دستگاه هواساز آپارتمانی
دستگاه هواساز خانگی که با نام های هواساز آپارتمانی و یا هوارسان خانگی هم شناخته می شود، از دستگاه های تهویه مطبوعی است که در مقیاس کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. در پاسخ به این پرسش که دستگاه هواساز خانگی چیست؟ باید گفت که این دستگاه می تواند ضمن تامین سرمایش و گرمایشی، رطوبت هوا را تنظیم کرده و با تصفیه آن، به کیفیت هوای محیط بیفزاید. مزیت هایی که هوا ساز خانگی به نسبت استفاده از چیلر- فن کویل دارد، سبب شده تا از این دستگاه در بسیاری از کاربری های کوچک مقیاس نظیر منازل، ادارت و محیط های تجاری استفاده شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که هواساز آپارتمانی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
طرز کار هواساز خانگی
در بررسی طرز کار هواساز خانگی باید گفت که این دستگاه درست مشابه با دستگاه هواساز کار کرده و نوعی از تهویه مطبوع تمیز با رطوبت کنترل شده را به محیط وارد می کند. هواساز خانگی می تواند هوای داخلی یک فضا را مکیده و آن را با هوای بیرون یا همان هوای تازه ترکیب کرده و تغییرات لازم نظیر از بین بردن آلودگی ها، ذرات معلق و … را بر روی آن انجام دهد. با تعبیه کردن تجهیزاتی به منظور از بین بردن رطوبت اضافی و یا رطوبت زنی به هوا، دستگاه هواساز آپارتمانی می تواند رطوبت هوا را نیز کنترل کرده و مطابق با نیاز کاربر آن را تغییر دهد. در بررسی طرز کار هواساز خانگی باید گفت که این دستگاه توانایی سرمایش و گرمایش هوا را نداشته و به کمک دستگاه چیلر یا بویلر این کار را به انجام می رساند. دستگاه هوا ساز به کمک کانال کشی هایی که در ساختمان انجام می شود، هوای مطبوع و تصفیه شده را به واحدها وارد کرده و تهویه ای مطبوع و دلپذیر را در محیط ایجاد می کند.
دستگاه هواساز خانگی رطوبت ساز
هواساز آپارتمانی می تواند میزان رطوبت در محیط را تنظیم کرده و آن را افزایش یا کاهش دهد. در صورتی که نیاز به دستگاه هواساز خانگی رطوبت ساز باشد، با اضافه کردن تجهیزاتی می توان میزان رطوبت در هوای محیط را افزایش داد. راه های مختلفی برای این منظور وجود دارد که ساده ترین آنها استفاده از اسپری آب در هوا ساز است. این نوع از دستگاه های هوا رسان در مناطقی که آب و هوای خشکی دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. از سویی در مناطق مرطوب نظیر شهرهای شمالی، نیاز به حذف رطوبت اضافی از هوای محیط است و در این صورت از تجهیزات رطوبت زدا در دستگاه هواساز خانگی استفاده می شود.
اجزای هواساز خانگی
اجزای تشکیل دهنده هواساز آپارتمانی شامل بخش هایی است که به تصفیه هوا در سطح مطلوب منجر می شود. همان طور که اشاره شد، هوارسان ها توانایی گرمایش یا سرمایش هوا را ندارند و این اقدام باید توسط دستگاهی دیگر مانند انواع چیلر هواخنک، آب خنک و … به انجام برسد. این دستگاه قادر است با دارا بودن بخش هایی که در ادامه معرفی می شوند، کیفیت هوا را از نظر آلودگی ها و رطوبت به سطح مطلوب برساند. در ادامه اجزای هواساز خانگی را مشاهده می کنید.
فن یا دمنده
اصلی ترین بخش یک دستگاه هواساز آپارتمانی، فن آن می باشد. این بخش از دستگاه وظیفه دارد تا هوا را جابجا کرده و در مدل های مختلفی در بازار موجود می باشد. بخش بزرگی از سروصدای دستگاه هواساز به فن یا دمنده آن مربوط می شود و بهتر است در زمان خرید هواساز به کیفیت این بخش و بالانس بودن آن که منجر به کاهش صدای تولیدی می شود، توجه کنید.
کویل گرمایشی و سرمایشی
آب گرم یا سرد تولید شده توسط دستگاه هایی نظیر بویلر یا چیلر توسط این کویل های گرمایشی و سرمایشی به محیط هواساز وارد شده و در ادامه برای خنک سازی یا گرمایش هوای محیط مورد استفاده قرار می گیرد.
