فرق چیلر با مینی چیلر

چیلر و مینی چیلر دو دستگاه تهویه مطبوع هستند که گاهی انتخاب بین آنها برای سازندگان، کارفرمایان و استفاده کنندگان چالش ایجاد می کند. همان طور که از نام این دو دستگاه بر می آید، تفاوت چیلر و مینی چیلر در ابعاد و ظرفیت آنهاست. اما این تفاوت تنها بخشی از ماجراست و این دو دستگاه از جنبه های مختلفی با یکدیگر تفاوت دارند. برای کسب اطلاعات بیش تر در مورد این دو دستگاه و انتخاب بهترین گزینه برای انواع پروژه ها، لازم است تا با جزئیات مشخصات فنی چیلر و مینی چیلر آشنا شوید. در این مطلب فرق چیلر با مینی چیلر از ابعاد مختلف مطرح شده است.

مقایسه چیلر و مینی چیلر

مقایسه چیلر مرکزی با مینی چیلر

تفاوت چیلر و مینی چیلر از ابعاد مختلف قیمت، ظرفیت، نوع کمپرسور و کندانسور قابل بحث است. شرایط ساختمان و هدف استفاده از دستگاه سرمایشی است که تعیین می کند کدام یک از این تجهیزات مناسب ترین گزینه برای شماست. اجزای اصلی به کار رفته در چیلر و مینی چیلر تفاوتی با یکدیگر ندارند و کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور، به عنوان اصلی ترین بخش های این دستگاه در هر دو نوع وجود دارند. سیکل تبرید در هر دو دستگاه به شکل یکسان انجام می شود و هدف از استفاده از این تجهیزات، خنک سازی آب به منظور تهویه مطبوع در انواع کاربری ها و نیز خنک کاری دستگاه های صنعتی می باشد. در این بخش اصلی ترین تفاوت های چیلر و مینی چیلر را مطرح کرده ایم.

تفاوت چیلر و مینی چیلر از نظر نوع کمپرسور

کمپرسور در چیلر یا مینی چیلر به عنوان اصلی ترین بخش دستگاه و آغازگر سیکل تبرید تراکمی است. این بخش از دستگاه می تواند دارای مدل های مختلفی باشد که در شیوه متراکم سازی مبرد با یکدیگر متفاوتند. انواع کمپرسور چیلر عبارتند از: اسکرال، اسکرو، رفت و برگشتی و سانتریفیوژ. هر یک از این کمپرسورها در ظرفیت های خاصی راندمان مناسب تری دارند و مزایا و معایب مخصوص به خود را دارا می باشند. در مینی چیلرها به دلیل ظرفیت کمتری که دارند، غالبا از کمپرسورهای اسکرال بهره گرفته می شود. این کمپرسورها برای ظرفیت های پایین تر طراحی و تولید می شوند و به همین دلیل برای مینی چیلرها گزینه های مناسب تری می باشند. از سویی در چیلرها از کمپرسورهای اسکرال، اسکرو، سانتریفیوژ یا پیستونی استفاده می شود و انتخاب گزینه مناسب برای هر چیلر با توجه به شرایط محیط استفاده، ظرفیت، آب و هوا و دیگر موارد تخصصی به انجام می رسد. برای بررسی دقیق تر می توانید به مطلب انواع کمپرسور چیلر مراجعه کنید.

مقایسه کمپرسورهای چیلر و مینی چیلر

چیلر و مینی چیلر از نظر کندانسور

کندانسور نوعی مبدل حرارتی است که در چیلرهای تراکمی به کار برده می شود. این قطعه می تواند در دو نوع هواخنک و آب خنک استفاده شود و تفاوت آنها در شیوه ای است که این مبدل حرارتی خنک می شود. در کندانسور های هوا خنک، از جریان هوا و فن های خنک کننده برای کاهش دما استفاده می شود و در مقابل در کندانسورهای آب خنک شاهد استفاده از جریان آب و برج خنک کننده هستیم. با توجه به اینکه کندانسورهای آب خنک به تجهیزات اضافی برای نصب و راه اندازی نیاز دارند و هزینه های تعمیر و سرویس های منظم و دوره ای آنها بیش تر است، در اکثر مینی چیلرها که برای ظرفیت های پایین تولید می شوند، از کندانسورهای هوایی بهره گرفته می شود. اما در چیلرها، با توجه به هدف استفاده، ظرفیت دستگاه و شرایط اقلیمی می توان از یکی از گزینه های آب خنک یا هواخنک بهره گرفت. برای کسب اطلاعات بیش تر می توانید به مطلب مقایسه چیلر هواخنک و آب خنک مراجعه کنید.

