فهرست مطالب نمایش

دسته‌های محصولات

پر فروش ترین محصولات

تهویه مطبوع چیست؟

سیستم های تهویه مطبوع ساختمان نامی است که به گوش اکثر افراد آشناست، اما شاید اطلاع دقیقی از ماهیت آن نداشته باشیم. اکثر افراد تهویه مطبوع را ایجاد هوای مطلوب و خنک در محیط می پندارند. بی شک سرمایش دلپذیر بخشی از این تعریف خواهد بود، اما نمی تواند به درستی این مفهوم را برساند. در پاسخ به این پرسش که تهویه مطبوع چیست؟ باید گفت که این فرآیند به معنای کنترل دما، رطوبت و سرعت هوا است، به نحوی که برای شرایط خاصی که مد نظر مصرف کننده است، مناسب گردد. به عنوان مثال تهویه مطبوع در بیمارستان با این تعریف در منزل و یا یک کارگاه صنعتی متفاوت خواهد بود. هر فضایی با توجه به نیاز مصرف کننده به سرعت مشخصی از گردش هوا، دما و رطوبت معین، فیلترهای خاص و… نیاز دارد تا تهویه مطبوع در آن ایجاد شود.

در این مطلب به طور مشخص به بررسی این مفهوم و سرفصل هایی که به تبیین آن کمک می کنند، پرداخته ایم. یک سیستم تهویه مطبوع، به دستگاه هایی احتیاج دارد تا بتواند به کمک آنها، هوای محیط را متناسب با خواسته تان تغییر دهد. سرمایش، گرمایش، تنظیم رطوبت، فیلتر کردن هوا برای زدودن آلودگی ها و … همگی از فاکتورهایی هستند که به وسیله دستگاه های مشخص در فضا پیاده سازی می شوند. در ادامه این مطلب بیش تر به بررسی مفهوم تهویه مطبوع می پردازیم.

تاریخچه تهویه مطبوع

تاریخچه پیدایش سیستم های تهویه مطبوع از ابتدا تا امروز دست خوش تغییرات گسترده ای شده است. در ابتدا شاید تنها هدف از این فرآیند، بهره گیری از هوای خنک تر و یا گرم تر بود، اما با گسترش آن، نیازهای بیش تری به این مفهوم اضافه شد. آتش اولین راهکار بشر برای گرم کردن هوا و ممکن ساختن زندگی در آب و هوای سرد بود، اما به منظور خنک سازی هوا و یا زندگی در محیطی با آب و هوای خنک تر در روزهای گرم سال، تنها به زندگی در غارها و فضاهای زیر سنگ روی آورده شد. در ادامه شاهد اختراع بادبزن در مصر باستان بوده ایم که به خنک کردن افراد کمک شایانی کرد و البته مخصوص پادشاهان آن زمان بود. آویزان کردن نی هایی که خیس شده اند، راه حل دیگری بود که به منظور کاهش دمای محیط به ذهن بشر در مصر رسید.

تاریخچه تهویه مطبوع در مصر

تاریخچه سیستم های سرمایشی با شکل گیری قنات ها توسط یونانیان و رومی ها تکامل پیدا کرد. قنات ها به شکل کانال کشی به کل شهر راه پیدا کردند و باید اشاره کرد که زیر بنای سیستم لوله کشی برای ساختمان ها که امروزه بسیار متداول است، به این نقطه از تاریخ بازمی گردد.
تاریخچه صنعت تهویه مطبوع به شکل مدرن تر با ویلیس هاویلند کریر و در آمریکا شکل گرفت. این مهندس، موفق شد اولین دستگاه تهویه مطبوع را اختراع کند که می توانست به منظور سرمایش و گرمایش مورد استفاده قرار گیرد. با این حال ابعاد بزرگی داشت و برای استفاده در منازل مناسب نبود. سیر تکامل دستگاه های سرمایش و گرمایشی با پیشرفت تکنولوژی با سرعت بیش تری طی شد و اینک شاهد دستگاه هایی هستیم که می توانند در ابعاد کوچک و بزرگ، کلیه نیازهای بشر برای دسترسی به هوایی مطلوب را برطرف سازند.

اولین دستگاه تهویه مطبوع

تاریخچه تهویه مطبوع در ایران

تاریخچه سرمایش در ایران به مدت زمانی بسیار دور بازمی گردد. معماری مردم کشور ما از ابتدا با به کار گیری هوش و دانش قوی و با تکیه بر استفاده بهینه از جریان باد، نور خورشید و دیگر عوامل اقلیمی بوده است. در بررسی تاریخچه تهویه مطبوع در ایران باید به بادگیرهایی اشاره کرد که در نواحی گرم ساخته شدند. این بادگیر ها که هم اینک آثار آن را در شهرهایی چون یزد می توان مشاهده کرد، از دسته تجهیزاتی بودند که به ایجاد هوایی خنک در داخل واحدها در هوای بسیار گرم منجر می شدند. عملکرد بادگیر ها به این نحو است که جریان هوای ورودی به خود را به عبور از تشت های آبی که درون آن واقع شده است، خنک می کند. این هوای خنک شده  سپس وارد محیط سکونت شده و هوایی مطبوع را در گرم ترین آب و هوا ایجاد می کند.

بادگیرها از نظر شکل ظاهری دارای حالت چند ضلعی منتظم هستند که بر روی حوضی بنا می شوند. در این حالت، می توان حرکت جریان هوا در این چند ضلعی و برخورد آن به آب و سپس بازگشت هوای خنک از این مجرا را شبیه به کانال کولر تصور کرد. نه تنها از بادگیر در ایران به منظور خنک سازی هوای خانه بهره گرفته می شد، بلکه برای خنک نگاه داشتن اتاق هایی که برای نگه داری مواد غذایی بود، هم مورد بهره واقع شده و به خوبی نیاز مردم گرمسیری را برطرف می کرد.

تاریخچه سرمایش و گرمایش در ایران در مناطق سردسیر نیز با بهره گیری از مواد و مصالح خاص برای ساخت بنا صورت گرفته است. به طور کلی اگرچه دستگاه های مدرن امروزی، ریشه در تاریخ چه تهویه مطبوع در کشور ما ندارد، اما به کار گیری دانش بومی و شیوه های مدرن و خلاقانه معماری بسیار ستودنی است.

در این ویدیو می توانید نمونه ای از بادگیرهای شهر یزد و نحوه ایجاد تهویه مطبوع به کمک آن را مشاهده کنید.

انواع سیستم های تهویه مطبوع

نحوه عملکرد سیستم های تهویه مطبوع سبب شده تا انواع مختلفی از آنها وجود داشته باشند و هر یک برای فضایی خاص، مناسب گردد. در بررسی انواع می توان به نحوه کار، سرمایش یا گرمایش، نوین بودن فناوری های ساخت، مکان استفاده و … اشاره کرد و در هر دسته، دستگاه های خاصی را معرفی نمود. در این قسمت شما را با سیستم های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی که کاربردهای زیادی دارند، آشنا می کنیم.

  • انواع سیستم های تهویه مطبوع ساختمان را می توان بر اساس تولید سرما و گرما دسته بندی نمود. برخی از دستگاه ها، تنها قادر به تولید سرما و برخی گرما می باشند. دستگاه هایی هم هستند که به صورت دو فصلی فعالیت می کنند.
  • سیستم های تهویه مطبوع را می توان بر اساس ساختار به 3 دسته مرکزی، مستقل و یا ترکیبی از این دو تقسیم بندی نمود. به عنوان مثال دستگاه چیلر که یکی از محبوب ترین ها در این حوزه است، در تقسیم بندی مرکزی جای می گیرد.
  • نوع انرژی مصرفی می تواند تعیین کننده دسته بندی دیگری برای این ساختار باشد. دستگاه هایی که با استفاده از برق کار می کنند، نظیر سیستم وی آر اف و سیستم هایی که به صورت ترکیبی از برق و گاز هستند، نظیر چیلرهای جذبی از مواردی هستند که در این قسمت باید به آن اشاره کرد.
  • انواع سیستم های تهویه صنعتی، خانگی و نیمه صنعتی از دیگر دسته بندی هایی است که می توان برای این دستگاه ها در نظر گرفت. ظرفیت های این دستگاه ها، عملکرد و میزان مصرف انرژی در آنها از مواردی می باشد که سبب تفکیک شدن آنها از یکدیگر شده است.

بررسی انواع سیستم های تهویه مطبوع

 سیستم های تهویه مطبوع از نظر درجه حرارت

در دسته بندی سیستم های سرمایشی و گرمایشی از نظر درجه حرارت، می توان به سیستم های تک فصلی و دو فصلی اشاره کرد:

سیستم های تک فصلی خود به دو دسته تک  فصلی گرمایشی و تک فصلی سرمایشی تقسیم می شوند. به عبارتی برخی از تجهیزات تهویه مطبوع تنها قادر به تامین سرمایش یا گرمایش هستند و برخی دیگر به صورت گرمایش و سرمایش کار می کنند. در ادامه دستگاه های مخصوص هر دسته بندی را معرفی می کنیم.

سیستم تهویه مطبوع تابستانی شامل دستگاه هایی نظیر کولر آبی و اسپلیت هایی است که فقط سرما تولید می کنند. تجهیزات تهویه مطبوع زمستانی شامل ترکیبی از پکیج یا بویلر به همراه شوفاژ می باشند. انواع بخاری و شومینه را نیز می توان در این دسته بندی قرار دا. این دستگاه ها، قادر به تولید گرما در فصول سرد سال بوده و در باقی اوقات، استفاده ای ندارند.

سیستم دو فصلی تهویه مطبوع که با نام دستگاه های سالانه نیز از آنها یاد می شود، طیف گسترده تری را به خود اختصاص داده اند. ترکیبی از چیلر به همراه فن کویل یا هواساز، دستگاه روف تاپ پکیج و سیستم vrf در این دسته بندی جای دارند و می توانند به صورت سرمایشی و گرمایشی در همه فصول سال مورد استفاده قرار گیرند. این دستگاه ها به نسبت تهیه سیستم های جداگانه برای سرمایش و گرمایش، هزینه پایین تری داشته و فضای  کمتری را اشغال می کنند. در بیش تر مناطق، تهیه سیستم های سالانه سرمایشی و گرمایشی، به دلیل صرفه جویی هایی که دارند و ساختار مدرن تر، بیش تر مورد بهره قرار گرفته و انتخاب منطقی تری می باشند. با این حال در برخی اقلیم های بسیار سرد یا بسیار گرم، تنها نیاز به یکی از سیستم های تهویه مطبوع است و تجهیزات تک فصلی در چنین شرایطی، کاربردی تر است.