فیلتر هواساز خانگی
فیلتراسیون هوا یکی از مهم ترین وظایف دستگاه هواساز است که بر اساس نیاز کاربر، به انجام می رسد. فیلترها انواع مختلفی دارند که می توانند از ذرات درشت گرد و غبار تا ریزترین میکروارگانیسم ها را مهار کرده و هوایی با کیفیت بالا را به محیط وارد کنند. فیلتر هوا ساز خانگی با استقرار در مقابل فن می تواند تصفیه هوا را به انجام رسانده و از ورود ذرات آلوده به محیط جلوگیری به عمل آورد.
تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی
کنترل رطوبت هوا از اهداف تهویه مطبوع است که به کمک دستگاه هواساز خانگی قابل اجراست. تجهیزات لازم برای حذف رطوبت و یا اضافه کردن آن به هوای خروجی از دستگاه، از دیگر اجزای هواساز خانگی است که با توجه به خواست و سفارش کاربر در دستگاه قرار می گیرد.
بخش کنترلی هواساز
ترموستات هواساز خانگی، حسگر هایی که در این دستگاه به کار برده می شود، سیستم برقی و کنترل کننده ها، همگی در بخش کنترل دستگاه هوارسان قرار دارند که سبب کارکرد درست و مطابق با خواسته کاربر خواهند شد.
اجزای هواساز خانگی | کارکرد |
---|---|
فن | جابجایی هوا در بخش های مختلف دستگاه |
کویل سرمایشی و گرمایشی | مجرای ورود آب گرم یا سرد برای تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی محیط |
فیلترها | بخش فیلتر هوای دستگاه به منظور از بین بردن ذرات آلوده و گردو غبار |
الحاقات رطوبت زن و رطوبت زدا | بخشی برای از بین بردن رطوبت اضافی هوا و یا اضافه کردن رطوبت به آن به واسطه افشانه کردن آب |
بخش کنترلی دستگاه | کلیه بخش های برقی، حسگرها، ترموستات، دمپر و … که به منظور کارکرد درست دستگاه و تنظیم شرایط متناسب با نیاز کاربر تعبیه شده اند. |
تفاوت هواساز خانگی با هواساز صنعتی
فرق هوارسان صنعتی با دستگاه هواساز خانگی چیست؟ به طور کلی دستگاه هواساز وظیفه اعمال فیلتر بر روی هوای وارده به آن را دارد. طرز کار و ساختار هر دو دستگاه کاملا شبیه به هم است، اما تفاوت در اندازه و ظرفیت های این دو مدل است که نام گذاری های مختلفی را سبب شده است. از سویی در مصارف خانگی غالبا به استفاده از فیلترهای حرفه ای برای تصفیه هوا نیاز نیست، زیرا هدف از بین بردن گرد و غبار و آلودگی های محیطی است. اما در برخی هواسازهای صنعتی نیاز به تصفیه هوا در سطح پیشرفته وجود خواهد داشت که در آن صورت از فیلترهایی نظیر فیلتر هپا استفاده می شود. سایر بخش های این دو دستگاه تفاوتی با یکدیگر نداشته و طرز کار هواساز خانگی و صنعتی نیز مشابه با یکدیگر است.
مزایای هواساز آپارتمانی
تهویه مطبوع به کمک هواساز، مزایایی دارد و با توجه به مواردی که در قسمت های پیشین به آن اشاره شد، می توان تا حدی به آنها پی برد. با این حال در ادامه به طور مشخص تر به بررسی مزیت های دستگاه هواساز پرداخته شده است.
نصب آسان هواساز خانگی
هواساز آپارتمانی دارای ساختار یکپارچه و ساده ای است که توسط تکنسین ها به سادگی قابل پیاده سازی است. هم چنین کانال کشی های این دستگاه برای اکثر نصاب ها آشنا بوده و این مساله از مهم ترین مزیت های هواساز خانگی محسوب می شود. هم چنین این دستگاه را می توان در بخش های مختلف ساختمان نظیر پشت بام یا حیاط نصب نمود و این انعطاف پذیری در نصب، دست کاربران را باز می گذارد.
گرمایش و سرمایش با هواساز
از دستگاه هوارسان خانگی می توان هم در فصل سرما و هم گرما استفاده کرد، بدون اینکه نیاز به نصب دستگاه جدیدی در آن باشد. این قابلیت به شما امکان بهره مندی از تهویه مطبوع در همه فصول را خواهد داد.
پیشگیری از حمله های آسم
فیلتراسیون هوا و کنترل مقدار رطوبت آن می تواند به پیش گیری از حمله های تنفسی و آسم در بیماران منجر شود. بیماری آسم با وجود ذرات معلق، گرد و غبار، آلاینده ها و بسیاری از ترکیباتی که توسط فیلتر هواساز قابل مهار کردن است، کنترل خواهد شد و هواساز خانگی به سادگی این کار را به انجام می رساند.