مقایسه چیلر و مینی چیلر از نظر ظرفیت

ظرفیت چیلر و مینی چیلر، اصلی ترین عاملی است که سبب ایجاد تفاوت بین این دو دستگاه شده است. میزان توان این دو دستگاه در خنک کاری و کاهش دمای آب، غالبا با واحد تن تبرید شناخته می شود. نمی توان یک معیار کلی برای تفکیک چیلر از مینی چیلر بر اساس ظرفیت عنوان کرد. اما به طور کلی در صورتی که ظرفیت دستگاه تا حدود 10 تن تبرید باشد، به آن مینی چیلر گفته می شود و ظرفیت های بالاتر را چیلر می نامند. در انواع ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی که در ظرفیت پایین به خنک کاری نیاز باشد، غالبا از مینی چیلر استفاده می شود و برای ساختمان های بزرگ تر، به سراغ چیلرها می روند. انتخاب بهترین گزینه برای دریافت بازدهی حداکثری از دستگاه، بدون اتلاف انرژی و یا وارد شدن فشار بیش از اندازه به قطعات آن، باید توسط متخصصان این حوزه صورت گیرد. کارشناسان شرکت تاپ تهویه برای ارائه اطلاعات تکمیلی در این حوزه به صورت رایگان به شما مشاوره می دهند. 02188252897

مصرف برق چیلر و مینی چیلر

میزان مصرف انرژی این دو دستگاه، بیش تر به دلیل کارکرد کمپرسورهای آن می باشد. به طور کلی باید اشاره کرد که میزان مصرف برق مینی چیلر از چیلر بیش تر است. زیرا در چیلرها غالبا از چند کمپرسور استفاده می شود و در حالت کم باری، یک یا تعدادی از کمپرسورها کار نخواهند کرد. اما در مینی چیلر معمولا از یک کمپرسور بهره گرفته می شود که به صورت دائمی در حال کار می باشد.

در نسل جدید چیلرها از کمپرسورهای اینورتر استفاده می شود تا از خاموش و روشن شدن دائمی کمپرسور جلوگیری کرده و به این شیوه در کاهش هزینه های برق مصرفی صرفه جویی کند. با در نظر گرفتن این فاکتور نمی توان به طور کلی میزان برق مصرفی این دو دستگاه را با یکدیگر مقایسه کرد و لازم است تا با مشخص شدن نوع کمپرسورها و مقایسه آنها با یکدیگر این مساله مورد ارزیابی قرار گیرد. در مطلب مصرف برق چیلر تراکمی هواخنک اطلاعات کاملی در این حوزه ارائه شده است.

مقایسه مصرف برق چیلر و مینی چیلر

تفاوت قیمت چیلر و مینی چیلر

قیمت مینی چیلر یا چیلر به ظرفیت دستگاه، نوع و تعداد کمپرسورها، کیفیت قطعات به کار برده شده در آن، شرکتی که دستگاه را تولید کرده و خدمات پس از فروش آن مربوط می شود. اما در شرایطی که دو دستگاه را از یک مرکز تهیه کنیم، اختلاف به نوع کمپرسور و ظرفیت مربوط می شود. قطعا مینی چیلر به دلیل ظرفیت پایین تری که دارد، قیمت کمتری هم خواهد داشت. اما مساله اینجاست که برای یک ساختمان به چه تعداد مینی چیلر نیاز است و در مقابل قیمت تمام شده یک چیلر که از نظر ظرفیت با چند مینی چیلر برابر باشد، چقدر خواهد شد. در صورتی که در یک ساختمان از چند مینی چیلر به جای یک چیلر استفاده شود، نه تنها قیمت خرید اولیه بالاتر خواهد رفت، بلکه همان طور که اشاره شد، هزینه های انرژی مصرفی نیز افزایش خواهد یافت. بنابراین بهتر است در پروژه های بزرگ از چیلر و در پروژه های کوچک مقیاس از یک مینی چیلر استفاده کرد. برای استعلام قیمت مینی چیلر و چیلر می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه در تماس باشید.