سیستم تهویه مطبوع دو فصلی

سیستم های تهویه مطبوع مرکزی و مستقل

دستگاه های تهویه مطبوع را می توان از نظر مستقل یا مرکزی بودن نیز تقسیم بندی نمود. منظور از سیستم های مرکزی، انواعی است که دارای یک دستگاه مشترک مرکزی برای تامین سرما و گرما می باشد که هوا با دمای مطلوب را از طریق واحدهای توزیع، به داخل ساختمان ها می فرستد. در این سیستم ها، همه کاربران واحدها، از یک دستگاه به منظور تامین برودت یا حرارت استفاده می کنند. این در حالی است که در سیستم های مستقل تهویه مطبوع، به ازای هر واحد، نیاز به یک دستگاه تولید کننده برودت یا حرارت وجود دارد. مثال هایی از این سیستم ها در ادامه آورده شده است.

سیستم چیلر، VRF و روف تاپ پکیج، در دسته سیستم های مرکزی تهویه مطبوع جای دارند که با استفاده از یک دستگاه یا یونیت بیرونی که در پشت بام یا موتور خانه نصب می شود، کلیه واحدها از هوای مطبوع بهره می برند. تنها کافی است درون هر واحد یک یا تعدادی فن کویل نصب شود و یا هوا از طریق کانال های هواساز، به واحدها منتقل شود.

نمونه ای از سیستم تهویه مطبوع مرکزی

داکت اسپلیت، اسپلیت و کولر آبی در دسته سیستم های سرمایشی و گرمایشی مستقل هستند و به ازای هر واحد، نیاز به یک یونیت بیرونی وجود دارد. این یونیت ها، غالبا در پشت بام یا تراس واحدها نصب می شوند و در صورتی که تعداد طبقات از حد مشخصی تجاور کند، امکان لوله کشی یا کانال کشی از پشت بام، دشوار خواهد شد. در این شرایط یونیت بیرونی باید در تراس ساختمان نصب شود و الزامات زیبایی بصری ساختمان و عدم ایجاد صدا و هوای آزاردهنده گرم یا سرد برای اطرافیان، باید مد نظر قرار گیرد.

دستگاه هایی نظیر مینی چیلر و مینی وی آر اف، با توجه به نحوه استفاده ای که از آنها می شود، می توانند در دسته سیستم های مستقل یا مرکزی قرار گیرند. ظرفیت این سیستم ها، پایین تر چیلر و وی آر اف است و به همین دلیل برخی کاربران، به عنوان یک دستگاه مستقل تهویه مطبوع از آنها استفاده می کنند.

نمونه ای از دستگاه های تهویه مطبوع مستقل

سیستم های تهویه مطبوع از نظر مصرف انرژی

انرژی مصرفی دستگاه های تهویه مطبوع از مواردی است که باید در طبقه بندی آنها مورد توجه قرار گیرند. دستگاه هایی که به کمک انرژی برق کار می کنند، در کشور ما هزینه بیش تری به نسبت دستگاه های گاز سوز خواهند داشت و باید در زمان خرید به این مساله توجه ویژه ای شود.

چیلرهای تراکمی، سیستم VRF، روف تاپ پکیج، هواساز، کولر گازی و داکت اسپلیت از دسته مواردی هستند که با انرژی برق کار کرده و دارای موتور و کمپرسور می باشند. در این بین چیلرهای آب خنک، در کنار مصرف برق، هزینه آب مصرفی نیز خواهند داشت.

چیلرهای جذبی، کولر آبی و ایرواشر از دستگاه هایی هستند که اگرچه از انرژی برق در سیستم کار خود استفاده می کنند، اما دیگر منابع نظیر گاز شهری و یا آب نیز در ساختار آن ها مورد استفاده قرار می گیرد و هزینه برق مصرفی بالایی ندارند. از سویی این دستگاه ها برای مناطق مرطوب کارآمد نیست و نمی تواند پاسخ گوی نیازهای تهویه مطبوع باشد.

باید اشاره کرد که مصرف انرژی برق نقطه ضعفی برای دستگاه های تهویه مطبوع نیست و این سیستم ها به دلیل استفاده از کمپرسور و نیروی برق، تهویه مطبوع بسیار دلپذیری را در هر شرایط آب و هوایی ایجاد می کنند. گران بودن برق مصرفی این دستگاه ها در کشور ما برای برخی کاربران نگران کننده است و این مساله به لطف فناوری های پیشرفته ای نظیر سیستم اینورتر، بازیافت گرما و … تا حد زیادی کنترل شده است.

می توان از انرژی های طبیعی در راه اندازی و استفاده از دستگاه های تهویه مطبوع بهره گرفت. در این دسته بندی باید به تهویه مطبوع خورشیدی اشاره کرد که دستگاه هایی نظیر چیلر، سیستم وی آر اف و … می توانند به کمک آن گرمایش و سرمایش محیط را تامین سازند.

تهویه مطبوع به کمک انرژی خورشیدی

سیستم های تهویه مطبوع خانگی و صنعتی

دستگاه های تهویه مطبوع را می توان به  دو دسته کلی صنعتی و خانگی تقسیم بندی کرد. شاید در نگاه اول، ساختار این دو نوع از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی با یکدیگر بسیار متفاوت به نظر برسد، اما در واقعیت چنین نیست و این سیستم ها تنها در فاکتورهایی نظیر ظرفیت و یا بخش های خاصی از جزئیات با یکدیگر متفاوت می باشند. به عنوان مثال دستگاه هواساز خانگی و صنعتی در ظرفیت هوادهی، اندازه و نوع فیلترهای به کار برده شده با یکدیگر تفاوت دارند. در منازل نیاز به استفاده از فیلترهای حرفه ای نیست، این در حالی است که در برخی کاربری های صنعتی یا بیمارستانی باید از قوی ترین فیلترها با قابلیت جذب در حدود 100 درصد آلاینده ها استفاده کرد. به عنوان مثالی دیگر می توان به چیلر ضد انفجار اشاره کرد. این دستگاه ها که در اماکن صنعتی، کارخانه ها، آزمایشگاه ها و … استفاده می شوند، دارای کمپرسور، بدنه و اجزایی هستند که بسیار مقاوم تر از انواع معمولی است و در برابر ضربه های سنگین و انفجار آسیب پذیر نخواهد بود.

تجهیزات تهویه مطبوع

سیستم های سرمایشی و گرمایشی برای کار کردن به دستگاه هایی نیاز دارند که به کمک آنها این فرآیند را به انجام برسانند. بررسی اجزای سیستم تهویه مطبوع و شیوه کارکرد هر یک سبب می شود تا با دید وسیع تری نسبت به انتخاب یک گزینه مناسب برای خود گام بردارید.

تجهیزات و سیستم های تهویه مطبوع

انواع تهویه مطبوع مورد استفاده در ساختمان ها و مکانیزم آنها عبارتند از:

چیلر

یکی از کاربردی ترین دستگاه ها، چیلرها هستند که بر اساس شیوه کار به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم می شوند. چیلر ها در ایجاد سرمایش مطبوع در انواع محیط ها استفاده می شوند و با بهره گیری از آب و قوانین ترمودینامیکی، برودت تولید می کنند. این سرما، توسط دستگاه های دیگری نظیر فن کویل و یا هواساز در داخل واحد ها قابل استفاده می باشد.

دستگاه چیلر

چیلر جذبی

یکی از انواع چیلر را باید نوع جذبی آن دانست که با استفاده از نیروی برق و گاز کار می کند. طرز کار چیلر جذبی را باید با بررسی اجزای آن به انجام رساند. این دستگاه از 4 بخش اواپراتور، ابزوربر، کندانسوز و ژنراتور تشکیل شده است که در همکاری با هم، به ایجاد برودت کمک می کنند. مبرد استفاده شده در این چیلر غالبا آب مقطر و منبع ایجاد گرما، سوخت هایی نظیر گاز می باشد.

چیلر تراکمی

طرز کار چیلر تراکمی به عنوان یکی از مهم ترین دستگاه های برودتی، مشابه با نوع جذبی است و تفاوت آن در استفاده از برق به منظور ایجاد برودت است. در بررسی اجزای چیلر تراکمی باید به وجود کمپرسور به جای ژنراتور اشاره کرد که باعث بالا رفتن هزینه های مصرف کننده در مکان هایی که هزینه برق بالاست، خواهد شد. البته این دسته از چیلرها مزیت هایی هم دارند که آنها را برای استفاده در مکان های خاصی ایده آل ساخته است. چیلر تراکمی آب خنک و چیلر تراکمی هواخنک از دسته بندی های این سیستم تهویه مطبوع هستند که در نحوه خنک کردن کندانسور با هم تفاوت دارند. چیلر های هوایی به کمک جریان هوا و فن های خنک کننده، کاهش دما پیدا می کنند. چیلرهای آبی به کمک برج های خنک کننده، کاهش دمای کندانسور را خواهند داشت که نیاز به فضایی برای نصب برج خنک کننده و هزینه های نگه داری آن را متفاوت ساخته است.

در این ویدیو می توانید نحوه کار دستگاه چیلر تراکمی آب خنک را به شکلی ساده مشاهده کنید.

فن کویل

انواع سیستم های فن کویل یکی از دیگر اجزای تهویه مطبوع می باشد که به عنوان مجرای انتهایی، در واحد ها نصب می شود. این دستگاه ها در انواع مدل های فن کویل سقفی، دیواری، زمینی، کانالی، کاستی و … در بازار موجود می باشند که با توجه به نیاز هر مکان بهترین گزینه برای آن انتخاب خواهد شد. فن کویل ها می توانند گرمایش و سرمایش را در انواع مکان ها به کمک منبع تولید برودت یا حرارت تامین سازند و از لوله های آب و فن های دمنده تشکیل شده اند.

فن کویل سرمایشی و گرمایشی

در این قسمت می توانید برخی از فن کویل های عرضه شده توسط گروه صنعت تاپ تهویه را مشاهده کنید. این شرکت با عرضه بهترین قیمت فروش فن کویل، توانسته رضایت کاربران خود را به دست آورد.

هواساز

دستگاه هواساز از بخش های نوین تهویه مطبوع است که می تواند با به کار گیری فیلترهای خاص، رطوبت در هوا را کنترل کرده و حتی به ایجاد هوایی پاک برای اتاق های خاصی چون بیمارستان ها و … که به هوای کاملا پاکیزه نیاز دارند، کمک کند. هوارسان که نام دیگر این دستگاه است، بخش خارجی به منظور توزیع هوا به محیط است و در کنار دستگاه های مولد گرما یا سرما نظیر چیلر کار می کند. هواساز صنعتی، خانگی و هایژنیک از انواع این دستگاه ها هستند که با فیلتر کردن هوا می توانند عملیاتی نظیر رطوبت زنی، رطوبت زدایی، تغییر فشار، بالا بردن کیفیت هوا را در کنار سرمایش و گرمایش به انجام برسانند.