جلوگیری از گرمازدگی
هواسازها برخلاف دیگر دستگاه های تهویه مطبوع، می توانند شرایطی را مهیا کنند که در کنار سرمایش و گرمایش، رطوبت هوا نیز حفظ شود و از حالاتی نظیر خشکی بیش از حد هوا که منجر به گرمازدگی می شود، پیش گیری به عمل آید. به کمک فن های هواساز، تهویه ای مطبوع به طور یکسان در همه بخش ها ایجاد خواهد شد که می تواند به بهبود کیفیت تنفس به ویژه در فصول گرم سال منجر شود.
در این جدول می توانید برخی مزیت های هوارسان خانگی را مشاهده کنید.
مزیت های هواساز خانگی | جزئیات |
---|---|
نصب آسان | این دستگاه را می توان به سادگی در پشت بام، تراس یا حیاط نصب کرد. هم چنین به دلیل ساختار یکپارچه ای که دارد، نصب آسانی خواهد داشت. |
امکان سرمایش و گرمایش | از این دستگاه می توان به صورت 4 فصل استفاده کرده و از مزیت های فیلتراسیون و تنطیم رطوبت آن بهره برد. |
بهبود حمله های تنفسی | حذف آلاینده ها به کمک فیلترهای هواساز، به کاهش حمله های تنفسی در بیماران آسم کمک خواهد کرد. |
جلوگیری از گرمازدگی | تنظیم رطوبت هوا در کنار فیلتر کردن و ایجاد سرمایش مطلوب، می تواند به کاهش گرمازدگی ناشی از هوای گرم کمک خواهد کرد. |
معایب هواساز خانگی
این دستگاه تهویه مطبوع، می تواند در کنار مزیت هایی که دارد، با توجه به ویژگی های خاص و ساختارش، برای برخی کاربری ها مناسب نباشد. برخی از مهم ترین معایب دستگاه هواساز خانگی عبارت است از:
سرمایش و گرمایش به کمک چیلر و بویلر
هواساز دستگاهی مستقل نیست که بتواند سرمایش و گرمایش را ایجاد کرده و تهویه مطبوع را به تنهایی به انجام برساند. این دستگاه به کمک چیلر یا بویلر می تواند سرما و گرما را در محیط ایجاد کرده و نیاز به تجهیزات اضافی را شاید بتوان در دسته معایب هواساز خانگی جای داد.
نیاز به کانال کشی
دستگاه هوارسان خانگی به کمک کانال کشی به محیط مورد نظر راه پیدا می کند و تجهیزات کانال کشی به نسبت لوله کشی، هزینه های جانبی را به همراه دارد.
عدم امکان کنترل دمای هر واحد به صورت جداگانه
سیستم کانال کشی در این دستگاه ها امکان کنترل دمای هر واحد به صورت جداگانه را به شما نخواهد داد و به طور کلی شاهد یک شرایط دمایی خاص در همه بخش ها هستیم.
کارایی پایین در رطوبت بالا
راندمان دستگاه هواساز در مناطقی که رطوبت بالاتری دارند، پایین است. البته می توان به کمک تجهیزات رطوبت زدایی این ایراد را تا حد خوبی برطرف کرد.
به برخی از معایب هوا ساز آپارتمانی در این جدول اشاره شده است.
معایب دستگاه هواساز | جزئیات |
---|---|
نیاز به دستگاه چیلر یا بویلر | هواساز قادر به گرم یا سرد کردن هوا نیست و این کار را به کمک دستگاه های دیگر نظیر چیلر، پکیج یا بویلر انجام می دهد. |
دارای سیستم کانال کشی | نصب این دستگاه به کمک کانال کشی هایی انجام می شود که ممکن است هزینه بر بوده و برای همه بناها مناسب نباشد. |
دمای یکسان در همه بخش ها | به دلیل سیستم کانال کشی، هوا با شرایط دمایی ثابت در همه بخش ها پخش می شود. |
نامناسب برای مناطق با رطوبت بالا | راندمان هواساز در مکان هایی که رطوبت بالایی دارند، کاهش می یابد. |
بهترین دستگاه هواساز خانگی
هواساز آپارتمانی دستگاهی است که می تواند تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی را با کنترل رطوبت و فیلتراسیون هوا به انجام برساند. از این رو تقاضا برای خرید هواساز خانگی بسیار بالاست و مزیت های آن در تنفس هوای پاک، به طرفداران آن افزوده است. اما این پرسش برای مصرف کنندگان ایجاد می شود که بهترین دستگاه هواساز خانگی کدام است و این دستگاه باید چه شرایطی داشته باشد؟ در پاسخ باید گفت که بهترین نوع هوارسان ها، باید بتوانند با مصرف انرژی کم، به بهترین شکل تصفیه هوا را انجام داده و در عین حال صروصدای کمی تولید کنند. بخش عمده ای از نارضایتی استفاده کنندگان این دستگاه ها، به صدای زیادی است که توسط دستگاه تولید شده و در واحدها قابل شنیدن است. به همین دلیل توجه به کیفیت فن دستگاه یکی از مهم ترین فاکتورها در انتخاب بهترین دستگاه هواساز خانگی است.