مقایسه قیمت چیلر و مینی چیلر

در این جدول می توانید مهم ترین تفاوت های چیلر و مینی چیلر را مشاهده کنید.

مقایسه چیلر و مینی چیلر جزئیات
نوع کمپرسور کمپرسور در چیلر می تواند یکی از گزینه های اسکرال، اسکرو، پیستونی و سانتریفیوژ باشد، اما در مینی چیلرها به دلیل ظرفیت پایین تر غالبا از کمپرسور اسکرال استفاده می کنند.
نوع کندانسور کندانسور چیلرها می تواند از نوع هواخنک و آب خنک باشد. اما مینی چیلرها اغلب از نوع هواخنک می باشند.
ظرفیت ظرفیت مینی چیلر نسبت به چیلر کمتر است و غالبا به دستگاه هایی که زیر 10 تن تبرید ظرفیت دارند، مینی چیلر گفته می شود.
مصرف برق در صورت استفاده از چند کمپرسور در چیلرها و کارکرد مرحله ای آنها، مصرف برق چیلر از مینی چیلر که تنها با یک کمپرسور و به طور دائمی کار می کند، کمتر خواهد بود.
قیمت خرید

قیمت خرید مینی چیلر به دلیل ظرفیت پایین تر از چیلر کمتر است. اما در ظرفیت برابر برای تامین نیاز سرمایشی یک ساختمان، خرید یک دستگاه چیلر از چند مینی چیلر به صرفه تر خواهد بود.

چیلر بهتر است یا مینی چیلر؟

تفاوت چیلر و مینی چیلر از ابعاد مختلفی در این مطلب بررسی شد. اینک می توان در زمینه انتخاب گزینه مناسب برای انواع کاربری ها با در نظر گرفتن ظرفیت سرمایشی مورد نیاز، قیمت خرید، هزینه های مصرف انرژی، نوع کندانسور و کمپرسور تصمیم درستی اتخاذ کرد. بهتر است ابتدا میزان ظرفیتی که برای سرمایش به آن نیاز داریم، مشخص شود و در ادامه با بررسی دیگر فاکتورها، بین چیلر و مینی چیلر انتخاب درستی داشت. در این مسیر می توانید از متخصصان گروه صنعت تاپ تهویه و مشاوره های رایگان آنها استفاده کنید.

سوالات متداول

تفاوت چیلر و مینی چیلر چیست؟

چیلر و مینی چیلر از نظر ظرفیت، نوع کمپرسور و کندانسور، قیمت خرید و هزینه های مصرف انرژی با یکدیگر متفاوت می باشند.

قیمت چیلر و مینی چیلر چه تفاوتی دارد؟

قیمت چیلر و مینی چیلر با توجه به ظرفیت و اجزای به کار برده شده در آن تعیین می شود. استعلام قیمت دقیق را می توانید از طریق تماس با کارشناسان شرکت تاپ تهویه دریافت کنید. 02188252897

تفاوت چیلر و مینی چیلر
توسط تاریخ انتشار : 2022-12-142 دیدگاه
2 دیدگاه
  1. زرین 2022-12-16 - 11:44 - پاسخ

    چیلر ۲۰ تن مدیا موجود دارید؟

    • تاپ تهویه 2022-12-18 - 09:22 - پاسخ

      سلام. برای استعلام موجودی دستگاه با بخش فروش شرکت تاپ تهویه در تماس باشید. 02188252897

ثبت ديدگاه

جهت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت محصولات تماس بگیرید.