سیستم VRF

وی آر اف یکی از سیستم هایی است که مدت زمان زیادی از ظهور آن نمی گذرد، اما مزیت هایی که دارد، سبب شده تا به یکی از کارا ترین ها در حوزه تهویه مطبوع بدل شود. طرز کار سیستم VRF به نحوی است که به کمک یونیت های داخلی و خارجی کار می کند. در این سیستم صرفه جویی در مصرف انرژی به دلیل امکان کنترل دمای هر واحدها اتفاق خواهد افتاد و این از مزیت های وی آر اف به شمار می رود.

سیستم وی آر اف در تهویه مطبوع

در این بخش می توانید تعدادی از سیستم های وی آر اف با کیفیت را مشاهده کنید.

در این ویدیو نمونه ای از اجرای سیستم وی آر اف در یک هتل را مشاهده کنید.

روف تاپ پکیج

دستگاه روف تاپ پکیج که به آن پکیج پشت بامی گفته می شود، یکی دیگر از اجزای تهویه مطبوع است که به صورت ترکیبی از چیلر و هواساز می باشد. این سیستم سرمایشی و گرمایشی غالبا در پروژه های بزرگ و یکپارچه نظیر سالن ها، سوله ها، انبارها و … استفاده می شود، زیرا امکان تغییر دما در بخش های مختلف واحد ها وجود ندارد. دستگاه روفتاپ در پشت بام نصب می شود و به کمک هواسازی که دارد می تواند در کنار سرمایش و گرمایش، کنترل رطوبت و فیلتراسیون هوا را به خوبی به انجام برساند.

دستگاه روفتاپ پکیج

روف تاپ پکیج های عرضه شده توسط تاپ تهویه در این قسمت قابل مشاهده می باشند. بهترین روفتاپ پکیج ها از برندهای معتبری چون مدیا و کریر در این سایت با قیمت مناسب به فروش می رسند.

داکت اسپیلت

در بررسی تجهیزات تهویه مطبوع باید به داکت اسپیلت هم اشاره کرد. این دستگاه ها از سیستم های سرمایشی و گرمایشی هستند که به صورت ترکیبی از دو یونیت داخلی و خارجی کار می کنند. این سیستم تهویه کانالی بوده و نصب آن می تواند جایگزین چند اسپیلت و کولر گازی باشد و از این نظر برای مصرف کننده به صرفه خواهد بود.

اجزای سیستم تهویه مطبوع ویژگی ها
چیلر منبع تامین برودت، دارای انواع مختلف جذبی و تراکمی، مناسب برای کوچک ترین واحد ها تا بزرگ ترین بناها، قابل استفاده به همراه فن کویل یا هواساز
فن کویل انتهای سیستم تهویه مطبوع در داخل واحدها، دارای انواع مختلف دیواری، سقفی کاستی، سقفی کانالی، سقفی توکار و زمینی، مناسب برای انواع فضاهای کوچک و بزرگ
هواساز دستگاهی به منظور سرمایش و گرمایش به همراه کنترل رطوبت، فشار و نیز فیلتراسیون هوا
سیستم VRF ترکیبی از دو یونیت داخلی و خارجی، کارکرد با برق، امکان استفاده در انواع مکان ها و به ویژه مناسب برای اماکن بزرگ
روفتاپ پکیج نوعی سیستم تهویه به صورت ترکیبی از چیلر و هواساز، سرمایش و گرمایش به صورت یکپارچه و بدون امکان کنترل دما در هر واحد، مناسب برای فضاهای بزرگ و یکسره نظیر سوله و انبار
داکت اسپیلت دارای دو یونیت بیرونی و داخلی، جایگزین مناسب برای چند کولر گازی و اسپیلت

وظایف سیستم تهویه مطبوع

وظیفه سیستم تهویه مطبوع چیست؟ پاسخ به این پرسش، همان طور که در ابتدای مطلب هم به آن اشاره شد، شاید از دید برخی تنها ایجاد سرما و یا گرما در محیط باشد. اما پیشرفت هایی که تکنولوژی در سالیان اخیر داشته است، سبب شده تا سیستم های سرمایشی و گرمایشی بسیار بیش تر از این فاکتورها ظاهر شوند و بتوانند امکانات بهتری در اختیار کاربران قرار دهند. به طور کلی می توان مجموعه وظایف سیستم تهویه مطبوع را موارد زیر دانست.

سیستم های سرمایشی و گرمایشی به منظور تنظیم دمای محیط

اولین و مهم ترین وظیفه ای که این دستگاه ها به عهده دارند، تنظیم دمای محیط است. سرمایش و گرمایش در انواع محیط های کوچک و بزرگ از اولین انتظاراتی است که می توان از این دستگاه ها داشت.

تنظیم دما در تهویه مطبوع

کنترل رطوبت

کنترل رطوبت در تهویه مطبوع از دیگر بخش هایی است که باید به آن اشاره کرد. رطوبت گیری و رطوبت زنی به کمک دستگاه های مخصوص در این سیستم به انجام می رسد. با توجه به اینکه بالا یا پایین بودن رطوبت می تواند آزاردهنده و در برخی موارد مخرب باشد، لزوم بهره مندی دستگاه ها از قابلیت کنترل رطوبت برجسته می شود.

تصفیه هوا

تصفیه هوا و فیلتر کردن آن از وظایف مهم دستگاه های تهویه است. این فیلتراسیون می تواند شرایطی را ایجاد کند که ذرات گرد و غبار و گازها، از هوای محیط حذف شوند و پاکیزگی را در آن ایجاد کند. با توجه به گسترش حضور ذرات آلاینده به ویژه در شهرهای بزرگ، اهمیت تصفیه هوا بیش از گذشته مطرح می شود.

تهویه اتاق ایزوله

تهویه هوای بیمارستانی و دیگر محیط هایی که باید عاری از هر میکروبی باشد، وظیفه ای است که یک تهویه مطبوع کامل به خوبی از پس آن برمی آید. تهویه اتاق تمیز به معنای ایجاد شرایطی است که عوامل بیماری زا و مولد عفونت، امکان انتشار نداشته باشند و به این شیوه از سلامتی بیماران و کادر درمان اطمینان حاصل خواهد شد. باید اشاره کرد که نیاز به هوای تمیز و عاری از عوامل بیماری زا، تنها به محیط های درمانی محدود نمی شود و فضاهای دیگری که با مواد غذایی سروکار دارند و هر مکانی که باید عاری از میکروارگانیسم ها باشد، به تهویه اتاق ایزوله نیاز پیدا خواهد کرد.

تهویه اتاق بهداشتی

کنترل سرعت وزش هوا

وظایف اصلی سیستم های تهویه مطبوع، به موارد نام برده ختم نمی شود و می توان سرعت وزش هوا را نیز به این موارد اضافه کرد. یک سیستم کامل می تواند کنترل سرعت وزش هوا را نیز در اختیار مصرف کننده خود بگذارد و به این شیوه ایجاد شرایط مطلوب را کامل تر کند. اصلی ترین وظایف سیستم های تهویه مطبوع در این فایل در اختیار شما علاقه مندان قرار گرفته است. هم چنین در جدول زیر می توانید، به اصلی ترین اقداماتی که این دستگاه ها انجام می دهند، نگاهی بیندازید.

وظیفه دستگاه های تهویه مطبوع جزئیات
تنظیم دما اصلی ترین وظیفه این دستگاه ها، تنظیم دما (سرمایش و یا گرمایش) است.
تنظیم رطوبت سیستم های سرمایشی و گرمایشی نوین قادرند میزان رطوبت در یک فضا را کنترل کرده و مانع از بروز مشکل ناشی از کمبود و یا ازدیاد رطوبت شوند.
تصفیه هوا

از بین بردن گرد و غبار و آلودگی های محیطی از مهم ترین وظایف تهویه مطبوع به شمار می رود.

کنترل شرایط در اتاق های بهداشتی فیلتر کردن هوا به منظور از بین بردن عوامل مولد بیماری از وظایف تهویه مطبوع است که در محیط های بهداشتی به کار می آید.
کنترل سرعت وزش

اینکه هوا با چه شدتی در جریان باشد، از وظایفی است که تهویه مطبوع به عهده دارد.

کاربرد دستگاه های تهویه مطبوع

کاربرد انواع سیستم های تهویه مطبوع را باید در مکان های کوچک و بزرگ، خانگی، اداری، صنعتی، بهداشتی و … جست و جو کرد. نیازهایی که به واسطه این سیستم ها برطرف می شود، به قدری کاربردی است که سبب شده تا استفاده از آنها، روز به روز افزایش پیدا کند. اما اصلی ترین کاربردهای دستگاه تهویه مطبوع در کجاست؟

  • کلیه اماکن مسکونی شامل خانه های تک واحدی، چند واحدی، مجتمع های مسکونی، بلند مرتبه ها، برج ها و …
  • تهویه مطبوع در سازمان ها و نهادهای اداری که به شکل تک واحد، چند واحد، مجتمع و یا برج فعالیت می کنند.
  • اماکن تجاری، پاساژها، مراکز خرید، هتل ها و … که به شکل سالن های بزرگ و یا مجتمع و برج فعالیت می کنند.
  • تهویه مطبوع بهداشتی در بیمارستان ها، درمانگاه ها و کلیه اماکنی که به هوای پاکیزه نیاز دارند.
  • کلیه سالن ها و سوله ها، نظیر سالن های ورزشی، انبارهای نگه داری محصولات و …
  • فضاهای تجمع نظیر سینما، نمایشگاه ها، مساجد و …
  • اماکن سرپوشیده ای چون پارکینگ، استخر، لابی، راهروها و …

انواع تهویه مطبوع مورد استفاده در ساختمان ها و مکانیزم آنها، با توجه به نوع ساختمان و نیازهایی که مکان مورد نظر دارد، تعیین می شود. کافی است هدف از تهویه مطبوع را دانسته و با در نظر گرفتن آن، بهترین دستگاه های تهویه را انتخاب نمایید. در ادامه به کاربرد تهویه مطبوع در اماکن خاص اشاره شده است.

تهویه مطبوع در بیمارستان

طراحی سیستم تهویه مطبوع بیمارستان به دلیل حساسیتی که این مکان دارد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشند. سیستم سرمایش و گرمایش بیمارستان ها، نه تنها باید بتواند به بهترین شکل از پس تنظیم دما و رطوبت برآید، بلکه باید مجهز به فیلترهایی باشد که بتواند همه انواع آلودگی را از این محیط دور کند. تهویه اتاق عمل با توجه به اینکه حساس ترین فرآیندهای پزشکی در این اتاق ها انجام می شود، از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل تهویه مطبوع در بیمارستان به گونه ای مجزا و متفاوت از دیگر مکان هاست.