شرکت های معتبر تولید کننده دستگاه های تهویه مطبوع نظیر کریر آمریکا، هواسازهای حرفه ای و مدرنی را تولید می کنند که به سادگی نصب شده و قابل تعمیر و سرویس می باشند. هم چنین با کارکرد بی صدا و مصرف انرژی پایین، برای مصرف کنندگان به صرفه و اقتصادی هستند و آسایش را به همراه خواهند داشت. هواساز سقفی کریر، یکی از بهترین گزینه ها برای مصرف کنندگان خانگی است و با شرایط ایده آل و به صورت قسطی در سایت تاپ تهویه به فروش می رسد.
قیمت دستگاه هواساز خانگی
قیمت هواساز آپارتمانی تحت تاثیر فاکتورهایی نظیر کیفیت دستگاه، جنس بدنه، ظرفیت هوادهی، نوع فیلترهای به کار برده شده در آن، قابلیت های رطوبت زنی و رطوبت زدایی، شرکت تولید کننده، گارانتی محصول، امکان ترکیب با سیستم های دولوله ای و چهار لوله ای و استانداردهای و قابلیت هایی که از آن بهره می برند، تعیین خواهد شد. به همین دلیل نمی توان قیمت هواساز خانگی را به طور کلی تعیین کرد و ضروری است تا با بررسی جزئیات محصول، قیمت گذاری صورت گیرد. شرکت تاپ تهویه که وارد کننده دستگاه های هواساز از شرکت های معتبری چون کریر (carrier) آمریکا و مدیا (midea) چین است، بهترین و با کیفیت ترین هوارسان های این برندها را با قیمت رقابتی و به دور از حضور واسطه ها ارائه می کند. امکان خرید هواساز به صورت قسطی در این مرکز وجود داشته و می توانید با پرداخت قیمت منصفانه و شرایط پرداخت آسان، دستگاه هواساز را تهیه کنید. برای استعلام قیمت هواساز آپارتمانی می توانید با بخش بازرگانی این شرکت در تماس باشید.
نتیجه آنکه
هواساز خانگی از دستگاه های تهویه مطبوعی است که می تواند به بهترین شکل، تصفیه هوا را انجام داه و رطوبت آن را کنترل کند. این دستگاه در اندازه های کوچک نسبت به مدل های صنعتی تولید می شود و ظرفیت هوادهی کمتری دارد. اما در طرز کار با هواساز صنعتی تفاوتی نخواهد داشت. فیلتراسیون هوا که در این دستگاه صورت می گیرد، به تولید هوایی مطلوب برای کاربران منجر خواهد شد. از مزیت های این دستگاه می توان به کمک به سلامتی بیماران با مشکل تنفسی، جلوگیری از گرما زدگی، نصب و راه اندازی آسان اشاره کرد و از سویی احتیاج به نصب چیلر یا بویلر از معایب آن محسوب می شود. قیمت هواساز با توجه به فاکتورهایی نظیر کیفیت، شرکت تولید کننده، نوع فیلترها، قابلیت در تنظیم رطوبت و ظرفیت هوادهی بستگی دارد. بهترین دستگاه هواساز خانگی در شرکت تاپ تهویه با شرایط فروش قسطی موجود می باشد و تنها یک تماس تلفنی برای دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیش تر کافی خواهد بود.
سوالات متداول
دستگاه هواساز خانگی چیست؟
دستگاهی در تهویه مطبوع که می تواند هوای محیط را از نظر حضور آلاینده ها فیلتر کرده و میزان رطوبت آن را کنترل کند.
قیمت دستگاه هواساز آپارتمانی چقدر است؟
قیمت این دستگاه با توجه به ظرفیت هوادهی، کیفیت بدنه و اجزای به کار رفته، شرکت تولید کننده، قابلیت هایی که در کنترل رطوبت دارد و نوع فیلترها تعیین می شود.