ترین دستگاه ها در این حوزه استفاده کرد. کمپرسور چیلر به عنوان مهم ترین قسمت آن، باید از معتبر ترین برندهای روز دنیا بوده تا کارکرد چیلر در عالی ترین سطح خود باشد. در حال حاضر چیلر کریر با کیفیت ترین برند دنیا در زمینه تولید این دستگاه است که در ایران توسط گروه صنعت تاپ تهویه وارد می شود.
  • ظرفیت دستگاه چیلر فاکتور مهم دیگری است که باید مد نظر قرار گیرد. چیلرها دارای ظرفیت های مختلفی هستند و میزان خنک کنندگی آنها با یکدیگر متفاوت است. هر کارگاهی باید ابتدا نیاز خود به سرمایش و خنک کنندگی را تعیین کرده و سپس اقدام به خرید دستگاه با ظرفیت مناسب نماید. تعیین ظرفیت چیلر مساله ای تخصصی است و باید توسط افراد آموزش دیده در حوزه تهویه مطبوع به انجام برسد. در این حوزه کارشناسان گروه صنعت تاپ تهویه به صورت رایگان به شما مشاوره خواهند داد. 02188252897
  • توجه به شرایط محیطی دیگر موردی است که باید در انتخاب چیلر صنایع غذایی مورد توجه قرار گیرد. چیلرهای هواخنک برای همه انواع آب و هوا مناسب بوده و کارایی خواهند داشت و با مصرف برق کار می کنند. این در حالی است که چیلرهای آب خنک برای مناطق بسیار گرم و شرجی مناسب نمی باشند و در کنار مصرف برق، هزینه آب مصرفی هم خواهند داشت. استفاده از این چیلرها در مناطقی که دسترسی به منابع آبی محدود است و یا گران می باشد، توصیه نمی شود.
  • خدمات پس از فروش چیلر مساله ای بسیار مهم است که باید در زمان خرید به آن توجه شود. بسیار حائز اهمیت است که چیلر صنایع غذایی دارای گارانتی بوده و خدمات پس از فروش در سطح عالی داشته باشد. به این شیوه ضمن اطمینان از کیفیت دستگاه، در صورت بروز هر مشکلی می توان با شرکت در ارتباط بوده و در زمانی کوتاه مشکل را برطرف نمود.
  • قیمت چیلر صنایع غذایی فاکتور تعیین کننده ای است که در زمان خرید به آن توجه می شود. این قیمت با توجه به نوع دستگاه، ظرفیت و برند تولید کننده تعیین می شود. به همین دلیل لازم است تا با بهره گیری از دانش متخصصان این حوزه، دستگاهی مناسب کاربری انتخاب شده و از مرکزی با قیمت های مناسب تهیه شود. قیمت چیلر هواخنک، آب خنک و مینی چیلر در شرکت های تولید کننده و واردکنندگان مستقیم، ارزان تر از دیگر مراکز است. در این بین می توان به نام شرکت تاپ تهویه اشاره کرد که از تولید کنندگان دستگاه چیلر در ایران بوده و محصولات بسیار مرغوبی را زیر نظر شرکت HTW اسپانیا تولید می کند. از سویی این مرکز وارد کننده چیلر کریر آمریکا و میدیا چین می باشد که به دلیل عرضه مستقیم و بی واسطه، ارزان ترین قیمت ها در ایران را دارد.

نتیجه آنکه

نقش چیلر در صنایع غذایی، کاهش دمای دستگاه ها و خطوط تولیدی است که به دلیل افزایش دما ممکن است خسارات زیادی به محصولات وارد کرده و خود دچار آسیب شوند. تولید آب خنک به  کمک دستگاه چیلر راهی است که می توان دمای دستگاه ها، محصولات و فرآیندها در صنایع غذایی را کاهش داده و به این شیوه راندمان کار را افزایش داد. برای این منظور می توان از چیلرهای آب خنک، هواخنک و مینی چیلر استفاده کرد و با توجه به میزان نیاز به خنک کاری و نیز شرایط تخصصی محیط کار، بهترین گزینه را انتخاب نمود. خرید چیلر صنایع غذایی با در نظر گرفتن فاکتورهای خاصی که در این مطلب به آنها اشاره شد، به بهترین شکل به انجام می رسد.

سوالات متداول

نقش چیلر در صنایع غذایی چیست؟

چیلر در صنایع غذایی به عنوان خنک کننده دستگاه ها، فرآیندها، محصولات و هوای محیط مورد استفاده قرار می گیرد. هم چنین استفاده تهویه مطبوع برای تامین دمای آسایش کاربران را نیز باید به این موارد اضافه کرد.

انواع چیلر صنایع غذایی کدامند؟

چیلرهای تراکمی آب خنک، هواخنک و مینی چیلر بهترین گزینه ها برای خنک سازی دستگاه ها و محصولات صنایع غذایی می باشند.

 

نقش چیلر صنایع غذایی
توسط تاریخ انتشار : 2022-11-16بدون دیدگاه
ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.