حرفه ای ترین فیلترها که می توانند کلیه عوامل مولد بیماری را از بین ببرند، در این سیستم های تهویه مطبوع به کار برده می شوند تا سلامت بیماران و کارکنان این محیط حفظ شود. هم چنین باید دما، رطوبت، بو، انواع آلاینده ها و دیگر مواردی که در تهویه مطبوع اهمیت دارد، کنترل شده و امکان تعمیر و تعویض قطعات و فیلترهای دستگاه ها به سادگی وجود داشته باشد. در مطلب سیستم تهویه مطبوع بیمارستان به طور جامع به بررسی این موضوع پرداخته ایم.

بررسی تهویه مطبوع بیمارستان

تهویه مطبوع در اتاق عمل

تهویه اتاق عمل در بیمارستان ها به دلیل حساس بودن این محیط، از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع اتاق عمل محیطی است که کوچک ترین آلودگی در آن می تواند مشکلات جدی را به وجود آورد و باید از هر نظر فیلتراسیون هوا در آن صورت گیرد. سیستم تهویه اتاق عمل بیمارستان، از هر دستگاهی که باشد، باید در کنار تامین دمای مناسب، کنترل رطوبت و تنظیم گردش هوا، قوی ترین فیلترها را بر روی هوای وارد شده به محیط اعمال کند. غالبا از فیلتر هپا برای تهویه مطبوع در اتاق عمل بهره گرفته می شود و این فیلتر، کلیه عوامل بیماری زا، گرد و غبار و فاکتورهای اضافی هوا را از آن خارج کرده و هوایی سالم را به محیط ارائه می کند.

بررسی تهویه مطبوع در اتاق عمل

تهویه مطبوع در استخر

تهویه فضای استخر به دلیل سربسته بودن اغلب آنها و نیز تجمع رطوبت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. رطوبتی که در این فضا تولید می شود باید به کمک تجهیزات تهویه مطبوع کنترل شود و هم چنین لازم است تا هوای تازه وارد این محیط شده تا کسانی که در حال فعالیت در استخر هستند، با مشکل تنفسی مواجه نشوند. شرایط دمایی در استخر در فصول مختلف سال باید به درستی تنظیم شود و هم چنین استخرهایی که افراد با میانگین سنی بالاتر از آن استفاده می کنند، دارای استانداردهای مخصوص به خود می باشند. استاندارد تهویه استخر در انواع این فضاها متفاوت است و باید اشاره کرد که استخرهای درمانی، ورزشی، واترپلو، مسابقه ای و دیگر مدل ها، شرایط متفاوتی را از نظر تهویه مطبوع تجربه می کنند. برای کسب اطلاعات بیش تر در مورد تهویه مطبوع استخر می توانید به مطلبی که در این مورد تهیه شده اس، مراجعه کنید.

مروری بر تهویه مطبوع استخرها

تهویه مطبوع در هواپیما

ایرکاندیشن هواپیما، یکی از به روز ترین انواع آن است و تهویه مناسبی در این وسیله همگانی به کار برده می شود. اگرچه ذهنیت برخی افراد بر این است که سیستم تهویه مطبوع در هواپیما مناسب نیست و احتمال انتشار انواع ویروس ها در این محیط بسته وجود دارد. اما واقعیت چیز دیگری است.

در هواپیماها و به ویژه انواع مدرن آنها، قوی ترین فیلترها برای از بین بردن عوامل بیماری زا تا 99 درصد وجود دارد. به این معنا که محیط داخل این وسیله به خوبی محیط های درمانی مورد فیلتر قرار می گیرد و هوایی پاک و بدون هیچ نوع عامل بیماری زا، تحریک کننده و ناخوشایند، دائما در حال گردش است. فیلترهای هپا که از نوین ترین و حرفه ای ترین انواع فیلترها هستند، در تهویه مطبوع هواپیما مورد استفاده قرار می گیرند و این مساله نگرانی ها در مورد انتشار بیماری ها در این وسیله را از بین می برد.

تهویه مطبوع در هواپیما چگونه است؟

تهویه مطبوع در کشتی

سیستم تهویه مطبوع کشتی، یکی دیگر از مواردی است که به آن پرداخته ایم. کشتی های باربری و آن دسته که وظیفه حمل و نقل مواد غذایی فاسد شونده را دارند، به کمک سیستم تهویه مطبوع و تجهیزات آن، کار می کنند. برای هر بار کشتی، دمای مشخصی لازم است که باید با تنظیم دستگاه های تهویه، آن را محقق نمود. باید در نظر داشت که تهویه مطبوع کشتی نه تنها برای بار و مواد غذایی، بلکه برای تامین آسایش افراد حاضر در این فضا نیز استفاده می شوند و باید ضمن تامین دمای مناسب، رطوبت آن را نیز کنترل کرده و در صورت لزوم فیلترکردن را به کامل ترین شکل به انجام برسانند.

نگاهی به تهویه مطبوع در کشتی

تهویه مطبوع سالن ورزشی

سالن های ورزشی به دلیل حضور تعداد زیادی افراد و تحرک آنها، به سیستم تهویه مطبوعی نیاز دارد که بتواند میزان رطوبت را در هوا کنترل کرده و دما را متناسب با تعداد استفاده کنندگان از فضا و شرایط اقلیمی تنظیم نماید. فلیتر کردن هوا از آلودگی ها به دلیل تنفس عمیق ورزشکاران از اهمیت زیادی برخوردار بوده و لازم است از دستگاه های تامین کننده هوای تازه در این اماکن بهره گرفته شود. در مطلب تهویه مطبوع سالن ورزشی می توانید اطلاعات کاملی در این زمینه کسب کنید.

تهویه مطبوع سوله

تهویه مطبوع سوله ای یکی دیگر از کارکرد های این دانش است که می تواند نیازهای دمایی را در این محیط ها تامین سازد. اهمیت تهویه مطبوع در سوله ها از آن نظر است که در برخی از آنها مواد شیمیایی و بخارات سمی تولید می شود و لازم است تا در اولین فرصت نسبت به گردش هوا در محیط و پاکسازی آن اقدام شود. از سویی اگر در سوله ها تولید محصول نیز صورت گیرد، قطعا نیاز به سطح بالایی از تهویه مطبوع در آن به وجود خواهد آمد. با توجه به اینکه ساختار سوله ها به شکلی یکپارچه است، می توان از انواع دستگاه های روفتاپ پکیج یا هواساز برای تهویه این مراکز استفاده کرد. با این حال بررسی محیط سوله برای ایجاد تهویه مطبوع در آن و انتخاب بهترین گزینه، باید در اولویت قرار گیرد. برای کسب اطلاعات بیش تر در این حوزه به مطلب تهویه مطبوع سوله مراجعه کنید.

تهویه مطبوع در سوله های صنعتی

سیستم تهویه مطبوع کارخانه

سیستم سرمایش و گرمایش کارخانه با توجه به اهمیت حفظ سلامت کارکنان و تولیداتی که انجام می شود، در این بخش مطرح شده است. کارخانه ها به دلیل استفاده از دستگاه های صنعتی در معرض تولید حرارت بالا و در برخی موارد مواد مضر و حتی سمی هستند. چنانچه سیستم تهویه مطبوع کارخانه ها از کیفیت مناسبی بهره نبرد، مشکلات جدی برای پرسنل، دستگاه ها و تولیدات ایجاد خواهد شد. برای همین منظور از دستگاه های حرفه ای برای کنترل دما، رطوبت و در صورت لزوم فیلتر کردن حرفه ای هوای ورودی به محیط استفاده می شود. باید اشاره کرد که استفاده از روش های سنتی نظیر فن های بزرگ در کارخانه ها، در حال حاضر و با گسترش دستگاه های تهویه مطبوع در حال منسوخ شدن می باشد. در مقابل از دستگاه های حرفه ای این حوزه برای تهویه ای هر چه مطبوع تر در انواع کارخانه ها، کارگاه ها و محیط های صنعتی بهره گرفته می شود. اطلاعات بیش تر در این مورد را می توانید در مطلب سیستم تهویه مطبوع در کارخانه مطالعه کنید که به معرفی دستگاه های مخصوص این محیط های صنعتی و خرید مناسب ترین آنها پرداخته است.

تهویه مطبوع در کارخانه

تهویه مطبوع در صنعت نساجی

صنعت نساجی به دلیل استفاده از الیاف و دستگاه های مخصوص، به تهویه مطبوع مخصوص به خود نیاز دارد. مهم ترین اصل در این زمینه، کنترل میزان رطوبت است، به نحوی که از وارد شدن آسیب به بافت الیاف جلوگیری شده و ضخامت و استحکام آنها حفظ شود. تهویه مطبوع در نساجی توسط دستگاه  های مختلفی صورت می گیرد که یکی از اصلی ترین آنها هواساز می باشد. هم چنین دستگاه های دیگری هم در این حوزه موثر خواهند بود که در مطلب تهویه مطبوع در صنعت نساجی می توانید با آنها آشنا شوید.

سیستم تهویه مطبوع مساجد

مساجد و حسینه ها از اماکنی هستند که نیاز به تهویه مطبوع به منظور تامین هوای تازه و تنظیم دما و رطوبت خواهند داشت. تجمع افراد زیاد در زمان های خاص در مساجد، نیاز به بهره مندی از سیستم تهویه مطبوع مناسب را آشکار می سازد و لازم است تا با استفاده از دستگاه های تصفیه کننده هوا و کنترل کننده رطوبت، شرایط محیط داخلی را در وضعیت مطلوبی حفظ کرد. در غیر این صورت تجمع افراد زیاد و اختلاط بوهای مختلف، امکان تنفس و حضور در چنین مکان هایی را با مشکل مواجه می سازد. برای کسب اطلاعات دقیق در این زمینه می توانید به مطلب سیستم تهویه مطبوع مساجد مراجعه کنید.

سیستم تهویه مطبوع گلخانه

گلخانه ها مکانی برای رشد انواع گیاهان با نیازهای برودتی متفاوت می باشد و باید به صورت 4 فصل شرایط ایده آل، متناسب با نوع گیاه، در آنها ایجاد شود. با توجه به حساس بودن گیاهان به شرایط دمایی و رطوبت موجود در محیط رشد، لازم است تا از دستگاه هایی بهره گرفته شود که بتوانند به طور دقیق کلیه فاکتورهای لازم نظیر دما، سرعت گردش هوا، رطوبت و … را کنترل کرده و شرایط مناسبی برای رشد گیاهان فراهم آورند. شرایط آب و هوایی منطقه ای که گلخانه در آن واقع شده است و نوع گیاهان، تاثیر شایانی در انتخاب مناسب ترین سیستم تهویه مطبوع گلخانه خواهد داشت. به همین دلیل نمی توان به طور کلی، دستگاه های خاصی را برای این منظور معرفی کرد. توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات دقیق تر در این  حوزه به مطلب سیستم تهویه مطبوع گلخانه مراجعه کنید.

سیستم سرمایش و گرمایش هتل

تهویه مطبوع در هتل ها به عنوان بخشی از صنعت گردشگری، از اهمیت بالایی برخوردار است. الزامات خاصی در تهویه مطبوع این بخش ها وجود دارد که در صورت رعایت نشدن، از میزان رضایت کاربران این محیط خواهد کاست. از سویی توجه به بخش های مختلفی که در هتل وجود دارد و نیازهای تهویه ای که هر بخش می طلبد، باید در دستور کار طراحان تهویه مطبوع این مکان ها قرار گیرد. اطلاعات بیش تر در این حوزه را می توانید با مطالعه مطلب سیستم سرمایش و گرمایش هتل بررسی کنید.

تهویه مطبوع در ساختمان های بلند

ساختمان های بلند مرتبه دارای ساختار متفاوتی به نسبت انواع کوتاه تر هستند و این مساله سبب شده تا طراحی سیستم های تهویه مطبوع این بناها، الزامات خاصی داشته باشد. در این ساختمان ها با افزایش ارتفاع، میزان دما و فشار هوا تغییر خواهد کرد و اگر از استانداردهای خاص طراحی در سیستم های سرمایش و گرمایش آنها استفاده نشود، باید شاهد مشکلات جدی نظیر کوبیده شدن درب ها و پنجره های ساختمان و آسانسور، صدای بلند و آزاردهنده باد و … باشیم. با توجه به اینکه این  مساله باید به صورت تخصصی بررسی شود و توضیح آن در این مطلب نمی گنجد، در مطلب جداگانه ای تحت عنوان تهویه مطبوع در ساختمان های بلند، به آن پرداخته شده است.

سیستم تهویه مطبوع پاساژ

پاساژها و مراکز خرید به دلیل تجمع افراد زیادی که در ساعات خاص در آنها حضور پیدا می کنند، باید دارای سیستم سرمایش و گرمایش مناسب با قابلیت فیلتر کردن هوا باشند. در اغلب پاساژها شاهد کاربری هایی نظیر رستوران، کافی شاپ و آشپزخانه هستیم که نیاز به سیستم تهویه مطبوع مخصوص دارند تا از انتشار بوهای ناخوشایند در محیط جلوگیری کند. با بهره گیری از سیستم سرمایش و گرمایش مناسب در این اماکن، می توان شرایطی را ایجاد کرد که حضور افراد در این مکان ها مطلوب بوده و احساس نارضایتی در استفاده کنندگان از فضا ایجاد نشود. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این مورد و شناخت بهترین دستگاه ها برای مراکز خرید، می توانید به مطلب سیستم تهویه مطبوع پاساژ مراجعه کنید.

تهویه و کولینک اتاق سرور

اتاق سرور یا دیتا سنترها، مراکز بسیار حساسی هستند که حجم بسیار بالایی از داده ها در آن نگه داری می شود و برای سازمان ها و شرکت ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند. دستگاه هایی که در این مراکز وجود دارند، تولید گرمای زیادی کرده و لازم است تا به نحوی این حرارت اضافی دفع شود. از سویی کنترل میزان رطوبت و آلاینده ها در این مکان ها از حساسیت بالایی برخوردار است و این نیازها به کمک یک سیستم تهویه مطبوع کامل برطرف خواهد شد. بررسی جزئیات نیازهای چنین کاربری هایی و انتخاب مناسب ترین دستگاه ها را می توانید در مطلب تهویه و کولینگ اتاق سرور مطالعه کنید.

تهویه مطبوع مدارس

محیط های آموزشی و مدارس، مکان هایی هستند که در ساعات مشخص، تعداد زیادی از افراد را درون خود جای می دهند و لازم است تا ضمن تامین دمای آسایش آنها در فصول مختلف، شاخص های دیگری نظیر رطوبت، آلودگی و گردش هوا را تنظیم کرده و کنترل نمود. تاثیری که تهویه مطبوع در این مکان ها دارد، سبب افزایش تمرکز و یادگیری شده و تا حد زیادی از انتشار بیماری های مسری ناشی از حضور باکتری و ویروس ها پیش گیری می کند. دستگاه های مختلفی هستند که برای سرمایش و گرمایش مدارس و محیط های آموزشی به کار برده می شوند. اما بهترین آنها را در مطلب تهویه مناسب در فضای داخل مراکز آموزشی به شما معرفی کرده ایم.

انتخاب سیستم تهویه مطبوع

شاخص های انتخاب سیستم تهویه مطبوع در هر مکان و شرایط کاربر، متفاوت است. معیارهای انتخاب دستگاه های سرمایش و گرمایش، با توجه به نیاز، بودجه، شرایط آب و هوایی و … انتخاب می شوند و در این مسیر نظر کارشناسان خبره بسیار حائز اهمیت است. باید اشاره کرد که در صورت انتخاب با کیفیت ترین سیستم تهویه مطبوع که با شرایط ساختمان شما سازگار نباشد، نمی توانید انتظار نتیجه مطلوب داشته باشید. حتی گاهی با کاربرانی مواجهیم که علیرغم استفاده از دستگاه های با کیفیت در حوزه تهویه و انجام به موقع سرویس ها، از کیفیت هوای محیط خود رضایت ندارند. اینجاست که باید به اهمیت انتخاب سیستم تهویه مطبوع بر اساس استانداردهای مشخص اشاره کرد.

انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب

شاخص های انتخاب سیستم تهویه مطبوع

انتخاب سیستم تهویه مطبوع بهینه ساختمان باید با در نظر گرفتن فاکتورهایی انجام شود که با رعایت آنها با صرف کمترین انرژی و هزینه، بالاترین راندمان را از دستگاه های خود دریافت کنید. شاید بتوان در یک دسته بندی کلی، ساختار ساختمان، شرایط آب و هوایی و نیاز و خواسته کاربر را از مهم ترین فاکتورهای انتخاب بهترین سیستم تهویه مطبوع دانست. به این موارد، جزئیات بیش تر و تخصصی تری اضافه خواهد شد که با بررسی همه آنها، گزینه ای ایده آل برای مصرف کننده انتخاب خواهد شد. در ادامه به صورت خلاصه اشاره ای به برخی شاخص های مهم در انتخاب سیستم بهینه شده است.

شاخص های انتخاب بهترین سیستم تهویه مطبوع

در نظر گرفتن فضا از نظر ابعاد، یکپارچه بودن، تعداد طبقات، پیکربندی ساختمان و … از اصلی ترین فاکتورهای انتخاب دستگاه مناسب است. همان طور که اشاره شد، برای فضاهای یکپارچه از دستگاه هایی چون روفتاپ پکیج استفاده می شود که هوا با دمایی یکسان را در یک فضا به گردش درمی آورند. این در حالی است که در ساختمان هایی که تعداد واحد بیش تر دارند، با توجه به شرایط می توان از انواع چیلرها بهره برد.

شرایط آب و هوایی تعیین کننده این است که کدام دستگاه می تواند بازدهی بیش تری داشته باشد. به عنوان مثال استفاده از چیلرهای آبی در اماکنی که رطوبت زیادی دارند، گزینه مناسبی نمی باشد.

هزینه انرژی در انتخاب دستگاه تاثیر گذار است و در مکان هایی که هزینه مصرف آب زیاد باشد و یا دسترسی به منابع آبی محدود می باشد، بهتر است از چیلرهای آب خنک استفاده نشود. هم چنین دستگاه هایی که به طور کامل با برق کار می کنند، نظیر وی آر اف، برای مکان هایی که قیمت برق بالاست، ایده آل نخواهند بود.

خواسته و تمایلات مصرف کننده و نیز میزان هزینه ای که برای این منظور کنار گذاشته است، می تواند در انتخاب تاثیرگذار باشد. در این بین نظر کارشناسی هم باید لحاظ شود تا ایده آل ترین گزینه برای بهره گیری از حداکثر راندمان و نیز کمترین مصرف انرژی برگزیده شود.

انواع سیستم های خنک کننده خانگی

انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان با توجه به شرایط معماری بنا و اقلیم منطقه انتخاب می شود. خوشبختانه تنوع دستگاه های تهویه مطبوع بسیار گسترده است و هر ساختمان مسکونی می تواند از مناسب ترین دستگاه مخصوص بنای خود استفاده کند. هم چنین در انتخاب مناسب ترین گزینه، خواسته های کاربران و سطح انتظار آنها از تهویه مطبوع در نظر گرفته می شود. انواع سیستم های خنک کننده خانگی را می توان در گروه های زیر دسته بندی کرد.

سیستم تهویه مطبوع خانگی چیست؟

سیستم چیلر – فن کویل

یکی از متداول ترین انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان را باید ترکیب چیلر و فن کویل دانست. این دستگاه ها در کنار هم می توانند سرمایش مطبوعی را در ساختمان های مسکونی و دیگر کاربری ها ایجاد کرده و تنوع بسیار گسترده ای دارند. به نحوی که هر ساختمان با هر تعداد طبقه و متراژ و نیز هر شرایط آب و هوایی، می تواند از یکی از این دستگاه ها استفاده کرده و از تهویه ای مطبوع بهره ببرد. بخش چیلر در این سیستم سرمایش خانگی، می تواند از نوع جذبی یا تراکمی باشد. اما غالبا چیلرهای جذبی برای منازل مسکونی گزینه ای مناسب نبوده و از انواع تراکمی برای این منظور بهره گرفته می شود. چیلر تراکمی خود دارای دو بخش چیلر هواخنک و آب خنک است که در ساختار و نحوه خنک شدن بخش کندانسور با یکدیگر متفاوتند. منازل مسکونی که در مناطق مرطوب واقع شده اند، بهتر است از انواع چیلرهای آبی استفاده نکنند. زیرا ساختار این دستگاه با رطوبت بالا سازگاری نداشته و راندمان آن دچار افت می شود.

فن کویل ها با قابلیت اتصال به دستگاه چیلر، می توانند سرمایش مطبوع را وارد واحدها کنند. این دستگاه ها هم انواع مختلفی دارند که در همین مطلب به آن پرداخته شد. در ساختمان های مسکونی که ارتفاع سقف امکان نصب سقف کاذب را می دهد، می توان از انواع فن کویل سقفی توکار استفاده کرد و به این شیوه بدون ایجاد نمای بیرونی، از امکانات آن بهره برد. از سویی اشکال مدرن فن کویل زمینی و دیواری برای بسیاری از خانه های نوین مناسب بوده و به زیبایی آن می افزاید. انواع سیستم های سرمایشی چیلر- فن کویل با ظرفیت های مختلف و قیمت های متفاوت می تواند به عنوان یکی از اصلی ترین گزینه های تهویه مطبوع خانگی مورد استفاده قرار گیرد.

تهویه مطبوع خانگی با چیلر- فن کویل

دستگاه مینی چیلر

یکی دیگر از انواع سیستم های خنک کننده خانگی را باید مینی چیلرها دانست. این دستگاه ها در ظرفیت های پایین تر به نسبت چیلر ساخته می شوند و برای خانه های با تعداد واحد کم، ویلاها، اداره های کوچک، مراکز تجاری کوچک مقیاس و … مناسبند. مینی چیلر هم نظیر چیلرها به دستگاه های فن کویل یا هواساز متصل می شود و به این شیوه سرمایش و گرمایش را به واحدها می رساند. از نظر نوع کارکرد، این دستگاه ها هیچ تفاوتی با چیلر نداشته و تنها در ظرفیت های پایین تر تولید می شوند. منظور از ظرفیت پایین، تا حدود 10 تن تبرید می باشد که برای بسیاری از کاربری های مسکونی، گزینه ای ایده آل است. به این شیوه می توان با پرداخت هزینه ای بسیار مناسب و اقتصادی، دستگاه خنک کننده ای با راندمان بالا را برای منازل مسکونی تهیه کرد.

تهویه مطبوع خانگی با مینی چیلر

سیستم خنک کننده هواساز

سیستم های خنک کننده جدید، تنها سرمایش را به ساختمان ها وارد نمی کنند و بسیار گسترده تر از این سطح عمل خواهند کرد. سیستم خنک کننده هواساز در این دسته جای دارد که می تواند به طور حرفه ای، فیلتراسیون هوا را با انواع فیلترها به انجام برساند. با توجه به گسترش آلودگی در اکثر سکونت گاه ها، لزوم استفاده از دستگاه های تهویه مطبوعی که بتوانند به طور حرفه ای، فیلتراسیون هوا را به انجام برساند، ضرورت یافته است. هوارسان یا هواساز از بهترین و مناسب ترین انواع این دستگاه هاست که با دارا بودن قابلیت نصب فیلترهای مختلف نظیر انواع کیسه ای، فیلتر هپا و … می تواند بهترین کیفیت هوا را در اختیار شما بگذارد. هم چنین سیستم خنک کننده هواساز، امکان کنترل رطوبت را داراست و در مناطقی که نیاز به کاهش یا افزایش این فاکتور باشد، می توان از دستگاه هواساز به بهترین شکل بهره گرفت.

داکت اسپلیت ها

یکی از دیگر دستگاه های خنک کننده کننده خانگی را باید داکت اسپلیت دانست که با دارا بودن ساختار کانالی و استقرار در سقف کاذب، در واحد ها قرار می گیرد. این سیستم دارای یونیت خارجی و داخلی است و بخش داخلی آن نظیر هواساز می باشد. امکان کنترل رطوبت هوا، سرمایش و گرمایش، اشغال فضای بسیار کم برای نصب و راه اندازی و خنک سازی یکنواخت و یکپارچه از مهم ترین مزیت های داکت اسپلیت هاست. باید اشاره کرد که این سیستم دما را به صورت یکسان در همه واحدها توزیع می کند و ممکن است ساختار کانالی آن و عدم امکان تنظیم دمای هر واحد به صورت یکپارچه از معایب آن محسوب می شود.

داکت اسپلیت برای تهویه مطبوع خانگی

سیستم جدید VRF

سیستم های گرمایشی و سرمایشی نوین نظیر VRF، توانسته اند به یکی از محبوب ترین انواع تهویه مطبوع خانگی تبدیل شده اند. این سیستم که به معنای کنترل متغیر جریان مبرد است، همان طور که از نام آن پیداست، با تنظیم میزان مبرد مورد نیاز برای سرمایش محیط، در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و از وارد شدن فشار اضافی به کمپرسور پیش گیری به عمل می آورد. وی آر اف را می توان به صورت سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار داد و حتی امکان استفاده به صورت سرمایش و گرمایش همزمان هم در این دستگاه فرام آمده است. اتصال بین یونیت های داخلی و بیرونی وی آر اف از طریق لوله های مسی است و می توان دمای هر واحد را به صورت جداگانه کنترل نمود. این مساله در کاربری های مسکونی، یک امتیاز مثبت محسوب می شود.

سیستم تهویه مطبوع خانگی وی آر اف

سیستم مینی VRF

تولید کنندگان دستگاه های وی آر اف، آن را مانند چیلر در ظرفیت های پایین تر نیز تولید کرده اند و کاربران می توانند برای مصارفی که مساحت مورد تهویه کم بوده و نیاز به تهیه دستگاهی با ظرفیت پایین تر است، از آن استفاده کنند. سیستم مینی VRF، یکی از به صرفه ترین انواع سیستم های خنک کننده خانگی است که با بهره گیری از فناوری اینورتر، هزینه های مصرف انرژی را کاهش داده است. قیمت مینی وی آر اف برای تهیه به منظور استفاده خانگی بسیار مناسب بوده و کاربران می توانند این سیستم نوین سرمایشی و گرمایشی با قیمت مناسب تهیه کنند. مینی وی آر اف مدیا در کشور ما به عنوان برترین و پرکاربرد ترین دستگاه این حوزه عرضه می شود و توانسته در انواع کاربری های کوچک مقیاس جایگاه ویژه ای پیدا کند.

قیمت سیستم تهویه مطبوع خانگی

قیمت دستگاه های تهویه مطبوع، به شدت در انتخاب کاربران این دستگاه ها موثر می باشند. سیستم های سرمایشی و گرمایشی در مدل های مختلف و مجهز به قابلیت های گوناگونی عرضه می شوند و هر کدام قیمت مخصوص به خود را دارند. اگر سیستم های سرمایش و گرمایش همزمان در محلی مورد نیاز باشد، قطعا هزینه ای که بابت آن پرداخت می شود، بالاتر است. مرکزی و یا مستقل بودن این دستگاه ها هم می تواند در قیمت آن تاثیر داشته باشد. اگر به دنبال سیستم تهویه مطبوع برای منزل مسکونی هستید، می توانید از بین انواع چیلر- فن کویل ها و یا مینی vrf انتخاب مناسبی داشته باشید. توجه به این نکته در بررسی قیمت سیستم تهویه مطبوع خانگی بسیار مهم است که تنها قیمت خرید آنها نباید مد نظر قرار گیرد و هزینه هایی مصرف انرژی هم به هنگام تهیه دستگاه باید لحاظ شود. با در نظر گرفتن این نکته می توان ادعا کرد که سیستم وی آر اف یا مینی VRF می تواند گزینه بسیار ایده آلی برای منازل مسکونی باشد. زیرا تجهیز آنها به سیستم کمپرسورهای اینورتر، به شدت هزینه های مصرفی برق و انرژی آنها را کاسته است. برند تولید کننده دستگاه های سرمایشی و گرمایشی هم در قیمت آنها تاثیر خواهد داشت و بهتر است برای اطمینان از مناسب بودن خرید خود، از شرکت های معتبری نظیر مدیا و یا کریر آمریکا که امتحان خود را پس داده اند، خرید داشته باشید.

قیمت سیستم تهویه مطبوع خانگی

مزایای استفاده از سیستم های تهویه مطبوع

مزیت های سیستم تهویه مطبوع تا حدی آشکار است و طبیعتا بهره بردن از هوایی که از نظر دما، رطوبت، آلودگی، فشار و سرعت گردش در کنترل ماست، نقطه قوت بزرگی محسوب می شود. اما باید دانست که این تنها فایده سیستم های سرمایشی و گرمایشی نیست و این ساختار، فواید دیگری هم برای ما خواهد داشت. در ادامه به بررسی این فواید پرداخته شده است.

مزایای تهویه مطبوع

صرفه جویی در هزینه ها

یکی از مهم ترین بعدهای استفاده از این دستگاه ها، صرفه جویی در مصرف انرژی است. باید اشاره کرد که در یک ساختمان بیش از نیمی از هزینه مصرف انرژی، به سیستم سرمایش و گرمایش مربوط می شود. در صورتی که از سیستم های تهویه مطبوع نوین و استاندارد استفاده شود، شاهد خواهیم بود که هزینه های مصرفی انرژی، تعمیرات و نگه داری و… به طور محسوسی در دراز مدت کاهش پیدا می کند. هم چنین برخی از این دستگاه ها که به ترموستات مجهزند، قادر خواهند بود کارکرد وسیله را در زمان های خاص زیاد و یا کم کنند و به این شیوه صرفه جویی در مصرف انرژی را سبب شوند.

صرفه جویی در هزینه ها با دستگاه های تهویه مطبوع با کیفیت

عمر بیش تر دستگاه ها

اگر سیستم مورد استفاده در محل مورد نظر به درستی و به صورت تخصصی انتخاب شود و سرویس های دوره ای و منظم دستگاه ها صورت گیرد، شاهد خواهیم بود که عمر این سیستم های نوین تهویه مطبوع طولانی تر از دستگاه های قدیمی بوده و راحتی کاربران را در طول زمان به همراه خواهد داشت. این طول عمر بیش تر درکنار راندمان بالا تر دستگاه ها و بهره بردن از تهویه ای مناسب و مطلوب قرار خواهد گرفت.

تهویه مطبوع، به معنای واقعی!

مزایای سیستم سرمایشی و گرمایشی متمرکز در ساختمان ها با ایجاد هوایی با کیفیت بالا، فیلتر شده و بدون گرد و غبار و آلودگی، با میزان رطوبت دلخواه به عالی ترین حد خود می رسد. کاربر می تواند هوای محیط خود را تحت هر شرایطی که مد نظر دارد، کنترل کرده و از آن لذت ببرد. فارغ از اینکه در چه شرایط آب و هوایی زندگی می کنید، متراژ ملک شما چقدر است و یا چه میزان هزینه برای این کار در نظر گرفته اید، می توانید از یکی از بهترین و با کیفیت ترین انواع دستگاه های تهویه مطبوع بهره ببرید. زیرا تنوع در این دستگاه ها به قدری بالاست که به هر کاربر انتخابی ایده آل عرضه می کند.

مزیت های تهویه مطبوع

فواید سیستم تهویه مطبوع برای سلامتی

از همه فاکتورهای نام برده که بگذریم، تاثیر تهویه مطبوع در سلامتی انسان، یکی از مهم ترین مزیت های این سیستم است. در فضاهایی که نیاز به هوای پاکیزه و ایزوله وجود دارد، دستگاه های تهویه مطبوع هستند که به بهترین شکل این نیاز را برطرف می سازند. سلامت بسیاری از بیماران در محیط های درمانی به لطف این دستگاه ها حفظ شده و از بروز حمله های تنفسی کاسته شده است.

این تاثیر فقط مخصوص محیط های درمانی نیست و در سایر فضاها، سیستم های سرمایشی استاندارد می توانند کیفیت هوا را افزایش داده و از تجمع هوای آلوده، حضور عوامل بیماری زا و حمله های تنفسی پیش گیری کنند. برای کسب اطلاعات بیش تر در این حوزه می توانید به مطلب تاثیر تهویه مطبوع بر سلامتی مراجعه کنید.

مزیت های سیستم تهویه مطبوع جزئیات
صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه با به کار گیری دستگاه های جدید، می توان در مصرف انرژی صرفه جویی کرد و نسبت به دستگاه های قدیمی، هزینه های کمتری را برای تعمیر، نگه داری و … پرداخت نمود.
عمر طولانی تر دستگاه ها دستگاه های جدید به نسبت انواع قدیمی، در صورت سرویس شدن درست و به موقع، برای مدت زمان طولانی تری عمر خواهند کرد.
تنفس هوای با کیفیت این دستگاه ها هوا از هر نظر برای شما بهینه کرده و به دما، رطوبت، فشار و شدت وزش مورد نظر شما می رسانند.
تهویه مطبوع، نیاز سلامتی هر انسان این سیستم قادر است کلیه آلودگی ها و ذرات معلقی که تنفس آنها برای انسان مناسب نیست را فیلتر کرده و هوایی با کیفیت عالی و مطلوب را برایتان به ارمغان می آورد.

تهویه مطبوع خانه هوشمند

با پیشرفت هایی که تکنولوژی در سال های اخیر داشته، هوشمندسازی به حوزه تهویه مطبوع نیز راه پیدا کرده و می توان از آن بهره جست. تهویه مطبوع هوشمند مزیت های زیادی به همراه دارد که مهم ترین آن کاهش هزینه های مصرفی یک ساختمان است. بررسی های بیش تر در این حوزه در مطلب تهویه مطبوع خانه هوشمند مطرح شده است.

تهویه مطبوع خورشیدی

گرمایش و سرمایش ساختمان و تهویه مطبوع خورشیدی از جدیدترین فناوری هایی است که در این حوزه به آن پرداخته می شود. همه ما به خوبی از هزینه هایی که سرمایش یا گرمایش به مصرف کنندگان تحمیل می کند، آگاهیم. در واقع تامین سرما، گرما و دیگر فاکتورهایی که برای رسیدن به آسایش در محیط کار و زندگی به آن نیاز داریم، هزینه بر است، زیرا کلیه دستگاه ها از یک منبع انرژی برای این منظور استفاده می کنند. اما اگر بتوان به شیوه ای از تهویه مطبوع خورشیدی بهره گرفت و انرژی گرمایی رایگان خورشید را جایگزین شیوه های دیگر نظیر برق یا سوخت های فسیلی کرد، کاهش چشم گیری در هزینه ها ایجاد خواهد شد. این دانش را در مطلبی به طور مفصل بررسی کرده ایم و پیشنهاد می شود برای افزایش دانش خود در این زمینه و مشاهده پیشرفت هایی که این صنعت در سالیان گذشته داشته است، مطلب تهویه مطبوع خورشیدی را مطالعه کنید.

تهویه مطبوع خورشیدی چیست؟

خدمات تهویه مطبوع

شرکت های تهویه مطبوع که در زمینه عرضه دستگاه های سرمایشی و گرمایشی فعالیت می کنند، خدماتی را به مشتریان عرضه کرده اند که بتواند آسایش حرارتی را فراهم آورده و کیفیت هوا و سرعت گردش آن را بهبود ببخشد. این خدمات تهویه مطبوع با توجه به دستگاهی که انتخاب می کنید و میزان هزینه ای که برای این موضوع در نظر دارید، متغیر خواهد بود. به این معنا که می تواند تنها تامین دمای مورد نظر را در این بخش گنجاند و یا حداکثر امکانات لازم نظیر آسایش حرارتی، کنترل رطوبت، فیلتر کردن هوا با قوی ترین ابزارها، کنترل هوشمند سرعت گردش هوا و … را از آن دریافت نمود. تامین سرمایش و گرمایش به طور همزمان از دیگر خدمات نوین تهویه مطبوع است که توسط دستگاه هایی چون وی آر اف محقق شده است و هم چنین کاهش هزینه های مصرف انرژی به لطف فناوری اینورتر از دیگر خدماتی است که این سیستم های نوین در اختیار می گذارند. اگر بخواهیم خدمات تهویه مطبوع را از سطوح اولیه به پیشرفته ترین امکانات نام ببریم، به لیست زیر می رسیم.

  • سرمایش و گرمایش
  • ایجاد گردش هوای مناسب
  • کنترل رطوبت هوا
  • فیلتر کردن هوا به منظور از بین بردن درشت ترین ذرات گرد و غبار تا ریزترین میکروارگانیسم ها
  • تامین گرمایش و سرمایش در هر واحد به صورت مجزا و بر اساس نیاز کاربر
  • تامین سرمایش و گرمایش به طور همزمان
  • تهویه مطبوع از راه دور
  • تهویه مطبوع خانه هوشمند

شرکت های تهویه مطبوع با عرضه دستگاه های سرمایشی و گرمایشی که از ابتدایی ترین سطح این نیازها را برطرف کرده و به سطوح پیشرفته تر می رسانند، می توانند نیازهای انواع کاربری ها با شرایط آب و هوایی مختلف را تامین کنند. گروه صنعت تاپ تهویه یکی از مراکزی است که وارد کننده نوین ترین دستگاه های تهویه مطبوع از برندهای معتبری چون کریر آمریکا، میدیا چین و HTW اسپانیا می باشد و با استفاده از دانش بومی اقدام به تولید محصولات ایرانی با برند تاپ تهویه کرده است. کاربران می توانند با هر سطح بودجه و انتظاری که از دستگاه های تهویه مطبوع دارند، خرید قسطی و نقد خود را به این مرکز سپرده و از خدمات پس از فروش و تحویل فوری دستگاه بهره ببرند.

خدمات تهویه مطبوع چیست؟

نمونه پروژه‌های اجرا شده تهویه مطبوع تاپ تهویه

پروژه تهویه مطبوع ساختمان های مسکونی، تجاری، صنعتی و به طور کلی هر کاربری خاصی با دیگری متفاوت است. انواع محیط ها با توجه به کاربری، ابعاد، شرایط آب و هوایی و دیگر فاکتورها به دستگاه های خاصی از تهویه مطبوع نیاز دارند. شرکت تاپ تهویه از مراکزی است که سابقه پیاده سازی انواع پروژه های تهویه مطبوع در کاربری های مختلف و شرایط آب و هوایی متنوع را دارد. تولید کننده و وارد کننده بودن این شرکت، دست مصرف کننده را برای انتخاب و پیاده سازی فوری سیستم های تهویه مطبوع باز گذاشته است و کاربران می توانند از بهترین و به روز ترین دستگاه ها بهره ببرند. این ویدیو 30 ثانیه ای تیم تخصصی تاپ تهویه را حین اجرای پروژه ها به تصویر کشیده است.

در این بخش به برخی از پروژه های اجرا شده تهویه مطبوع توسط این شرکت اشاره کرده ایم.

پروژه تهویه مطبوع ساختمان 5 طبقه مسکونی

اجرای پروژه تهویه مطبوع ساختمان مسکونی در یزد با دمای 45 درجه سانتی گراد، یکی از نمونه کارهای تاپ تهویه است. در این پروژه دستگاه چیلر هواخنک اسکرال با ظرفیت 90 تن تبرید برای این ساختمان 5 طبقه نصب و راه اندازی شد که از تولیدات همین شرکت بود.

پروژه تهویه مطبوع مسکونی 5 طبقه

در این جدول می توانید برخی از مشخصات پروژه اجرا شده در ساختمان مسکونی 5 طبقه را مشاهده کنید.

کمپرسور اسکرال با مارک COPELAND تایلند
فن کندانسور مارک EBM آلمان
اواپراتور پوسته لوله (Shell& Tube)
کندانسور هواخنک از مدل V-TYPE
گاز مبرد R22
سایر مشخصات فنی

دارای دو مدار مستقل سرمایشی

سیستم هوشمند کنترل فن ها

بدنه بارنگ پودری پوشش داده شده و طبق استاندارد

ورق بدنه از جنس گالوانیزه سخت

مجهز به سیستم LOW NOISE

پروژه پارلمان دریاچه چیتگر

تهیه و نصب دستگاه های فن کویل در پروژه پارلمان واقع در دریاچه چیتگر تهران به عهده این شرکت بوده است. در این پروژه انواع فن کویل های سقفی توکار و کاستی برای واحدها نصب و راه اندازی شد. تجهیزاتی که در این پروژه استفاده شد، از محصولات شرکت HTW اسپانیا بود و همگی دارای کیفیت در عالی ترین سطح و بهره مند از فناوری های نوین تهویه مطبوع دنیا بوده اند.

پروژه تهویه مطبوع پارلمان چیتگر

پروژه تهویه مطبوع کارگاهی

شرکت تاپ تهویه در زمینه اجرای پروژه های تهویه مطبوع کارگاهی هم موفق عمل کرده است. نمونه ای از این کار، در یک کارگاه صنعتی است که در آن چیلر اسکرال هواخنک با ظرفیت 10 تن تبرید پیاده سازی شد. این پروژه در شهر یزد و در شرایط آب و هوایی فوق العاده گرم به مرحله اجرا درآمد و در آن از دستگاه های ساخت تاپ تهویه بهره گرفته شد.

پروژه تهویه مطبوع کارگاهی

در این جدول برخی از مشخصات دستگاه های به کار رفته در این پروژه آورده شده است.

کمپرسور اسکرال با مارک COPELAND
فن کندانسور مارک ZILABEG
اواپراتور پوسته لوله
کندانسور هواخنک از مدل V-TYPE
گاز مبرد R22
سایر مشخصات فنی

مجهز به سیستم LOW NOISE.

مجهز به 2 عدد پمپ آب

بدنه بارنگ پودری پوشش داده شده

ورق بدنه از جنس گالوانیزه سخت (G90)

مجهز به قطعات کنترلر با مارکDANFOSS

مجهز به سیستم LOW NOISE با پره های آیرو دینامیکی

مینی چیلر در برج صدف

در این پروژه که در برج مسکونی صدف واقع در منطقه 22 تهران به انجام رسید، مینی چیلرهای هواخنک با ظرفیت 4 تن تبرید نصب و اجرا شدند. مینی چیلرهای این پروژه از محصولات شرکت تاپ تهویه بوده که با عالی ترین سطح کیفی و خدمات پس از فروش کامل به مرحله اجرا درآمد.

پروژه تهویه مطبوع برج صدف

مشخصات چیلرهای به کار رفته در این پروژه را در جدول زیر مشاهده کنید.

کمپرسور اسکرال با مارک COPELAND تایلند
فن کندانسور مارک ZILABEG
اواپراتور پوسته لوله
کندانسور هواخنک
گاز مبرد R22
سایر مشخصات فنی

مجهز به سیستم LOW NOISE.

مجهز به صفحه نمایشگر (دما، فشار، کدهای خطا، جریان مصرفی و …)

بدنه بارنگ پودری پوشش داده شده

ورق بدنه از جنس گالوانیزه سخت (G90)

مجهز به قطعات کنترلر با مارکDANFOSS

مجهز به سیستم LOW NOISE با پره های آیرو دینامیکی

مجهز به قطعات الکتریکی با مارک SIEMENS

این شرکت در زمینه اجرا و پیاده سازی دستگاه های تهویه مطبوع، سابقه و نمونه پروژه های گسترده ای دارد. شما می توانید دیگر پروژه های اجرا شده توسط این مجموعه را نیز از طریق لینک زیر مشاهده کنید.

عکس تهویه مطبوع

سیستم های تهویه مطبوع انواع مختلفی دارند که هر یک بر اساس ویژگی ها، فناوری به کار برده شده در آنها و انتظاراتی که در محیط وجود دارد، کار می کنند. از سیستم های کانالی تا سیستم های لوله کشی شده، همگی در دسته دستگاه های سرمایشی و گرمایشی جای دارند. برای درک بهتر اینکه تهویه مطبوع چیست؟ تصاویری در این بخش آماده شده است که گویای این مفهوم در اشکال مختلف باشد. برای دیدن عکس تهویه مطبوع، ادامه این مطلب را دنبال کنید.

عکس تهویه مطبوع در منزل

یکی از قدیمی ترین اشکال تهویه مطبوع که در بخش تاریخچه به آن پرداخته شد، بادگیرها هستند. این تکنولوژی قدیمی به خوبی می توانست سرمایش مطلوب برای خنک کردن خانه ها و آب انبارها را تامین کند. امروزه بقایای این سیستم تهویه مطبوع در شهر یزد پابرجاست و می توان از دیدن دانش ایرانی در آن زمان، لذت برد.

عکس بادگیر

در ادامه بررسی عکس تهویه مطبوع می توان به دستگاه هایی اشاره کرد که به کمک آنها این اتفاق رقم می خورد. چیلرها از قدیمی ترین و کاربردی ترین دستگاه های تهویه مطبوع هستند که می توانند سرمایش و گرمایش مطبوعی را برای شما فراهم کنند. این دستگاه ها همان طور که در قسمت های پیشین اشاره شد، دارای مدل جذبی و تراکمی می باشند. می توانید عکس چیلر را در انواع مدل ها مشاهده کنید.

عکس چیلر در تهویه مطبوع

از دیگر دستگاه هایی که استفاده از آنها در سالهای اخیر رونق گرفته است، سیستم های VRF می باشند. این سیستم می تواند سرمایش و گرمایش همزمان را ایجاد کرده و به دلایل متعدد از جمله کاهش هزینه انرژی، این روزها به شدت مورد توجه قرار گرفته است.

عکس سیستم vrf

هر کجا که در مورد کنترل رطوبت و تصفیه هوا صحبت شود، نام دستگاه های هواساز به گوش می خورد. در این تصویر می توانید عکس دستگاه هواساز و اجزای آن را مشاهده کنید.

عکس دستگاه هوارسان

در بررسی دستگاه های تهویه مطبوع باید به روفتاپ پکیج ها هم اشاره کرد که می توانند به شکلی یکپارچه، سرمایش و گرمایش را ایجاد کنند. روف تاپ پکیج بهترین دستگاه برای ایجاد تهویه مطبوع در سوله ها، سالن های ورزشی و اماکنی است که در مقیاس بزرگ و به شکل یکپارچه به سرمایش و گرمایش نیاز دارند. عکس روف تاپ پکیج را در زیر مشاهده می کنید.

عکس روفتاپ پکیج

نتیجه گیری

تهویه مطبوع به سیستمی گفته می شود که در آن به کمک دستگاه هایی امکان کنترل دما، رطوبت، فشار، گردش هوا و فیلتراسیون آن وجود داشته باشد. دستگاه هایی که این سیستم به کمک آن کار می کند، انواع مختلفی دارد که در این مطلب به بررسی آنها پرداخته شد. این دستگاه ها هر یک برای مکان خاصی مناسبند و اگر انتخاب درستی صورت گیرد، بالاترین بازدهی و بهترین کیفیت هوا را تجربه خواهید کرد. دانش بشر هر روز به سمتی می رود که دستگاه های سرمایشی بهتر و متنوع تری تولید شود و آسایش و راحتی را به کاربران در هر فضایی از کوچک ترین خانه تا بزرگ ترین سالن هدیه دهد. با مطالعه این مطلب به خوبی با مفهوم تهویه مطبوع، مزیت ها آن، انواع و کاربرد دستگاه ها و نیز نحوه خریدشان آشنا شدید. امیدواریم که این مطلب برای شما مثمر ثمر واقع شده باشد و به انتخاب آگاهانه تری منجر شود.

سوالات متداول

یک سیستم تهویه مطبوع باید بتواند دما، رطوبت و شدت وزش باد را کنترل کرده و در صورت لزوم با اعمال فیلترهایی، آلودگی را نیز از هوا بزداید.  برای کسب اطلاعات بیش تر در این زمینه می توانید به مطلب در تهویه مطبوع چه پارامترهایی را باید کنترل کرد؟ مراجعه کنید.

از مهم ترین دلایل برای استفاده از تهویه مطبوع می توان به تنظیم دمای محیط متناسب با نیاز، بهبود کیفیت تنفس، جلوگیری از حملات آسم و خواب با کیفیت تر اشاره کرد.

ترکیبی از دستگاه های چیلر، فن کویل، هواساز، سیستم وی آر اف و روفتاپ پکیج را می توان اصلی ترین تجهیزات تهویه مطبوع دانست.

کلیه تجهیزات لازم برای تنظیم دما، رطوبت، فیلتراسیون هوا و تنظیم میزان گردش آن، باید در یک سیستم تهویه مطبوع کامل وجود داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیش تر در این مورد می توانید به مطلب سیستم تهویه مطبوع کامل شامل چه تجهیزاتی است؟ مراجعه نمایید.

18 دیدگاه
  1. میترا نصیری 2022-07-26 - 15:28 - پاسخ

    سلام ممنون بابت این مطلب. خواستم بدونم شما یک فروشگاه تهویه مطبوع هستید؟ دستگاه هایی که برای سرمایش ساختمان ها استفاده میشن رو موجود دارید؟

    • تاپ تهویه 2022-07-27 - 14:24 - پاسخ

      سلام کاربر گرامی. تاپ تهویه شرکت تولید کننده و وارد کننده انواع دستگاه های تهویه مطبوع است و امکان سفارش کلیه دستگاه ها وجود دارد. اطلاعات بیش تر را از کارشناسان بخش بازرگانی این شرکت دریافت کنید. 88252897-021

  2. حمید دشتی 2022-07-27 - 16:14 - پاسخ

    سیستم تهویه مطبوع خانگی که توی هوای شرجی بتونه پاسخگو باشه، چیه؟

    • تاپ تهویه 2022-07-30 - 08:16 - پاسخ

      سلام. برای هوای شرجی چیلر و سیستم وی آر اف گزینه های مناسبی هستند. برای انتخاب بهترین مورد، فاکتورهای دیگری هم دخیلند و توصیه می شود با بررسی همه جوانب از جمله متراژ، شرایط ساختمان و … سیستم مناسبی را انتخاب کنید.

  3. مینا حسینی 2022-07-31 - 21:17 - پاسخ

    در مورد تهویه مطبوع خورشیدی هم لطفا توضیح بدین

    • تاپ تهویه 2022-08-01 - 08:13 - پاسخ

      سلام کاربر گرامی. سپاس از توجهتون. حتما در بخش انواع تهویه مطبوع به این موضوع می پردازیم.

  4. حمید مسلمان 2022-08-10 - 23:31 - پاسخ

    پکیج تهویه مطبوع با ارزان ترین قیمت، کدام یکی از دستگاه هاست؟

    • تاپ تهویه 2022-08-13 - 08:01 - پاسخ

      سلام کاربر گرامی. بهترین و ارزان ترین دستگاه های تهویه مطبوع باید با توجه به شرایط بنا، تعداد واحدها، کاربری ها، شرایط آب و هوایی و فاکتورهای تخصصی دیگری انتخاب می شود. برای دریافت مشاوره فنی رایگان با کارشناسان شرکت تاپ تهویه در تماس باشید. 88252897-021

  5. علی عبدیان 2022-08-18 - 08:58 - پاسخ

    تهویه مطبوع در بیمارستان با چه دستگاهی بهتره؟

    • تاپ تهویه 2022-08-20 - 08:19 - پاسخ

      بهترین گزینه برای تهویه مطبوع بیمارستان چیلر ها هستند که به کمک فن کویل یا هواساز، سرمایش مطبوعی ایجاد می کنند. استفاده از بهترین فیلترها برای از بین بردن عوامل بیماری زا و آلودگی ها در این مکان ها الزامی می باشد.

  6. گیتی عباسی 2022-08-18 - 22:34 - پاسخ

    مطلب بسیار مفیدی بود

    • تاپ تهویه 2022-08-20 - 08:16 - پاسخ

      سپاس از توجهتون

  7. تاهید شاکری 2022-10-21 - 07:18 - پاسخ

    سلام شما فروش دستگاه هم دارید؟

    • تاپ تهویه 2022-10-22 - 08:08 - پاسخ

      سلام. بله فروش انواع دستگاه های تهویه مطبوع در این مرکز صورت می گیرد. برای اطلاعات بیش تر می توانید با بخش بازرگانی گروه صنعت تاپ تهویه در تماس باشید. ۸۸۲۵۲۸۹۷-۰۲۱

  8. فرزاد کاملی 2022-11-12 - 10:00 - پاسخ

    چه مطلب کاملی بود

    • تاپ تهویه 2022-11-12 - 14:59 - پاسخ

      سپاس از توجه شما

  9. صالحی 2022-12-05 - 08:48 - پاسخ

    تهویه مطبوع در ساختمان اداری چگونه انجام میشه؟

    • تاپ تهویه 2022-12-05 - 09:00 - پاسخ

      تهویه در این مراکز با توجه به متراژ، بار برودتی، شرایط اقلیمی، نوع معماری و برخی فاکتورهای تخصصی دیگر انجام می شود. برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با بخش فروش شرکت تاپ تهویه تماس بگیرید. 02188252897

ثبت ديدگاه